Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Tunç: 'İsrail örgüt gibi hareket ediyor'
Tunç: 'İsrail örgüt gibi hareket ediyor'
Işıkhan çalışma hayatındaki gelişmeleri paylaştı
Işıkhan çalışma hayatındaki gelişmeleri paylaştı
Yumaklı: 'Tüm tedbirleri aldık'
Yumaklı: 'Tüm tedbirleri aldık'
TZOB buğday maliyetindeki artışa dikkat çekti
TZOB buğday maliyetindeki artışa dikkat çekti
Kurtulmuş’tan bilim insanlarına çağrı
Kurtulmuş’tan bilim insanlarına çağrı
HABERLER>EKONOMÄ°
2 Ağustos 2022 Salı - 05:37

‘Kadın toplumsal kalkınmanın öznesi’

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, dünya nüfusunun yarısını toplumsal kalkınmanın öznesi olan kadınların oluşturduğunu belirterek kadına yönelik tüm çalışmaları stratejik bir mesele olarak gördüğünü söyledi.

‘Kadın toplumsal kalkınmanın öznesi’

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, dünya nüfusunun yarısını toplumsal kalkınmanın öznesi olan kadınların oluşturduğunu belirterek kadına yönelik tüm çalışmaları stratejik bir mesele olarak gördüğünü söyledi.

Bakan Yanık, Cezayir’in başkenti Cezayir’de düzenlenen “Arap Ülkelerinde Kadın Hakları Mücadelesi” başlıklı uluslararası konferansa katıldı. Bakan Yanık, burada yaptığı konuşmada, kadınların hayatın her alanında karşı karşıya kaldıkları siyasi, ekonomik, sosyal ve kültürel sorunların çözüme kavuşturulması, mevcut durumun daha ileri bir seviyeye taşınması gerektiğini belirterek “Bu kapsamdaki iş birliklerimizi gerek Birleşmiş Milletler (BM) gerekse İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) çatısı altında faaliyet gösteren kadın komisyonlarıyla birlikte kararlı bir şekilde sürdürüyoruz.” dedi.

Eğitim ve farkındalık çalışmalarının yaygınlaştırılması ve hukuk alanında atılan adımların değişimin anahtarı olduğunu ifade eden Bakan Yanık, “Artık kadınlar günümüzde daha fazla eğitime katılıyor, dünya işgücünün neredeyse yüzde 40’ını kadınlar oluşturuyor. Diğer yandan dünyanın bir kısmında kadınlar eşitsizliğe maruz kalıyor, temel insan hakkı olan eğitim, sağlık ve işgücüne katılım hakkından yararlanamıyor. Kendini gerçekleştirme konusunda birçok engelle karşılaşıyor.” diye konuştu.

KADIN HAKLARININ KORUNMASI VE GELİŞTİRİLMESİ KÜRESEL BİR MESELE

Bakan Yanık, Türkiye’nin son 20 yıllık süreçte anayasa ve yasalarda kadına yönelik ciddi ilerlemeler sağladığını dile getirerek “Biz kadın haklarının korunması ve geliştirilmesini küresel bir mesele olarak görüyoruz. Zira dünya nüfusunun yarısını toplumsal kalkınmanın öznesi olan kadınlar oluşturuyor.” dedi.

Türkiye’nin ekonomiden toplumsal kalkınmaya uzanan geniş bir yelpazede kadınların güçlenmesi ve gelişmesine yönelik politika ve stratejiler geliştirdiğine dikkati çeken Bakan Yanık, bu politika ve stratejilerin de ulusal ve uluslararası normlar ışığında planlı ve programlı bir şekilde hazırlandığını ve uygulandığını vurguladı.

KADINA YÖNELİK TÜM ÇALIŞMALAR STRATEJİK BİR MESELE

Bakan Yanık, kadına yönelik her türlü ayrımcılığı ortadan kaldırmak, kadın refahını artırmak için eğitim ve farkındalık, sosyal yardım ve sosyal hizmet çalışmalarını yaygınlaştırarak sürdürdüklerine işaret ederek “Kadına yönelik tüm çalışmaları stratejik bir mesele olarak görüyor ve kadın haklarını temel insan haklarından ayrı düşünmüyorum.” dedi.

Bu toplantıda yapılacak istişarelerle kadınların konumunu güçlendirmeye, sosyal statülerini yükseltmeye devam edeceklerine inandığını aktaran Bakan Yanık, “Türkiye Cumhuriyeti Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak uluslararası düzeyde, İİT, BM, Avrupa Konseyi ve Avrupa Birliği başta olmak üzere kadın politikalarının belirlenmesi ve uygulanması süreçlerini yakından takip ediyor, aktif katkı ve katılım sağlıyoruz.” diye konuştu.

Bakan Yanık, tarih, kültür ve medeniyetlerde kadına atfedilen yüksek değerleri kadın-erkek hep birlikte yaşatmanın gerekliliğine dikkati çekerek “Dün olduğu gibi bugün de evlerinden yurtlarından edilen, göçe zorlanan Filistinli kadınların, Suriyeli, Myanmarlı, Doğu Türkistanlı, Afrikalı kadınların yanında olacağız.” dedi.

Ev sahibi Cezayir hükümetine, bakanlara ve katılımcılara teşekkür eden Bakan Yanık, şunları kaydetti: “Ülkemizde elde ettiğimiz bilgi ve tecrübelerimizi sizlerle paylaşmaya, ortak projeler geliştirmeye ve gelişim süreçlerine ivme kazandırmaya hazır olduğumuzu belirtmek isterim. Bu duygu ve düşüncelerle toplantılarımızın ülkelerimiz ve tüm dünya kadınları için verimli geçmesini temenni ediyorum.”

Öte yandan, konferansa Arap Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Hayfa Ebu Gazale, Cezayir Başbakanı Eymen Bin Abdurrahman, Cezayir Ulusal Dayanışma, Aile ve Kadının Statüsü Bakanı Kevser Kriku ile çok sayıda Arap ülkelerinden bakan ve yetkililer katıldı.

 
Bilgin: 'Yeni bir düzenleme yapacağız'
 
Gökyüzünün yıldızları Dede Korkut diyarındaydı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bilgin: 'Yeni bir düzenleme yapacağız'
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ‘asgari ücret’ zammı için ...
Varank teknolojik gelişmeleri değerlendirdi
Varank, "20 yılda Türkiye'ye yaptığımız yatırımların şu anda karşılığını ...
Sosyal Konutta tarihi adım
Kurum, “İnşallah önümüzdeki ay itibariyle Cumhurbaşkanımızın milletimize ...
 
Üretici ile market arasındaki fiyat farkı 9 kat!
Temmuz ayında üretici ile market arasındaki fiyat farkı 9 kata yaklaştı. ...
Erzurum kişi başına kamu harcamasında önde
ERZURUM gazetesi - ÖZEL HABER - Erzurum’da bu yılın Haziran döneminde ...
Erzurum sağlık harcamaları açıklandı
ERZURUM gazetesi - ÖZEL HABER - Erzurum 2022 Haziran ayı kamu sağlık hizmetleri ...
 
Kırsalın cazibesi arttırılacak
Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci “Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ...
Erzurum’dan 6 ayda 35.4 milyon dolarlık dış ticaret
ERZURUM gazetesi - ÖZEL - Erzurum’dan bu yılın Haziran ayında 1 milyon ...
Erzurum Haziran ayında ihracat rekoru kırdı
ERZURUM gazetesi - ÖZEL - Erzurum’dan bu yılın Haziran ayında 1 milyon ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva