Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Aziziye Belediyesinden çocuklara park desteği
Aziziye Belediyesinden çocuklara park desteği
Hulusi Hoca Hakka yürüdü
Hulusi Hoca Hakka yürüdü
Sekmen’den kurban bayramı mesajı
Sekmen’den kurban bayramı mesajı
‘Hemşehrilerimin bana fiili duaları önemli’
‘Hemşehrilerimin bana fiili duaları önemli’
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,6 arttı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,6 arttı
HABERLER>SÄ°YASET
3 Kasım 2015 Salı - 08:29

‘La Galibe İllallah’

Davutoğlu,:"Biz ‘La galibe illallah’ demeye devam edeceğiz. Biliyoruz ki Allah’tan başka zafer sahibi yoktur, gerçek muzaffer olan da milletin ta kendisidir.'dedi

‘La Galibe İllallah’

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "7 Haziran’dan bu yana söylediğimiz gibi 1 Kasım seçimleri yeni Türkiye’nin referandumuydu. Bugün bu referandumda yeni Türkiye’ye mutlak bir şekilde ‘evet’ denmiştir" dedi.

Davutoğlu, AK Parti Genel Merkezi’nin balkonundan vatandaşlara hitap etti.

"Bugünkü sonuçtan sonra kardeşliğimizi pekiştirmeye yönelik çözüm irademizden de terörle mücadele yolundaki kararlılığımızdan da bir an dahi ayrılmayacağız" ifadesini kullanan Başbakan Davutoğlu, "Bu yolda yürümeye, hatta koşmaya devam edeceğiz. Eski Türkiye’nin bütün antidemokratik uygulamalarını tarihe gömdük, bundan sonra da gömmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

"BLOK SİYASETİ DEMOKRASİ SİYASETİ KARŞISINDA DİZ ÇÖKMÜŞTÜR"

Hazreti Mevlana’nın, "Dünle beraber gitti cancağızım ne kadar söz varsa düne ait, şimdi yeni şeyler söylemek lazım" sözlerini hatırlatan Davutoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:"Evet, Hazreti Mevlana’nın dediği gibi bugün yeni bir gündür, yeni bir milattır, bugün 2002 devriminin millet tarafından bir kez daha tescil edilmesidir. Milletimizin öz evlatlarına 'ilk günkü aşkla, tek başına iş başına' dendiği gündür bugün. Aziz kardeşlerim, 'ilk günkü aşkla haydi Bismillah' diyoruz. Yarından itibaren 'tek başına iş başına' diyoruz. Oynanmak istenen oyunu görmüş, Türkiye’nin kaderine her zaman olduğu gibi sahip çıkmış aziz milletimize taahhütte bulunuyoruz. Bizi gönülden selamlayan bütün kardeşlerimizi bağrımıza basıyoruz. Milletimiz bugün Türkiye’ye karşı kurulan kumpasları tümüyle çökertmiştir. Yeni Türkiye düşmanlarının 2013 Mayıs'ında planladığı kumpas bugün bir kez daha çökmüştür. Yeni Türkiye düşmanlarının 2013 Aralık'ında planladığı oyun bugün bir kez daha bozguna uğramıştır. 7 Haziran’dan bu yana söylediğimiz gibi 1 Kasım seçimleri yeni Türkiye’nin referandumuydu. Bugün bu referandumda yeni Türkiye’ye mutlak bir şekilde ‘evet’ denmiştir.

Bugün eski Türkiye’nin karanlığıyla yeni Türkiye’nin aydınlığı arasında bir seçim yaptık. Sizler açıkça gösterdiniz ki eski Türkiye bir daha geri gelmemek üzere yerin 7 kat altına gömülmüştür. Yeni Türkiye Sayın Cumhurbaşkanımızın son 12 yıllık yaptığı büyük hizmetlerin üstünde AK Parti’nin öncülüğünde 2023'e doğru en güçlü şekilde inşa edilecektir. Yeni Türkiye’nin inşa süreci 1 Kasım 2015 itibarıyla millet tarafından hayata geçirilmiştir. 13 yıldır Türkiye’nin omurgası olan AK Parti 1 Kasım’da 63 ilde birinci, 17 ilde ikinci, sadece 1 ilde üçüncü olarak artık milletin vücudu, milletin zihni, milletin yüreği, özetle milletin ta kendisi olmuştur. Blok siyaseti demokrasi siyaseti karşısında diz çökmüştür, terör siyaseti sandık karşısında diz çökmüştür, ‘hayır’ siyaseti bugün yeni Türkiye’ye ‘evet’ diyen millet tarafından yenilgiye uğratılmıştır."

 "BU GÖMLEĞİN BU ÜLKEYE DAR GELDİĞİ APAÇIK ORTADADIR"

AK Parti’nin 4 milyonun üzerinde yeni oy aldığını hatırlatan Davutoğlu, partilerini destekleyen yeni seçmenlere teşekkür ederek, "Her partiden, kendi partisine daha önce verdiği oydan feragat ederek 7 Haziran’da, AK Parti saflarına katılan bütün seçmenlerimize de bir kez daha minnetlerimi sunuyorum" dedi.

Davutoğlu, şunları söyledi:"Bugün toplum mühendisleri, medya baronları, terör destekçileri sandığa gömülmüştür. Bugün Türkiye siyaseti kazanmıştır. Aziz kardeşlerim, sizlerin huzurunda buradan bütün siyasi partilere çağrıda bulunuyorum, artık enerjinizi Türkiye'nin çıkarları, bu milletin geleceği için harcayın. Bugünkü sistemin Türkiye’nin ihtiyaçlarını karşılamadığı, artık bu gömleğin bu ülkeye dar geldiği apaçık ortadadır. Kavganın, gürültünün, kutuplaşmanın olmadığı, siyasetin normalleştiği, herkesin birbirine barış içinde selam verdiği yeni bir Türkiye için hep birlikte kolları sıvayalım. İlk günden bu yana yapmış olduğumuz anayasa davetini her iki kişiden birinin oyunu alan, Türkiye’nin bu anlamda kaderinin öncüsü olan bir partinin, iktidar partisinin genel başkanı olarak bir kez daha tekrarlıyorum. Sağlıklı bir seçim sistemi için, verimli ve şeffaf bir hükümet yapılanması için, bürokrasinin siyasete ayak bağı olmadığı bir Türkiye için, Meclis’e giren bütün partilere yerli ve milli bir anayasa yapma çağrısında bulunuyorum. Darbe anayasalarını bırakarak ‘sivil ve özgürlükçü bir anayasa için hep beraber el ele verelim’ diyorum.”

 "BİZ ‘LA GALİBE İLLALLAH’ DEMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

"Aziz milletim sizlerle bir kez daha gurur duyduğumu belirtmek isterim” diyen Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:"Ancak şunu unutmayın ki biz ‘La galibe illallah’ demeye devam edeceğiz. Biliyoruz ki Allah’tan başka zafer sahibi yoktur, gerçek muzaffer olan da milletin ta kendisidir. Makamlar, koltuklar gelip geçicidir. Fani olduğumuzun, bir gün göçüp gideceğimizin ve arkamızda sadece eserleri, hayır dualarını bırakacağımızın farkındayız. Bu ak davayı, AK Parti’yi asla kibirle kirletmedik bundan sonra da kibrin, kendini beğenmişliğin, böbürlenmenin bu kapıdan içeri girmesine asla izin vermeyeceğiz. Sizlerin evladı olmaya, gözyaşlarıyla izlediğiniz, ellerinizi açıp dua ettiğiniz bu milletin evlatları olmaya devam edeceğiz. Kampanya süreci boyunca istemeden de olsa kalbini kırdığımız, küstürdüğümüz, gücendirdiğimiz tek bir kardeşimiz varsa bizlere hakkını helal etsin."

"BİZİM HAKKIMIZ BU TOPRAKLARIN HAVASINI SOLUYAN HERKESE HELALDİR"

Vatandaşlara "Bizlere hakkınızı helal ediyor musunuz?" diye soran Davutoğlu, "78 milyon adına şu ana kadar emanetinize sahip çıktığımıza şahitlik eder misiniz? İşte bu şahitlikle önümüzdeki dört yıl da emanete sahip çıkacağız. Bizim hakkımız bu toprakların havasını soluyan herkese helaldir" dedi.

Tüm AK Parti kadrolarına selamlarını gönderen Davutoğlu, milletvekili adaylarına, aday adaylarına da teşekkürlerini sundu. Davutoğlu, şunları kaydetti:"Kurucu genel başkanımız Sayın Cumhurbaşkanımıza bir kez daha teşekkür ediyorum. AK Parti kadrolarının 2001'den bu yana bu kadrolara hizmet eden bütün emek veren bütün büyüklerimize, bütün milletvekillerimize, bütün teşkilat mensuplarımıza huzurunuzda teşekkür ediyorum. Bilin ki bu hareket birliği, bütünlüğüyle, aynı kararlılıkla yoluna devam edecektir. Kimse bu hareketin içinde en ufak bir fitneye fırsat verilmesini beklemesin. Bizler her zaman milletimizin huzurunda dediğimiz gibi biriz, iriyiz, diriyiz. Aziz kardeşlerim bir olmaya, iri olmaya, Türkiye için diri olmaya var mısınız? 2023 hedeflerine hep beraber yürümeye var mısınız? Bir kez daha 1 Kasım demokrasi bayramımızı kutluyor, sizleri Allah’a emanet ediyorum. Allah yolumuzu, menzilimizi hayr eylesin. İstikbalimizi, yeni Türkiye istikbalini hepimize mübarek eylesin. Bütün milletimi bu seçim dolayısıyla bir kez daha tebrik ediyorum. Hepinizi Allah’a emanet ediyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun."

Davutoğlu'nun konuşmasının ardından parti genel merkezi önünde havai fişek gösterileri yapıldı.

 
Aydemir: ‘Teşekkürler Erzurum’
 
“Millî İrade istikrardan yana tecelli etti”
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aydemir: ‘Teşekkürler Erzurum’
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘1 Kasım Genel seçimlerinin ...
Ilıcalı: ‘Artık istikrar ve güven dönemi’
Ilıcalı, "Ülkemiz için çok önemli bir başarı elde ettik. Bizlere böylesine ...
Narman’da davullu zurnalı kutlama
Orhan Deligöz, Narman ilçesinin tarihinde 13, 15 ve 16. dönemlerde TBMM'nde ...
 
Erzurum yine seçimin barometresiydi
Türkiye’de siyasetin barometresi olarak anılan Erzurum’dan çıkan tablo, ...
“Ölülerin yerine bile oy kullandılar”
Galip Ensarioğlu, seçimlerde usulsüzlük yapıldığını belirterek, birçok ...
‘Seher vakti geçti, Erzurum’a güneş doğdu’
Seçimden bir gece önce HDP Erzurum Milletvekili Seher Akçınar Bayar'a ...
 
AK Parti Elazığ’da 4-0 yaptı
1 Kasım genel seçimlerinde AK Parti Elazığ’da, resmi olmayan sonuçlara ...
Yılmaz'dan seçim değerlendirmesi
Yılmaz, “Bütün bu sağdan soldan değişik çevrelerden yapılan taarruzlara ...
HDP Doğu’da oy kaybetti
Halkların Demokratik Partisi (HDP), 1 Kasım seçimlerinde Hakkâri başta ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva