Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Asla taviz vermeyeceğiz'
HABERLER>GUNDEM
30 Kasım 2015 Pazartesi - 11:39

‘Millete hizmetkar olmaya geldik’

Erdoğan, bugüne kadar ‘Millete efendi olmaya değil hizmetkâr olmaya geliyoruz’ dediklerini hatırlatarak, “İnşallah bu hizmetlerimiz aynı kararlılıkla devam edecek. Çünkü biz sizlerle bu yola böyle çıktık, böyle yürüyoruz” şeklinde konuştu.

‘Millete hizmetkar olmaya geldik’

Balıkesir’in Burhaniye İlçesinde, Belediye Başkanlığı’nı ziyareti öncesinde kendisini karşılayan vatandaşlara hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Terör Doğu'da, Güneydoğu'da yaktı, yıktı; her tarafı mahvetti. Bir taraftan barış, demokrasi, özgürlük diyorsun, öbür taraftan gelip belediyenin araç gereçleriyle sokakları, kanalları açıyorsun. Orada kalkıp kanal aç, içine bomba yerleştir, ondan sonra patlat ve insanların ölümüne neden ol, şehitlerimize vesile ol. Böyle bir şeye fırsat veremeyiz” dedi.

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Balıkesir ziyareti kapsamında Burhaniye Belediye Başkanlığı’nı ziyaret etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ziyaret öncesinde belediye binası önünde toplanan kalabalığa seslendi.

“MİLLETE EFENDİ OLMAYA DEĞİL HİZMETKÂR OLMAYA GELDİK”

Yapımı tamamlanan ve gün içinde toplu açılış töreni gerçekleştirilen hizmetler ile Burhaniye’de hayata geçirilecek projelere değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugüne kadar ‘Millete efendi olmaya değil hizmetkâr olmaya geliyoruz’ dediklerini hatırlatarak, “İnşallah bu hizmetlerimiz aynı kararlılıkla devam edecek. Çünkü biz sizlerle bu yola böyle çıktık, böyle yürüyoruz” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2002 yılında göreve geldiklerinde, eğitim, sağlık, adalet, emniyet alanlarındaki hizmetlerde yoğunlaşacaklarını söylediklerini hatırlatarak, bu alanlarda geçmiş dönemlerde görülmeyen reformlar yaptıklarını, yapmaya devam edeceklerini ve eksikliklerin de aşılacağını belirtti.

“İSTİKRAR VE GÜVENLE MUASIR MEDENİYETLER SEVİYESİNE ÇIKACAĞIZ”

Göreve geldiklerinde Türkiye'nin millî gelirinin 230 milyar dolar olduğunu, bunu 800 milyar dolara çıkardıklarını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 7 Haziran’dan sonra olanların görüldüğünü, her tarafın bir ateş çemberine döndüğünü ifade ederek, “Bunu gördü milletim 1 Kasım'da ne yaptı? ‘İstikrar ve güven’ dedi. İstikrar ve güvene destek verdi. İstikrar ve güvenle biz muasır medeniyetler seviyesine çıkacağız. Bu milletin önünü kimse kesemeyecek. Hiç endişeniz olmasın” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, büyükşehirlerde şehir hastaneleri kurmaya başladıklarını; bin yataklı Balıkesir Şehir Hastanesi’nin de önümüzdeki Mayıs ayında biteceğini açıkladı ve sözlerini şöyle sürdürdü: “Benim vatandaşım sedyeler üzerinde dolaşmayacak, hastanenin içerisine sedyesiyle girecek. Bizim jenerasyon iyi bilir. Hastanelerde ilacı bulamadığımız günleri iyi bilir. Doktor ilaç yazar, ilacın bir kısmı var, bir kısmı yok. Şu anda siyasetin içerisinde olanların bir kısmı da yetkili makamlardaydı. Neler çektirdiler bize, neler. Bir röntgen çektirmek için 7-8 ay sonraya gün veriyorlardı.”

Eğitim alanında ortaya konan ‘4+4+4’şeklinde özetlenen sistemin devrim niteliğinde bir yaklaşım olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, çocukların en ideal şekilde yetiştirilmesi gerektiğini, bunun çok önemli bir konu olduğunu dile getirdi.

PARALEL DEVLET YAPILANMASI İLE MÜCADELE

Adalet alanında da yapılanlara da değinin Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Adeta böyle kümes gibi yerlerde mahkemeler vardı. Şimdi her tarafta adalet sarayları kurduk. Yargıda sıkıntımız var mı? Var. Yargıdaki bu sıkıntıyı aşacağız. En önemli sıkıntıyı kimlerle yaşadık, ‘paralel yapı’ yaşadık. Bu ülkede, ‘paralel devlet yapılanması’nı kurmak suretiyle, devletin Millî İstihbarat Teşkilatı’nı (MİT) kontrol altına almak suretiyle, kalkıp da MİT'in yaptıklarını dünyaya bir ajan, bir casus marifetiyle bunlar sinyallediler” ifadelerine yer verdi. Dünyanın her yerinde istihbarat teşkilatlarının çalışma şeklinin belli olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi: “Ama bunlar maalesef MİT tırlarını durdurmak suretiyle ve bunların içerisinde ne var ne yok bunları kontrol etmek suretiyle, bir ajan marifetiyle bunları dünyaya duyurdular. Ondan sonra ne dediler? Dediler ki 'Bunlar terör örgütüne silah veriyorlar'. Bayırbucak Türkmenlerine giden tüm insani yardımları bu şekilde deşifre ettiler. Özgür Suriye Ordusu'na gidenleri bu şekilde deşifre ettiler. Ne yaparlarsa yapsınlar, tuttu mu? Çekirge bir sıçradı, iki sıçradı, üç sıçradı, bitti. Bu mücadele onlarla da devam edecek. Hak hâkim olacak merak etmeyin.”

“İMAMLAR KAÇIYOR, İMAM KAÇAR MI?

‘Paralel yapı’ ile ilgili değerlendirmelerde bulunan ve "Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste; bunlar mazlumlarla uğraştılar, mağdurlarla uğraştılar, halen de devam ediyorlar” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “Şimdi kaçıyorlar. İmamlar kaçıyor imamlar. İmam kaçar mı? Ama bunlarınki kaçıyor. Niye, çünkü bunlar mihrapta imamlık yapmadılar, başka yerde yaptılar bu işi. Herkesin haremine girdiler, dinlediler, gözetlediler. Bunları yaptılar. Başbakanım; başbakan olarak benim ofisimi dinlediler, evimi dinlediler, böcek yerleştirdiler. Bunları yaptılar. Ondan sonra yine bunların ne yazık ki ortaklaşa hareket ettikleri tipler de bunları yine güvence altına aldı. Fakat kurtulamayacaklar. Onlar kaçacak, biz kovalayacağız. Hatırlayın ne demiştim. 'İnlerine gireceğiz' demiştim. Girdik mi? Girdik. Şu anda devletimiz, gereği neyse hukuk içerisinde bunu yerine getirmektedir. Yerine de getireceğiz.”

“BELEDİYELERİN İŞ MAKİNELERİYLE KANALLARI AÇANLAR BUNUN BEDELİNİ ÖDEYECEKLER”

Daha güçlü olmak suretiyle milletin huzuru ve refahı için ne gerekiyorsa onu yapacaklarının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şimdi terörü görüyorsunuz değil mi, şimdi bu terör Doğu'da, Güneydoğu'da yaktı, yıktı, her tarafı mahvetti” dedi ve şunları ekledi: “Değerli kardeşlerim düşünebiliyor musunuz bir taraftan barış diyorsun, bir taraftan demokrasi diyorsun, bir taraftan özgürlük diyorsun, öbür taraftan gelip belediyenin araç gereçleriyle sokakları, kanalları açıyorsun. Bununla kalmıyorsun, oradaki müteşebbislerin, girişimcilerin yatırımlarındaki iş makinelerini yakıyorsun, belediyelerin otobüslerini yakıyorsunuz, iş adamlarını tehdit ediyorsunuz. ‘Şu kadar haraç vereceksin’ diyorsun; bu iş adamları orada durur mu? Bu iş adamları çalışır mı? Ne yapıyorlar, terk ediyorlar. Ondan sonra Güneydoğu'da işsizlik var, diyorsun. Tabi ki işsizlik olur, yatırım olmazsa ne olacak, işsizlik olacak. Belediyelerin iş makineleriyle bu kanalları açanlar bunun bedelini ödeyecekler, bunu söylüyorum. Çünkü bu araçlar atık su kanalı açmak için var, içme suyu kanalı açmak için var, bunlar ortadaki pislikleri, şunu bunu temizlemek için var, orada kalkıp da kanal aç, içine bomba yerleştir, ondan sonra patlat, ondan sonra insanların ölümüne neden ol, şehitlerimize vesile ol, böyle bir şeye fırsat veremeyiz.”

Devletin terör örgütüne karşı verdiği mücadelenin devam edeceğine vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Gereğini askerimiz, polisimiz, köy korucularımız hep birlikte yapıyor mu? Yapıyor ve yapacaklar, asla tereddüdümüz yok, rehavet yok. Şehitlerimiz geliyor, Rabbim cennetiyle, cemaliyle onları müşerref kılsın, peygamberlikten sonra en büyük makamda onlar. Bu mücadelede asla taviz vermeden, bunu sürdüreceğiz ve Türkiye'yi de o beklenen yere inşallah kavuşturacağız” sözlerine yer verdi.

“TÜRKİYE BİR CAZİBE MERKEZİ HALİNE GELDİ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin artık bir cazibe merkezi haline geldiğini ve daha da iyi olacağını belirterek, şunları kaydetti: “Hiç endişe etmeyin, enerjide attığımız adımlar ortada, eskiden 'su akar Türk bakar' deniliyordu, ama şimdi 'su akar Türk yapar' deniliyor. Zira hidroelektrik santrallerle enerji üretiyoruz, termik santrallerle kömürü boşa harcamıyoruz, enerji üretiyoruz. Hamdolsun rüzgârımızı hele hele bu bölgelerde rüzgâr enerji santralleriyle iyi değerlendiriyoruz. Şimdi güneş enerjisine başlıyoruz, güneş enerjisinde de çok ciddi yatırımlar var. Yenilenebilir enerjiyle artık ısınan bir Türkiye var ve daha iyi olacak.”

Milletin 1 Kasım'da istikrara güvene oy verdiğini ve şu anda önlerinde 2019'a kadar bir hizmet süreci olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “2023'e inşallah farklı gireceğiz, yerel hizmetleriyle merkezi yönetimle bunları başaracağız. Siz bu desteğinizi sürdürdüğünüz sürece, bilesiniz ki evelallah bu millet ayağa kalktı, artık sıçramasını yaptı, hızla yoluna devam ediyor” diye konuştu.

“BU VATANDA KİMSE OPERASYONA TEŞEBBÜS ETMESİN”

Konuşmasının sonunda ‘Tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet’ vurgusu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu vatanda kimse ameliyata teşebbüs etmesin, operasyona teşebbüs etmesin, avucunu yalar. Karşısında bizi bulur, gereği neyse bu yapılır, biz bir yerlerden talimat alarak adım atmayız, bu milletin verdiği kararı da kimseye de yedirtmeyiz” dedi.

 
Ermeni Lobisine karşı güç birliği
 
‘Olayların sorumlusu terör örgütü’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ermeni Lobisine karşı güç birliği
Azerbaycanlı Araştırmacı Yazar Roya Refiyeva, Uluslararası Asılsız Ermeni ...
‘Dimdik ayaktayız’
Bu coğrafyada nice zaferler, yenilgiler yaşandığını belirten Cumhurbaşkanı ...
Dadaşlardan örnek destek
Gazi ve şahit ailelerine ücretsiz hizmet veren Vefa Çay Evi, şimdide Suriye'nin ...
 
Cumhurbaşkanı’ndan Bilgi Çağı vurgusu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, toplu açılış töreni gerçekleştirmek ...
Büyükşehir’de OSB Zirvesi
Organize Sanayi Bölgeleri (OSB) Üst Kuruluşu Yönetim Kurulu Üyeleri, Erzurum ...
Kiremitçi ikaz etti..!
Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Rıza Kiremitci, Erzurum Büyükşehir ...
 
Akgüloğlu Vergi Reformunu değerlendirdi
AK Parti iktidarının 1 Kasım seçimleri öncesinde verdikleri vaatler için ...
Erzurum'da Umre kayıtları başladı
2015-2016 yılı için düzenlenen umre kayıtları başladı. Bu dönem düzenlenen ...
‘İnsanlığın Merhamet Sözleşmesi’ne ihtiyacı var’
Görmez, ‘Bugün, bütün insanlığın bir merhamet sözleşmesine ihtiyacı var. ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva