Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Asla taviz vermeyeceğiz'
HABERLER>SAĞLıK & YAŞAM
22 Mayıs 2018 Salı - 16:50

‘Ekranla değil akranla büyüsün çocuklar’

Aile ve Sosyal Bakanlığı tarafından başlatılan ‘’Ekranla Değil Akranla Büyüsün Çocuklar’’ projesi kapsamında Erzurum Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından kentte bulunan billboardlarda farkındalık görselleri ve afişlere yer verildi.

‘Ekranla değil akranla büyüsün çocuklar’

Aile ve Sosyal Bakanlığı tarafından başlatılan ‘’Ekranla Değil Akranla Büyüsün Çocuklar’’ projesi kapsamında Erzurum Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından kentte bulunan billboardlarda farkındalık görselleri ve afişlere yer verildi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Cemil İlbaş, teknolojinin hızla gelişmesiyle birlikte çocukların internet, bilgisayar ve tablet kullanımını arttığını belirterek, .sürecin çocukları olumsuz etkilediğini ifade etti.

İlbaş, şunları söyledi: ‘’Sanal dünyanın hayatımıza bu önlenemez girişiyle birlikte internetin yanlış kullanımı henüz gelişim çağında olan çocuk ve ergenlerin gelişimlerini fiziksel, bilişsel ve psikososyal açıdan olumsuz etkilemektedir. Çocuk ve ergenler, gerçek dünyadan soyutlanarak kendilerine sanal bir dünya kurmaya başlamakta ve gelişimleri için çok önemli olan gerçek oyun kültüründen uzaklaşarak kaldırabileceklerinin üzerinde tehlikeli uyaranlara maruz kalmaktadırlar. Çocukların sanal oyunlarla kendilerine farklı bir dünya yaratmalarının sebebi, aile içi iletişim eksikliği ve çocukla birlikte geçirilen zamanın verimli olmayışı olabilmektedir. Yaz tatilinin yaklaşmasıyla birlikte ebeveynlerin bu farkındalığa sahip olarak teknolojinin çocuklar üzerindeki olası risklerinden haberdar olmaları ve çocukları bu risklere karşı koruyabilecek donanıma sahip olmaları daha da önem kazanmaktadır. Bacigalupa tarafından 2005 yılında yürütülen bir çalışma; bilgisayar oyunlarıyla vakit geçiren çocukların aynı zamanda akranlarıyla etkileşimlerinin azaldığını ve iletişimlerinin kalitesinin düştüğünü göstermektedir. Bu nedenle bilişsel ve psikolojik açıdan yeterli olgunluğa erişmemiş olan çocuk ve ergenlerin sanal dünyayla değil akranlarıyla birlikte gerçek dünyada gerçek oyunlar kurarak gelişimlerinin desteklenmesi teşvik edilmeli, internet kullanımı ebeveynler tarafından denetlenmeli ve çocukla karşılıklı işbirliği içerisinde belirli kısıtlamalar getirilmelidir’’

ERZURUM’DA FARKINDALIK ÇALIŞMALARI

İlbaş, 81 ilde yürütülen proje kapsamında Erzurum’da çeşitli çalışmalar yapıldığını belirterek, şunları söyledi: ‘’Bu nedenle çocuklarımızın teknolojiyi doğru, etkili ve bilinçli şekilde kullanmayı öğrenmeleri, serbest zamanlarını akranları ile birlikte verimli değerlendirmeleri, iletişim yeteneklerinin ve yaşam becerilerinin geliştirilmesine katkı yapılması ile Birleşmiş Milletler Çocuk Haklarına Dair Sözleşmesi’nin 31. Maddesinde ifadesini bulan çocuklara oynama ve yaşına uygun eğlencelere katılma hakkının sağlanmasına yönelik fırsat eşitliğinin sağlanabilmesi hedeflenmektedir. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı çocuğun yüksek yararı ilkesinden hareketle çocuklarımızın dijital ve sosyal medya ortamlarındaki kontrolsüz ve kötü amaçlı yaklaşımlardan korunması, alternatif fiziksel, sosyal ve kültürel yaşam alanlarının yaygınlaştırılması, çocukların bedensel aktivitelere yönlendirilmesi, ruhsal ve sosyal gelişimlerine destek verilmesi amacıyla “Ekranla Değil Akranla Büyüsün Çocuklar” kampanyasını başlatmış olup kampanya 81 ilde yürütülmektedir. Erzurum Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü olarak proje kapsamında Erzurum Büyükşehir Belediyesinin dijital billboardlarında yayın yapılmış ve şehir merkezinin çeşitli yerlerine afişler asılmıştır. Ayrıca Erzurum Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Çocuk Hakları İl Çocuk Komitesi tarafından Suriyeli çocuklarımızın da yer alacağı geleneksel çocuk oyunları eğitimleri ve etkinlikleri düzenlenerek Mayıs ayı içerisinde söz konusu eğitim ve etkinlikler gerçekleştirilecektir.’’

 

 
Gri listedeki terörist Fuat Akkaya öldürüldü
 
Erzurumspor PFDK’ya sevk edildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bulutlar 2018 vizyonunu paylaştı
Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, Palandöken'in en büyük köy ...
Oltu Çayı taştı
Erzurum’un Narman ve Oltu ilçelerinde etkili olan sağanak yağmur Oltu çayının taşmasına sebep oldu.
Erzurum’da taşkının bilançosu ağır
Erzurum’da yaşanan taşkında180 ev, 15 iş yeri, cami, halk eğitim merkezi ...
 
Köyüne dönen gurbetçi kuşkonmaz üretimine başladı
44 yıl Hollanda’da yaşayan vatandaş, memleketi Erzurum’un Oltu ilçesine ...
Gençlik aşısı ile yıllara meydan okuyun
Dermatoloji Uzmanı Dr. Ata Nejat Ertek, her geçen gün estetik kaygılar, ...
Valilik anında tedbir aldı
Karayolunda oluşan çukura düşen araç çıkarıldı, binalarda oturanlar tahliye edildi
 
UMKE'nin Afrin şehidine vefa
Afrin’de şehit düşen UMKE görevlisi Burak Tatar’ın adı 112 başhekimliğine verildi
Narman’da sağanak hayatı olumsuz etkiledi
Narman ilçesinde, sağanak yağmur ve ardından yağan dolu nedeniyle yollar ...
Meteoroloji sağanak yağış konusunda uyardı
Erzurum, Erzincan, Kars, Ağrı, Iğdır ve Ardahan il genelinde 22 Mayıs ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva