Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Yiğit Danıştay Başkanlığına yeniden seçildi
Yiğit Danıştay Başkanlığına yeniden seçildi
ASHB’den bir ilk
ASHB’den bir ilk
Tekin’den öğretmen ataması açıklaması
Tekin’den öğretmen ataması açıklaması
‘TBMM hürriyet mücadelesinin sembolü’
‘TBMM hürriyet mücadelesinin sembolü’
Erdoğan’dan vicdan ve kararlılık vurgusu
Erdoğan’dan vicdan ve kararlılık vurgusu
HABERLER>BÖLGE
20 Haziran 2018 Çarşamba - 09:48

“Vesayetçi anlayış, tarihin çöp sepetinde”

Yılmaz, “Farklı kimlikler farklı ideolojiler adı altında vesayetçi sistemin hortlatılmaya çalışıldığını gördük. Ama çok şükür bu 16 yıllık süreçte geldiğimiz noktada vesayetçi anlayış tarihin çöp sepetine atıldı” dedi.

“Vesayetçi anlayış, tarihin çöp sepetinde”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Farklı kimlikler farklı ideolojiler adı altında vesayetçi sistemin hortlatılmaya çalışıldığını gördük. Ama çok şükür bu 16 yıllık süreçte geldiğimiz noktada vesayetçi anlayış tarihin çöp sepetine atıldı” dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Bingöl’de basın mensupları ile bir araya geldi. 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Genel Seçimlerine 1 haftadan kısa bir süre kaldığını anımsatan Yılmaz, AK Parti’nin 16 yılda demokrasiyi geliştirdiğini söyledi. Yılmaz açıklamasında, “16 yıllık AK Parti iktidarında bir taraftan demokrasiyi geliştirdik, demokratik standartlarımızı yükselttik. Bir taraftan da refahımızı arttırdık. Ekonomimizi de çok daha iyi yerlere taşıdık. Bu ikisi de aslında birbirini destekleyen süreçler oldu. Daha büyük bir resmin parçaları gibi adeta bunlar gerçekleşti. Temel hak ve hürriyetler konusunda AK Parti çok önemli adımlar attı. İnanç özgürlüklerinin genişletilmesi, insanların etnik kimliklerini çok daha rahat gösterip yaşayabilmeleri, ifade özgürlüğü gibi birçok alanda önemli reformlar yapıldı” dedi.

“VESAYETÇİ DEMOKRASİ ANLAYIŞINI TASFİYE ETTİK”

AK Parti’nin demokrasi standartlarının ortamını değiştirdiğine vurgu yapan Yılmaz, “İşkenceye sıfır tolerans politikasından, karakolların mimarisinin yeniden düzenlenmesine varıncaya kadar birçok alanda AK Parti, gerçekten demokrasinin standartlarının ortamını değiştirdi. Bir taraftan da vesayetçi demokrasi anlayışını tasfiye etti. Bu aslında tarihimize belki de en büyük başarılardan biri olarak geçecektir. AK Parti ile birlikte son 15-16 yıl da vesayetçi anlayışın milletin iradesini zayıflatmaya yönelik çabalarına tanık olduk. 2007 yılında parti kapatma davalarından cumhur 367 krizleri, gezi hadiselerinden 17-25 Aralık hadiselerine ve en son 15 Temmuz’da vesayetçi anlayışın farklı yüzlerle ortaya çıktığını gördük. Farklı kimlikler farklı ideolojiler adı altında vesayetçi sistemin hortlatılmaya çalışıldığını gördük. Ama çok şükür bu 16 yıllık süreçte geldiğimiz noktada vesayetçi anlayış tarihin çöp sepetine atıldı. Allah’ın izniyle bir daha oradan çıkmayacak inşallah” şeklinde konuştu.

“ANAYASAL YASAL BİRÇOK REFORMLAR GERÇEKLEŞTİRİLDİ”

Darbecilerin 15 Temmuz’da milleti hedef aldığının altını çizen Yılmaz, "Bu süreç içinde anayasal yasal birçok reformlar gerçekleştirildi. En son 15 Temmuz hadisesiyle birlikte biliyorsunuz çok önemli bir saldırıyla karşı karşıya kaldık. O gece Türkiye Büyük Millet Meclisinin ve külliyenin bombalanması bence sembolik olarak çok anlam ifade ediyor. Darbeci zihniyetin esas hedefinin millet olduğunu çok açık ifade ediyor. Milletin iradesinin tecelli ettiği külliye ve meclise yaptığı saldırı aslında millete karşı bu vesayetçi anlayışın kendisini konumlandırdığını gösteriyor. Çok şükür bu 16 yıllık süreçte bu anlayışlardan kurtulduk. Bunun en büyük faydasını doğu ve güneydoğu halklarımız gördü. Hem etnik kimlik hem inanç özgürlüğü noktasında o yasakçı sistemin zorluklarını yaşadılar. Ama bugün geldiğimiz noktada demokrasi standartların yükselmesinden en büyük yararı gören doğu güneydoğu illerimiz. Demokrasi yanında ekonomide de büyük atılımlar yapıldı. En büyük göstergesi de 15 Temmuz sürecinden sonra yaşananlardır. Bu hadiseler eski Türkiye’de yaşansa çok büyük darbe alırdı ekonomi. Ama AK Parti döneminde bertaraf edildi ve sağlam bir duruş sergilendi ekonomide. Ekonomimiz 7.4 büyüdü. İstikra oluştu. Bu ekonomik bünyenin ne kadar sağlam hale geldiğinin en büyük göstergesidir” diye konuştu.

 
‘Türkiye 32. Sıradaydı, şimdi 9. sıraya geldik’
 
Erzurum ekonomisi denge sürecinde
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Oltulu İşleyen ailesinin acı günü
Oltu eşrafından, Dr. Yakup İşleyen’in babası Dursun İşleyen Hakk’ın rahmetine kavuştu.
Aşkale Tokça’da traktör uçuruma yuvarlandı
Aşkale ilçesine bağlı Tokça köyünde uçuruma yuvarlanan traktörün sürücüsü yaralandı.
İspir – İkizdere yolunda kaza: 1 ölü, 1 yaralı
Rize-Erzurum karayolunun İkizdere-Çamlık köyü mevkiinde bu sabah meydana ...
 
Aşkale’de yağmur hayatı olumsuz etkiledi
Erzurum’un Aşkale İlçesinde etkili olan sağanak yağmur ve dolu hayatı olumsuz yönde etkiledi.
SP’de şok istifa
Saadet Partisi (SP) 1. sıra Milletvekili adayı Sezgin Yıldız, partisinden ...
Zirvede kar pekmezi ziyafeti
Erzurum’un Oltu ilçesinde vatandaşlar yüksek kesimlerin zirvesine yürüyerek ...
 
Palandöken Akdağ'ı ağırladı
Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Recep Akdağ, ...
Öksüz göçmenlere anne şefkati
Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Van Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ...
"Doğu Ekspresi bir yılda 270 bin kişiyi ağırladı"
Erzurum ulaşım vizyonunda da önemli bir yeri olan Doğu Ekspresi'nin bir ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva