Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Erbaş Hac organizasyonunu değerlendirdi
Erbaş Hac organizasyonunu değerlendirdi
Şimşek’ten kayıt dışılıkla mücadele vurgusu
Şimşek’ten kayıt dışılıkla mücadele vurgusu
Ulaşımda dev yatırımlar dönemi
Ulaşımda dev yatırımlar dönemi
Son iki haftada 75 terörist etkisiz hale getirildi
Son iki haftada 75 terörist etkisiz hale getirildi
Kurtulmuş: ‘Ecdadın izlerini takip ediyoruz’
Kurtulmuş: ‘Ecdadın izlerini takip ediyoruz’
HABERLER>GUNDEM
24 Kasım 2014 Pazartesi - 10:17

‘Başbakanımıza güveniyoruz’

Yol İş Sendikası Genel Başkanı Ramazan Ağar, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ‘’İşçiler haklarınızda vazgeçmeyin’’ ifadesini kullandığını anımsatarak, Başbakan Davutoğlu’nun bu ifadesine güvendiklerini söyledi.

‘Başbakanımıza güveniyoruz’

Yol İş Sendikası Genel Başkanı Ramazan Ağar, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ‘’İşçiler haklarınızda vazgeçmeyin’’ ifadesini kullandığını anımsatarak, Başbakan Davutoğlu’nun bu ifadesine güvendiklerini söyledi.
 Sendikasının Erzurum Şubesi'nin seçimi nedeniyle geldiği Erzurum’da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yol İş Sendikası Genel Başkanı Ramazan Ağar Karayollarında çalışan taşeron işçileri ile ilgili Mahkemelerin verdiği, Yargıtay’ın da onayladığı kararların uygulanmasını istedi.
“ Başbakan Sayın Ahmat Davutoğlu İşçiler hakkınızdan vazgeçmeyin’’ifadesini kullanmıştır. Bizde Sayın Başbakanın bu sözünü yerine getirmesini istiyoruz. Çalışma hayatı ile ilgili çözüm bekleyen birçok sorun bulunmaktadır. Bu sorunların başında da giderek yaygınlaşan taşeron işçilik gelmektedir. Bugün ülkemizde bir milyonu kamu sektöründe olmak üzere, 2,5 milyondan fazla taşeron işçi bulunmaktadır. Sendikamızın örgütlü bulunduğu Karayolları Genel Müdürlüğü’nde çalışan taşeron işçi sayısı, kadrolu işçi sayısını geçerek 10 binin üstüne çıkmıştır. Karayollarında çalışan taşeron işçileri sendikamıza üye olmuş; Mahkemeler bu işçilerin işe girdikleri tarihten itibaren asıl işvereninin Karayolları Genel Müdürlüğü olduğuna karar vermiş, Yargıtay 9. Hukuk Dairesi de Mahkeme kararlarını onaylamıştır.
 TAŞERON İŞÇİLER OYALANIYOR MU?
 Taşeron işçilerin üç senedir mücadele verdiğini belirten Ağar, ‘’ Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından sık sık yapılan açıklamalarda “taşeron işçilere müjde” gibi sözler yer almakta, ancak hiçbir adım atılmamaktadır. Hem kamuoyu, hem de taşeron işçileri sürekli olarak yanıltılmakta ve oyalanmaktadır.Yargı kararı daha fazla zaman yitirmeden uygulanmalıdır. Aksi halde her geçen gün işçilerin mağdur olmasına yol açtığı gibi, devleti de daha fazla tazminat ödemekle karşı karşıya bırakacaktır. Taşeron Yargı kararları çok açık olarak ortada iken, üç seneyi aşkın süredir Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından ötelenmekte ve uygulanmamaktadır.Bütün sektörlerde olduğu gibi Karayollarında çalışan taşeron işçileri de bu kölelik düzeninden kurtulmak, güvence altında çalışmak istiyor.Karayollarında çalışan taşeron işçileri Yargı kararının uygulanmasını, kadro verilmesini bekliyor.Karayolları Genel Müdürlüğü, Maliye Bakanlığı ve Türkiye YOL-İŞ Sendikası çalışmalarını tamamlamış, mutabakat sağlanmıştır. Buna rağmen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı sorunu çözmeye yanaşmamaktadır. Bu yöndeki eylemlerimize yoğbaşlayarak demnlaştırarak, demokratik haklarımızı aramaya devam edeceğiz’’ dedi.
 Ağar, çalışma hayatında büyük sıkıntıları olduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye'nin nüfusu 45 milyon iken 4-5 milyon civarında örgütlü çalışan işçiler vardı. Türkiye nüfusu 75 milyon oldu, maalesef 1 milyon örgütlü insanımız var. Çalışan 11 milyon, örgütlü insan 1 milyon. Bu birbirine tezattır."Örgütlü olan işyerlerinde iş kazaları yok denecek kadar az olmasına rağmen örgütsüz olan işyerlerinde büyük oranda ölümlü iş kazalarının çoğaldığına dikkat çeken Ağar, "Örgütlü olan işyerlerinde işçi sağlığı ve iş güvenliği tam uygulandığından dolayı genelde ölümlü iş kazaları az, yok denecek kadar az olmaktadır" ifadelerini kullandı.
Maden kazalarında toplu ölümlerin olması nedeniyle gündeme geldiğini, ancak istatistiklere bakıldığında ölümlü iş kazalarının en fazla inşaat iş kolunda meydana geldiğine dikkat çeken Ağar, "İnşaat işlerindeki kazalar, toplu ölümler olmaması nedeniyle pek gündeme gelmemektedir. Şu anda, maden ocaklarıyla ilgili yasalarda yeni düzenleme getiriliyor. Çalışma koşullarının iyi hale getirilmesi için illa ki toplu ölümlerin mi olması gerekiyor. Sendikalaşmanın önü açılarak, işçi eğitimleri sendikalara verilmelidir" dedi.

 
Yeşilyurt’tan Öğretmenler Günü mesajı
 
Hanlar Geçidi kara büründü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bursalı öğretmenin Erzurum yorumu
Erzurum’da, birçok restorasyon bekleyen eserlerden birisi olan tarihi ...
Erzurum-Tebriz kardeşliği meyve vermeye başladı
EkoAvrasya Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eren, Erzurum Büyükşehir Belediye ...
Akgüloğlu'ndan Öğretmenler Günü kutlaması
Akgüloğlu,Anadolu'nun en ücra köşesindeki insanımıza ulaşarak fedakarlıkların ...
 
Yapılandırmadan yararlanma oranı düşük
Torba Yasa kapsamında 1 Ekim tarihinden itibaren başlayan yapılandırmadan ...
Altıparmak, ‘Çocuklar nadide birer çiçek’
Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, "Çocuk Hakları Günü" dolayısıyla bir mesaj yayımladı
Kırgızistan heyeti doğu turunda
Malatya’da bulunan Kırgızistan’ın Batken Şehri Heyeti, Ticaret ve Sanayi ...
 
Baro gazetecileri ağırladı
İhlas Haber Ajansı Erzurum Bölge Müdürü Ayhan Türkez ve Türkiye Gazetesi ...
Eğitim-Bir-Sen Karataş dedi
Eğitim Bir-Sen Erzurum Şubesi, 5. Olağan Genel Kurulu’nu geniş bir katılımla ...
Eğitim-Bir-Sen'de seçim heyecanı
Eğitim Bir-Sen Erzurum Şubesi, 5. Olağan Genel Kurulu’nu geniş bir katılımla gerçekleştirdi.
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva