Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Mehmetçik barış ve huzurun teminatı
Mehmetçik barış ve huzurun teminatı
Tekin ‘Orijinal Atatürk Portresi Sergisi’ni açtı
Tekin ‘Orijinal Atatürk Portresi Sergisi’ni açtı
Bak: ’Emanete sadakat ve vefa ile sahip çıkacağız’
Bak: ’Emanete sadakat ve vefa ile sahip çıkacağız’
Erdoğan gençliğe seslendi
Erdoğan gençliğe seslendi
Bahçeli, ‘Dün başardık, bir kez daha başarırız
Bahçeli, ‘Dün başardık, bir kez daha başarırız
HABERLER>GUNDEM
4 Mart 2016 Cuma - 10:47

“Ülkemizi karıştırmaya kimsenin hakkı yoktur”

Nijerya’daki resmî temaslarını sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Devlet Başkanı Buhari ile birlikte düzenledikleri basın toplantısında, basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını da cevaplandırdı

“Ülkemizi karıştırmaya kimsenin hakkı yoktur”

Nijerya Devlet Başkanı Muhammed Buhari ile gerçekleştirdikleri ortak basın toplantısında gazetecilerin sorularını cevaplayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Sur'a yürüyüş çağrısıyla ilgili olarak “Kürt kardeşlerimin böyle terör kokan, teröre davet kokan bir çağrıya evet diyeceğine inanmıyorum. Ayrıca, bunun için birilerinin suç duyurusu yapmasına gerek yok. Her şey açık net ortada ve bu savcılıklara bir davettir. Savcıların da kendi üzerine düşen görevi burada yerine getirmesi gerekir” dedi.

Nijerya’daki resmî temaslarını sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Devlet Başkanı Buhari ile birlikte düzenledikleri basın toplantısında, basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını da cevaplandırdı.

“ÜLKEMİZİ KARIŞTIRMAYA KİMSENİN HAKKI YOKTUR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Sur'a yürüyüş çağrısıyla ilgili değerlendirmesinin sorulması üzerine, şunları söyledi: “Bir terör örgütüne çağrı yapmak, Parlamento içindeki bir milletvekilinin görevi olamaz. Burada atılması gereken adım şudur: Zaten Güneydoğu’daki benim bölge halkımın, Kürt kardeşlerimin böyle terör kokan, teröre davet kokan bir çağrıya evet diyeceğine inanmıyorum. Yine bunun yanında özellikle de bunun için birilerinin suç duyurusu yapmasına gerek yok. Her şey açık net ortada ve bu savcılıklara bir davettir. Savcıların da kendi üzerine düşen görevi burada yerine getirmesi gerekir diye düşünüyorum. Çünkü ülkemi karıştırmaya, ülkemin huzurunu karıştırmaya kimsenin hakkı yoktur. Şu anda güvenlik güçlerimizin bölgede huzur operasyonu adı altında yürüttükleri bu operasyonlardan netice alma konumuna geldikleri dönemde, işte bu ifade ettiğiniz zat, bunlar rahatsız olmaya başlamışlardır. Çünkü bölge artık kendine geliyor, bölge artık huzur bulmaya başlıyor. Ve hükûmetimizin de yoğun bir şekilde bu operasyonlardan netice almasından sonra bölgede kentsel dönüşüm, değişim ile vatandaşımızın çok daha huzurlu bir şekilde yerleşim alanlarına sahip olması için atacakları adımların endişesi bunları şu anda kaplamıştır. Ve bir an önce inşallah neticeyi alıp bölgede o huzurlu günlere yeniden döneceğiz.”

“AFRİKA ÜLKELERİYLE ARAMIZDAKİ TİCARET HACMİNDE 15 KAT ARTIŞ SAĞLADIK”

Bir basın mensubunun, Türkiye’nin Batı Afrika’yla ticari ilişkilerini ne kadar derinleştirebileceği yönündeki sorusunu da cevaplayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2013’te başbakan olduğunda Afrika’da 12 olan büyükelçilik sayısının şu anda 39’a yükseldiğini hatırlattı ve şu değerlendirmelerde bulundu: “O günden bugüne Afrika ülkeleriyle aramızdaki ticaret hacminde yaklaşık 15 kat gibi bir artış söz konusu... Ve bu her geçen gün daha da artmaya devam ediyor, devam edecek. En basit örnek olarak az önce ne dedim, Nijerya ile Türkiye’nin toplam nüfusu 260 milyon; bu çok önemli bir pazar ve birbirimize verip alabileceğimiz çok ürünler var her alanda. Bunu artırmamız halinde en kuzeyinden en güneyine, en doğusundan en batısına Afrika’nın bütün ülkeleriyle Türkiye ‘kazan-kazan’ esasına göre bir süreci başlatacaktır. Ve bunu başlattığımız anda da işte geldiğim noktada 150 iş adamıyla buradayım. Bu iş adamlarımız burada sabahtan itibaren muhataplarıyla görüşmeler yapıyorlar. Temenni ederim ki iyi neticeler alırız. Bunu Gana’da yaptılar, bunu Fildişi Sahili’nde yaptılar, yarın da bunu yine Gine’de yapacaklar ve öylece Türkiye’ye döneceğiz.”

 
‘Cami yakanlar bunlar…’
 
Kayaklı Koşuda büyük başarı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ŞEHİRDER’den RTÜK’e çağrı
ŞEHİRDER Türk aile yapısını ve toplumsal değerleri olumsuz etkileyen televizyon ...
Şehit Yüca tekbirlerle uğurlandı
Şırnak'ta tutukluk yapan silahını onarmaya çalışırken kazara göğsünden ...
Şırnak Dadaş Şehidi uğurladı
Şırnak’ta temizlemeye çalıştığı silahın kazara ateş alması sonucu şehit ...
 
Mültecilere dadaş şefkati
ER-VAK Başkanı Erdal Güzel, Havaların ısınmasıyla birlikte Erzurum’a yeni ...
2015 Patent’te atılım yılı oldu
Erzurum’da son 20 yılda 90 patent başvurusu yapılırken, tescil edilen ...
Hizmet İş Taşeron işçi kadro yaklaşımını açıkladı
Hizmet İş Sendikası Erzurum Şube Başkanı Erol Aksakal, taşeron işçilerin ...
 
"Emret akşam namazını Rusya'da kılalım"
Ardahan Rahvan At Binicilik Kültür ve Spor Kulübü Üyesi Ümit Arabul, "Bizler ...
Palandöken’de İklim ve Kar gündemi
Palandöken Kayak Merkezi’nde Dünya’nın sayılı meteoroloji, iklim ve kar ...
Vattara: “Erdoğan Zamanın Büyük Bir Devlet Adamı”
Fildişi Sahili Devlet Başkanı Vattara, ‘Evet, zamanın büyük bir devlet ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva