Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Duran:'Terörün tamamen biteceği bir sürece girdik'
Duran:'Terörün tamamen biteceği bir sürece girdik'
Gazze'de can kaybı 33 bini geride bıraktı
Gazze'de can kaybı 33 bini geride bıraktı
Cumhurbaşkanı Erdoğan gündemi değerlendirdi
Cumhurbaşkanı Erdoğan gündemi değerlendirdi
Büyükşehir İhtisas komisyonları belirlendi
Büyükşehir İhtisas komisyonları belirlendi
‘Sözü dinlenen bir Türkiye olmak mecburiyetindeyiz’
‘Sözü dinlenen bir Türkiye olmak mecburiyetindeyiz’
HABERLER>GUNDEM
7 Temmuz 2015 Salı - 11:02

‘Kentsel dönüşüm büyük katkı’

Erzurum Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Bünyamin Canlar, emlak sektörü hakkında açıklamalarda bulundu.

‘Kentsel dönüşüm büyük katkı’

Erzurum’da ki emlakçıların en büyük sıkıntısının fason emlakçılar olduğunu söyleyen Canlar, Herkesin kendi işini yapması gerektiğini dile getirerek,"Erzurum'da ki emlakçıların en büyük sıkıntısı fason emlakçılardır. Fason emlakçılık yapan arkadaşlardan dolayı emlakçılar ticaretlerini yapamıyorlar. Fason emlakçılığın bizlere vermiş olduğu en büyük zarar da normal satışlarda komisyonlarımızı tam alacakken fason emlakçılardan dolayı eksik alıyoruz. Doğal olarak emlakçıların mesleki itibarlarını zedelemiş oluyor hem de ticaretlerinin uygunsuz bir şekilde tamamlanmasına neden oluyor."

VATANDAŞLARIMIZIN ARAZİLERİ DEĞER KAZANDI

32 yıldır emlakçılık sektöründe olduğunu belirten Canlar, kentsel dönüşüm hakkında açıklamalarda bulundu. Kentsel dönüşümün şehrin gelişmesi için gerekli olduğunu vurgulayan Canlar şunları söyledi:"Kentsel dönüşüm Erzurum'da emlak sektörünü etkilemedi. Batı'da ki kentsel dönüşümde rant elde etmek mevcut. Fakat Doğu'da bu rant yok. Batı'da kentsel dönüşüm yapılan arazilerin fiyatları 100 bin 200 bin dolardan başlarken burada 600–700 liradan başlıyor. Vatandaşlara da çok büyük faydası var. En büyük faydası 40 liraya satamayacağı daireleri 80 liraya kentsel dönüşüm adı altında belediye istimlâk ediyor. Bu sayede sıcak para girdisi olup insanları ekonomik olarak hareketlendirmiş oluyor."

"KENTSEL DÖNÜŞÜM ŞEHİR İÇİN BÜYÜK BİR KATKI"

Canlar,"Büyükşehir Belediyesinin yaptığı Erzurum için çok güzel bir proje. Hele Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen'in yaptığı çalışmaları takdirler karşılıyoruz. İkisi de profesyonel bir şekilde bu işi yürütüyorlar. Gayet kaliteli, kültürlü ve bilgili insanlar. Lütuftur bu ağabeylerimizin bize başkanlık yapması. Şimdi kentsel dönüşümü tamamlayabilirse Erzurum memleketteki gayrimenkul sektöründeki müteahhit arkadaşlarımızın konut yapması için yeterli arazileri ve imkanı sağlamış olacaklar. Bu da şehir içinde ki kötü görüntüyü, can güvenliği olmayan binalarda oturmanın önüne geçmiş olacaklar. Bunları yaparken de çevre düzenlemesi ve peyzajı yapılmış yeni mahalleler ortaya çıkacak" diye konuştu.

SEÇİMLER OLUMSUZ ETKİLEDİ

Seçim sonrası yaşanan durgunluğa dikkat çeken Canlar,"Her seçim öncesi ve sonrası piyasalarda bir durgunluk olur. Bu seçimde de gördük ki Türkiye'de siyasi istikrarsızlık piyasaların durma noktasına gelmesine neden oluyor. Faizlerin yüksek olması nedeniyle insanlar gayrimenkul yatırımı yapmaktan çekiniyorlar. Seçim sonrası işlerimiz en dip seviyede seyrediyor. Bir an önce hükümet kurulursa faiz oranları düşecektir. Bu da bizim işimizin biraz daha hareketlenmesini sağlayacaktır" dedi.

KONUT SIKINTISINA ÇÖZÜM

Erzurum'da özellikle öğrencinin konut sıkıntısı gözle görünür derecede arttı. Konut sıkıntısına değinen Bünyamin Canlar şu açıklamalarda bulundu; "Bu konu üzerine benim bir fizibilite çalışmam var. 100 bin öğrencinin okuduğu bu şehirde 27 bin 800 öğrenci yurtlarda kalıyor. 17 bin tanesi cemaat evlerinde,10 bin tanesi Milli Eğitim yurtlarında,33 bin öğrenci KYK yurtlarında kalıyor. 40 bin kişilik yurt açığımız halen devam ediyor. Bunlar 3–5 arkadaş birleşerek eve çıkıyor. Bu da dağınık bir yaşama yol açıyor. Konut kira artışında ki paylardan biri de budur. Öğrenci eve çıkarak kira artışına neden oluyor. Erzurum'un en büyük sorunlarından biri 1+1 dairlerin yok denecek kadar az olmasıdır. Bu sorunu her röportajımda dile getiriyorum. Erzurum'da bürokratik kesimin inşaat sektörü ile ilgilenenlere 1+1 daireler yapmaları konusunda baskı uygulamaları gerekiyor. Gerekirse her binada en az 5 tane böyle dairelerin yapılması şartı konulması gerekmektedir. Bunları neden söylüyorum? Çünkü bu memlekette 1+1 dairelerde yaşayacak çok sayıda insan mevcut. Sadece öğrencilerden bahsetmiyorum. Bu bir memur yada özel sektörde çalışan bekar bir vatandaş olabilir. Bir şahıs 180 metrekarede yaşaması yerine 50 metrekarede yaşaması sağlanmalı. Hem maddi olarak bütçesine destek olabilir hem de vatandaşlar bu konuda daha rahat hareket edebilirler. Yani en azından çok fazla masraf olmaz."

 
Kredide rakipsiz kaldık
 
İşte iftar bu..
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bayburt Uygur Türkleri için yürüdü
Bayburt'ta Doğu Türkistan için protesto yürüyüşü düzenledi.
Erdoğan’dan Erzurum’a övgü
Sümeyye Erdoğan, “Erzurum gibi Anadolu’nun erdemi öz güvenini cesaretini ...
Erzurum için ‘Kademli’ adım..
Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Erzurum İl Temsilciliği, KADEM Yönetim ...
 
Önce oruç, sonra zekat..
Yakutiye Müftülüğü’ne Ramazan ayı içerisinde en çok zekât hakkında sorular geliyor.
Görmez: ‘En büyük bunalım, kimlik bunalımıdır’
Görmez, “Avrupalı yöneticiler, gençlerin terör örgütlerine katılma sebeplerini ...
‘Camiler medeniyetimizin ifadesi’
Cumhurbaşkanlığı Külliyesi içindeki Beştepe Millet Camii’nin ibadete açılış ...
 
İstanbulkapı’da tarih canlandı
Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mutafa Kemal Atatürk'ün Erzurum'a gelişinin ...
AK Parti’den ‘Ahde Vefa’
AK Parti Erzurum İl Başkanlığı tarafından düzenlenen 2. Geleneksel Ahde ...
Yeni Vizyon 2071’den Çin Hükümeti’ne tepki
Yeni Vizyon 2071 Gençlik Derneği tarafından yapılan bir basın açıklamasıyla ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva