Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
YSK itirazları karara bağladı
YSK itirazları karara bağladı
TBMM'de yoğun gündem
TBMM'de yoğun gündem
MHP'de Başkanlık Divanı açıklandı
MHP'de Başkanlık Divanı açıklandı
SSB’den 'BAYKAR' açıklaması
SSB’den 'BAYKAR' açıklaması
'Dikkatlerin Gazze'ye yoğunlaşmasını diliyoruz'
'Dikkatlerin Gazze'ye yoğunlaşmasını diliyoruz'
HABERLER>KÜLTÜR & SANAT
10 Ekim 2018 Çarşamba - 12:21

‘Erzurum Doğu’nun nadide güzelliği’

Erzurum’u ‘Doğunun nadide güzellikte şehirlerinden’ ifadeleriyle nitelendiren Doğa Fotoğrafçısı Ali Şenel Erzurum’da kızıl tilki ve kurtları görüntüledi

‘Erzurum Doğu’nun nadide güzelliği’

Erzurum’u ‘Doğunun nadide güzellikte şehirlerinden’ ifadeleriyle nitelendiren Doğa Fotoğrafçısı Ali Şenel, ‘Kış aylarında Erzurum’a yolunuz düşerse Erzincan-Kars karayolunun Erzurum Havalimanına yakın kesimlerine bir göz atın derim. Kemirgenler ile beslenmesi sayesinde popilasyonu dengede tutarak bizim için faydalı olan bu sıcak kanlı ve sevimli hayvanı fotoğraflamak isteyebilirsiniz. ‘dedi. Sanatçı Şenel Erzurum’da  kızıl tilki ve kurtları görüntüledi.

Doğa Fotoğrafçısı Ali Şenel, "Kaybolmadan Keşfet" başlığı altında Türkiye’deki türlerin fotoğraflanmasına yönelik yürüttüğü çalışmalarda Türkiye’nin nadir yaban hayatını an be an kaydediyor.

Şenel son olarak çiftleşme dönemindeki kızıl geyiklerin ormanda birbirlerine olan kur davranışlarını yakaladı. Ormanların en ıssız yerlerinde yaşayan geyiklerin bu şekilde fotoğraflarının az olması ise Şenel’in çektiği fotoğrafları ve görüntüleri daha değerli kılıyor.

Türkiye’nin dört yanına dolaşıp 2 yıldır sürdürdüğü çalışma sayesinde bir çok türün farklı anlarını kaydeden Ali Şenel, şimdi de Eskişehir ve Beypazarı ormanlarında kızıl geyiklerin kur davranışlarını görüntüledi.

Türkiye’de 3 geyik türü bulunduğunu, kızıl geyiklerin Ankara, Bolu, Kastamonu, Eskişehir, Kütahya, Bursa ve Kahramanmaraş’ın yüksek ormanlarında yaşadığını hatırlatan Ali Şenel, "Kaçak avcılık, başıboş köpekler gibi çeşitli insan etkenli sorunlar nedeniyle sayıları azalan bu geyikler ciddi tehdit altındalar" dedi.

Kızıl geyikler normal şartlarda görülmesi zor türlerden olmasına rağmen günlerce ormanlarda iz süren Şenel, özellikle sonbahar döneminde bu geyiklerin çiftleşme öncesi kur davranışlarını fotoğraflamayı başardı. Özellikle kur davranışı sırasında böğürme anlarına ait fotoğraflar belgesel karelerini andırır nitelik taşıyor.

İHA muhabirine açıklama yapan Ali Şenel, "Onlara yaklaşmak hem çok zor hem de oldukça heyecanlıydı. Ormanda geliş yönlerinde kamufle olduğum için bana oldukça yaklaştılar ve yaklaştıkça artan ses nedeniyle heyecandan fotoğrafları ellerim titreyerek çekebildim’’ dedi.

Türkiye’de kızıl geyikler bu aylarda çiftleşme dönemine giriyorlar. 8 ay süren gebeliklerinin ardından Mayıs ve Haziran aylarında doğum yapan bu hayvanlar ormanların en ıssız bölgelerinde yaşamlarını sürdürüyorlar.

Kaybolmadan keşfet projesi için bir yılda 40 bin kilometre yaptığını ifade eden Ali Şenel, "Çizgili sırtlan hariç bütün büyük memeli hayvanları fotoğrafladım. Kars’ta boz ayıları ve kurtları, Erzurum’da kızıl tilki ve kurtları, Tunceli Erzincan civarında yaban keçilerini, Urfa ve Hatay’da ceylanları, İç Anadolu’da, Bolu, Ankara, Beypazarı, Eskişehir’de kızıl geyikleri, Antalya’da ala geyikleri, Kastamonu ormanlarında karacayı fotoğrafladım. Ama en çok ilgimi çeken geyikler oldu. Çektiğim fotoğrafları alisenel.net ve instagram gibi sosyal medya hesaplarımdan da paylaşıyorum" diye konuştu.

 
Pasinler’de termal açılım
 
‘Erzurum’u hedeflediğimiz noktaya getireceğiz’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türk Dünyası Erzurum’da buluşuyor
Erzurum Valiliği, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Atatürk Üniversitesi ...
Tarihi Erzurum Evleri’ne ‘Büyük’ destek
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, kentteki tarihi Erzurum Evleri’ni restore ediyor.
“Diyanet İşleri, Mescid-i Nebevi’nin şubesidir”
Peygamberin diyanet işlerini Mescid-i Nebevi’den yönettiğini ifade eden ...
 
Türk Ocakları ‘Ocakbaşı Sohbetleri’ başlıyor
Erzurum Türk Ocağının “Ocakbaşı Sohbetleri” başlığı altında geleneksel ...
Erbaş: “Müslümanlar daha çok bir araya gelmeli”
Çad Yüksek İslam Konseyi heyetini kabul eden Diyanet İşleri Başkanı Prof. ...
Bu fotoğrafı bugünlerde sadece Erzurum'da görürsünüz...
Çünkü...
 
Çat’ta İslam Eserleri Müzesi açılıyor
Çat Belediyesi tarafından yaptırılan İslam Eserleri Müzesi’nin açılışına ...
Türk Dünyasından sanat buluşması
Türk dünyasından 10 ülke ve 10 filmin katılımıyla düzenlenecek 2'nci Uluslararası ...
Erzurum muazzam bir hazine
Erzurum’da 3 müze, 1 ören yeri bulunduğu, müzelerdeki eser sayısının ise ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva