Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Asla taviz vermeyeceğiz'
HABERLER>TÜRKÄ°YE
5 Eylül 2019 Perşembe - 10:42

“Vatana namahrem eli değmeyecek"

Erdoğan, 'Sivas’tan ve Sivas kongresinden aldığımız cesaretle yolumuza devam edeceğiz. Ülkemizi böldürmeyeceğiz, bayrağımızı gönderden indirmeyeceğiz. Vatanımıza namahrem eli değdirmeyeceğiz. Şahadetleri dinimizin temeli olan ezanlarımızı dindirmeyeceğiz “dedi.

“Vatana namahrem eli değmeyecek

Ülkeyi böldürmeyeceklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu süreçte siyasi çıkarı için memleketin geleceğini ateşe atmaktan çekinmeyen kimi menfaatperestler çıkacaktır. Bu süreçte celladına aşık kimi zavallılar milli iradeye kasteden hainleri aklamaya çalışan bazı gafiller de çıkacaktır. Biz içimizdeki bu bedbahtlara rağmen duruşumuzu asla bozmayacağız. “dedi.

Sivas Kongresinin 100. yıldönümü dolayısıyla Sivas’a gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti teşkilatları ile bir araya geldi. Partililere hitap eden Erdoğan, “Cumhuriyetin temelleri Sivas’ta atılmıştır. Üzerinden bir asır geçmiş olmasına rağmen Sivas kongresinde alınan kararlar, milletimizin özgürlük timsali olarak etkisini bugün de hissettirmektedir. Bir asır önce millete cesaret aşılayan Sivas bugün de yolumuzu ve ufkumuzu aydınlatmayı sürdürüyor. Türkiye’ye yönelik senaryoların yoğunlaştığı bu günlerde mücadelemizi yürütürken ilhamımızı Sivas’tan, Sivas Kongresine damgasını vuran emsalsiz direniş ruhundan alıyoruz. Tıp ki Sivas Kongresinde olduğu gibi bugün bizde manda ve himaye kabul edilemez diyoruz. Birileri tabi bu mandaları malum mandalar ile karıştırıyor. Onlar çok daha muteber. Ama bu manda farklı. Bölücü niyetler karşısında, ‘vatan bölünmez bir bütündür parçalanamaz’ diye haykırıyoruz“ dedi.

“VATANA NAMAHREM ELİ DEĞMEYECEK"

Ülkeyi böldürmeyeceklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu süreçte siyasi çıkarı için memleketin geleceğini ateşe atmaktan çekinmeyen kimi menfaatperestler çıkacaktır. Bu süreçte celladına aşık kimi zavallılar milli iradeye kasteden hainleri aklamaya çalışan bazı gafiller de çıkacaktır. Biz içimizdeki bu bedbahtlara rağmen duruşumuzu asla bozmayacağız. Sivas’tan ve Sivas kongresinden aldığımız cesaretle yolumuza devam edeceğiz. Ülkemizi böldürmeyeceğiz, bayrağımızı gönderden indirmeyeceğiz. Vatanımıza namahrem eli değdirmeyeceğiz. Şahadetleri dinimizin temeli olan ezanlarımızı dindirmeyeceğiz “dedi.

BAKAN TURHAN’DAN SÖZÜNÜ TUTMASINI İSTEDİ

Yüksek hızlı tren projesinin Ramazan Bayramı’na kadar tamamlanacağını belirten Erdoğan, projenin zamanında bitirilmesi için Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan'a talimat vererek, “İnşallah gelecek Ramazan’a kadar yüksek hızlı treni Sivas’ımıza getireceğiz. Cahit bey burada mı? Bak Cahit, gece gündüz demeden. Senden aldığım sözü buraya aktardım, ona göre. Tamam. Artık top benden çıktı. Herhalde verdiği sözü yerine getirmezse biz ipi farklı çekeriz. Ona göre” dedi.

“FİTNE TOHUMLARI BOY VERMEYECEK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, fitne tohumlarının boy vermeyeceğini belirterek, “Biz kadro olarak birbirimize kenetlenirsek önümüze kimse set çekemez. Biz kardeşliğimizi sağlam tutarsak fitne tohumları asla boy veremez. Şehirlerimizi dolayan fitne tüccarları var. Ben inanıyorum ki Sivas bu fitne tüccarlarına fırsat vermeyecektir. Biz milletimizin efendisi değil hep hizmetkarı olduk. Milletimiz ile bağımızı güçlendirirsek, partimize yönelik operasyonlar hedefine ulaşamaz. 18 yılda AK Parti kalesinde gedik açmaya yönelik pek çok girişim oldu. Medyanın siyaset mühendislerinin ve sermaye çevrelerinin gazı ile hareket eden bazı eski üyelerimiz, milletvekillerimiz hatta bakanlarımız çıktı. Ama hepsi de tıp ki saman alevi gibi unutulup gitti. Sivas’ın içinden de çıktı değil mi? Nerede şimdi ? Sorsan belki de kimse hatırlamaz. Hatırlayanlar da hayırla yad etmez. Siyasi hırsları uğruna AK Parti’ye zarar vermek isteyenlerin sonu hep hüsran olmuştur. AK Parti’yi tökezletme planları daime hezimet ile sonuçlandı. Bunların hepsi birer projedir unutmayın” şeklinde konuştu.

Teşkilatlara tevazu çağrısı yapan Erdoğan, “Hiçbir zaman, kibir, gururu semtinize uğratmayın. Tevazu içerisinde bulunduğumuz yerlerde, o görevin hakkını verelim. Ulaşılmadık, çalmadık kapı bırakmayalım. Çok dolaşalım” dedi.

 
Erdoğan'dan Trump'a Patriot şartı
 
“Kuva-yı Milliye’nin emaneti Cumhur İttifakı’ndadır”
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan Trump'a Patriot şartı
Erdoğan, ABD Başkanı Trump ile Patriot Füze Savunma Sistemleri'nin alımı ...
‘Her türlü tuzağı bozacağız’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye’nin kazanımlarına karşı kurulan her türlü ...
Cumhurbaşkanından Tarihi tespit
Cumhurbaşkanından Tarihi tespit
 
‘Büyük Zafer, Türk Milleti’nin yeniden şahlanışıdır’
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla ...
"Fırat’ın doğusunda terör koridoruna izin vermeyiz"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fırat'ın doğusunda güvenli bölge kurulması ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Kararlılığımız tamdır”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Türkiye'ye sınırdan zaman zaman yapılan tacizlere ...
 
“Birkaç ay içinde gerçek yüzlerini gösterdiler”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “İstanbul’u sel bastı, beyefendi tatilde. ...
‘Biz kovalıyoruz onlar kaçıyor’
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Artık insansız hava araçlarımız teröristlere ...
‘Esameleri okunmayacaktır’
AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “AK Parti ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva