Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Asla taviz vermeyeceğiz'
HABERLER>SAĞLıK & YAŞAM
25 Nisan 2018 Çarşamba - 13:26

‘Çocuklar Güzeldir’

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Çocuk Evleri Sitesi ve Çocuk Evleri Koordinasyon Müdürlüğü tarafından çocuklara özel program düzenlendi.

‘Çocuklar Güzeldir’

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Çocuk Evleri Sitesi ve Çocuk Evleri Koordinasyon Müdürlüğü tarafından çocuklara özel program düzenlendi.

Atatürk Üniversitesi Nene Hatun Kültür Merkezinden programa Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu’nun eşi Nilgün Azizoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Cemil İlbaş, 9. Kolordu Komutanlığı Mensupları Albay Yasemin Kaya ve Albay Nilüfer Çınar, Nene Hatun Çocuk Evleri Sitesi Müdürü Nihat Polat, Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi Müdürü Ünal Aksakal, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürü Şükran Gökdaş, Çocuk Destek Merkezi Müdürü Mehmet Polat, kamu kurum yöneticileri ve çocuklar katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Cemil İlbaş, “Ülkemizin teminatı sevgili çocuklarımıza daha güzel, daha yaşanabilir bir ülke bırakmak, onları geleceğe hazırlamak hepimizin sorumluluğudur. Bugün başta yaşadığımız coğrafya olmak üzere tüm dünyada yaşanan savaşların ve kavgaların gelecekte yaşanmaması için çocuklarımızın hep birlikte el ele olması büyük önem taşımaktadır. Dünyanın birçok yerinde çocuklar savaşın gölgesinde büyüyor. Ana kokusunu değil de barut kokusunu alan çocuklar, baba sevgisi yerine zalimce vahşete maruz kalıyor. Saklambacı bilmeyen, interneti görmeyen, sapan tutan, taş atan, silahlarla büyüyen çocuklar. Gözlerinin önünde babası, anası dövülen işkenceyi gören, korkusundan ağlayamayan çocuklar. Denizlerde boğulup sahile vuran çocuklar. Bu tablo dünyada çocuk haklarının geldiği boyutu özetliyor aslında. Dünyadaki kan ve gözyaşının durması için herkes üzerine düşeni yapabilmelidir. Savaşların durması için eğitime önem verilmelidir. Tüm dualarımız, zalimin zulmüne uğrayan milletler ve onların çocuklarının kurtuluşa ermesi yönünde. Savaşların olmadığı, çocukların güldüğü barış dolu bir dünyada yaşamak en büyük dileğimiz. Yarınları teslim edeceğimiz çocuklarımıza ilgi, anlayış ve sevgi göstererek her zaman hoşgörüyle yaklaşmalıyız. Bunun için, çocukların sağlıklı büyümeleri ve eğitilmeleri gerekir. Ahlaklı, dürüst, vatansever olarak yetiştirilen insanlar, ülkeleri için bir teminattır” dedi.

Devlet korumasında bulunan çocuklara en iyi hizmeti sunmanın gayretinde olduklarını belirten İlbaş, “Çocuklarımızı yetenekleri doğrultusunda sportif ve sanatsal etkinliklere yönlendiriyor, eğitimlerine önem veriyoruz. Vizyonumuz, ülkemizi; hayallerini gerçeğe, mutluluğunu yüzüne, sesini kürsüye taşıyabilen çocukları olan, rol model bir ülke haline getirmektir” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Nene Hatun Çocuk Evleri Sitesi ve Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezinde bulunan çocuklar tarafından konser düzenlendi. Çocuklar tarafından oluşturulan koro çeşitli eserler seslendirdi. Koro ve solo olarak seslendirilen eserler büyük beğeni topladı.

Program sonunda Müzik Öğretmenleri Ayşe Atam, Kübra İlhan, Müzisyen Sedat Aydın ve saz ekibinde bulunan müzisyenlere teşekkür belgesi verildi. Programda ayrıca Erzurumlu Müzisyen Sedat Aydın ‘’Bütün çocuklar güzeldir’’ isimli eseri seslendirdi. Eser izleyicilerden yoğun alkış aldı.

 
Sekmen Büyükşehir 2018 vizyonunu paylaştı
 
Görev Şehidi Kahraman Erzurum’da uğurlanacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kadın Meclisi’nden duygu yüklü ziyaret
Erzurum Kent Konseyi Kadın Meclisi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk ...
Görme engelliler için konuşan dolap yaptı
Elazığ’da orta okul öğrencisi, görme engelliler için renk seçimi yapabilen ...
Kent Konseyi’nden 23 Nisan etkinliği
Erzurum Kent Konseyi Çocuk Meclisi 23 Nisan etkinlikleri kapsamında Engelsiz ...
 
‘’Kampüste Lösev’’ konferansı
Türkiye’nin 81 ilinde lösemi hastalığıyla ilgili bilinçlendirme konferansı ...
Kacıroğlu, Tabip Odası yönetimine talip
Mareşal Çakmak Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Fatih Kacıroğlu, ...
BEAH’ta bir ilk
Uzun süredir kornea nakli için bekleyen 78 yaşındaki Mehmet Pekgüzel isimli ...
 
Palandöken’de ağaçlandırma seferberliği
Erzurum’un Palandöken İlçesinde eğitim faaliyetlerini sürdüren İMKB Ortaokulu ...
TCDD Erzurumluları uyardı
Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü’nce Sivas, Kayseri, Erzincan, ...
Kaçak göçmen taşıyan kamyon devrildi: 1 ölü
Erzurum'da, yol kontrolü yapan jandarmadan kaçmaya çalışan sürücünün kontrolünden ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva