Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
‘TBMM Türkiye demokrasisinin kalbi’
‘TBMM Türkiye demokrasisinin kalbi’
'Hakimiyet Kayıtsız Şartsız Milletindir'
'Hakimiyet Kayıtsız Şartsız Milletindir'
Bahçeli: 'Bölücü alçaklar bu milletin evladı olamazlar'
Bahçeli: 'Bölücü alçaklar bu milletin evladı olamazlar'
Özbalta: 'Erzurumspor maçına odaklanacağız'
Özbalta: 'Erzurumspor maçına odaklanacağız'
Gazze’de can kaybı 34 bin 97’ye yükseldi
Gazze’de can kaybı 34 bin 97’ye yükseldi

Selahattin Şener

Erzurumlu bir isim niye yok?!
10 Temmuz 2018 Salı

Yeni Türkiye tanımı gerçek oldu… Ve ilk başkanımız Recep Tayyip Erdoğan yemin edip göreve başladı. Allah ülkemize, milletimize hayırlı etsin. Bundan sonra bahane alanı eskisi kadar geniş değil. Cumhurbaşkanı tek başına hükümet anlamına geliyor. Bakanlar mı? Elbet Onlar da olacak, ancak sandıktan çıkan tek başına Recep Tayyip Erdoğan hükümetidir. Yani, sistem bu anlama geliyor.

Bakanlar demişken; atamalar hayırlı olsun. 16 Bakan 1 Cumhurbaşkanı Yardımcısı… Hemen şunu söyleyelim ki, sistem referanduma giderken muhalefet onlarca cumhurbaşkanı atanacak yaygarası koparmıştı. Oysa, çıka çıka 1 yardımcı çıktı. Demek ki, muhalefet abartılı duruşlarıyla her daim yanılttığı gibi bu defa da iddiaları fos çıktı.

Gelelim, Erzurum özelinden Bakanlar’a bakmaya. Şimdi tartışma konusu şu: Erzurum’a niye bakanlık yok! Kimileri bunu Erzurum’u cezalandırma olarak görüyorlar; kimileri de, bakan olacak kim var ki? Sorusunu açıyor.

Bir defa Erzurum’a niye ceza verilecek! Ülke genelindeki oy dağılımına bakıldığında Erzurum yine başarılı bir noktada. Evet teşkilatlarla ilgili sıkıntı var; evet yerel yönetimler başarısız; evet vekil adaylarından bazılarına tepki vardı; evet yönetimlerde bulunanlar, yerel başkanlar kibrin doruklarında geziyorlar; doğru… Doğru da, yine de vatandaş AK Parti’ye ciddi oranda oy vermiş. Yani ceza kesilecek bir durum yok. İsterseniz bir kıyas yapalım: Yozgat geçtiğimiz dönem 4 milletvekili çıkarmış, bu seçimlerde 2’sini kaybetmiş; buna rağmen Cumhurbaşkanı yardımcısı Yozgatlı. Öyle ise, Cumhurbaşkanı Erdoğan olaya böyle bakmamış.

Ya, “Bakan olacak kim vardı?” diyene ne demeli… Siyaset meraklısı bir hanımefendi bunu diyor. Belli ki, hayaliyle bir ömür tüketip bir türlü olamadığı milletvekillerine dönük bu göndermesi. Komik, hem de çok komik! Bir defa milletvekillerinin tamamı rüştünü isbat etmiş isimler. Hepsi de bakanlık yapabilecek hem de en iyisi yapabilecek isimler. Kaldı ki, bu bayan bu söylemiyle “Bu kadının vekil edilmemesi doğru” tesbiti de yaptırıyor. Çünkü, sistemi bilmiyor. Bilse, bakan olmak için seçilmiş olmanın şart olmadığını da bilirdi. Haa, bunu bilerek söylemişse, o zaman bütün bir Erzurum’a Erzurumlulara hakaret etmiş oluyor. Yani diyor ki, Erzurumlu’dan bakan olmaz! Yuhhh! İşin bu kısmına okkalı bir nokta koyalım.

AK Partinin sloganıyla diyelim ki, artık vakit Erzurum’a hizmet vakti olsun. Daha çok iş daha çok istihdam, daha çok yatırım, daha çok proje, daha çok olumlu bakış, daha çok sevgi ve barış söylemi. İnşaallah bundan sonra beklentilerimiz bu yönde olur ve siyasileri, bürokratları buna dönük cesaretlendirici cümleler kurarız.

Bu arada şunu da belirtelim ki, bakanlar kurulu için bizim de beklentilerimiz yok değildi. Mesela, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin olsa fena olmazdı. Milletvekillerimiz için başta Recep Akdağ, İbrahim Aydemir, Selami Altınok, Zehra Taşkesenlioğlu olmak üzere Kamil Aydın, Naci Cinisli de dahil, bakan olarak değil, parlamenter olarak hizmetlerini daha önemli buluyoruz.

Özetle, yeni dönem iyi başladı; inşallah ülkemiz için, Erzurum için bundan sonrası çok daha güzel olacak.

Uğurlu olsun.

Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva