Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Palandöken beyaza büründü
Palandöken beyaza büründü
Aliyev’den Fransa’ya gözdağı
Aliyev’den Fransa’ya gözdağı
MEB Yeni müfredat taslağı büyük ilgi gördü
MEB Yeni müfredat taslağı büyük ilgi gördü
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Erdoğan’dan barış ve huzur mesajı
Erdoğan’dan barış ve huzur mesajı
HABERLER>GUNDEM
12 Ağustos 2015 Çarşamba - 09:45

‘Sadece korkak değil, aynı zamanda alçaklar’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kendileri sırça köşklerinde keyif sürerken, bu milletin masum evlatlarının kanı üzerinden demagoji yapanlar sadece korkak değil, aynı zamanda alçaktır” dedi.

‘Sadece korkak değil, aynı zamanda alçaklar’

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel’e Devlet Şeref Madalyası verilmek üzere Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilen tevcih töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kendileri sırça köşklerinde keyif sürerken, bu milletin masum evlatlarının kanı üzerinden demagoji yapanlar sadece korkak değil, aynı zamanda alçaktır” dedi.

TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Bakanlar ve kuvvet komutanlarının yanı sıra çok sayıda davetlinin da hazır bulunduğu törende, Cumhurbaşkanı Erdoğan bir konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Devletimizin bekası, ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü, toplumun huzuru, birlik ve beraberliği için gösterdiği üstün başarılar’ sebebiyle Org. Necdet Özel’e, Devlet Şeref Madalyası takdim etmek üzere bir arada bulunduklarını hatırlatarak, “Kendisini, bugüne kadar gerçekleştirdiği başarılı çalışmalar sebebiyle; şahsım, milletim ve devletimiz adına bir kez daha tebrik ediyorum” dedi.

‘KENDİSİYLE GERÇEKTEN UYUMLU VE VERİMLİ ÇALIŞMA İMKÂNI BULDUK”

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin çeşitli kademelerinde yürüttüğü görevini, son 4 yıldır Genelkurmay Başkanı olarak sürdüren Org. Necdet Özel ile başbakanlığı ve cumhurbaşkanlığı dönemlerinde yakın mesai içinde olduklarını ve son derece kritik gelişmeleri birlikte yaşadıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kendisiyle gerçekten uyumlu ve verimli çalışma imkânı bulduğumu özellikle belirtmek istiyorum. Sayın Özel’e, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin, Anayasa ve hukuk devleti sınırları içinde görevini yürütmesi hususunda gösterdiği hassasiyet için ayrıca teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin her türlü kısır tartışma ve haksız ithamdan uzak bir şekilde görevini yürütebilmesine önem verdiklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, son dönemde yaşanan hadiselerin, ülkemizin güçlü bir orduya olan ihtiyacı olduğunu bir kez daha gösterdiğine dikkat çekerek şunları söyledi: “Geçtiğimiz 12 yılda, savunma sanayimizi geliştirmek için sarf ettiğimiz çabaların ve bu konudaki samimi hassasiyetimizin en büyük şahidi, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarıdır. Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımızın morallerini bozmaya yönelik girişimler karşısında, Genelkurmay Başkanımızın gösterdiği duyarlılığı da yakından biliyorum. Türkiye’ye ve milletimize yönelik saldırılar çok farklı kaynaklardan ve çok farklı biçimler altında gelebiliyor. Bunların bir kısmı en başından tespit edilebiliyorken, bir kısmını ancak daha sonra fark etmek mümkün olabiliyor.”

PARALEL DEVLET YAPILANMASI İLE MÜCADELE

Paralel Devlet Yapılanması’nın bu saldırıların son örneği olduğunun altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu örgütle mücadele konusunda ortaya koydukları kararlı tutumu milletin gayet iyi bildiğini ifade etti ve şöyle dedi: “Paralel Devlet Yapılanmasının Türk Silahlı Kuvvetlerimiz içinde yol açtığı sıkıntıların çözümü için de, Genelkurmay Başkanımızla işbirliği içinde olduk. İnşallah Türk Silahlı Kuvvetlerimizin tüm unsurlarıyla, tüm personeliyle görevini en iyi şekilde yerine getirebilmesi konusundaki çalışmalarımızı, yeni Genelkurmay Başkanımız ve Kuvvet Komutanlarımızla da sürdüreceğiz.”

Cumhurbaşkanlığı ile birlikte taşıdığı diğer bir şerefli unvan olan başkomutanlık görevini de layıkıyla yerine getirmenin çabası içinde olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hem cumhurun, hem Türk Silahlı Kuvvetlerimizin Başkanlığı gibi iki önemli görevi yürütme şerefini şahsıma bahşettiği için Rabbime hamd ediyorum” şeklinde konuştu.

‘TERÖRÜN AMACINI, HEDEFLERİNİ, OLUŞTURMAK İSTEDİĞİ KORKU İKLİMİNİ GAYET İYİ BİLİYORUZ”

Türkiye’nin, 20 Temmuz’da Suruç’ta meydana gelen ve 33 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırıdan beri yeni bir terör dalgasına maruz kaldığını ve terör örgütlerinin polislerimizi, askerlerimizi, kurumlarımızı ve sivilleri hedef alan saldırılar düzenlediğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu saldırılarda şehit olanlara ve hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, geride kalanlarına sabır ve başsağlığı diledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında şu açıklamalarda bulundu: “Terörün amacını, hedeflerini, oluşturmak istediği korku iklimini gayet iyi biliyoruz. Türkiye’yi çekmek istedikleri tuzağın farkındayız ve biz bu tuzağa asla düşmeyeceğiz. Suriye’deki ateşi, Irak’taki istikrarsızlığı ülkemize taşımak isteyenlere geçit vermedik, vermeyeceğiz. Teröre rağmen, terörün tahriklerine, terör destekçilerinin provokatif açıklamalarına rağmen terör karşısındaki dirayetli duruşumuzu koruduk, koruyoruz. Ülke sınırlarımız içinde ve dışında gerçekleştirilen operasyonlar sonucunda terör örgütünün çok ciddi kayıplar yaşadığını biliyoruz. Aynı şekilde güvenliğimiz için tehdit teşkil eden DEAŞ terör örgütünün unsurlarına karşı da etkili operasyonlar gerçekleştirdik.”

Terör örgütleri arasında hiçbir fark olmadığını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Adı, amacı, sembolü, söylemi ne olursa olsun, bizim için terör örgütü terör örgütüdür. Biz hepsiyle de mücadele ediyoruz, etmeyi sürdüreceğiz” dedi ve şunları söyledi: “Bir taraftan terörle ve arkasındaki kirli odaklarla mücadelemizi sürdürüyor, diğer taraftan hukuk devletinden, meşruiyetten, demokrasiden asla taviz vermiyoruz. Terör örgütleri ülkemiz için tehdit olmaktan çıkarılana kadar, devletimize ve milletimize doğrultulan silahlar bırakılıp gömülünceye kadar; burada bir şeyin altını özellikle vurgulamak istiyorum, silahların susması değil, silahların bırakılıp gömülmesi, bunu ısrarla söylüyorum, üzerine beton dökülene kadar, sınırlarımız içinde tek bir terörist kalmayana kadar mücadelemize devam edeceğiz.”

TÜRKİYE’DE YAPILAN REFORMLAR

Türkiye’nin son 12 yılda demokrasi ve kalkınma yolunda rekorların kırıldığı başarılarla dolu müstesna bir dönem olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, atılan adımlar neticesinde Türkiye’nin; demokrasi, insan hakları, sivil siyasetin güçlenmesi, özgürlüklerin genişletilmesi noktasında sessiz bir devrim yaşadığını, Batı’nın ve tüm dünyanın bu böyle isimlendirdiğini belirterek şu değerlendirmelerde bulundu: “Elde ettiğimiz başarılar milletimiz tarafından memnuniyetle karşılanırken, bu durumun birilerini de ciddi olarak rahatsız ettiğini biliyoruz. Kuşkusuz Türkiye’nin büyümesinden, gelişmesinden, huzur ve güven ortamına kavuşmasından en büyük rahatsızlığı terör örgütü duydu, çünkü Türkiye kazanırken onlar kaybediyordu. Etnik ve dini hassasiyetleri kaşıyarak insanların kanı üzerinden siyaset yapan istismarcılar işte bunu için harekete geçtiler. Varlıklarını ve kazançlarını ülkenin ve milletin kaybetmesi üzerine kurmuş olanlar da terörü fırsata çevirmenin çabası içine girdiler. Geçtiğimiz 1 ayda yaşananlar bu ülkede kimlerin demokrasiden ve özgürlüklerden yana olduğunu, kimlerin de bu kavramları istismar ettiğini bir defa daha gösterdi. Dün hayata geçirdiğimiz demokrasi ve özgürlük hamlelerini sabote etmek için uğraşanların, bugün terör örgütünü aklamak için nasıl ellerinden geleni yaptıklarını ibretle takip ediyoruz. Terör örgütlerinin üstlendiği eylemleri bile devletin, hükümetin, hatta şahsımın üzerine yıkmaya çalışacak kadar izanını, hatta haysiyetini kaybedenler olduğunu görüyoruz.”

‘TERÖR ÖRGÜTÜNE ŞİDDETİN ÇÖZÜM OLMADIĞINI SÖYLEYEMEYENLER OPERASYONLARA KARŞI ÇIKIYOR”

Uyurken, sokakta yürürken pazarda eşiyle alış veriş yaparken şehit edilen güvenlik görevlilerimizi görmezden gelerek teröristlere güzellemeler düzenleyenlerin, işlenen suça ortak olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kendileri sırça köşklerinde keyif sürerken, bu milletin masum evlatlarının kanı üzerinden demagoji yapanlar sadece korkak değil, aynı zamanda alçaktır. Bakıyorsunuz silahı bırakmayan terör örgütüne bir kere bile şiddettin çözüm yolu olmadığını söylemeye cesaret edemeyenler, bugün operasyonlara karşı çıkıyor” ifadelerini kullandı.

Çözüm sürecini hiçbir zaman teröre meşruiyet kazandırma, terörü şımartma, teröre alan açma süreci olarak düşünmediklerine vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz, demokratik açılım derken düşüncelerimiz sadece temel hak ve özgürlükler, demokrasiydi” dedi ve konuşmasına şöyle devam etti: “Biz, milli birlik ve kardeşlik projesi derken milletçe bir olalım, iri olalım, diri olalım, kardeş olalım diye bunları söyledik ve çözüm süreciyle de bu süreci taçlandıralım dedik. Ama bunlar ne yazık ki çözüm sürecini filan anlamadılar, anlamak istemediler. Öyleyse şu anda bu buzdolabındadır, çünkü açılanlar açıkça ortadadır. Bu süreci silahın vesayetinden kurtularak, sorunları siyasetin meşru araçları yoluyla çözmek isteyenlere fırsat tanıma vesilesi olarak gördük. Maalesef hem terör örgütü, hem de onun siyasi uzantısı olan parti bu imkânı değerlendiremedi. Hiçbir devlet toprakları üzerinde kendi meşru otoritesi dışında paralel yapıların oluşmasına, bunların vatandaşlarına musallat olmasına izin veremez. Türkiye’yi demokrasi ve özgürlükler penceresinden eleştirenler bu yapılanların hiçbir Batı ülkesinde örneğini bize gösteremez. Terörle mücadele demokrasinin ve hukukun en başta gelen şartıdır, çünkü terörün olduğu yerde bu kavramların esamisi okunmaz. Biz, Türkiye’nin demokrasi ve ekonomi başta olmak üzere hayatın tüm alanlarında 12 yıldır devam eden değişim sürecini devam ettirmekte kararlıyız. 2023 hedeflerimiz bu değişim irademizin sembolüdür. Terör bu hedeflere ulaşmamızın önündeki en büyük engeldir. Diğer engelleri nasıl aştıysak terörün üstesinden de hep birlikte geleceğiz.”

ORG. ÖZEL: “ANLAMI VE DERİNLİĞİ ÇOK YÜKSEK OLAN BU MADALYAYI ÖMRÜM BOYUNCA ŞEREFLE TAŞIYACAĞIM”

Bu konuda Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yeni komuta kademesine önemli görev düştüğünü, Org. Necdet Özel döneminde etkili şekilde kullandıkları iş birliği zeminini önümüzdeki dönemde de güçlü bir şekilde devam ettireceklerine inandığını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının sonunda Org. Özel’e Türkiye’ye ve Türk milletine yaptığı hizmetler için teşekkür etti ve tevdi edilen Devlet Hizmet Madalyası’nı bu ülkenin ve milletin kendisine şükran ifadesinin ve kadirşinaslığının bir sembolü olarak gördüğünü söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasının ardından, Genel Kurmay Başkanı Org. Necdet Özel’in görev ve hizmetlerini anlatan kısa bir belgesel filmin gösterimi yapıldı. Gösterimden sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan, davetlilerin huzurunda Org. Necdet Özel’e devlet şeref madalyasını takdim etti.

Gelen Kurmay Başkanı Org. Necdet Özel de bir konuşma yaptı. Konuşmasında Org. Özel, devletin en üst düzeyde taltifini ifade eden devlet şeref madalyasına layık görülmüş olmasının kendisi ve ailesi için büyük bir iftihar vesilesi olduğunu belirterek, “Anlamı ve derinliği çok yüksek olan bu madalyayı ömrüm boyunca gururla ve şerefle taşıyacağım” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Genel Kurmay Başkanı Org. Necdet Özel ve davetliler, törenden sonra Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Org. Özel’in onuruna verilen resepsiyona katıldı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: “ÜLKE KESİNLİKLE HÜKÜMETSİZ KALMAMALI. BENİM TASARRUFUM DEĞİL, BEN SADECE İZLİYORUM”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Ülke hükümetsiz kalmamalı. Benim tasarrufum değil, ben sadece izliyorum” dedi.

Görev süresi sona erecek olan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel’e, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Devlet Şeref Madalyası tevcih edildi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen törenin ardından resepsiyonda gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplandıran Cumhurbaşkanı Erdoğan, ülkenin kesinlikle hükümetsiz kalmaması gerektiğini belirterek, “Benim tasarrufum değil, ben sadece izliyorum” dedi.

Erken seçim tartışmalarıyla ilgili ise Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Meclis Başkanı ile süreci istişare edeceğim” diye konuştu.

Koalisyon görüşmeleriyle ilgili de Erdoğan, “Belki Sayın Başbakan bu arada MHP ile de bir görüşme yapacak veya yapacaktır” dedi.

“BU ÜLKEDE TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN DIŞINDA BİR DEVLET ASLA KABULLENİLEMEZ, BUNUN BEDELİ ÇOK ÇOK AĞIR OLUR. AĞIR BİR BEDEL OLUR”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Görev alanımla alakalı da birilerinin spekülasyon yapmasına müsaade etmem. Birilerinin söylediklerinin hepsi şu anda birer spekülasyondur. Bana bu konuda da kimse yapacağım çalışmaları veya görev alanımı öğretmesin. Görev alanımı da gayet iyi biliyorum. Bu işin çok da acemisi değilim. Sadece 12-13 yıl bu ülkede başbakanlık yapmışım, bir yıldır da cumhurbaşkanlığı yapıyorum. Dolayısıyla anayasada, yasalarda konuyla ilgili ne var, ne yok bilen birisiyim” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisiyle ilgili “Cumhurbaşkanı Erdoğan anayasal sınırları içerisinde kalmalı” sözlerine sert tepki gösterdi.

Gazetecilerin bu yöndeki açıklamaları hatırlatması üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şu anda bütün bu görüşmeler, müzakereler hepsi Sayın Başbakanımız tarafından yürütülüyor mu? Şu anda hükümetin başı Sayın Başbakandır. Ben hükümetin başı değilim. Ben şu anda devletin, cumhurun başı olarak görevde bulunuyorum ve cumhurun başı olarak da anayasa benim görev alanlarımı belirlemiştir. Görev alanım neyse ben o görev alanım içerisinde bugüne kadar hareket ettim, bundan sonra da yine aynı şekilde bu görev alanım içerisinde hareket etmeye devam edeceğim. Ama bu görev alanımla alakalı da birilerinin spekülasyon yapmasına müsaade etmem. Birilerinin söylediklerinin hepsi şuanda birer spekülasyondur. Bana bu konuda da kimse yapacağım çalışmaları veya görev alanımı öğretmesin. Görev alanımı da gayet iyi biliyorum. Bu işin çok da acemisi değilim. Sadece 12-13 yıl bu ülkede başbakanlık yapmışım, bir yıldır da cumhurbaşkanlığı yapıyorum. Dolayısıyla anayasada, yasalarda konuyla ilgili ne var, ne yok bilen birisiyim. Ama bu konuda ‘Cumhurbaşkanı kendisi anayasal çizgi içerisinde kalsın’ ifadelerini kullananlar onlar anayasanın içerisinde ne olduğundan haberleri yok. Bulundukları konumdan haberleri yok ve onlar önce adresleri öğrenmeleri lazım. Adresleri de bilmiyorlar. Sıkıntı biraz da buradan kaynaklanıyor” ifadelerini kullandı.

“BENİM 45 GÜNLÜK SÜREYİ UZATMA YETKİM YOK”

Koalisyon görüşmelerinde verilen 45 günlük süre ile ilgili bir soruya da Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şu anda benim 45 günün dışına taşan bir esnetme yetkim yok. Bunların hepsi benim 45 günlük süre içerisindeki atacağım adımlardır. Ama o kronolojik süreci nasıl değerlendiririm o biraz bana kalsın” dedi.

“BEN DE GÖTÜREBİLİRİM, MECLİS’İN DE GÖTÜRMESİ SÖZ KONUSU OLABİLİR”

'Hükümet kurulamazsa eğer seçim hükümetine siz mi götüreceksiniz' diye sorulması üzerine ise Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ona geçici hükümet diyelim. Geçici hükümetle alakalı olarak da biliyorsunuz bunu Meclis Başkanı'yla danışmak suretiyle götürmem söz konusu olabilir. Aynı şekilde Meclis’in de götürmesi söz konusu olabilir. Bunlar yine o süre içerisinde değerlendirilebilir” diye yanıt verdi.

“AĞZI OLAN KONUŞUYOR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisinin erken seçim istediği yönündeki iddialarla ilgili olarak, “Herkes kendine göre bir yorum yapabilir. Yani geçmişte söylerlerdi ‘ağzı olan konuşuyor’ konuşsun” dedi.

“ÖZERLİK İLAN EDEN DBP GENEL BAŞKANINA BİR SORUN 'SİZİN KİLONUZ KAÇ' DİYE”

Şırnak’ta Demokratik Bölgeler Partisi’nin özerlik ilan ettiği yönündeki iddialarla ilgili olarak ise Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Siz de gazeteciler olarak bir sorun, ‘sizin kilonuz kaç’ diye. Bu ülkede Türkiye Cumhuriyeti’nin dışında bir devlet asla kabullenilemez. Bunun bedeli çok çok ağır olur. Ağır bir bedel olur. Bu açıklamaları kimler yapmışsa zaten bunun hem yasal bedelini öderler hem diğer tür bedelini öderler” yanıtını verdi.

 
ASP’de sosyal hizmet istişaresi
 
Aydemir: 'Kararlıyız'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ASP’de sosyal hizmet istişaresi
İçişleri Bakanlığının Vali Yardımcıları ve Kaymakamlar kararnamesi doğrultusunda ...
Memur Sen’den müjdeli haber
Memur-Sen, daha önce birçok kez kadro verilen kamudaki geçici ve sözleşmeli ...
Asrın projesinde son aşama
Türkiye’den KKTC’ye yılda 75 milyon metreküp su verecek olan KKTC Su Temin ...
 
Şehit annesi: ‘Vatan sağ olsun’
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşürken “Başkanım” diyerek hitap eden anne ...
Ford Trucks Servis Günleri Erzurum’da
Ford Trucks tarafından bu yıl 14 ilde düzenlenen servis etkinliklerinin ...
Sekmen, ‘Onlar için ne yapsak azdır’
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ...
 
“Çoruh uyuyor, alçaklar, hainler uyumuyor”
Bakan Çelik, “Bu aziz ülkede kan akmasın diye, barış olsun, kardeşlik ...
Şehit Polis Bakanları ağlattı
Bursalı şehit polis memuru Salih Hüseyin Parça, bakanları ve bütün Türkiye’yi göz yaşlarına boğdu.
Şehit Parça, arkadaşları için Cizre’yi seçmiş
Şırnak’ta eylemci grupla çıkan çatışmada şehit olan 26 günlük polis memuru ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva