Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Yapay zeka, yasasını bekliyor
Yapay zeka, yasasını bekliyor
Petrol üretiminde rekor düzey
Petrol üretiminde rekor düzey
'330 binin üzerinde zararlı bağlantı engellendi'
'330 binin üzerinde zararlı bağlantı engellendi'
Erbaş, Papa Fransuva ile görüştü
Erbaş, Papa Fransuva ile görüştü
'Türkiye Gazze'ye en fazla yardım yapan 2.ülke'
'Türkiye Gazze'ye en fazla yardım yapan 2.ülke'
HABERLER>TÜRKÄ°YE
27 Mayıs 2015 Çarşamba - 09:06

‘Biz müslümanız, zerdüştlerle işim yok’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, " Bizde üstünlük kim Allah'a daha yakınsa onunladır. Ölçü bu. Bu ölçüyle hareket ediyoruz. Çünkü biz Müslümanız. Ama birileri Zerdüşttür o ayrı mesele. Zerdüştlerle de benim işim yok.'dedi

‘Biz müslümanız, zerdüştlerle işim yok’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, " Bizde üstünlük kim Allah'a daha yakınsa onunladır. Ölçü bu. Bu ölçüyle hareket ediyoruz. Çünkü biz Müslümanız. Ama birileri Zerdüşttür o ayrı mesele. Zerdüştlerle de benim işim yok. Kimlerin Zerdüşt olduğunu biliyorsunuz. Bu imkan, bu kolaylık ortada dururken havalimanı inşaatını engellemeye çalışmak Hakkariliye ihanettir" dedi.

Hakkari Yüksekova Yüksekova Selahaddin Eyyubi Havalimanı'nın resmi açılışı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katıldığı törenle yapıldı.

BUGÜN TARİHİ GÜN

Cumhurbaşkanı Erdoğan törende yaptığı konuşmada, Kürtçe "Roja v başbe" yani "Gününüz hep böyle aydın olsun" diyerek selamladı. Erdoğan, "Bugün tarihi bir gün. Hakkari, Yüksekova, Çukurca, Şemdinli hatta hemen başımızdaki Urmiye şehri için yeni bir dönemin kapısını açıyoruz. Artık Hakkari bugün Selahaddin Eyyubi Havalimanıyla geleceğe farklı yürüyor. Bu açılış 2 yıl ertelendi. 99 kere buraya saldırı oldu. İş makinaları yakıldı, müteahhitler tehdit edildi ve 2 yıl önce açmamız gereken bu havalimanını maalesef bu yüzden açamadık. Bütün bunlara rağmen kararlıydık, azimliydik, çünkü Hakkarili kardeşlerimi bu imkandan mahrum bırakmak için ellerinden gelen her şeyi yapanlara karşı dedik ki 'Bu bitecek ve Hakkarili kardeşimiz de insanca yaşamını mutluluğuna erecek" ifadelerini kullandı.

Hakkari Havalimanı'nı askerin kullanacağına dair iddialara cevap veren Erdoğan, "Ne diyorlardı, 'bu havalimanıyla asker gelecekmiş.' Askerin uçağı, helikopteri, aracı, gereci zaten var. İstediği zaten yere gider. Öyle mi? Bu havalimanı asıl Hakkarili kardeşlerime lazım. Hakkarili kardeşim niuye 4 saat yol tepip de Van'a "gidip ta oradan uçağa binsin. İşte Yüksekova'nın hemen yanında, Yüksekova ve ilçelerimizin bir adım ötesinde, Yüksekova merkeze 5 kilometre, Hakkari merkeze 65 kilometre. Hakkarili kardeşlerim bu havalimanından Türkiye'nin, dünyanın her yerine rahatça gidebilecekler. Hakkariye giderken de binecek uçağa birkaç saat içinde evinde olacak. İstanbul'dan 1 saat 50 dakikada buraya indik. Eğer Yüksekovalı'ysa 5 dakikada Yüksekova'da" dedi.

"BİZ KÜRT KARDEŞİMİZİ KÜRT OLDUĞU İÇİN SEVMİYORUZ"

"Peki ya bunu benim Hakkarili kardeşimden niye esirgediler? Bu zulüm değil miydi? Niye bunu yaptırmamak için ellerinden geleni yaptıklar?" diye soran Erdoğan, "Kardeşlerim, bunlar benim Kürt kardeşimi sevmiyor, yalan söylüyorlar. Kürtler adına bunlar yok, açık söylüyorum biz Kürt kardeşimizi Kürt olduğu için sevmiyoruz, beni yardan Allah onları da yaratığı için seviyoruz. Onun için bizde ayrım yok. Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Gürcüsüyle, Boşnağıyla aklınıza kim gelirse hepsi bizim için aynı. Bizde üstünlük Türklük, Kürtlükle midir? Bizde üstünlük kim Allah'a daha yakınsa onunladır. Ölçü bu. Bu ölçüyle hareket ediyoruz. Çünkü biz Müslümanız. Ama birileri Zerdüşttür o ayrı mesele Zerdüştlerle de benim işim yok. Kimlerin Zerdüşt olduğunu biliyorsunuz. Bu imkan, bu kolaylık ortada dururken havalimanı inşaatını engellemeye çalışmak Hakkariliye ihanettir."

"AÇILIŞA KİMSEYİ GÖNDERMEDİLER, TEHDİT ETTİLER, ENGELLEDİLER"

Hakkari ve Yüksekova'da ayrı ayrı 150 yataklı hastane yaptıklarını hatırlatan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Açılışlarına geldik. Ne yaptılar? O açılışa kimseyi göndermediler, tehdit ettiler, engellediler. Peki şimdi o hastaneden kimler istifade ediyor. Benim Kürt kardeşimi istifade etmiyor mu? Hakkari'deki hastaneden benim Kürt kardeşim istifade etmiyor mu? Bunları kim için yaptık? Sizler için yaptık. Peki daha önce niye yoktu burada? Ya biz size sevdalıyız ya, insan olduğunuz için sevdalıyız ya. Sevgililer sevgilisi Peygamber Efendimiz şöyle söylüyor: 'Hayrun nas ve yevfeun nas.' İnsanların en hayırlısı insanlara en çok faydalı olandır. Biz bu aşkla bu yoldayız. Onun için bizde ayrım yok ama onlarda ayrımcılık var. İstiyorlar ki Hakkarili kardeşim buraya sıkışsın kalsın. Diğer ülkelere, diğer şehirlere rahatça ulaşamasın. Biz işte bu oyunu bozduk. Artık Hakkari Türkiye'nin diğer 80 vilayetiyle de Avrupa'yla da dünyayla da bütünleşti, birleşti. Burada üniversite var mı? Kim yaptı? Biz yaptık. Ama bunlar üniversitelerin camlarını kırdılar, okulların camlarını kırdılar. Niye? Yavrularınızın eğitim görüp yetişmesini niye istemiyorlar acaba? Eğitilip yetişirlerse doğruyu görürler de onun için... Bundan güzel hizmet, bundan güzel mutluluk olabilir mi?"

"ER YA DA GEÇ BİTİRECEĞİZ' DEDİK VE BİTİRDİK"

Hakkari Yüksekova Selahaddin Eyyubi Havalimanı'nın maliyetinin 102 trilyon olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Böyle bir yatırımla bunu bitirdik. Yılda 1 milyon yolcu kapasitesine sahip. Burayı Urmiyeli kardeşlerimiz de yoğun şekilde kullanacaklar. Bunu şuanda biliyoruz. Görüyorsunuz yaptığımız hizmetler sadece kendi vatandaşlarımıza değil çevremizdeki komşu, dost onlara da yarayacak, fayda sağlayacak... Bizim gönül dünyamızın sınırları o kardeşlerimizi de için alıyor. Havalimanının Hakkarili ve buraya kullanacak diğer kardeşlerimize hayırlı olmasını diliyorum. Bu havalimanının şehrimize ve ülkemize kazandırılmasında emeği geçen tüm arkadaşlarımızı, Sayın Başbakanımızı, eski ve yeni ulaştırma bakanlarımızı tebrik ediyorum. Yüklenici firmayı, mimarından mühendisine, işçisine kadar hepsini tebrik ediyorum. Ama buranın yapımı gerçekten çok çileli oldu, zor oldu. 'Er veya geç bitireceğiz' dedik ve bitti" ifadelerini kullandı.

HAKKARİ YÜKSEKOVA SELAHADDİN EYYUBİ HAVALİMANI AÇILIŞI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Önümüzdeki dönemde atacağımız adımlar var. Çözüm süreci aynı kararlılıkla devam edecek. Çünkü bu süreci örgüt veya onun güdümündeki parti için değil milletimiz için başlattık. Milletimizle birlikte başlattık. Aynı şekilde milletimizle birlikte ve milletimiz için bu süreci hedefine ulaştırmakta kararlıyız" dedi.

Hakkari Yüksekova Yüksekova Selahaddin Eyyubi Havalimanı'nın resmi açılışı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katıldığı törenle yapıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan törende yaptığı konuşmada, Başbakan olarak Hakkari'ye 5 kez geldiğini ancak cumhurbaşkanı olarak ilk kez ziyaret ettiğini hatırlattı. Başbakanlığı döneminde Hakkari'ye yapılan yatırım tutarın 4.5 katrilyon olduğunu belirten Erdoğan, "Biz geldiğimizde Hakkari'de 1 kilometre bölünmüş yol vardı. Bugün Hakkari'de 73 kilometre yol var. Bu yollar örgüte rağmen, onların iş makinalarını yakmalarına, işçileri kaçırmalarına rağmen yapıldı. Van-Hakkari yolu 500 trilyon liralık dev bir proje. Ayrıca Başkale-Yüksekova, Yüksekova-Dağlıca, Çukurca-Hışımlı, Şemdinli-Umurlu yollarındaki çalışmalar da sürüyor" dedi.

"İSTİSMAR SİYASETİ YAPMIYORUZ"

Hakkarili çiftçilere 12 yılda 173 trilyon destek ödemesi yapıldığını vurgulayan Erdoğan, Yüksekova'daki arazileri sulayacak ve ilçenin işme suyu ihtiyacını karşılayacak Dilimli Barajı hizmete girdi. Bunları sağ olsun gerek dönemimdeki hükümet gerekse şimdi de Başbakanımızın yönetimindeki hükümet sürdürüyor. Hakkari son 12 yılda tüm zorluklara, sıkıntılara rağmen kazandırdıklarımız daha önce hiçbir dönemde görmedi. Biz istismar siyaseti yapmıyoruz, hizmet siyaseti yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Hakkarilileri istismar edenlerin bugüne kadar bu şehir, halk için herhangi bir hizmetini görmedik, görmüyoruz. Göremeyeceksiniz de onu söyleyeyim. Çünkü onlar sadece tehdit etmeyi, engellemeyi bilir. Biz hizmet için yola çıktık, Allah ömür verdikçe bu hizmete de devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

"RED, İNKAR, ASİMİLASYON POLİTİKALARINI BİZ YOK ETTİK"

"Örgüt ve onun güdümündeki partinin bölge halkına yaptığı baskıları biliyoruz" diyen Erdoğan, "Yıllarca baskıdan şikayet edenler şimdi kendileri aynı yöntemi bölge insanına uyguluyor. Red politikalarını biz yok ettik., asimilasyon politikalarını biz yok ettik, inkar politikalarını biz yok ettik. Kürt vatandaşlarıma bu ülkede özgürce yaşamayı biz tattırdık. Öncelikle olağanüstü hali bu bölgelerden biz kaldırdık. Tek parti döneminin zulmüne asla bu bölgeyi boyun eğdirtmedik. 1970'te, 1990'ların o karanlık günlerinde bu millet ayakta kalmayı başardı. İnanıyorum ki şimdi de örgütün ve onun güdümündeki partinin baskısına teslim olmayacak" diye konuştu.

"ÇÖZÜM SÜRECİNİ BUNLAR MECLİS'TE DEĞİLKEN BAŞLATTIK"

"Çözüm sürecini bunlar Meclis'te değilken başlattık" diyen Erdoğan, şunları kaydetti:

"Başbakanlığım döneminde bizler 'partiler kapatılmasın' diye 'anayasa değişikliğini yapalım' dedik maalesef muhalefetin tamamı Meclis'i terk etti, içimizden de 3-5 kişi ihanet etti. Şuanda partilerin kapatılması yine söz konusu değil ama Anayasa olarak tamamen kalkacakken maalesef onu başaramadık.

Önümüzdeki dönemde atacağımız adımlar var. Çözüm süreci aynı kararlılıkla devam edecek. Çünkü bu süreci örgüt veya onun güdümündeki parti için değil milletimiz için başlattık. Milletimizle birlikte başlattık. Aynı şekilde milletimizle birlikte ve milletimiz için bu süreci hedefine ulaştırmakta kararlıyız. Çözüm sürecini hayata geçirmek için gerçekten çok büyük risk aldık. Bu uğurda atacağımız adımlarla, pek çok kişiyle pek çok kurumla karşı karşıya da kaldık. Bütün bu karşılaşılan sıkıntıların, maruz kaldığımız darbe girişimlerinin önemli nedenlerinden biri de çözüm sürecidir. 2007 yılında Cumhurbaşkanlığı seçiminde önümüzü kesmeye çalışanların da Gezi'de, 17-25 Aralık darbe girişimlerinde karşımıza dikilenlerin de hedefinde çözüm süreci vardı. Burada anamuhalefet vardı, yavrumuhalefet vardı, terör örgütünün güdümündeki parti vardı bunun yanında Pensilvanyalı paralel örgüt de vardı. Hepsi beraberdi ama azimle kararlılıkla sabırla bu saldırılara göğüs gerdik ve meseleyi yoluna koyduk. Şehirler, köyler, yaylalar, huzura kavuştu, bu ülkede anneler evlatlarıyla Kürtçe konuşamıyordu, konuşabilir hale geldi. Şimdi propagandayı Kürtçe yapabiliyor mu? Yapıyor. Kimse bir şey diyor mu? Nasıl oldu bütün bunlar, kendiliğinden mi oldu. Bütün bunlar azimle gayretle oldu. Bugün Kürtçe yayın yapan bir devlet televizyonu var mı? Biz bunların ödül töreninde rahmetli Ahmet Kaya'ya yaptıklarını unutmadık. Bunlar maalesef acımazsızca bu adımları attılar. Ahmedi Hani'nin başta olmak üzere Kürt edebiyatının kitaplarının devlet tarafından basılması düşünülebilir miydi? Biz bunu da hallettik."

"ELİMDE KÜRTÇE KUR'AN MEALİ VAR"

Elindeki Kürtçe Kur'an mealini alandaki vatandaşlara gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bunu Diyanet İşleri Başkanlığımız bastı. Çıktı malum partinin başındaki zat dedi ki 'Bundan bir tane bastırıldı, o da cumhurbaşkanına gönderildi.' 10 bin adet bastırdı bundan Diyanet İşleri Başkanlığımız ve Güneydoğu'nun her yerine gönderdi. Nedir bu? Qurana Piroz. Bundan rahatsız oluyorlar niye? Benim Kürt kardeşim Kürtçe mealli bir Kur'anı okumasın, öğrenmesin diye. Bunlar çok daha ileri de gittiler. 'Diyanet İşlerini kaldıracağız' diyorlar değil mi? Siz ne diyorsunuz? Sesleniyorum Hakkari'ye. Ne diyorlar, 'din derslerini kaldıracağız'i 'imam-hatip okullarını kaldıracağız.' Ben dindar Kürt kardeşlerimin bunların karşısında nasıl duracağını biliyorum. Biz bu ülkede Müslümanlar olarak bu duruşu her zaman sürdüreceğiz. Türkiye'yi bugünlere getirmek kolay olmadı, çok emek, mücadele verdik. Peki biz mücadelenin gayretindeyken bölücü örgüt ve onun güdümündekiler ne yaptı? Her fırsatta tehditleriyle, saldırılarıyla, provokasyonlarıyla maalesef bütün yatırımların ortaya çıkışını geciktirdikler. Bugün eğer Güneydoğu ve Doğu Anadolu'ya yatırımın gelmiyorsa tek sebebi terördür. Eğer bu ortadan kalksa işsizlik burada minimize olur. Çünkü sermaye ürkektir, korkaktır, tehdidin olduğu yere gelmez. Onun için de gelmiyor. Bunları bilmemiz ve hep birlikte bu kararı vermemiz lazım" ifadelerini kullandı.

"KARDEŞ OLACAĞIZ, HEP BİRLİKTE TÜRKİYE OLACAĞIZ"

Hacı Bektaş-ı Veli'nin "Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız" sözlerini dile getiren Erdoğan, "Ben de diyorum ki ilave kardeş olacağız, hep birlikte kardeş olacağız" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

"Tek bayrak dedik. Ne var bu tek millette Türkü, Kürdü, Lazı, Abazası, Çerkezi, Gürcüsü var, hepsi... Hepsiyle tek millet. Niye? Çünkü kardeşiz. İki, tek bayrak. Bizim bundan başka bayrağımız yok. Bayrağımızın rengi şehidimizin kanıdır. Hilal bağımsızlığımızın ifadesidir. Yıldız şehidimizin ta kendisidir. Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır.

Üçüncüsü tek vatan, 780 bin kilometrekare ile tek vatan. Bu vatan üzerinde kim operasyon düşünüyorsa aldanıyor. Karşısında bizi bulur, karşısında bütünüyle güvenlik güçlerimizi, Silahlı Kuvvetlerimiz, emniyetimiz ve hepsinden öte milletimizi bulur. Çünkü bu topraklar şehitlerin kanlarıyla sulanmıştır. Dört, tek devlet. Devlet içinde devlet tanımıyoruz. Yani devlet içinde devlet paralel devlet. Nerden çıktı bunlar? Bitiyor zaten. İnlerine gireceğiz demiştim. İnlerine girdik. Şimdi kaçıyorlar. Nereye? Pensilvanya'ya. Bunların imamları var, imam mihraptan kaçar mı? Onlar kaçıyor, biz kovalıyoruz ve sonuna kadar kovalayacağız. Şimdi 7 Haziran bilesiniz ki bunları kovalamanın final günüdür. Onun için de hep beraber elele vereceğiz. Kardeşçe, dayanışma içerisinde ülkemizin aydınlık yarınları için bu yatırımların başarılı bir şekilde devamı için ben diyorum ki gelin çekinmeden, yılmadan, usanmadan bu yarışa devam edelim."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hakkari Yüksekova Selahaddin Eyyubi Havalimanı'na yönelik, 1 Haziran'dan itibaren Hakkari-Ankara seferlerinin başlayacağını açıkladı.

 
Kişi başına en fazla harcama Erzurum’da
 
Erzurumlu İşadamlarına, Schengen Vizesi anlatıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Milleti Ciddiye Almıyorlar, Millet de Onları’
Erdoğan, "Bütün partiler, bir parti için seferber oldular. Ana muhalefet ...
‘Eğitim tüm milletin hakkıdır’
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Eğitim kimsenin tekelinde değildir, ...
‘Ay yıldızımız Uzaya taşınıyor’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Bu tesis bizim için gerçek anlamda uzaya ilk adım ...
 
Cumhurbaşkanı Gençlere seslendi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İnancımızdan kopartılmaya çalışıldık. ...
‘İzzet denildiği zaman akla Gazze geliyor’
Görmez, ‘Kudüs ve El- Halil’den sonra Gazze’ye gelmek de nasip oldu. Hakikaten ...
“Biz Allah’ın huzurunda eğiliriz”
“Mursi şayet idam edilirse, ki inanmıyorum. İnşallah idam edilmeyecek ...
 
‘Allah birlik ve beraberliğimizi daim kılsın’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Şehidimizin kanı, bağımsızlığımızın ifadesi ve ...
‘Kabe arayanları, Kur’an rahatsız eder’
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Kendilerine yeni Kabe’ler arayanları ...
‘Bunların oyununu siz bozacaksınız’
Erdoğan, 7 Haziran seçiminin yeni Türkiye’nin inşasını isteyenlerle, eski ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva