Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Yiğit Danıştay Başkanlığına yeniden seçildi
Yiğit Danıştay Başkanlığına yeniden seçildi
ASHB’den bir ilk
ASHB’den bir ilk
Tekin’den öğretmen ataması açıklaması
Tekin’den öğretmen ataması açıklaması
‘TBMM hürriyet mücadelesinin sembolü’
‘TBMM hürriyet mücadelesinin sembolü’
Erdoğan’dan vicdan ve kararlılık vurgusu
Erdoğan’dan vicdan ve kararlılık vurgusu
HABERLER>SÄ°YASET
27 Mart 2014 Perşembe - 09:36

‘Dünya dua ediyor’

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan,, ''Pensilvanya beddua ediyor, ama dünya dua ediyor, Mekke'de, Medine'de, Sudan'da Libya'da, Tunus'ta, Myanmar'da, Mısır'da dualar...'' dedi.

‘Dünya dua ediyor’

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan,, ''Pensilvanya beddua ediyor, ama dünya dua ediyor, Mekke'de, Medine'de, Sudan'da Libya'da, Tunus'ta, Myanmar'da, Mısır'da dualar...'' dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Refahı, huzuru artan, kardeşliği daha da güçlenen, çözüm süreciyle kanın, gözyaşının durduğu Türkiye, bunları rahatsız etti" dedi.

 Erdoğan, partisinin Karabük'te düzenlediği mitingde yaptığı konuşmada, meydandakilere, "Sesimde biraz sıkıntı var ama iletişimimiz devam ediyor değil mi?" diye sordu.

 Karabük'te nasıl coşku, heyecan, hissiyat varsa diğer vilayetler de aynı hissiyat ve heyecanın olduğunu belirten Erdoğan, "On binlerin, yüz binlerin meydanlara aktığına şahit olduk" diye konuştu.

 Bu seçimin artık bir yerel seçim değil adeta bir genel seçim olduğunu ifade eden Erdoğan, "Meydanlara sadece AK Parti'ye gönül verenler değil, geçmişte CHP, MHP, BDP ve diğer partilere gönül vermiş kardeşlerim de koşuyor" ifadesini kullandı. Erdoğan, şunları söyledi:

 "Sadece AK Parti'ye gönül verenler değil tüm Türkiye oynanan oyunu görüyor, çirkin oyunu görüyor, ahlaksız tuzağı görüyor. Milleti, bayrağı, ülkesi, istiklali için kaygıları olanlar, itirazlarını dile getirmek için meydanlara koşuyorlar. Bu bir AK Parti meselesi değil, bu, şahsımla ilgili mesele değil, bu doğrudan doğruya Türkiye'nin meselesi. Bu bir istiklal mücadelesi, bir istikbal meselesi. Türkiye'nin kalkınmasından, ilerlemesinden rahatsız olanlar, Türkiye'ye bir tuzak kurmak istediler. Önce Gezi olayları dediler, inşallah Pazar günü bu zihniyetleri sandığa gömün, gençlerimizi sokağa döktüler. Esnafımızın cam çerçevesini indirdiler. Bunun adına da 'özgürlük' dediler. Böyle bir özgürlük olur mu? Vatandaşın, esnafın, camını çerçevesini indireceksin, özgürlük... Lanetler olsun, yazıklar olsun. Ekonomimize zarar vermek istediler, tutmadı; 17 Aralık dediler, tutmadı; 25 Aralık dediler, tutmadı. Dik durduk, bu saldırılar karşısında eğilmedik, boynumuzu bükmedik. 'Haklıyız, sonuna kadar mücadele edeceğiz' dedik. İşte millet bizim haklı olduğumuzu gördü. Bu aziz millet ferasetiyle, basiretiyle bizim haklılığımızı gördü. 81 vilayette pazar günü benim milletim, sevgili vatandaşım sandıklara sahip çıkıyor, iradesine sahip çıkıyor demokrasiye, kardeşliğe sahip çıkıyor. 77 milyon bu tuzağı bozmak için tek yürek oluyor. Tek yürek halinde 30 Mart'ı bekliyor.

İnanın sadece Türkiye'den değil dünyanın her yerinden telefonlar alıyoruz, mesajlar alıyoruz. Hep bizi izliyorlar. Acaba pazar günü ne olacak? Dualar... Pensilvanya beddua ediyor ama dünya dua ediyor. Mekke'de, Medine'de, Suriye'de, Sudan'da, Libya'da, Tunus'da, Myanmar'da, Mısır'da dualar, ülkemizin dört bir yanında dualar... Onların tuzakları varsa milletimin bir tuzağı var ve Rabbimizin bir tuzağı var. Onlar bunu göremiyor. Biz dik durduk, hükümet olarak dik durduk, sizler millet olarak dik durdunuz, bu oyun, tuzak bozuldu. Pazar gününü Allah'ın izniyle görür gibiyim. Pazar günü bir başka olacak. Karabük'te yaptığım mitinglerde böylesine bir kalabalık görmemiştim. Bu ne coşku, heyecan?"

"ÜÇ KOYUN TESLİM EDİN KAYBEDİP GELİRLER"

Türkiye üzerinde oynanan oyunun çok büyük olduğunu kaydeden Erdoğan, ekonomisi büyüyen bir Türkiye olduğunu, ekonomiyi  26. sıradan dünyanın en büyük 17. ekonomisine yükselttiklerini söyledi.

 Erdoğan, "Ey Bahçeli, sen bize devrettiğin zaman kaçıncı sıradaydı Türkiye? Milli gelirimiz 230 milyar dolardı, şimdi milli gelirimiz 820 milyar dolar. Ey Bahçeli, bize devrettiğiniz Türkiye'de 6 bin100 kilometre bölünmüş yol vardı, 12 senede bunun üzerine 17 bin kilometre bölünmüş yol ilave ettik. Lafla peynir gemisi yürümüyor. Bunlar lafçı" dedi.

MHP'ye gönül verenlere seslendiğini ifade eden Başbakan Erdoğan, "Bakınız MHP iktidara geldi, 5 yıllığına geldi, 3,5 sene kaldı kaçıp gitti. Niye kaçtın? Sakarya, Düzce, Kocaeli, Gölcük, Bolu depreminin altında ezildi. Ondan sonra dedi ki 'deprem ekonomiyi vurdu.' Biz de deprem yaşadık. Bingöl depremi, bir yılda yeni Bingöl inşa ettik, Simav depremi, bir yılda yeni Simav inşa ettik, Van depremi, bir yılda yeni Van inşa ettik. İnanın bunlara üç koyun teslim edin kaybedip gelirler" diye konuştu.

 Başbakan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Refahı, huzuru artan, kardeşliği daha da güçlenen, çözüm süreciyle kanın, gözyaşının durduğu Türkiye, bunları rahatsız etti. BDP, siyasi Kürtçülük yapıyor. MHP,  siyasi Türkçülük yapıyor. Biz 'tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet' diyoruz. Ben Türkü Türk, Kürdü Kürt,Lazı Laz, Gürcüyü Gürcü, Boşnağı Boşnak oldukları için sevmiyorum, beni yaradan Allah onları da yarattığı için seviyorum. 77 milyon bizim için aynı. Niye? Onları da Allah yarattı. Ne beyazın Arap'a ne Arap'ın beyaza üstünlüğü yoktur.

İkincisi tek bayrak. Rengi şehidimizin kanı; hilal, bağımsızlığımızın ifadesi; yıldız, şehidimizin simgesi. Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır. Onun için tek vatan diyoruz. 780 bin kilometrekare. Batıda ne varsa doğuda da o olacak. Kuzeyde ne varsa güneyde de o olacak. 12 sene önce 'Şırnak'a havaalanı yapılacak' denseydi inanır mıydınız? Ağrı'ya, Kars'a, Iğdır'a havaalanı yapılacak denilse inanır mıydınız? Hakkari'ye havaalanı yapılacak dense inanır mıydınız? Şu anda Hakkari terör sebebiyle biraz gecikiyor ama diğerlerinin hepsinde havalimanı var. Oldu bak, oldu. Modern Türkiye böyle olacak. Geldiğimizde 26 havaalanı vardı şimdi 52 havaalanı var."AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, MHP'nin, "okyanus ötesinin dizinin dibine oturduğunu, onun müridi olduğunu" ifade ederek, "Okyanus ötesi kaset üretiyor, Bahçeli pazarlıyor" dedi.

ERDOĞAN SORDU

 Başbakan Erdoğan, "Hani sen bu vatanı, bu milleti seviyordun? Sorulduğu zaman verilen cevap şu: Pensilvanya'da inzivaya çekilmiş. İnziva için İstanbul, Konya, memleketin Erzurum, Kabe, Medine olmaz mı? Ama dert başka. Şimdi uluslararası istihbarat örgütleriyle konuşmalar, görüşmeler, onlar da şimdi düşmeye başladı. Bu hoca mı ishitbarat şefi mi?" diye sordu.

 Cumhurbaşkanı, başbakan ve bakanları dinlemenin suç olduğuna işaret eden Erdoğan, "Ama bunlar, ajanları eliyle maalesef Cumhurbaşkanı'nı da dinliyorlar, Başbakan'ı, Genelkurmay Başkanı'nı, bakanları da dinlediler. Bunlar CHP, MHP, BDP ile beraber çalışıyor. Ölçü ne biliyor musunuz, AK Parti karşısında en güçlü kimse oyu gidin ona verin" şeklinde konuştu.

 "BÜTÜN İŞLERİ BİTTİ ŞİMDİ PARTİ Mİ KURACAK"

 MHP'lilerin, yalan yanlış şekilde, kadın doğum hastanesinin yıkılacağını söylediğini ifade eden Erdoğan, dürüst olunması gerektiğini belirtti.

 Göreve geldiğinde Kardemir'in bittiğini, çalışmadığını dile getiren Erdoğan,  Kardemir'in 10 metre uzunluğunda ray imal ederken şimdi bunun 70 metreye çıktığını anlattı. Erdoğan, modern Türkiye'nin bu olduğunu vurgulayarak, Kardemir'in şu anda güçlenerek devam ettiğini kaydetti.

 Erdoğan, Pensilvanya'nın işi, derdinin bu olmadığını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

 "Bizim derdimiz bu. Adam çıkmış şunu söylüyor, hale bak. Bir söyleşisinde Savaş Ay, 'Hiç oy kullandınız mı?' diye soruyor. 'Bir kere kullandım. Hazreti Cebrail'i çok severim, gökten inse, parti kursa ona bile oy vermem' diyor. Sen ne biçim hocasın, sen nasıl hocasın? Hazreti Cebrail'in bütün işleri bitti de şimdi parti mi kuracak? Şu hale bak. Bizim dinimizde meleklere iman var, sen nasıl hocasın? Teşbih hata kabul etmez, bu nasıl benzetme, böyle saçmalık olur mu? Bu Pensilvanya'daki zat aynı zamanda senaristtir. Bütün senaryolar ona gider, onun onayını alır, sonra yayınlanır. Peygamber efendimizi miraçtan indirdiler, kamyonete bindirdiler, sonra da salat-u selamla yolcu ediyorlar. Böyle saçmalık olur mu? Boşuna bunlar haşhaşidir demiyorum, bunlar böyle."

 "HADDİNİ BİLMEZLERE BOYUN EĞMEYECEK"

Başbakan Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti'nin, bu haddini bilmezlere boyun eğmeyeceğini bildirdi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin, kasetlerle, montajlarla, şantajlarla esir alınamayacağını kaydeden Erdoğan, milletin eğilmeyeceğini, Türkiye'nin yenilmeyeceğini söyledi.

 Erdoğan, 30 Mart'tan itibaren bunlara, bunların efendilerine çok net cevap vereceklerini vurguladı.

"CHP GENEL MÜDÜRÜNÜN AVUKATLIĞINI YAPIYOR"

 "MHP, 2011 seçimlerinde bunlar tarafından ahlaksız bir saldırıya uğradı, Pensilvanya" diyen Erdoğan, aday ve milletvekillerinin gizlice kaydedilen görüntülerinin yayınlandığını, bazı adayların çekildiğini, birinin MHP'den ihraç edildiğini ancak seçilerek Meclis'e geldiğini anımsattı.

Erdoğan, şöyle konuştu: "O dönem MHP Genel Başkanı Bahçeli, bu okyanus ötesine verdi veriştirdi, çok ağır ifadeler kullandı. Bugün bakıyorsunuz MHP, şu anda okyanus ötesinin dizinin dibine oturdu, onun müridi oldu. Okyanus ötesi kaset üretiyor, Bahçeli pazarlıyor. Okyanus ötesi montaj yapıyor, Bahçeli tezgahında onu satıyor. Kılıçdaroğlu da aynısını yapıyor. Kendisine adres verdim, İstanbul Tahtakale veya Unkapanı'nda yaparsın, sana bu yakışır.

MHP Genel Başkanı çıkıp, CHP genel müdürünün avukatlığını yapıyor. CHP genel müdürü çıkıyor, bozkurt işareti yapıyor. MHP Genel Başkanı çıkıyor, Ankara'da bayrak yapan, İstanbul'da başörtülüye saldıran, camiye hakaret eden Gezicilere, marjinal sol örgütlere sahip çıkıyor. Bakıyorsunuz CHP'nin Genel Başkanı, teşkilatında hiç adam kalmamış, eski MHP'lileri aday yapıyor. Bunlar doğu, güneydoğuda da BDP'yi destekliyorlar. Bir CHP milletvekili açıkladı, Ağrı'da HDP'yi destekliyoruz. Oyun çok büyük, bunların kimlerle birlikte hareket ettiğine çok dikkat edelim. Bu CHP, MHP, Pensilvanya Suriye'de zalim Esed'in avukatı. Mısır'da Sisi'nin avukatı. 28 Şubatçıların avukatı. DHKP-C gibi eli kanlı terör örgütlerinin avukatı. Twitter gibi, Türkiye'nin kanunlarını tanımayan, Türkiye'ye üçüncü dünya ülkesi muamelesi yapan şirketlerin avukatı. Ama bir tek Türkiye'nin avukatı değiller."

"HANGİ ÜLKENİN MUHALEFET PARTİSİSİN?"

 Erdoğan, Suriye MIG-23 uçaklarının, Türkiye'nin hava sahasını ihlal ettiğini anımsattı. Bunun üzerine Türkiye'nin bunlardan birini vurduğuna işaret eden Erdoğan, Suriye tarafı açıklama yapmadan, CHP Genel Başkan Yardımcısı'nın Suriye lehine açıklama yaptığını söyledi.

 CHP genel müdürünün ise Genelkurmay Başkanı'na "Ucuz işlere girmesin" dediğini belirten Erdoğan, "Şehitler diyarı Karabük'ten CHP genel müdürüne soruyorum, Ey Kılıçdaroğlu sen hangi ülkenin muhalefet partisisin? Sen CHP'nin mi BAAS partisinin mi genel müdürüsün? Türkiye'nin mi Suriye'nin mi yanındasın? Sen benim Genelkurmay Başkanı'ma bu şekilde yakıştırma yapamazsın. Önce haddini bileceksin. Haddini bilmeyene pazar günü bu millet haddini bildirir" diye konuştu.

Erdoğan, partisinin Karabük mitinginde yaptığı konuşmada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "başörtüsü sorununu ben çözdüm" dediğini aktardı.
İMAM HATİP OKULLARININ ORTA KISIMLARINI KİMLER KAPATTI
"İmam hatip okullarının orta kısımlarını kimler kapattı? Bunlar..." diyen Erdoğan, "Ne yaptık 4, 4, 4. 12 yıllık zorunlu eğitim. İmam Hatipler açıldı mı? Pensilvanya'yı bu çıldırttı. Düz liselerde, Kur'an-ı Kerim var mı?   Siyer-i Nebi var mı? Pensilvanya'yı bu çıldırttı. Çocuklarınızı bunların dershanelerinden alın. Haftasonlarında Milli Eğitim olarak biz ücretsiz takviye kursları vereceğiz. Bunların okullarından da alın. Devletin okulları bize yeter. Bunlar sülük gibi emiyorlar. Ama sülük zararlı kanı emer. Bunlar faydalı kanı emiyorlar. Aralarında böyle bir fark var" şeklinde konuştu.
AK Parti iktidarı olarak emin adımlarla ilerlediklerini belirten ve hükümetin  Karabük'teki hizmetlerinden örnekler veren Erdoğan, "Şu Karabük'te biz geldiğimizde ne kadar bölünmüş yol vardı? 7 kilometre. 12 yılda biz ne yaptık? 109 kilometre. Ey benim MHP'ye gönül veren kardeşlerim, siz bu hizmetlere mi oy vereceksiniz, yoksa ideolojiye mi? Eser, eser. Eşeğin bile bir eseri var. Nedir? Semeri. Eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri. Biz eserlerimizle anılıyoruz" dedi.
"OY PUSULALARINA DİKKAT. SAKIN ÇİZİK, MİZİK OLMASIN"
Erdoğan, yerel seçimlere dört gün kaldığını hatırlatarak, partililerden çok çalışmalarını istedi.
Karabük- Zonguldak arasındaki demiryolu hattının yerli üretim malzeme kullanılarak yenilendiğini, Safranbolu'nun içmesuyu sorununu çözdüklerini, göletler inşa ettiklerini, Karabük Organize Sanayi Bölgesi'ni kurduklarını, 2008 yılında kente doğalgaz getirdiklerini anlatan Erdoğan, "Ah bacılarım, annelerim ne çile çektiniz. O kömürlerle, külleriyle ne çile çektiniz. Ama şimdi butona basıyorsun bütün daire ısınıyor. Mutfakta sıcak su, banyoda sıcak su... Biz sizin hizmetkarınızız. Biz size efendi olmaya gelmedik, hizmetkar olmaya geldik" diye konuştu.  
Erdoğan, partisinin Karabük Belediye Başkan adayı Mehmet Ceylan'ı da alanda bulunanlara tanıttı.
Yerel seçimler öncesinde çok çalışıp, çok koşmaları gerektiğini söyleyen Erdoğan, "Unutmayın, kale içeriden fethedilir. Oy pusulalarına dikkat. Sakın çizik, mizik olmasın. AK Parti'nin ampulünün altına mührü vuracağız" dedi.
MİTİNGDEN NOTLAR
AK Parti’nin, Karabük’te, Albay Karaoğlanoğlu Caddesi’nde düzenlenen miting, hükümetin son 12 yılda yaptığı yatırım ve hizmetleriyle ilgili sinevizyon gösterimiyle başladı.
AK Parti Karabük Belediye Başkan Adayı Mehmet Ceylan ve ilçe belediye başkan adaylarının halka takdim edildiği mitingde, Başbakan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, partisinin seçim müziği eşliğinde platforma çıkarak halkı selamladı.
Başbakan Erdoğan’ın, yaklaşık 1 saat süren konuşması esnasında, alandaki vatandaşlar, sık sık “Dik Dur Eğilme Karabük Seninle”, “Karabük Seninle Gurur Duyuyor”, “Mücahit Erdoğan” ve “Recep Tayyip Erdoğan” şeklinde slogan attı.
Başbakan Erdoğan, konuşmasının sonunda, eşi Emine Erdoğan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, AK Parti Karabük Belediye Başkan Adayı Mehmet Ceylan ile birlikte halkı selamladıktan sonra miting alanından ayrıldı.
Miting alanında, “Beddualarla Gelmedin ki Beddularla Gidesin, Sana Vekil İmamların Duası Yeter”, “İnadına Seni Seviyoruz Uzun Adam, Asla Durmak Yok Yola Devam”, “Aydınların gözüyle mesele nedir? Bugün, bizdeki muhalefet iktidarı düşürme şartıyla vatanı düşürmeye bile razıdır”, “Karabük Lafa Değil İcraatlara Bakıyor” yazılı pankartlar dikkati çekti.

 
Gölbaşı’nda yine kavga
 
Kazım Karabekir’de hafriyat tepkisi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Ala Oltu'da konuştu
İçişleri Bakanı Efkan Ala, doğup büyüdüğü Erzurum’un Oltu ilçesinde düzenlenen ...
Gümüş, hizmetlerini anlattı, destek istedi
Karaçoban İlçe Belediye Başkanı Sedat Gümüş, seçim çalışmalarını ev ve ...
Ala gündemi değerlendirdi
Bakan Ala, seçim çalışmaları kapsamında bugün uçakla Erzurum’a geldi. ...
 
Sekmen hizmet önceliklerini paylaştı
AK Parti Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Sekmen, kentte ...
‘Yerel seçimler hayırlara vesile olsun’
Palandöken Belediye Başkanı ve AK Parti Palandöken Belediye Başkan Adayı ...
Muhtar adayından, haberli propaganda
Erzurum merkez Yakutiye ilçesi Lalapaşa Mahallesi'nin 19 muhtar adayından ...
 
SP Hınıs’ta miting düzenledi
Seçime sayılı günler kala son mitingleriyle halkta büyük coşku oluşturan ...
Aydın’dan istihdam değerlendirmesi
MHP Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Kamil Aydın, seçim ...
‘Erdoğan’ı göstermezsen, hakkımı helal etmem’
Şentop, " Erdoğan’ın İstanbul’da yaptığı mitingde 2 milyon kişi miting ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva