Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Asla taviz vermeyeceğiz'
HABERLER>EKONOMÄ°
8 Nisan 2019 Pazartesi - 10:26

“İslam Dünyası suskun, susmayan bir tek Türkiye”

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, “ABD tehditleriyle, İslam dünyası da susmuş durumda. Susmayan bir tek Türkiye var. Türkiye’yi de susturmak için herkes el birliğiyle çalışıyor” dedi.

“İslam Dünyası suskun, susmayan bir tek Türkiye”

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, “ABD tehditleriyle, İslam dünyası da susmuş durumda. Susmayan bir tek Türkiye var. Türkiye’yi de susturmak için herkes el birliğiyle çalışıyor” dedi.

HAK-İŞ ile Moritanya Çalışanları Ulusal Konfederasyonu (CNTM), Moritanya Sendikalarıyla HAK-İŞ Konfederasyonu Arasında İşbirliğini Geliştirme Projesi kapsamında düzenlenen eğitim programında bir araya geldi. HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, Moritanya’nın Türkiye’ye çok büyük bir sevgi ve sempatisi olduğunu belirterek, Moritanya’nın Türkiye ile ilişkilerini sorunsuz şekilde sürdüren ülkelerden biri olduğunu kaydetti.

CNTM Uluslararası İlişkiler Yöneticisi Abdellahi Camara ile olan ilişkilerinin samimiyetine değinen Arslan, “Türkiye’yi çok yakından takip eden bir arkadaşımız, bizim bütün etkinliklerimize katılır. Bazı sendikalarımızla CNTM sendikaları arasında iş birliği anlaşmalarımız gerçekleştirildi. HAK- İŞ, dünya sendikalar hareketinin çok önemli bir aktarı olduğu için hem uluslararası sendikalar konfederasyonu İTUK bünyesinde hem de ikili iş birlikleriyle dünya sendikalar hareketini geliştirmeye çalışıyoruz. Moritanya gibi Afrika’daki 15 gibi ülkeden fazla ülkeyle HAK- İŞ’in ikili iş birlikleri devam etmektedir. Başta Sudan olmak üzere Moritanya, Kuzey Afrika ülkeleri, Cezayir, Fas, Tunus’tan başlayarak güneye doğru pek çok ülkede ikili iş birliklerini HAK-İŞ olarak güçlendirmekteyiz” diye konuştu.

Arslan, Afrika’nın kaynaklarının Afrika halkına ait olduğunu söyleyerek, “Türkiye olarak da Afrikalı halkların kendi özgür ve bağımsızlıklarını koruyarak ülke kaynaklarını, ülke imkanlarını en iyi şekilde değerlendirerek dünyanın gelişmiş ve çağdaş demokrasilerinin o ülkelerde yerleşmesini destekleyerek gelişmiş ülkeler ligine çıkmasını arzu ediyoruz. Afrika’nın bu makus talihinin yıkılması konusunda Türkiye de çok büyük bir çaba sarf etmekte. Afrika’ya daha çok yatırım daha çok destekler, bu destekler sadece ekonomik değil, tecrübenin paylaşılması o ülkeye yatırımların yapılması ve karşılıklı iş birliğinin arttırılması konusunda ciddi açılımlar var. Kendi düşüncelerimizi, kendi tecrübelerimizi kimseye empoze etmeden onlarla paylaşıp onların buradan nasıl yararlanabileceklerini konusunda tecrübelerimizi paylaşmaya devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

“ABD TEHDİTLERİYLE, İSLAM DÜNYASI DA SUSMUŞ DURUMDA, SUSMAYAN BİR TEK TÜRKİYE VAR”

Filistin konusunda da açıklamalarda bulunan Arslan, sözlerine şöyle devam etti:

“Özellikle Filistin konusunda Moritanya halkının duyarlılığının altını çizmek istiyorum. Özellikle Gazze’ye yönelik saldırıları dolayısıyla siyonist İsrail’in, Filistin’e yönelik katliamlarına karşı büyük bir etki uyandırmış, İsrail Büyükelçiliği, Moritanya’da tahrip edilmiştir. İsrail Büyükelçiliği daha sonra kapatılmıştır. Bizim de dünyanın 50 ülkesiyle oluşturduğumuz Uluslararası Filistin ve Kudüs’e Destek Sendikalar Birliğinin kurucuları arasında yer almaları, mütevazı imkanlarına rağmen, zor şartlara rağmen bu birliğin oluşturulmasında çok değerli kardeşimiz Camara’nın büyük katkıları ve desteklerini biliyoruz. 30 Mart özellikle Gazze’de uygulanan ablukanın sona erdirilmesi konusunda yürütülen mücadelelerin önemli bir kilometre taşıydı. 30 Mart aynı zamanda Filistinlilerin topraklarının İsrailliler tarafından zorla ellerinden alınmasının yıl dönümüydü. 70 yıl önce kendi topraklarından zorla çıkarılan, toprakları işgal edilip kendileri mülteci durumuna düşürülen Filistinlilerin başlattığı büyük geri dönüş yürüyüşünün yıl dönümüydü. Filistinli kardeşlerimizin büyük geri dönüş yürüyüşlerini sembolik olarak kutladığı günlerde bile İsrail silahları ateşlendi ve ne yazık ki 200’e yakın kardeşimiz bu bir yıl içerisinde İsrail askerlerinin hedefi oldular, şehit oldular. ABD tehditleriyle, İslam dünyası da susmuş durumda. Susmayan bir tek Türkiye var. Türkiye’yi de susturmak için herkes el birliğiyle çalışıyor. Türkiye hem etrafındaki sorunlarla hem de içerideki sorunlarla mücadele etmek zorunda ve bunların yanında bütün mazlum ülkelerin yanında olarak onların sesi olmaya çalışıyor.”

 
Şentop küresel vicdana seslendi
 
81 ilde "Göçmen kaçakçılığı ve yasa dışı bahis" uygulaması
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum yine rekor kırdı
Türkiye ihracatçılar Meclisi (TİM) Mart 2019 dönemi Erzurum ihracat değerleri dağılımını paylaştı.
TİM Erzurum sektörel verilerini açıkladı
Erzurum’dan bu yılın mart ayında 15 sektör ihracat gerçekleştirdi.
Abdülhamid Han'ın 140 yıllık hayali gerçekleşiyor
Karadeniz önce Akdeniz’e buradan GAP’a bağlanmış oldu. Doğudan Erzurum ...
 
1.OSB’de ‘Urkuç’ dönemi
Erzurum 1. Organize Sanayi Bölgesi’nde seçim heyecanı yaşandı. Yapılan ...
“Tüm mesele millilik, yerlilik meselesidir”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Atakule’de Türkiye’nin farklı ...
Oltu’da tuğla fabrikası açıldı
Oltu ilçesinde tuğla fabrikası düzenlenen törenle açıldı.
 
Erzurum merkezli ilk sendikayı kurdular
Tüm Güvenlik ve Savunma İşçileri Sendikası 1. Olağan Genel Kurulunu gerçekleştirerek ...
KUDAKA’dan Hınıslı besicilere eğitim desteği
KUDAKA Teknik Destek Programı kapsamında Hınıs Meslek Yüksekokulu tarafından ...
Bakan açıkladı: “Doğalgaz ve elektriğe zam yok”
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, “Hem doğalgazda hem de ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva