Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Ulusal Vefa Programı bütçesi 2.8 milyara yükseldi
Ulusal Vefa Programı bütçesi 2.8 milyara yükseldi
Işıkhan iyileştirme çalışmalarını paylaştı
Işıkhan iyileştirme çalışmalarını paylaştı
Şimşek’ten OVP açıklaması
Şimşek’ten OVP açıklaması
Yılmaz'dan ekonomi mesajı
Yılmaz'dan ekonomi mesajı
‘Dimdik, en güçlü hâlimizle, elhamdülillah, ayaktayız’
‘Dimdik, en güçlü hâlimizle, elhamdülillah, ayaktayız’
HABERLER>SÄ°YASET
28 Nisan 2016 Perşembe - 10:47

‘Kendi Karanlıklarında Boğulacaklar’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “bizi birbirimize düşürmek isteyen kesimler, kendi karanlıklarında boğulacak” dedi

‘Kendi Karanlıklarında Boğulacaklar’

Hırvatistan İslam Birliği Başkanlığı tarafından düzenlenen, Hırvatistan’da İslam dininin hukuken ve kurumsal olarak diğer dinlerle eşit statüde kabul edilmesinin 100. yıl dönümü etkinliğine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada yaptığı konuşmada “Bugün Hırvatistan’da Müslümanların özgür bir şekilde dinî vazifelerini yerine getirdiklerini, hiçbir ayrımcılığa, ötekileştirilmeye maruz kalmadan huzur içinde yaşadıklarını görüyoruz. Şüphesiz bu hoşgörü ve özgürlük ortamı, sadece Müslümanlara has bir durum değildir; bütün dinler ve kültürler için geçerlidir” dedi.

Hırvatistan İslam Birliği Başkanlığı (Meşihad) tarafından, Hırvatistan Cumhurbaşkanı Kolinda Grabar Kitaroviç himayesinde düzenlenen ve Hırvatistan Ulusal Tiyatrosu’nda gerçekleştirilen programda Cumhurbaşkanı Erdoğan, tören kapsamında sunulan etkinlikleri ve Zagreb Filarmoni Orkestrası’nın sunduğu konseri izledi.

 “MÜSLÜMANLAR BU TOPRAKLARDA BARIŞ, HUZUR VE GÜVEN İÇİNDE YAŞADI”

Hırvatistan Cumhurbaşkanı Kitaroviç ve Bosna Hersek Konsey Başkanı Bakir İzzetbegoviç’in yanı sıra Meşihat’ın ve diğer dinî yetkililerin de iştirak ettiği etkinlikte bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hırvatistan Cumhurbaşkanı Kitaroviç’in gösterdiği misafirperverlik için teşekkür ederek,  Hırvatistan Meclisi, Hırvatistan Hûkümeti ve Meşihad tarafından düzenlenen 100. yıl dönümü etkinliğinin hayırlara vesile olmasını diledi.

Hırvatistan topraklarının İslamiyet’le tanışmasının, 100 yıl öncesine değil, çok daha eskilere dayandığını ve yüzyıllar boyunca Müslümanların bu topraklarda barış, huzur ve güven içinde yaşadıklarını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “1991 yılında Hırvatistan’ın bağımsızlığını kazanmasından sonra, herkes gibi Müslümanların yaşadığı sıkıntılar da sona erdi. Bugün Hırvatistan’da Müslümanların özgür bir şekilde dinî vazifelerini yerine getirdiklerini, hiçbir ayrımcılığa, ötekileştirilmeye maruz kalmadan huzur içinde yaşadıklarını görüyoruz. Şüphesiz bu hoşgörü ve özgürlük ortamı, sadece Müslümanlara has bir durum değildir; bütün dinler ve kültürler için geçerlidir. 2002 yılında Hırvatistan Hükûmeti ile Meşihad arasında başlatılan iş birliğinin, bu noktada son derece önemli olduğuna inanıyorum” diye konuştu.

“MEDENİYETLER İTTİFAKI 145 ÜYESİYLE KÜRESEL İŞ BİRLİĞİ PLATFORMUNA DÖNÜŞTÜ”

Hırvatistan ziyareti öncesinde, kuruluşuna dönemin İspanya başbakanı ile birlikte öncülük ettiği Medeniyetler İttifakı’nın, Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de gerçekleşen 7. Küresel Forumu’na katıldığına işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu girişim, çatışma teorilerinin sıkça dillendirildiği, geleceğe dair umutların azaldığı, kıyamet senaryolarının gündemi işgal ettiği, zor bir dönemde attığımız çok değerli bir adımdır” dedi ve şunları ekledi: “Biz, sorunlara teslim olmak yerine, zor olanı seçtik, elimizi taşın altına koyarak, İspanya’yla bu girişimi başlattık. 2005 yılında attığımız bu küçük adım, bugün Dostlar Grubu’ndaki 145 üyesiyle küresel bir iş birliği platformuna dönüştü. Girişimin kısa sürede elde ettiği bu başarı ve hüsnü kabul, umutlarımızı taze tutmamızı, geleceğe güvenle bakmamızı da sağlıyor.”

“AYRIŞTIRAN DEĞİL, KAYNAŞTIRAN OLMALIYIZ”

Etkinlikte, İslam dünyasının farklı coğrafyalarından, Avrupa ülkelerinden, Amerika’dan ve dünyanın pek çok ülkesinden misafirlerin olduğuna dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi: “Her biriniz kendi ülkelerinizde ve toplumlarınızda önemli görevler, ağır mesuliyetler üstleniyorsunuz. Bulunduğunuz ülkelerde, ayrıştıran değil kaynaştıran olmanız, birlik ve beraberliği teşvik etmeniz çok önemlidir. Tasavvufta ‘kesrette vahdet’ anlayışı var; yani çoklukta birlik… Bilhassa bu dönemde sizlerin liderliğine, katkısına ve özverili çabalarına çok büyük ihtiyaç var. Şayet siz hoşgörü derseniz, siz diyalog derseniz, samimiyetle bir arada yaşama kültürünü savunursanız, emin olun, bizi birbirimize düşürmek isteyen kesimler, kendi karanlıklarında boğulacaktır.”

“FARKLI DİNLERİ VE KÜLTÜRLERİ, TÜRKİYE’NİN KIYMETLİ HAZİNESİ OLARAK GÖRÜYORUZ”

Dinler arasındaki münasebetleri, tarihin acı hadiseleri üzerinden okumanın yanıltıcı ve yanlış olacağını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün artık, acı olayları değil, bir arada yaşamaya dair güzel örneklerin konuşulması gerektiğini söyledi.  Bugün Hırvatistan’ın bu konuda takdir edilmesi ve örnek alınması gereken müstesna bir tablo sunduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz de, ülkemizin toplumsal mozaiğini oluşturan farklı dinleri ve kültürleri, Türkiye’nin kıymetli bir hazinesi olarak görüyoruz. Bunlar fakirlik değil tam aksine zenginliktir” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin geçen 13 yılında, tüm toplum kesimlerinde olduğu gibi Hristiyan ve Musevi vatandaşların hak ve özgürlüklerinin genişlediğini kaydetti. Cumhurbaşkanı Erdoğan bundan sonra da aynı anlayış ve vizyonla yollarına devam edeceklerini dile getirdi.

Konuşmasının sonunda başta Hırvatistan Cumhurbaşkanı Kitaroviç olmak üzere etkinliği düzenleyen kurum ve kişilere teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini; “Daha nice asırlar boyunca İslam’ın ve Müslümanların, Hırvatistan’ın ayrılmaz bir parçası olarak barış, huzur ve güven içinde, diğer dinlerin mensupları ile birlikte hayatlarını devam ettireceklerine inanıyorum. Sizleri sevgiyle, saygıyla selamlıyor; teşekkür ediyorum” diyerek tamamladı.

 
Eczacılık Fakültesi için gurur günü
 
Sporda altın yıl
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti’den kamu turu
AK Parti İl Başkan Yardımcısı Safiye Karaaslan, AK Parti İl Yönetim Kurulu ...
Aydemir Palandökenli öğrencileri ağırladı
‘Palandöken Gönüllü Liselileri’ Projesi kapsamında 40 öğrenci Ankara’daki ...
Ala: “Tarihimizi Unutturmak İstediler”
İçişleri Bakanı Efkan Ala, “Bu ülkede bir dönem tarihimizi unutturmak ...
 
‘Biz milletin hissiyatıyla konuşuruz’
Davutoğlu, "Biz, şehitlerimizin hakkını asla ödeyemeyiz. Bizim çabamız ...
TBMM’de Erzurumspor gündemi
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir Erzurumspor’un şampiyonluk ...
Sekmen yerel yönetim vizyonunu paylaştı
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, öğrencilere yerel yönetim dersi verdi.
 
‘Milletle Devlet el ele mücadele etmeli’
Teröre karşı milletle devletin el ele vererek mücadele etmesi gerektiğini ...
‘Haya etmiyorlar mı?’
Ala, "Yedi düvel bir araya gelmiş, bu kapılardan dönmüşken, o yedi düvelin ...
Erzurum’a özel yaklaşım
Milletvekili İbrahim Aydemir, Sağlık Bakanlığınca tüm ülkede bin bisiklet ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva