Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Ulusal Vefa Programı bütçesi 2.8 milyara yükseldi
Ulusal Vefa Programı bütçesi 2.8 milyara yükseldi
Işıkhan iyileştirme çalışmalarını paylaştı
Işıkhan iyileştirme çalışmalarını paylaştı
Şimşek’ten OVP açıklaması
Şimşek’ten OVP açıklaması
Yılmaz'dan ekonomi mesajı
Yılmaz'dan ekonomi mesajı
‘Dimdik, en güçlü hâlimizle, elhamdülillah, ayaktayız’
‘Dimdik, en güçlü hâlimizle, elhamdülillah, ayaktayız’
HABERLER>GUNDEM
2 Mart 2015 Pazartesi - 15:12

‘Erzurumlu olmaktan mutluyum’

HSYK Başkanvekili Metin Yandırmaz,"Erzurumlu olmaktan ve Erzurum'da bulunmaktan mutluyum" dedi.

‘Erzurumlu olmaktan mutluyum’

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Başkanvekili Metin Yandırmaz, HSYK Genel Sekreteri Bilgin Başaran ile birlikte 17 Kurul Üyesi'nin Erzurum gezi programından mutlu ayrıldıklarını ifade eden HSYK Başkanvekili Metin Yandırmaz,"Erzurumlu olmaktan ve Erzurum'da bulunmaktan mutluyum" dedi.
YANDIRMAZ VE KURUL ÜYELERİ CİRİT ATINA BİNDİ
Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli 'nin daveti üzerine Dumlu Ceza İnfaz Kurumu'nda cirit ve atlı kızak gösterisine Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Başkanvekili Metin Yandırmaz ve HSYK Kurul Üyelerinin de katıldığı etkinliğe Türkiye Adalet Akademisi Başkanı Yılmaz Akçil, Bölge Adliyeler Cumhuriyet Başsavcısı Ünal Bingül, Adalet Komisyonu Başkanı Hüseyin Öztürk, 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Saim Köroğlu, Erzurum 1. İdare Mahkemesi Başkanı Kemalettin Özdemir, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzurum Baro Başkanı Talat Göğebakan, İdare Mahkemesi Başkanı Mehmet Metin Karabulut, Hakimler ve Cumhuriyet Savcıları katıldı.
YANDIRMAZ'A CİRİT SOPASI HEDİYE EDİLDİ
Erzurum Atlıspor ile Atatürk Üniversitesi Atlı Spor Kulübü arasında oynanan müsabaka sonrası Erzurum Atlıspor Kulübü Başkanı İrfan Dedeoğlu ve Güven Gülüm tarafından günün anısına HSYK Başkanvekili Metin Yandırmaz'a cirit sopası hediye edildi.
DADAŞLAR BAR TUTTU, ÇAĞ KEBAPI İKRAM EDİLDİ
Dadaş folklor ekibinin oyunun ardından HSYK Kurul Üyelerine, Dumlu Ceza İnfaz Kurumu bahçesinde çağ kebabı ikram edildi.
ATLI CAFE'DE ATLI GEZİNTİ
HSYK Kurul Üyeleri, daha sonra Dumlu Açık İnfaz Kurumu bünyesindeki Atlı Cafe de vatandaşlar için günü birlik yapılan ‘binicilik terapisi’, ‘binicilik’ uygulamasında kurulan ‘Atlı Kafe’yi ziyaret ederek ‘binici’ ve ‘midilli’ atına binen HSYK Başkanvekili Metin Yandırmaz, eğitmenlerin taktığı kask koruyucularının ardından binici atlarına bir süre binerek gezinti yaptı. At’a binmekten büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Yandırmaz,"Halkımızın faydalanabileceği bu güzel projeyi hayata geçiren başta Cumhuriyet Başsavcımız Ahmet Çiçekli olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.
"ERZURUMLU OLMAKTAN ONUR DUYUYORUM"
Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Başkanvekili Metin Yandırmaz, Erzurumlu olmaktan ve Erzurum'da bulunmaktan onur duyduğunu ifade etti. Başkanvekili Yandırmaz,"Seçimden önce meslektaşlarımıza öz vermiştik Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun Genel Kurul Toplantılarını yurdun farklı bölgelerinde yapacağımıza dair ilkini Adalet Bakanı Sayın Bekir Bozdağ'ın katılımı ile ilkini Erzurum'da gerçekleştirdik. Kurul Üyelerimizi Erzurum'da tarihi yerleri gezdirdik. Dumlu Ceza İnfaz Kurumu'nda tarihi ata sporumuz cirit müsabakası izledik. Erzurumlu olmaktan, Erzurum'da bulunmaktan onur duyuyorum. Kurul Üyelerimizin de Erzurum'da mutlu olduklarını ifade ettiler. Başta emeklerini esirgemeyen Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli'ye, Emniyet Müdürlüğümüze, Büyükşehir Belediyemize, Palandöken Belediyemize, Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü ile hafta sonu mesai merhumu dinlemeyerek bizlere hizmetlerini esirgemeyen hemşerilerime teşekkür ediyorum."
"EĞİTİM MERKEZİ ÖNEMLİ BİR YATIRIM MÜJDESİ"
Erzurum'a yapılacak olan eğitim merkezinin son derece önemli bir yatırım olduğuna işaret eden HSYK Başkanvekili Yandırmaz,"Adalet Bakanımız Erzurum için önemli bir yatırım müjdesi verdi. Erzurum'a yapılması kararlaştırılan bu eğitim merkezi memleketimiz için hayırlı olsun" dedi.
"CEZAEVLERİ ADALET BAKANLIĞI'NA DEVREDİLECEK"
HSYK Başkanvekili Yandırmaz,"TBMM Genel Kurulu’nda beklenen Ceza İnfaz Kurumları Güvenlik Hizmetleri Kanun Tasarısı’na göre, cezaevlerini dış koruma görevi jandarmadan alınacak.Dış koruma görevi, halen iç koruma görevini üstlenen Adalet Bakanlığı’na devredilecek. Devir süreci 5 yılda tamamlanacak. Burada yeni personel istihdam olacak. Alınacak personelin eğitimi ile Erzurum'da kurulacak eğitim merkezinde uygulamalı eğitimler verilecek" dedi.
"HUKUKUN EGEMEN OLDUĞU DEVLETTİR"
Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu olarak zaman zaman kamuoyu ile haberlerin yansıtılarak paylaşıldığını ifade eden HSYK Başkanvekili Yandırmaz,"Hukuk devletinde bu durumun kabul edilebilirliği mümkün değildir. Bu bağlamda, gerek illegal yollarla, gerekse de pozitif hukukun tanıdığı yetkileri çeşitli amaçlarla kötüye kullanarak mevzuata aykırı şekilde dinleme yapan kim olursa olsun, hukuk devletinin gereği olarak cezalandırılmalıdır. Aksi halin kabulü, bizleri hukuk devleti idealinden uzaklaştırır. Unutmamak gerekir ki; hukuk devleti, 'hukuku olan devlet' ya da 'devletin koyduğu hukuk' değil, 'hukukun egemen olduğu devlet'tir. Hukuk devleti, belirli bir hukuk düzeninde anlam kazanır ve yürürlükteki kuralların içeriği ile nitelenir. Gerçekten de, vatandaşların devlete karşı güven beslemeleri ve kendi kişiliklerini korkusuzca geliştirmeleri, ancak hukuk güvenliğinin bulunduğu bir hukuk devleti sisteminde mümkündür. Tüm hakim ve savcılarımızı mesleklerini kanunlar çerçevesinde görev yapmaya davet ediyorum" dedi.
 

 
Altıparmak İl ekonomisini tarif etti
 
Erzurum’da 122 bin araç denetlendi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum’a 779 milyonluk yatırım
Devlet Su İşleri Erzurum Bölge Müdürü Sebahattin Çapkınoğlu, Erzurum’a ...
Akgüloğlu beklentilerini açıkladı
Erzurum Mali Müşavirler ve Muhasebeciler Odası Başkanı Orhan Akgüloğlu, ...
‘28 Şubat tarihin en karanlık dönemi’
Erzurum Eğitim Bir Sen 2 Nolu Şube Başkanı Mustafa Karataş, 28 Şubat sürecinin ...
 
Gülmez, gözyaşı ve dualarla uğurlandı
Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Uğur Gülmez, ...
Erzurum bir alemi uğurladı..
Erzurum’da önceki gün hakkın rahmetine kavuşan Erzurum ulemasından Yunus ...
Kudzmanas’tan Erzurum’a övgü dolu sözler
Litvanya’nın Ankara Büyükelçisi Kudzmanas , Palandöken’e hayran kaldığını ...
 
Her şey, ‘Onların Yüzü Gülsün Diye..’
Yakutiye Belediyesinin, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Yurt Yuva ...
Mavi Marmara Şehitleri rahmetle anıldı
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Erzurum Şubesi tarafından ...
Kar’da Konaklı ile Palandöken rekabeti
Doğu Anadolu Bölgesi ve Erzurum’da yer yer etkili olan kar yağışları, ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva