Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Türkiye yapay zekada 18. sırada
Türkiye yapay zekada 18. sırada
Yumaklı'dan kurbanlık açıklaması
Yumaklı'dan kurbanlık açıklaması
Göktaş: 'Eylem Planı'nı kamuoyuyla paylaşacağız'
Göktaş: 'Eylem Planı'nı kamuoyuyla paylaşacağız'
Erdoğan ekonomi hedeflerini paylaştı
Erdoğan ekonomi hedeflerini paylaştı
Bahçeli: ‘Asla vazgeçmeyeceğiz’
Bahçeli: ‘Asla vazgeçmeyeceğiz’
HABERLER>SÄ°YASET
3 Mayıs 2023 Çarşamba - 04:11

‘Türkiye kavramı Türkiye'den çok daha büyük’

Şentop, "Son 3 aydır Türkiye'de teknoloji ve bilhassa savunma sanayi alanındaki gelişmelere baktığımızda, belki geriye dönüp AK Parti döneminde yapılanların toplamı kadar ama gelişmişlik bakımından da çok daha üst bir ligde ürünler ortaya konuldu." dedi.

‘Türkiye kavramı Türkiye den çok daha büyük’

TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, "Son 3 aydır Türkiye'de teknoloji ve bilhassa savunma sanayi alanındaki gelişmelere baktığımızda, belki geriye dönüp AK Parti döneminde yapılanların toplamı kadar ama gelişmişlik bakımından da çok daha üst bir ligde ürünler ortaya konuldu." dedi.

Atatürk Havalimanı'nda devam eden TEKNOFEST'i ziyaret eden TBMM Başkanı Şentop, gazetecilere yaptığı açıklamada, TEKNOFEST'e ilginin artığını, ilk iki günde bir milyonun üzerinde ziyaret olduğunu, bugün ve yarın da ziyaretlerin süreceğini dile getirdi.

Meclis Başkanı Şentop, ziyaretçi bakımından yeni bir rekor kırılacağını belirterek, "Tabii ziyaretçilerin sayısının artması bu konuda farkındalığın arttığını gösteriyor ama onunla beraber esasen son 3 aydır Türkiye'de teknoloji ve bilhassa savunma sanayi alanındaki gelişmelere baktığımızda, belki geriye dönüp AK Parti döneminde yapılanların toplamı kadar ama gelişmişlik bakımından da çok daha üst bir ligde ürünler ortaya konuldu. Bunların hepsinin bu takvim içerisinde zaten belli bir periyodik planlaması vardı. Başta Kızılelma olmak üzere İHA'lardan SİHA'lara, SİHA'lardan TİHA'lara gördüğünüz gibi, bütün vatandaşlarımızın da şahit olduğu gibi artık bir uçak, savaş uçağı. İnşallah en kısa zamanda, bir yıl gibi kısa süre içerisinde bunun seri üretimine de başlanacak." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin başta savunma sanayi olmak üzere teknoloji alanında kendi imkanlarıyla ihtiyacı olan her şeyi üretebilecek noktaya geldiğini dile getiren Şentop, "Bu aynı zamanda dünyadaki üretimlerin düzeyinde, bazen onlardan daha ileri, en azından paradigma olarak daha ileri noktada oluyor. Bunun dünyada da birçok örneklerini gördük. Türkiye'de üretilen savunma sanayi ürünlerinin Azerbaycan'da, dünyanın farklı yerlerinde, sahada da kullanıldığını gördük." diye konuştu.

Şentop, TEKNOFEST'i düzenleyenlere ve yarışmalara iştirak eden genç mucitlere teşekkür ederek, şöyle devam etti: "Şüphesiz Cumhurbaşkanımızın çizmiş olduğu hedef, ufuk çok önemli bu konuda. Bunlar kendiliğinden olmuyor. Şüphesiz birçok insanın gayreti, çalışması var. Ama bir de onların önünü açmak, onlara hedef göstermek, onları desteklemek çok önemli. Zor bir alan. Türkiye'nin içinde de engeller var. Bu alanda faaliyet gösteren uluslararası birçok ülkenin kuruluşlarının ortaya koymuş olduğu engeller var. Bunlar bazen görünür engeller, bazen fark edilmeyen engeller. Bütün bunları aşabilmek için güçlü bir siyasi iradeye ve desteğe ihtiyaç var."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın savunma alanında 10 seneden uzun bir zamandır ortaya koyduğu iradenin önemini vurgulayan Şentop, "Bu bakımdan Türkiye'ye güvenelim. Türkiye sadece haritada gördüğümüz belli sınırlardan ibaret değil. Türkiye kavramı o haritadaki Türkiye'den çok daha büyük dünyada. Çok daha büyük bir şey temsil ediyor." ifadelerini kullandı.

 
Akar: 'Dik durmaktan başka duruş şeklimiz yok'
 
Erzurum’dan 3 ayda 14.4 milyon dolarlık dış ticaret
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Bahçeli KAAN isminin fikir babası’
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan MMU’nun ismini KAAN olacağını açıkladı. ...
Erbakan, 300 milyar dolar borçlanma söylemini eleştirdi
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, "Yapıcı muhalefet anlayışı ...
'Karşımızdaki zillet cephesi Türkiye’ye karşıdır'
Bahçeli, "Şarlatanlar kulübünün Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’dur. ...
 
Fırat: Hasta adam artık dirençli
Seçim gezilerini aralıksız sürdüren AK Parti MKYK Üyesi Milletvekili Adayı ...
Cami ne kadar bizimse Cemevi de o kadar bizimdir
Bahçeli, Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ...
Erbakan, Arnavutköy’de dadaşlarla buluştu
Erzurum'un kalabalık ailelerinden olan Çarıkçılar ailesi ile buluşan Erbakan, ...
 
Akşener’den 15. Cumhurbaşkanı gafı
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 14 Mayıs’ta başbakan olacağını ...
Kurtulmuş: 'Geriye dönüş asla olmaz'
AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, “Cumhurbaşkanlığı sisteminden ...
Erbakan YHT yatırımını değerlendirdi
Erbakan, "İnşallah kısa zamanda buradan Erzincan'a, Erzurum'a, Erzincan ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva