Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
‘Refah için ses vereceğiz, susmayacağız’
‘Refah için ses vereceğiz, susmayacağız’
Alcan:  Mobbing milli bir meseledir
Alcan: Mobbing milli bir meseledir
Yırtar: ‘Erzurum’da suç oranında azalma var’
Yırtar: ‘Erzurum’da suç oranında azalma var’
3 ilde dolandırıcılık operasyonu
3 ilde dolandırıcılık operasyonu
Erzurum – Erzincan yolunda kaza: 1 yaralı
Erzurum – Erzincan yolunda kaza: 1 yaralı
HABERLER>GUNDEM
23 Nisan 2015 Perşembe - 08:32

‘Ruhları arındırmak için fırsat zamanı’

Üç Ayların önemini vurgulayan Yazıcı, “Maneviyat dolu bir iklime kavuştuk. Üç aylar, kulluk hayatımızı yeniden gözden geçirmek için bir fırsat mevsimidir. 'dedi

‘Ruhları arındırmak için fırsat zamanı’

Üç Ayların önemini vurgulayan Yazıcı, “Maneviyat dolu bir iklime kavuştuk. Üç aylar, kulluk hayatımızı yeniden gözden geçirmek için bir fırsat mevsimidir. Üç ayların içerisinde bulunan kandiller ise, yol üzerindeki yön levhalarına benzer. Nasıl ki, yol bilmezlere, yolunu şaşıranlara bu işaretler yol gösteriyor,  ‘Ankara şuradan, İstanbul buradan’ diye, aynen öyle de Yüce Rabbimiz yol bilmez, yol şaşırmışlara, ‘EYNELMEFER’ ilahi fermanı ile ‘Nereye gidiyorsunuz, gittiğiniz yol, yol değildir. Ey kullarım, oradan değil, Cennete buradan’ dercesine yol ve yön gösteriyor. Bu manada kandiller, ilahi, birer, lütuftur. Kandiller, ruh dünyamıza bir sesleniştir. ‘Dikkat edin, kendinize çekidüzen verin. Ey Allah’ın kulları, Kur’an Ayı, bereket kaynağı Ramazan-ı Şerif ayı geliyor. Hazırlıklarımızı şimdiden yapıyor olmalıyız. Hz. Peygamberimiz ‘Recep, Allah'ın ayı, Şaban benim ayım, Ramazan ümmetimin ayıdır.’ buyurmuş ve şu duayı yapmışlardır; ‘Allah’ım, Receb ve Şaban’ı bize mübarek kıl ve bizi Ramazan’a ulaştır.’ Hz. Aişe-i Sıddıka Validemiz de şöyle buyurmuşlardır; "O’nu (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) Ramazanın dışında herhangi bir ayda, Şaban ayından daha fazla oruç tuttuğunu görmedim.” diye konuştu.

 BU GECE BÜYÜK GECE

Bu gece hakkında bilgi veren Yazıcı, “Regaib Kandili Receb-i Şerifin ilk Cuma gecesidir. Allah’ın kullarına bol bol ikramda bulunduğu, az ibadetlerine karşılık, çok mükâfat verdiği bir rağbet gecesidir. Efendimiz bu gecenin faziletini şöyle açıklamışlardır, ‘Beş gece vardır ki, onlarda yapılan dualar geri çevrilmez. Bunlar; Receb’in ilk cuma gecesi, Şaban’ın on beşinci gecesi, Cuma geceleri, Ramazan bayramı gecesi ve Kurban bayramı gecesi.’ ‘Regaip’, bir şeyi istemek, arzulamak, ona karşı meyletmek ve onu elde etmek için çaba sarf etmek demektir. Bu gecede Yüce Mevla, kullarına bol bol rahmet ve ihsanda bulunur. Regaip gecesinin içinde bulunduğu Recep ayı, halk dilinde ‘üç aylar’ olarak anılan rahmeti, bereketi ve mağfireti bol olan manevi bir ticaret mevsimine girişimizin habercisidir. Recep Ayı,  Kur’an-ı Kerimde haram aylar diye anılan dört aydan bir tanesidir. Regaib gecesinin böyle bir ayın içinde yer alması, aynı zamanda bu gecenin önemini de ifade etmektedir. Konuya ilişkin Tevbe suresi 36.Ayet-i Kerimede Yüce Allah şöyle buyurmaktadır; ‘Allah katında ayların sayısı on ikidir Bunlardan dördü haram aylardır. İşte bu Allah’ın dosdoğru kanunudur. Öyleyse o aylarda kendinize zulmetmeyin. ‘Hz. Peygamber’in yaptığı şu dua da Efendimizin üç aylara verdiği önemi belirtmektedir; ‘Allah'ım! Recep ve Şaban aylarını bize mübarek kıl ve bizi Ramazan'a kavuştur.’" şeklinde konuştu.

 HER GECENİZ BEREKETLİ OLMASI İÇİN…

Yazıcı, “Bu mübarek gün ve geceler, kötülüklerimizden ve kötü alışkanlıklarımızdan vazgeçmemize, tövbe edip kendimize gelmemize vesile olabilirse inanın her günümüz kandil geceleri kadar bereketli, sonumuz da bayramlar kadar sevinçli olacaktır. Bu geceye mahsus bir ibadet olmamakla beraber gündüzünü oruçlu geçirmek, muhtaçlara yardımda bulunmak, varsa dargın olduğumuz kişilerle barışmak, anne ve babalarımızın, büyüklerimizin ellerini öpüp dualarını almak, geceyi Kur'an okumakla ve salât-ü selam getirmekle, tövbe istiğfar etmekle ihya etmemiz uygun olacaktır. İşte, böylesi manevi ziyafetlerle dolu bir zaman diliminde, gerek Yüce Yaratıcımız gerekse insanlar ve çevremizdeki diğer varlıklarla olan münasebetlerimizi bir kez daha gözden geçirip eksiklerimizi tamamlamak zorundayız. Rağbetimizin Allah, olması dileği ile biz de Efendimizin duası ile bitirelim. ‘Allah’ım Receb ve Şaban’ı bize mübarek kıl ve bizi Ramazan’a ulaştır.’ Hepinizin kandilini tebrik ediyorum. Allah’a emanet olun.” dedi.

 
‘Regaip Kandili birlik ve dirliğe vesile olsun’
 
Büyükşehir çocukları ağırladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Regaip Kandili birlik ve dirliğe vesile olsun’
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, ‘Üç ayların’ habercisi olan ...
Sekmen: ‘Çocuklar, geleceğimiz’
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve ...
Altıparmak’tan birlik ve beraberlik mesajı
Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ...
 
Küçük Vali Öger, kütüphane istedi
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle Erzurum Valiliği ...
BEAH yönetimi hasta çocuklara coşku yaşattı
Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi yönetimi, rahatsızlıkları ...
Büyükşehir’de 2 atama
Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Zafer Aynalı, terfi ederek ...
 
Sekmen koltuğunu devretti
Kültür Kurumu İlköğretim Okulu öğrencisi, okul müdürleriyle birlikte Erzurum ...
ESTP: ‘Saldırı demokrasiye yapılmıştır’
Erzurum AK Parti Milletvekili Adayı Abdurrahim Fırat’a seçim çalışmaları ...
DOSİAD’tan sert tepki
Doğu Anadolu Sanayici ve İş Adamları Derneği (DOSİAD), siyasi bir etkinlik ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva