Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Aile ve Gençlik Fonu’na başvuru verileri açıklandı
Aile ve Gençlik Fonu’na başvuru verileri açıklandı
Kurtulmuş’tan Yeni Anayasa çağrısı
Kurtulmuş’tan Yeni Anayasa çağrısı
Erdoğan: ‘Milletimize hayırlı olsun’
Erdoğan: ‘Milletimize hayırlı olsun’
‘Oyunları birer birer bozduk’
‘Oyunları birer birer bozduk’
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
HABERLER>TÜRKÄ°YE
23 Mart 2018 Cuma - 10:17

“Gölge etmesinler”

Yıldırım, “Terör unsurlarının bir daha ortaya çıkmamak üzere tamamen yok edilinceye kadar bu mücadeleyi sürdürmeye kararlıyız. Bu konuda da hiç kimsenin icazetine ihtiyacımız yok. Dostlarımız bizi düşünüyorsa gölge etmesinler. 'dedi

“Gölge etmesinler”

Başbakan Binali Yıldırım, “Terör unsurlarının bir daha ortaya çıkmamak üzere tamamen yok edilinceye kadar bu mücadeleyi sürdürmeye kararlıyız. Bu konuda da hiç kimsenin icazetine ihtiyacımız yok. Dostlarımız bizi düşünüyorsa gölge etmesinler. Terör örgütleriyle iş tutmasınlar, onlara silah vermesinler. Stratejik ortak olduklarını, dost olduklarını Türkiye’ye göstersinler” dedi.

BAŞBAKAN YILDIRIM EYDP’TE KONUŞTU

Başbakan Yıldırım, Endüstriyel Yetkinlik Değerlendirme ve Destekleme Programına (EYDEP) katıldı. Burada bir konuşma yapan Yıldırım, “Savunma Sanayi, bölgemizde yaşanan olaylara baktığımızda gittikçe daha önemli hale geliyor. Bunu; terörle mücadelede, Fırat Kalkanı Harekatında, Zeytin Dalı Harekatında gördük. Bunu yakın tarihimizde ilk olarak Kıbrıs Barış Harekatında gördük. Türkiye, Kıbrıs Barış Harekatından sonra savunma sanayinde ciddi şekilde yeterliliğimizin, yetkinliğimizin olmadığını gördü. 2002 yılına kadar savunma sanayi alanında tabi ki çalışmalar oldu ancak zamanı etkin kullanan çalışma pek yapılamadı. 2002 de AK Parti iktidarı savunma sanayine özel bir önem verdi. Biriken projeleri hayata geçirmeye başladı. Aynı zamanda yerlilik oranını arttırdı. Şimdi yüzde 65’in üzerinde. Savunma sanayinde bizim dünya ekseninde şirketlerimiz var. Geçmişten gelen bir altyapımız var ama bu altyapıyı değişen teknolojik gelişmelere, dünya şartlarına göre uyumlu hale getirmek bu dönüşümü gerçekleştirmek şu anda bu şirketlerin kaderini, geleceğini belirleyecek. Şimdi önümüzde yeni bir dönem var. Bu dönem sanayi 4.0 ve sanal gerçeklik. Daha fazla insan faktörünün devreden çaktığı, bilişimin, teknolojinin, yazılımın; alın teri yerine akıl terinin daha fazla kullanılacağı bir döneme giriyoruz. Sanayi 4.0’ı eğer bundan sonraki süreçte bizim üretim alanımıza hızlı bir şekilde uygularsak bu konuda elde ettiğimiz katma değeri en az 2 kat arttırma imkanımız var. Aynı şekilde bilişim teknolojilerini daha fazla kullanırsak, ürünümüzün küresel anlamdaki albenisi, rekabeti çok daha önemli hale gelecek” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE SAVUNMA SANAYİ

Dünyada yüz büyük şirket içerisinde Türkiye’nin 3 savunma sanayi şirketinin ön plana çıktığını kaydeden Yıldırım, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Burada bir ekosisteme ihtiyacı var. Bu projenin amacı ekosistemi tamamlamaktır. Savunma sanayine bakıyoruz, önümüzde 60 milyar dolarlık bir iş hacmimiz var. 600’den fazla proje var. 10 yıl içerisinde bu projeler gerçekleşecek. Bunların 12-13 milyarlık kısmı sözleşmeye bağlanmış durumda. NATO ve diğer ülkelerle geliştirdiğimiz yeni nesil uçak projeleri ortak yapılıyor. Orada da Türkiye hem ortak hem de tedarikçi konumunda. 2023’e kadar ciddi miktarda hava filomuzu yenilemeyi düşünüyoruz. Önümüzde bolca proje var. Bu projeleri yaparken yetkinliğe sahip firmaları oluşturmamız gerekiyor. Yani savunma sanayi ekosistemini oluşturmamız gerekiyor. Sadece Savunma sanayinin kamuya ait firmalarıyla bu işi yapamayız. Bu artık eski model. Yeni model herkesin işin içine dahil olması. Belirli uzmanlıkların görev taksimi yapılarak belirli firmalara verilmesi. Savunma Sanayinde önümüzde böyle bir fırsat var ve mutlaka kendi kendimize yeterli hale gelmeliyiz. Yani yerli ve milli aklı, fikri, yazılımları kendimize ait olmalı. Teknolojisini alıp kullandığımız değil, sahip olduğumuz bir altyapı. Bunu yapamazsak savunma sanayide biz bağımsız hale geldik diyemeyiz. Bu yönde attığımız olumlu adımlar var.”

“Afrin harekatının kaderini değiştiren SİHA ve İHA’lardır” diyerek konuşmasını sürdüren Yıldırım, “Orada bir üstünlük oluşturdu. Karşı tarafa verilen mühimmatlar, silahlar bizim bu mukayeseli üstünlüğümüzün altında kaldı. Türkiye’nin amacı hiçbir ülkeyi işgal etmek değil. Saldırgan bir politikamız yok. Dostlukları arttırma, düşmanlıkları azaltma politikamız var. Elinde imkan ve kabiliyetlerinin olduğunu bilirse, hasımlık yapmaya kimse cesaret edemez. Caydırıcı kabiliyeti mutlaka Türkiye’nin geliştirmesi gerekir. Caydırıcı kabiliyetimizi de geliştirirsek bölgesel krizlerin, sorunların üstesinden daha kolay geliriz. Özellikle küçük ve orta ölçekli firmaların tespiti, bunların desteklenmesi, yönlendirilmesi ve belirli konularda uzmanlaşmalarının sağlanması olmazsa olmaz. Savunma Sanayii Müsteşarlığının başlattığı bu proje tam bu amaca hizmet ediyor. Buradaki ayrılan kaynak miktarını çok düşük gördüm. 50 milyon lira bir şey değil. Bu kaynağın mutlaka çok daha fazla arttırılması gerekir” açıklamasını yaptı.

Zeytin Dalı Harekatı'nın başarıyla tamamlandığını sözlerine ekleyen Başbakan Yıldırım, terör unsurlarının tuzakladığı El Yapımı Patlayıcı’nın (EYP) infilak etmesi sonucu 3 askerin şehit olduğunu açıkladı. Bölgede çalışmaların devam ettiğini söyleyen Yıldırım, “Hayatı normale döndürecek; sağlığıyla, eğitimiyle, sosyal hayatıyla, ticaret hayatıyla insanların oraya dönüp hayatlarını sürdürebilmesi için altyapıyı oluşturuyoruz. Tehdit neredeyse biz oradayız. İster içerde ister dışarıda terör örgütü Türkiye’nin hedefidir. Milli güvenlik meselesidir. Vatandaşın can ve mal güvenliğinin yüzde yüz sağlanması gerekiyor. Bu terör unsurlarının bir daha ortaya çıkmamak üzere tamamen yok edilinceye kadar bu mücadeleyi sürdürmeye kararlıyız. Bu konuda da hiç kimsenin icazetine ihtiyacımız yok. Dostlarımız bizi düşünüyorsa gölge etmesinler. Terör örgütleriyle iş tutmasınlar, onlara silah vermesinler. Stratejik ortak olduklarını, dost olduklarını Türkiye’ye göstersinler” dedi.

 
TBMM’de kabul edilen Torba Yasa'nın getirdikleri
 
Tohum toprakla buluştu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
"Türk askerini görünce yüreğimdeki yangın da söndü"
Afrin'deki Zeytin Dalı Harekatı'nda Türk askerini görünce 1 yıl önce PKK ...
“Varsa cesareti olan hodri meydan”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Amerika Başkanı Sayın Trump’tan Türkiye'ye yönelik ...
“İnanmayan gitsin saysın"
Başbakan Binali Yıldırım, "16 yılda 4 milyar 39 milyon fidanı toprakla ...
 
Afrinli çocuklar artık daha mutlu
Afrin'i teröristlerden temizleyen Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), gösterdiği ...
"Keşke 5 yıl önce gelseydiniz"
Zeytin Dalı Harekatı kapsamında, Afrin’de kontrolün sağlanmasının kent ...
“Durmak yok”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “ Hem içeride hem dışarıda, durmak yok. Gereği ...
 
Başbakan Yıldırım’dan TANAP müjdesi
Başbakan Binali Yıldırım, “Azerbaycan ile birlikte geliştirdiğimiz Güney ...
AFAD Erzurum El Bab’da milli görevde
TSK'nın Suriye’nin Afrin bölgesinde terör örgütleri PYD/PKK ve DEAŞ'a ...
Çiftçiye mazotta yüzde 50 destek müjdesi
Çiftçilerin her zaman arkasında olduklarını belirten Tüfenkci, çiftçilerin ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva