Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Tunç: 'İsrail örgüt gibi hareket ediyor'
Tunç: 'İsrail örgüt gibi hareket ediyor'
Işıkhan çalışma hayatındaki gelişmeleri paylaştı
Işıkhan çalışma hayatındaki gelişmeleri paylaştı
Yumaklı: 'Tüm tedbirleri aldık'
Yumaklı: 'Tüm tedbirleri aldık'
TZOB buğday maliyetindeki artışa dikkat çekti
TZOB buğday maliyetindeki artışa dikkat çekti
Kurtulmuş’tan bilim insanlarına çağrı
Kurtulmuş’tan bilim insanlarına çağrı
HABERLER>GUNDEM
8 Eylül 2015 Salı - 09:27

‘O dağlar teröristlerden temizlenecek’

Başbakan Davutoğlu, Dağlıca'daki terör saldırısına ilişkin, "O dağlar, o teröristlerden temizlenecek. Bu ülkenin dağları, ovaları, yaylaları, şehirleri teröristlere terk edilmeyecek" dedi.

‘O dağlar teröristlerden temizlenecek’

Başbakan Davutoğlu, Dağlıca'daki terör saldırısına ilişkin, "O dağlar, o teröristlerden temizlenecek. Bu ülkenin dağları, ovaları, yaylaları, şehirleri teröristlere terk edilmeyecek" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Çankaya Köşkü'nde düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin, 7 Haziran seçimlerinin ardından, bilinçli bir şekilde dışarıdan ve içeriden odakların desteklediği eş zamanlı bir terörist saldırısı ile karşı karşıya kaldığını söyledi.

Terör saldırıları karşısında ülkenin birliği ve beraberliğini koruma kararlılığından hiçbir zaman tereddüt göstermediklerini ifade eden Davutoğlu, "24 Temmuz'dan bu yana bütün güvenlik birimlerimize Türkiye'nin neresinde olursa olsun ve hangi şer mihraktan beslenirse beslensin terör örgütlerinin tümüyle tasfiyesi için kuvvetli bir siyasi iradeyle talimat verilmiştir" dedi.

Davutoğlu, terör saldırıları karşısında ülkemizin birliği ve beraberliğini koruma kararlılığını eylem ve söylemleri ile ortaya koyduklarını bildirdi.

DAĞLICA'DAKİ TERÖR SALDIRISI

Davutoğlu, Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesindeki terör saldırısına ilişkin şunları kaydetti:

"Güvenlik birimlerimiz, bugün itibarıyla sabahleyin özel komando birlikleri ve özel kuvvetlerle de takviye edilerek, derin vadide bulunan karayolu üzerindeki alanı kontrol altına almış ve dünkü çatışmalarda şehit düşen kahraman askerlerimize ulaşmış ve tahliye etmiştir. Dün gerçekleşen operasyonlar, 2 Eylül'de başlamış ve 2 Eylül'den itibaren Yüksekova ve civarındaki kırsal kesimde terör örgütünün yuvalandığı mevzilere dönük olarak çok kapsamlı bir operasyon yürütülmüştür. Burada hedef açıktır. Türkiye'nin her bir köşesinde her santimetrekaresinde kamu düzeninin ve meşru emniyet güçlerinin hakimiyetini tesis etmek... Yine hedef açıktır. Özellikle bu bölge itibarıyla söylüyorum, Yüksekova Kamışlı-Dağlıca hattındaki karayolunda emniyeti teminat altına alıp oradaki vatandaşlarımızın huzur içinde seyahat etmelerini sağlamak. Hakkari ve civarında yürütülen bu operasyonlar, 2 Eylül'den bu yana kademeli bir şekilde ilerleyerek Dağlıca bölgesine doğru adım adım gelinmiştir."

"O DAĞLAR TEMİZLENECEK"

Teröre karşı el ele verilmesinin önemine dikkati çeken Davutoğlu, "Eğer bugün bu ateş karşısında biz el ele omuz omuza vermezsek, birbirimizle gereksiz hesaplaşmalar, gereksiz tartışmalar içine girmek gibi bir küçük hesabın içinde olursak, emin olunuz bu şehitlerin huzuruna çıkamayız. O dağlar, o teröristlerden temizlenecek. Ne olursa olsun temizlenecek. Bu ülkenin dağları, ovaları, yaylaları, şehirleri teröristlere terk edilmeyecek" diye konuştu.

"BİZİ DÖNDÜREMEYECEKSİNİZ"

Türkiye'nin, terörle mücadeledeki kararlılığının süreceğini vurgulayan Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:"Zor zamanlarda ayakta durmak gerektiğinde milleti sendeletmeye çalışanlar, eminim tarihte kendilerine layık görülen son derece zelil bir yere sahip olacaklar. Şiddete karşı, vahşete karşı, teröre karşı hep beraber mücadele ederken bu kara propagandaya karşı da omuz omuza vermek durumundayız. Üçüncü mesajım, bu kara propagandanın odağı olan mihraklara, terör mihraklarına; ne yaparsanız yapın, terörle mücadelemizdeki kararlılığımızdan bizi döndüremeyeceksiniz."

SİYASİ PARTİLERE ÇAĞRI

Siyasi partilere çağrıda bulunan Davutoğlu, "Ülkemizin huzuru ve birliği için bütün partileri, teröre karşı omuz omuza vermeye ve aynı dili kullanmaya davet ediyorum" diye konuştu.

Terör saldırılarının arkasında itibarsızlaştırma çabasının yattığına dikkati çeken Davutoğlu, "Birileri, bu mayınlamayı, oradaki silah mevcudiyetini, silahlanmayı görmeyen birileri de oradan hareketle silahlı kuvvetlerimize, emniyet birimlerimize dönük olarak bir itibarsızlaştırma çabası içinde" dedi.

"SEÇİM DEMOKRATİK ŞARTLAR İÇİNDE YAPILACAK"

Davutoğlu, Türkiye'nin terörer karşı kararlı yürüyüşünün süreceğini belirterek, "Demokrasiden hiçbir şekilde taviz vermeden, demokratik hukuk devletinin kurallarını, gereklerini her zaman en iyi şekilde yerine getirerek, terörle mücadelede kararlı bir şekilde yürümeye devam edeceğiz" diye konuştu.

1 Kasım'daki seçimin hukuki şartlar içinde yapılacağını ifade eden Davutoğlu, "1 Kasım'da Türkiye'de modern, çağdaş, demokratik bir ülkede bir seçim nasıl oluyorsa o şekilde olacak şartları oluşturmaya kararlıyız. Terörle mücadeleye devam edeceğiz ama 1 Kasım'da da seçim normal, hukuki, demokratik şartlar içinde yapılacak" dedi.

 
Şehitlerin kimlikleri açıklandı
 
Milletvekili Aydemir: ‘Tüm imkanlar seferber edildi’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şehitlerin kimlikleri açıklandı
Dağlıca’daki hain saldırıda şehit olan askerlerin kimlikleri ve memleketleri ...
Şehit Çelikcan'ın acısını paylaştılar
Hakkari’nin Yüksekova İlçesi'ne bağlı Dağlıca köyü kırsalında şehit olan ...
Aşkalelilerden teröre tepki
Aşkale ilçesinde yaşanan terör olaylarını protesto eden vatandaşlar, Erzurum-Erzincan ...
 
Erzincan’da terörü lanet yürüyüşü
Hakkari’nin Yüksekova ilçesinin Dağlıca bölgesinde askeri araçların geçişi ...
Bölücü hain itiraf etti
Hakkari’nin Dağlıca, Hantepe ve Gediktepe sınır karakollarına 2007 ve ...
TÜRSAB’dan Tabya desteği
Erzurum’da bulunan Osmanlı-Rus Savaşları dönemlerine ait bazı Tabyaların ...
 
Palandöken Meclisi’nden anlamlı karar
Palandöken Belediye Meclisi'nde, Geçtiğimiz ay Diyarbakır’ın Lice İlçesi’nde ...
‘Döktükleri kanda boğulacaklar’
Erzurum Merkez Yakutiye İlçe Belediye Başkanı Ali Korkut, Dağlıca'da meydana ...
Sekmen terörü ve teröristleri lanetledi
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, yayımladığı mesajında, Hakkâri’nin ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva