Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Tekin: ‘Her türlü öneriye açığız’
Tekin: ‘Her türlü öneriye açığız’
Yerlikaya: ‘6 ayrı organize suç örgütü çökertildi'
Yerlikaya: ‘6 ayrı organize suç örgütü çökertildi'
Öğretmene şiddete hayır!
Öğretmene şiddete hayır!
Erdoğan Çalışma Meclisi'ne seslendi
Erdoğan Çalışma Meclisi'ne seslendi
Özvar akreditasyon verilerini paylaştı
Özvar akreditasyon verilerini paylaştı

Nedim Atakol

Gayri ciddilik zirvede; inşaat durdurulmuş!
2 Ağustos 2013 Cuma

Bunun tam adı rezalettir! Haber aynen şöyle: Büyükşehir Belediyesi'nin Havuzbaşı'nda başlattığı "Çok katlı yer altı otoparkı ve kent meydanı" inşaatı Erzurum Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü engeline takıldı. Çalışmaların durdurulması kararını alan kurul, buna gerekçe olarak da "onaydan geçen projede çok katlı yer altı otoparkının olmamasını” gösterdi.

Akıl alacak gibi değil. Belediye ve Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu bine olarak karşı karşıya. Bağırsan duyulacak mesafede. Buna rağmen nasıl olurda birbirlerinden habersiz koca inşaat başlanır. Ruhsat, izin işleri böyle yürüyorsa vay gelmiş bu Büyükşehir Belediyesinin başına.

Şimdi ne olacak? Bu haliyle burası ne kadar zaman kalacak.  Kimse yanlış anlamasın bireysel bir suçlama içinde değiliz. Meselemiz Erzurum olduğu için sorguluyoruz. Bu kurul denen kurum ne kadar sürede bu işlere müdahale ediyor. Ya da, böyle bir girişim olduğunda “yapmayın durdururuz” ihtarını sözlü yapmak çok mu zor! Haa, böyle bir uyarı yapılmışsa şayet o zaman durum daha vahim. Devletin bir kurumu hukukun gereğini göz göre göre hiçe sayıyor hali ortaya çıkar ki, işte rezaletin daniskası bu olur.

Bu durumu Başbakan duysa ne yapar acaba? Uzaktan da olsa tanıdığımız kadarıyla hem Belediye Başkanının ipini çeker hem de o kurul’un sekreteryasını fena halde sorgulatır. Bize göre çok da yerinde yapar.

Bu bir değil, daha önce de Yakutiye Belediyesi bunu yapmış oturduğu binayı restore ettirip sonra da anıtlar kurulunun kararını uygulamak zorunda kalmıştı. Ama, bunun devlete maliyeti hatırladığımız kadarıyla eski rakamla trilyonu bulmuştu.

Seçim öncesi ortaya çıkan bu durum tam skandal. Allah’tan Erzurum’da muhalefet boşluğu var da, belediyeler bu durumları kolay atlatıyorlar. Eskiden olsa bunların ipliğini öyle pazara çıkarır öyle siyasi çalım atarlardı ki, neye uğradıklarını şaşırırlardı.

Gerçi bu son durum epey su kaldırıra benziyor. Takip edip bakalım ki, hem belediye hem de Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu bu işten nasıl sıyrılacaklar.

Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
remzi san 20 Ağustos 2013 Salı  11:48

ahmet küçüklerden ne olur onun yapacağı bu kadardır işte.

Yorumu oyla      2      0  
misafir 9 Ağustos 2013 Cuma  17:27

Bu naszıl belediye yav. Havuzbaşında inşaat yapıyor ama bir başka kurum durduruyor. Bunu aklım almıyor hakikaten.

Yorumu oyla      1      0  
Sadık Okur 9 Ağustos 2013 Cuma  17:20

Ahmet Küçüklerin hatası yüzünden şehrin merkezinde koca bir çukur oluştu. Elbette yakında bu çözülür ama niye bu kadar göstere göstere hata yapılıyor anlamak mümkün değil.

Yorumu oyla      2      0  
7 Ağustos 2013 Çarşamba  03:37

tam rezillik ama yeni duyuyoruz.

Yorumu oyla      2      0  
remzi san 2 Ağustos 2013 Cuma  15:42

Tabiat varlıkları kurulu niye suçlu olacakmış. Bir defa bu belediye buradan onay yazısını almışmı almamış mı? almadan başlamışsa ve kurulda durdurmuşsa suç kimin oluyor. Lütfen tarafsız bakın. Bana göre bal gibi belediye suçlu.

Yorumu oyla      5      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva