Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Şimşek: ‘Söylentilere inanmayın’
Şimşek: ‘Söylentilere inanmayın’
Bahçeli: ‘Siyasetin ekseni akıldır’
Bahçeli: ‘Siyasetin ekseni akıldır’
Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi'nde geri sayım
Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi'nde geri sayım
e-tebligat verileri açıklandı
e-tebligat verileri açıklandı
Erdoğan: ‘Kalıcı refah artışını sağlayacağız’
Erdoğan: ‘Kalıcı refah artışını sağlayacağız’
HABERLER>ARAŞTıRMA
1 Kasım 2019 Cuma - 11:37

“ABD geçmişte yüzbinlerin ölümünden sorumludur”

Asılsız Soykırım İddialarıyla Mücadele Derneği Erzurum Başkanı ( ASİMED) Savaş Eğilmez, “ ABD stratejik ortaklığa tamamen ters düşen ve NATO’nun ikinci büyük stratejik müttefikini terör örgütüne değişerek stratejik vizyonsuzluk hamlesi yapmıştır” dedi.

“ABD geçmişte yüzbinlerin ölümünden sorumludur”

Asılsız Soykırım İddialarıyla Mücadele Derneği Erzurum Başkanı ( ASİMED) Savaş Eğilmez, “ ABD stratejik ortaklığa tamamen ters düşen ve NATO’nun ikinci büyük stratejik müttefikini terör örgütüne değişerek stratejik vizyonsuzluk hamlesi yapmıştır” dedi.

ABD Temsilciler Meclisinde kabul edilen Türkiye’ye yaptırımlar yasa tasarısı ve 1915 olaylarının Ermeni Soykırımı olarak kabul edilmesi hakkında ki yasa tasarısını değerlendiren ASİMED Erzurum Başkanı Savaş Eğilmez, ABD'nin iki yasa tasarısını da kabul etmesinin stratejik vizyonsuzluk olduğunu ifade ederek “ Dün ABD Temsilciler Meclisinde Türkiye aleyhine 2 yasa tasarısı onaylandı. Birincisi Barış Pınarı Harekatından dolayı Türkiye’ye yatırımlar yasa tasarısı. Bir diğeri de 1915 olaylarının Ermeni Soykırımı olarak nitelendirilmesi şeklinde. Bu iki yasa tasarısı stratejik ortaklığa tamamen ters düşen ve NATO'nun ikinci büyük stratejik müttefikini terör örgütüne değişerek stratejik vizyonsuzluk hamlesi geldi. Şöyle değerlendirmek lazım soykırım tasarısı üzerinden gidersek soykırımla suçlanan devletin tarihinde devlet teşkilatının adalet ve hoş görü üzerine kurulduğunu görüyoruz. Bununla birlikte bütün tarihi periyodik içerisinde insanlık onuru ile ve yardım isteyen herkese dinine, diline ve ırkına bakmadan yardım eli uzatmış. Ama bu millet için özellikle 1. Dünya Savaşından sonra uzun bir süredir dünya kamuoyu önünde karalama ve iftira kampanyası düzenleniyor. Bu kampanyanın sınırları o kadar büyük ve geniş ki Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bağımsızlığına ve toprak bütünlüğüne kast edecek kadar büyütülmüş durumda. Öncesinde ve sonrasında ne acılar çektiğine bakmaksızın İnsan Haklarının ve Birleşmiş Milletlerin ilkeleri hakkında kendini savunma hakkı verilmeden büyük iftiralara maruz kalıyor.” dedi.

Eğilmez tasarıyı kabul eden ABD’nin ilk önce babalarına ve dedelerine bakması gerektiğini kaydederek “Tasarıyı kabul eden ABD’nin tarihine baktığımızda tasarıya oyu verenlerin Irak’ta, Suriye’de, Afganistan’da ve orta doğunun birçok yerinde yüz binlerin ölümünden sorumlular. Babaları Japonya’da, Filipinler'de, uzak doğuda yüz binlerin, milyonların ölümünden sorumlu oldular. Dedeleri Afrika’da milyonlarca insanın ölümünden katledilmesine ve köleleştirilmesine neden olmuş insanlar. Onların babaları da ABD’nin yerlileri Kızılderililer dediğimiz milyonlarca insanın katliamından, kısırlaştırmasından sorumludur. Ama bakıyorsunuz bunların Türkiye'yi soykırımla suçladığını ve ön yargılı odluklarını görüyoruz. Bunların birde arka sebebi var. Son dönemde sadece ABD değil Avrupa’da dahil. Türkiye özellikle son dönemde batının ve ABD’nin özellikle 2. Dünya Savaşından sonra kurdukları adaletsiz düzene karşı çıkıyor. Dünyanın daha barışçıl ve adil bir düzenle yönetilmesini istiyor ve Türkiye'nin ekonomik alt yapısı, tarih, alt yapısı incelendiğinde de bunları yapabileceği potansiyele sahip olduğunu batı ve ABD çok iyi görebiliyor. Türkiye'yi kontrol edememe korkusundan dolayı saldırılarını çok ciddi bir şekilde yoğunlaştırdılar. Bu saçma sapan ortaklığa müttefikliğe uymayan sahanın gerçekliğine uymayan bu kararlar temsilciler meclisinde alınmadı. Şuanda bir gerçekliliği yok. Senatodan geçmesi ve Başkanın onaylaması gerek tabi. Ama bu bize şunu gösteriyor ki ilk olarak doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. İkinci olarak ise birlikteliğimizi güçlendirerek devam etmek zorundayız çünkü karşıda ki insanlar kendi tarihlerine bakmadan acımasızca saldırıyorlar” açıklamalarında bulundu.

 
Erzurum dış ticarette öne çıktı
 
ETÜ’de Tayvan etkinlik günü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
9 ayda 29 kişiyi kazalarda kaybettik !
Erzurum, bu yılın 9 ayı kapsamında Doğu Anadolu Bölgesi illeri içinde ...
Sekmen’den çevre değerlendirmesi
Erzurum Valiliği, Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Atatürk Üniversitesi ...
TEKNOFEST’ten madalyayla döndü
Mühendislik Fakültesi Metalürji ve Malzeme Mühendisliği Dr. Öğretim Üyesi ...
 
Toplanma alanı verileri açıklandı
İçişleri Bakanlığı AFAD tarafından hayata geçirilen ve toplumu afetlere ...
Akar Telif gelirlerini Mehmetçik Vakfı’na hediye etti
Turan, Türk Tarih Kurumu ve Genelkurmaya bağlı ATASE’nin bastığı kitabın ...
ETÜ Projesine Avrupa Komisyonu desteği
Avrupa Komisyonu ve Türkiye Ulusal Ajansı KA202 ETÜ Projesini destekleme kararı aldı
 
TEKNOFEST’ten birincilikle döndüler
İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’nde (TEKNOFEST) Palandöken ...
5 çılgın Türk’ten birisi de Erzurumlu
Türk girişimci ve şefler son dönemde dünya restoran piyasasında fazlaca ...
Ağustos ayı siyasi haber en'leri açıklandı
Medya Takip Merkezi (MTM), Ağustos ayında gündemde yer alan siyasi ve ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva