Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Mehmetçik barış ve huzurun teminatı
Mehmetçik barış ve huzurun teminatı
Tekin ‘Orijinal Atatürk Portresi Sergisi’ni açtı
Tekin ‘Orijinal Atatürk Portresi Sergisi’ni açtı
Bak: ’Emanete sadakat ve vefa ile sahip çıkacağız’
Bak: ’Emanete sadakat ve vefa ile sahip çıkacağız’
Erdoğan gençliğe seslendi
Erdoğan gençliğe seslendi
Bahçeli, ‘Dün başardık, bir kez daha başarırız
Bahçeli, ‘Dün başardık, bir kez daha başarırız
HABERLER>SÄ°YASET
21 Aralık 2015 Pazartesi - 09:45

‘Tuzaklarını parçalamaya kararlıyız’

Davutoğlu, bölücü terör örgütüne operasyonların kararlılıkla süreceğini belirterek, "Bu hendekleri kazanların hendeklerini, kendi tuzaklarını başlarında parçalamaya kararlıyız'' dedi.

‘Tuzaklarını parçalamaya kararlıyız’

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, bölücü terör örgütüne operasyonların kararlılıkla süreceğini belirterek, "Bu hendekleri kazanların hendeklerini, kendi tuzaklarını başlarında parçalamaya kararlıyız'' dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "HDP yöneticileri çıkıp terör örgütünün açtığı hendekleri meşrulaştırma derdine düşmüşler. Bir HDP'li vekil utanmadan evlerinden ayrılmak zorunda kalanları tehdit ediyor. 'Bırakıp gitmeyeceksin, bir gün geri dönmek istersen yüz bulamayabilirsin' diye tehditler savuruyor. İşte buradan söylüyorum, o evleri terk eden bütün vatandaşlarımız huzurla evlerine dönecekler. Halkı tehdit eden vekil görüntüsündeki bu terör destekçileri de mutlaka hak ettikleri cevabı alacaklar" dedi.

Davutoğlu, Ankara Arena Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanlığı 4. Olağan Kongresi'nde konuştu. Davutoğlu, gelecek hayali ölmek ve öldürmek olan bir gençlik oluşturmaya çalışan, barbar bir örgütle karşı karşıya olunduğunu belirtti.

Bunların, kazdıkları hendeklerle, kurdukları barikatlarla, "hukuka, barışa, adalete geçit vermeyeceklerini" söylediklerini aktaran Davutoğlu, hendek kazılan, barikatlar kurulan yerlerde, hayatın karartılmaya çalışıldığına dikkati çekti. Davutoğlu, "Tam bir şımarıklık içindeler. Biz bu tuzaklara karşı her zaman olduğu gibi doğulu, kuzeyli, güneyli, batılı bütün gençliğimizle dimdik ayakta olacağız. Herkes emin olsun bu devran böyle devam etmeyecek. Bu cüretkar küstahlığa asla geçit vermeyeceğiz. Bu ülkenin insanlarına zulmetmelerine, çocukları, gençleri istismar etmelerine asla izin vermeyeceğiz" diye konuştu.

Vatandaş ile teröristler arasına aşamayacakları, kalın bir duvar öreceklerini vurgulayan Davutoğlu, bölgeyi istikrarsızlaşma, İslamsızlaştırma ve insansızlaştırma heveslerine fırsat vermeyeceklerini dile getirdi.

Davutoğlu, Mekke, Medine, Kudüs ve İstanbul'dan sonra İslam'ın en güzide şehirlerinden birinin Diyarbakır olduğunu belirterek, "Özellikle buradan Diyarbakır'daki gençlerimize, Cizre'deki, Silopi'deki, Van'daki gençlerimize sesleniyorum; Bizler Diyarbakır'ı aşkla sevdik. Diyarbakır'daki Ulu Cami, Bursa'nın Ulu Camisine kardeştir. Diyarbakır, İstanbul'a, İzmir'e bütün Türkiye'ye kardeştir" dedi.

Kendisini dinleyen gençlere, "Ankara'daki bu coşkulu salondan, bütün güneye, Güneydoğu'ya, Doğu Anadolu'ya kardeşlik selamı göndermeye var mısınız? Hendeklere, barikatlara karşı gönülleri açmaya, gönülleri yeniden inşa etmeye var mıyız" diye soran Davutoğlu, "Varız" cevabı aldı. Davutoğlu, şunları ifade etti:"Bu hendekleri kazanların hendeklerini, kendi tuzaklarını başlarında parçalamaya kararlıyız. Bunlar bu hendekleri kazarak İslam'ın değerlerine saldırıyorlar, Diyarbakır'ın ruhuna saldırıyorlar. Minarelerdeki ezan seslerini susturuyor, yerine kendi süfli marşlarını çalıyorlar. Diyarbakır'da Kurşunlu Camisi'ni yaktılar, sonra hiç utanmadan bize iftira etmeye kalktılar. Zaten terörle yol almaya çalışandan mertlik, doğruluk, insaf beklenmez. Herkesi taciz ederek bölgeden uzaklaştırmak, göç ettirmek, sürgün ettirmek istiyorlar. İşte en son Cizre'de, Silopi'de yaşananları görüyorsunuz. Ne yapmaya çalıştıkları ortada."

Terör örgütünün, aylardır bölgede millete zulmettiğini, baskı, tehdit, şantaj yaptığını anlatan Davutoğlu, bölge halkının, terör örgütünün zulmünden kaçarken bile zulme maruz kaldığını, bunlara teslim olmayacaklarını belirtti.

"TEMİZLENİNCEYE KADAR MÜCADELE"

Davutoğlu, Cizre'de, 14 Aralık'ta, terör örgütünün baskısından kaçan bir ailenin aracına, bugün sabah da Şırnak Kadın Kollarından bir kişinin arabasına teröristlerce ateş açıldığını dile getirdi. Davutoğlu, "Zannederler ki bizi yıldırabilirler. Yılmayacağız ve bu ülkenin bütün dağları, bütün ovaları, bütün ırmakları, bütün şehirleri, bütün ilçeleri, bütün mahalleleri terör odaklarından temizleninceye kadar gece, gündüz mücadele edeceğiz" dedi.

Davutoğlu, HDP yöneticilerin terör örgütünün açtığı hendekleri meşrulaştırma derdine düştüklerine dikkati çekti. Davutoğlu, "Bir HDP'li vekil utanmadan evlerinden ayrılmak zorunda kalanları tehdit ediyor. 'Bırakıp gitmeyeceksin, bir gün geri dönmek istersen yüz bulamayabilirsin' diye tehditler savuruyor. İşte buradan söylüyorum, AK gençliğin bu azim ve karar dolu, coşkulu kongresinden sesleniyorum; O evleri terk eden bütün vatandaşlarımız huzurla evlerine dönecekler. Bütün gençlerimiz eğitim imkanlarına en iyi şekilde sahip olacaklar. Halkı tehdit eden vekil görüntüsündeki bu terör destekçileri de mutlaka hak ettikleri cevabı alacaklar.

Terör örgütüyle hak ettiği muameleyle Türkiye'nin geleceğini karartma iddiasını terk edene, silahları toprağa gömene kadar mücadele edecek, kardeşçe bir Türkiye'yi hep beraber inşa edeceğiz. Terör örgütü orada halka hayatı zindan edecek, insanları tecrit edecek, evinden, yurdundan sürecek bu HDP eş başkanı bunlara selam duracak. Terör örgütünün mağdur ettiği, zarar verdiği vatandaşlarımıza gereken maddi, manevi desteği vereceğiz. Terör destekçisi bu HDP milletvekillerine de gerekli dersi TBMM çatısı altında vereceğiz."

"BÜYÜK YANILGI İÇİNDELER"

Terör örgütünün hendeklerinden zarar gören esnafa sahip çıkacaklarını, eğitimden geri kalan çocukların kayıplarını en hızlı, etkili şekilde telafi edeceklerini bildiren Davutoğlu, hendek terörüyle barikatlarla kendilerini istedikleri noktaya getireceklerini zannedenlerin, büyük bir yanılgı içinde olduğunu söyledi.

Davutoğlu, terörle şiddetle devlete, AK Parti iktidarına hiçbir şey yaptırılamayacağını vurgulayarak, "Şimdi yeni bir polemik başlattılar, 'Hendekler sebep değil, sonuçtur' diyorlar. Neyin sonucu Allah aşkına? Ret, inkar, asimilasyon politikalarını bitirmemizin bir sonucu mu? Demokratikleşme yolunda attığımız adımların sonucu mu? Dillere, kültürlere, geleneklere getirdiğimiz özgürlüklerin bir sonucu mu? TRT Kürdi'nin bir sonucu mu" diye konuştu.

"Seçim yapılıyor, insanlar özgürce sandığa gidip, oyunu veriyor, 7 Haziran'da 80 vekille Meclise geliyorlar. Sizin siyaset yapmanıza engel olan var mı? Allah aşkına söyleyin, Meclis sıraları varken hendeklerin, barikatların ardına saklanmanın sebebi nedir" diye soran Davutoğlu, Türkiye'de kimsenin sahipsiz olmadığını ifade etti.

"GENÇLER SAHİPSİZ DEĞİL"

Davutoğlu, gençlerin, hiçbir şekilde sahipsiz olmadığını belirterek, gençleri, hiçbir istismar odağının eline terk etmediklerini, etmeyeceklerini vurguladı.

Türkiye'nin her köşesinde milyonlarca, pırıl, pırıl gencin, yüreğindeki büyük heyecanla geleceğe hazırlandığına işaret eden Davutoğlu, gençlerden, heyecanlarını, umutlarını, hayallerini, Türkiye'ye olan inançlarını asla kaybetmemelerini istedi.

Davutoğlu, hiç kimsenin diğerine karşı bir ayrıcalığı, bir üstünlüğü olmadığının altını çizdi.

Davutoğlu, "Her birimiz, bu ülkenin bugününde ve yarınında eşit derecede söz sahibiyiz. Biz kimsenin dinine, inancına, etnik kökenine, diline, mezhebine göre muamele etmeyiz. Hiç endişeniz olmasın, bu ülkenin her köşesinde barışı, huzuru, kardeşliği tesis edeceğiz. Allah'ın izniyle Türkiye her türlü zorluğu aşarak, en kısa zamanda o hayalini kurduğumuz güzel günlere ulaşacak" diye konuştu.

"TÜRKİYE'DE BOMBALAMA KOORDİNATLARI VEREN HAİN ZİHNİYETLER"

Kongredeki gençlere "Sizler ideallerinizin, hayallerinizin, amaçlarınızın peşinde kararlı bir şekilde yürüyün" diye seslenen Davutoğlu, şöyle devam etti:"Bu yürüyüşümüzü durdurmaya yeltenenlere, sizi birbirinize düşman kılmaya çalışanlara ilimde, sanatta, siyasette elde ettiğiniz başarılarla cevap verin. Sınırlarımızın etrafında bir ateş çemberi var. Asırlık statüko yerle bir oluyor. Kartlar yeniden karılıyor. Aktörler, sistemler değişiyor. Türkiye, dış politikasını hakkaniyetli ve dikkatli bir şekilde yürütüyor. Buna karşılık birileri gaflet içinde hareket ederek bu ülkeye zarar veriyor. Kendi ülkesine karşı başka ülke adına savaşmaktan bahseden, sarin gazı iftiraları atan milletvekili bugün anamuhalefet partisinde siyaset yapabiliyor. Kriz yaşadığımız bir ülkeye sosyal medya üzerinden Türkiye'de bombalama koordinatları veren hain zihniyetler dolaşıyor. Hem MİT tırları kumpasını kurup hem de kendisine hala hizmet ehli diyen ihanet odakları hala çaba gösteriyor. Bunlar var ama bunlar Türkiye'nin genel hissiyatı içinde marjinal unsurlardır. Milletimiz kimin ne olduğunu gayet iyi biliyor. Bunlar Türkiye'ye asla zarar veremezler. Çevremizdeki bu yangının Türkiye'ye sirayet etmemesi için her türlü tedbiri alıyoruz."

Bu kargaşa ortamında kardeş halkların Türkiye'den talepleri olduğunda bir an bile tereddüt etmeden onların yardımına koştuklarını belirten Davutoğlu, ülke içinde ayrım gözetmedikleri gibi ülke dışında da çevre, komşu ve dost halklar için de aynı prensibi uyguladıklarını söyledi.

Kapılarına gelene "Sen Arap mısın, Türk müsün, Kürt müsün, Türkmen misin, Şii misin, Sünni misin, Ezidi misin" diye sormadıklarını vurgulayan Davutoğlu, bunun kendilerinin temel inanç, ilkelerine ve siyaset felsefesine de aykırı olduğunu ifade etti. Davutoğlu, Türkiye'nin çevredeki bütün halklar için bir sığınak, liman, dost olmayı sürdüreceğini dile getirdi.

"ÜLKEMİZ ADINA SİZDEN BÜYÜK BEKLENTİMİZ VAR"

Başbakan Davutoğlu, gençlere inandıklarını ve güvendiklerini kaydederek, "Ülkemiz adına sizlerden büyük beklentilerimiz var. Sizlere sağlıklı ideal bir ortam hazırlamak için 13 yıldır büyük bir hassasiyetle çalışıyoruz" dedi.

Davutoğlu, 13 yılda gençler için birçok alanda önemli adımlar attıklarını belirterek, o adımları şöyle sıraladı:"Seçilme yaşını 25'e indirdik. Başörtü yasağını kaldırdık. Yükseköğretim harçlarına son verdik. Katsayı farkını sonlandırdık. Bütçeden eğitime ayrılan payı 8 kat artırdık. Burs ve kredi miktarını tam yüzde 633 artırdık. Göreve geldiğimizde lisans öğrencisi 45 lira alıyordu, şimdi 400 lira alıyor. Neredeyse 10 misli. 2015 yılında burs ya da kredi alan öğrenci sayısı 1 milyon 349 bin 464 kişi oldu. 2002'de toplam yurt sayısı 190'dı, biz bu sayıyı 577'ye çıkardık. 2002'de 74 gençlik merkezimiz vardı, bu sayıyı 205'e çıkardık. Üniversitesiz il bırakmadık, Türkiye'ye 120 yeni üniversite kazandırdık. Bin 658 spor tesisi, 205 gençlik merkezi açtık. İlk kez genç istihdamı için teşvikler sağladık. 18-24 yaş aralığındaki gençlerimizin istihdamını teşvik amacıyla SSK primlerini 5 yıl boyunca karşıladık. Genç girişimcilerin sermaye şirketlerine ilk defa vergi muafiyeti getirdik. Türk Hava Yolları biletlerinde gençlerimize yurt içinde yüzde 20, yurt dışında yüzde 25 indirim yaptık. Hem genel istihdam hem de gençlerimizin istihdamı konusunda istikrarlı bir iyileşme sağladık. 6 milyon 900 bin ilave istihdam rakamıyla, kriz sonrasında en yüksek istihdamı sağlayan OECD ülkesi olduk. Sizlerin daha kolay ve daha çok istihdam edilebilmesi için işbaşı eğitim programlarını ortaya koyduk. Bunları yaptık ama 1 Kasım seçimleri öncesinde taahhüt edip de şimdiye kadar gerçekleştirmeye başladığımız, bundan sonra da yapacaklarımız var."

"EN BÜYÜK DESTEKÇİNİZ DEVLETİNİZ, HÜKÜMETİNİZ OLACAK"

Bundan sonra yapacaklarını da paylaşan Davutoğlu, "Lise veya üniversite mezunu gençlerimize 2 yıl süreyle ücretsiz sağlık hizmeti sunuyoruz. Bedava internet imkanı sağlıyoruz. Öğrenim gören gençlerimizin pasaport harcını kaldırıyoruz. Biletinizi cebinize koyacak, dilediğiniz ülkeye gidip gezeceksiniz. Yüksek lisans ve doktora programları için yurtdışına giden öğrencilerin sayısını artırıyoruz. Okulu bitirdiniz, hayata atılacak, düzen kuracaksınız, önünüzde iki yol var. Ya kendi işinizi kuracak ya da bir yerde işe girerek işbaşı yapacaksınız. Her iki durum da sizin en büyük destekçiniz devletiniz, hükümetiniz olacak" şeklinde konuştu.

Kendi işini ilk defa kurmak isteyen gençlere 50 bin liraya kadar karşılıksız sermaye vereceklerini belirten Davutoğlu, 100 bin liraya kadar da faizsiz kredi verdiklerini ve kullanılacak kredinin yüzde 85'ine kefil olduklarını söyledi.

Davutoğlu, yeni işe giren gençlerin bir yıllık maaşlarını ödeyeceklerini dile getirerek, "Köydeki girişimci gencimize de 30 bin liraya kadar karşılıksız sermaye desteği veriyoruz. Bu saydıklarımın büyük bir bölümü geçtiğimiz hafta işlerlik kazandı. Facebook üzerinden de sizlere bunları ilan ettim. Biliyorsunuz seçim taahhütlerimiz doğrultusunda hazırladığımız eylem planının ilk bir haftalık takvimde hayata geçirdiklerimiz bütün Türkiye tarafından bugün malum. Önümüzdeki dönemde de 1 ayda, 3 ayda, 6 ayda, bir yılda yaptıklarımızı yine size basın toplantıları ile bazen de sürpriz yaparak Facebook ile ileteceğiz" ifadelerini kullandı.

Gençlerin, AK Parti hareketinin dinamosu olacağını vurgulayan Davutoğlu, "İdealist, fedakar, gayretli AK Parti gençlik kollarımıza, her kardeşimize teşekkür ediyorum. AK Parti'nin halka hizmet yolunda sağlıklı yenilenme ve kardeşçe bayrağı devretme anlayışı bu kongremizde bir kere daha yaşanıyor. Dikkat ediniz, iki seçimi başarıyla tamamlayan, gençlik coşkusunu bütün miting alanlarına yayan, 81 ilde büyük bir coşkuya öncülük eden Abdurrahim Boynukalın kardeşimize, onun MKYK'daki yol arkadaşlarına, bütün gençlik kolları teşkilatlarımıza buradan tekrar tekrar teşekkür ediyorum" dedi. AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanlığı görevini Melih Ecertaş'a devreden Abdurrahim Boynukalın için "Bugün onun inşallah Türkiye genelinde yapacağı hizmetlere de şahit olacağız" diyen Davutoğlu, şunları kaydetti:"Bugün onun bu onurlu görevi büyük bir mutlulukla, huzurla devrettiği Melih Ecertaş kardeşime de 'hoş geldin' diyor ve görevinin hayırlı olmasını diliyorum. Melih kardeşim, İstanbul il teşkilatındaki büyük başarısıyla ve orada gerçekleştirilen milyonluk mitinglerdeki gençlik katılımıyla hepimizin gözüne girmişti. İnşallah önümüzdeki dönemde de bu heyecanı bütün Türkiye'ye yayacak. Bu iki kardeşim gibi siz değerli kardeşlerim de bugün yol arkadaşımızsınız, gücümüzsünüz, enerjimizsiniz, yarın da en yetkili mevkilerde büyük sorumluluklarda görev alacaksınız. Ana kademelere cesaret verdiğinizi, güç ve enerji verdiğinizi görüyorum. Sizleri takdirle izliyorum.

İslam coğrafyasını sahiplenmenizi, yeryüzünün neresinde olursa olsun her mazlumun yanında yer almanızı yürekten kutluyorum. AK Parti'nin 10 milyon üyesi içerisindeki 2 milyona yaklaşan genç kardeşlerimiz en büyük teminatımızsınız. Sizler Türkiye'nin istikbali, aydınlık yarınlarısınız. Sizden demokrasiye, milli iradeye, özgürlüğe, kardeşliğe her zaman sahip çıkmanızı istiyorum.  Bu milletin gençlerini bölmek isteyenlere, karşı cephelerde çatıştırmak isteyenlere karşı en güçlü gür sedanın AK Parti saflarından gelmesini istiyorum."

Davutoğlu, konuşmasının ardından, AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Abdurrahim Boynukalın’a, kendisinin de yer aldığı bir fotoğrafı hediye etti, geçmiş dönemde AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanlığı görevinde bulunan isimlerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

 
‘Yeter ki bir olalım’
 
Erzurum’dan 37 ülkeye ihracat
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Mevlana felsefesini hakim kılacağız’
Davutoğlu, “Aslında vuslat bize varlığımızı, kimliğimizi, mevcudiyetimizi ...
"Biz söz verdik mi bu söz, bir senettir"
Davutoğlu, "Biz söz verdik mi bu söz bir senettir. Sadece kağıtta kalan ...
Yeşilyurt teşekkür turunda
AK Parti Erzurum İl Başkanı Fatih Yeşilyurt ve Yönetim Kurulu üyeleri, ...
 
Davutoğlu:Türkiye gerekli tedbirleri alır
Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Meşru Irak güçleri ve meşru Irak güvenlik birimleri ...
Altınok müsteşarlığa atandı
İçişleri Bakanlığı Bakan Yardımcılığına Sebahattin Öztürk, İçişleri Bakanlığı ...
‘Vatan, Kutlu Emanet’
Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Türkiye, bütün ihanetlere rağmen doğru bir ...
 
Kimseyi sahipsiz bırakmayacağız
Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Kimseyi sahipsiz bırakmayacağız, kimseyi bu ...
Her zaman başımız dik olmalı
Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Avrupa'da her zaman başımız dik olmalı. Biz, ...
Bulutlar anaokulu öğrencilerini ağırladı
Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, makamında minik öğrencileri ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva