Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Tunç noterlik sistemini değerlendirdi
Tunç noterlik sistemini değerlendirdi
ADEM'den 3 milyon kişi faydalandı
ADEM'den 3 milyon kişi faydalandı
Yılmaz deprem gerçeğini vurguladı
Yılmaz deprem gerçeğini vurguladı
Seçim sonuçları kesinleşti
Seçim sonuçları kesinleşti
‘Ecdat yadigârı eserleri yeniden ayağa kaldırdık’
‘Ecdat yadigârı eserleri yeniden ayağa kaldırdık’
HABERLER>SÄ°YASET
19 Mayıs 2015 Salı - 09:05

‘Bizim için millet önemli’

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, muhalefet liderleri için koltuğun, kendileri için milletin önemli olduğunu belirterek, "Onlar koltuğa yapışmışlar, bizim için millete hizmet edecek daha çok yıllar var." dedi.

‘Bizim için millet önemli’

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, muhalefet liderleri için koltuğun, kendileri için milletin önemli olduğunu belirterek, "Onlar koltuğa yapışmışlar, bizim için millete hizmet edecek daha çok yıllar var." dedi.

Davutoğlu, Nevşehir mitinginde yaptığı konuşmada, genel seçimde birinci parti olamaması halinde genel başkanlığı bırakacağını, muhalefete de aynı çağrıda bulunduğunu anımsattı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, "Oyum düşmezse koltuğu bırakmam" dediğini, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın "Barajı aşamazsam, suç da bende olursa bırakırım" dediğini anlatan Davutoğlu, şunları söyledi:

RAMIZDAKİ FARK

"Aramızdaki fark bu. Onlar için koltuk önemli, bizim için millet önemli. Onlar koltuğa yapışmışlar, bizim için daha millete hizmet edecek çok yıllar var. Cumhurbaşkanımızın Başbakanlığı döneminde, 12 yıllık atılım döneminden sonra ikinci atılım dönemi başlıyor 2023'e kadar. Bir anlamıyla ikinci yarı başlıyor. Milletimizle nice meydanlara çıkıp nice zaferler kazanacağız."

DURDURABİLDİLER Mİ?

"Baktılar ki tek tek iktidar iddiaları yok, bir araya gelerek AK Parti'yi durdurmaya çalışıyorlar" diyen Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:"Durdurabilirler mi? CHP, HDP ile paslaşıyor. Biri 'Diyaneti kapatacağım' diyor, diğeri geride kalmıyor, 'Ben de kapatacağım' diyor. Ben bunlara CHDP diyorum. Bir yanı Demirtaş, bir yanı Kılıçdaroğlu. MHP 2002'de iktidardayken, Sayın Bahçeli Başbakan Yardımcısıyken koltuğu bırakıp gitmedi mi, verdiğiniz emaneti terk etmedi mi? O da eski Türkiye alışkanlıklarına dönmek istiyor. Arkalarında paralel bir çete, 'Üçünü toplayayım da ben de aralarına girip beraber AK Parti'yi durduralım' hesabı içindeler. Dördü birden ETP, eski Türkiye partisi bunlar. Eski Türkiye 90'lı yıllarda koalisyon demek, IMF demek. Eski Türkiye kalıntılarını tarihe gömecek miyiz? Yeni Türkiye'yi inşa etmek için gece gündüz çalışacak mıyız? Bir tarafta dörtlü çete, eski Türkiye, bir tarafta elif gibi dimdik duran AK Parti. CHP'ye verdiğiniz her oy HDP'ye, MHP'ye verdiğiniz her oy eski Türkiye ve paralelcilere gider. Oyunuza sahip çıkın, yeni Türkiye'ye sahip çıkın."

"MİLLİ ONURU, DEVLETİN İTİBARINI KİM KORUDU?"

Davutoğlu, mitinge katılanlardan, üç milletvekili olan Nevşehir'den önceki dönemde olduğu gibi üç milletvekili sözü aldı.

Nevşehirlilerden 2002 ile 2015'i karşılaştırmasını isteyen Davutoğlu, "Sorun onlara, 2002 Türkiyesi'nde bu kudretli, onurlu millet IMF'ye niçin boyun eğdirildi? Biz 2002'de IMF'den borç dileniyor muyduk? Başbakan Yardımcısı Bahçeli idi. 2013'te onların borcunu son kuruşuna kadar kim ödedi? AK Parti'nin iktidarıyla IMF'den borç istemeyi bir kenara koyun, IMF'ye borç verir hale geldik mi? Milli onuru, devletin itibarını kim korudu" diye konuştu.

Davutoğlu, TSK'nın 2002'de terörle mücadele için başka ülkelerden helikopter beklediğini, Türkiye'nin kendi tankı ve tüfeği olmadığını anlatarak, "12 yılda alnımızın teriyle durmadık, uyumadık, çalıştık ve artık Türkiye Cumhuriyeti kendi helikopterini yapıyor. Milliyetçilik lafla, sözle olmaz, milletin, devletin itibarını korumakla olur" dedi.

Başbakan Davutoğlu, Türkiye'nin kendi denizaltısını, tüfeğini ve tankını yaptığını vurgulayarak, "Bu itibarlı ülkeyi 2023'e geldiğimizde öyle bir teknolojik seviyeye ulaştıracağız ki Kapadokya üzerinde yüzde 100 Türk yapımı milli savaş uçağı uçacak" ifadesini kullandı.

2053'TE BİR CİHAN DEVLETİNE YÜRÜYECEĞİZ

 AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "2053'te inşallah İstanbul'un fethinin 600. yılında Türkiye Cumhuriyeti devleti dünyanın en önemli 5 ülkesi arasına girecek. 2023'te ilk 10, 2053'te bir cihan devletine yürüyeceğiz" dedi.

Davutoğlu, Nevşehir mitinginde yaptığı konuşmada, bin 737 birinci basamak sağlık tesisi,189 adalet sarayı yaptıklarını, biri de Nevşehir'de olan 117 yeni üniversite açtıklarını anımsattı.

"Nevşehir'de üniversite var mıydı? Kim yaptı? Nevşehir'de doğalgaz var mıydı? Kim yaptı?" diye soran Davutoğlu, "Onlar milliyetçilik taslar ama devletin ve milletin itibarını AK Parti korur" diye konuştu.

 

Davutoğlu, Türkiye'nin ve dünyanın her meydanında al bayrağı dalgalandıranın AK Parti olduğunu belirterek,  "Dün İstanbul mitinginde sağımda Somalililer, Afrikalılar al bayrağı dalgalandırıyor, öbür tarafta Ahıska Türkleri, Kırım Tatarları, Boşnaklar, Filistinliler al bayrağı dalgalandırıyor. Bu aziz al bayrak artık sadece Türkiye Cumhuriyeti devletinin değil, bütün mazlumların sembolüdür. Bizim al bayrağımız hilaliyle tevhidi temsil eder, istiklali temsil eder. Onun için 'tek bayrak' diyoruz. 'Türkiye'nin her yerinde ve dünyada 'al bayrak' diyoruz" ifadesini kullandı.

"İstikrar için AK Parti demeye var mıyız?"

Çok acılı yıllar yaşandığını, 70'li yıllarda gençliğin "sağ ve sol" diye bölündüğünü ve o yıllarda çok büyük kayıplar verildiğini ifade eden Davutoğlu, lisede Nevşehirli "Levent" adlı yiğit bir arkadaşı olduğunu ve arkadaşının bir sabah namazından sonra Kur'an-ı Kerim okurken şehit edildiğini anlattı. Davutoğlu, "Tam bir Nevşehirliydi. Başı Hasan Dağı gibi dik, gönlü iman doluydu" şeklinde konuştu.

O günlere tekrar geri döndürmek isteyenler olabileceğine dikkati çeken Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Memleketi 'Türk, Kürt, Sünni, Alevi' diye kutuplara bölmek isteyenler olabilir. Birileri 'biz şu etnik partiyi temsil ediyoruz', birileri 'biz şu mezhebi, anlayışı temsil ediyoruz' diyebilir. Aziz Nevşehirliler, biz 78 milyonun kardeşliğine inanıyoruz. Hacı Bektaş'ta Alevi kardeşlerimle kucaklaştığımda, onlarla dertleştiğimde, diz çöküp onlarla oturduğumda, Tunceli'de cemevine gidip, diz çöküp onlarla salavatta bulunduğumuzda bir kez daha bu ülkenin topraklarında Sünni, Alevi aynı ideallerin parçası olduğumuzu herkese gösterdik. Ama şimdi birileri şu veya bu gerekçeyle eğer ayrımcılık yaparsa, eğer bu ülkede etnik ve mezhebi ayrım yaparsa onların karşısında dimdik duracak mıyız? 'Bu millet birdir, iridir, diridir' diyecek miyiz? 'Yunus Emre ile Hacı Bektaşi Veli kardeştir' diyecek miyiz? 'Hazreti Mevlana ile Hacı Bektaşi Veli aynı dergahın, Hoca Ahmet Yesevi dergahının kardeşleridir' diyecek miyiz? İşte onun için 7 Haziran seçimleri önemli. 7 Haziran seçimlerinde milli birliği, milli kudreti, milli izzeti ve ekonomik kalkınmayı sürdürmek için, istikrar için AK Parti demeye var mıyız?"

"Bırakın hızlı treni kara tren bile yürümüyordu"

Daha önce Nevşehir'de 87 kilometre bölünmüş yol olduğuna, şimdi ise bu rakamın 275 kilometreye ulaştığına dikkati çeken Davutoğlu, ülkenin her tarafını bölünmüş yollarla birbirine bağladıklarını söyledi. Davutoğlu, trafik kazalarının azaldığını çok daha rahat şartlarda seyahat edildiğini aktardı.

Kendileri iktidara gelene kadar Türkiye'nin hızlı treni bilmediğini belirten Davutoğlu, "Bırakın hızlı treni kara tren bile yürümüyordu yolda" dedi. Türkiye'yi kara tren çağından alıp, yüksek hızlı tren çağına taşıdıklarını ifade eden Davutoğlu, Antalya'dan Konya'ya, Konya'dan Aksaray'a, Nevşehir'e, Kayseri'ye kadar hızlı tren yaptıklarını söyledi. Davutoğlu, doğduğu şehir Konya ile hemşehrisi olmaktan gurur duyduğu Nevşehir'in birbiriyle hızlı trenle buluşacağına işaret ederek, "Projelerini 2016'da yapım aşamasına getiriyoruz. 2019'da inşallah Nevşehir'e hızlı trenle gelip seçim kampanyası yapacağız" diye konuştu.

Davutoğlu, 2001 yılında şimdi de MHP'nin Ulaştırma Bakanı'nın hızlı tren sorulduğunda, "Değil biz, değil çocuklarımız torunlarımız bile hızlı treni zor görür" dediğini vurgulayarak, "Biz hızlı treni gördük mü? Kim yaptı? Onlar hayal bile edemez ama AK Parti yapar. Aramızdaki fark bu. Onlar hayal bile edemiyorlar. Onun için onların dünyasında 2023 çok uzak, 2053 çok uzak, 2071 çok uzak. Bizim için ise Hasan Dağı'nın üzerinden doğan güneş gibi yakın" dedi.

"2053'TE BİR CİHAN DEVLETİNE YÜRÜYECEĞİZ"

2023'te Cumhuriyet'in 100. yılında devleti büyük bir aktör, dünyada sözü geçen bir küresel güç haline getireceklerini vurgulayan Davutoğlu, şunları kaydetti:

"2053'te inşallah İstanbul'un fethinin 600. yılında Türkiye Cumhuriyeti devleti dünyanın en önemli 5 ülkesi arasına girecek. 2023'te ilk 10, 2053'te bir cihan devletine yürüyeceğiz. 2071'de Malazgirt'in bininci yılında bütün bu coğrafyaları, Kafkasya'yı, Ortadoğu'yu, Balkanlar'ı, Orta Asya'yı, bütün kardeş coğrafyalarını barış diyarı yapmaya yürüyoruz. Onlar anlamazlar, onlar bilmezler. Alparslan'ın ordusunda Türk, Kürt, Zaza, Arap yiğitler beraberdi. Selahaddin Eyyubi'nin ordusunda beraberdiler, Çanakkale'de beraberdiler, Sarıkamış'ta beraberdiler. Şimdi de AK Parti'de beraberler. Sünni, Alevi, Türk, Kürt, Zaza hepsi beraber. İşte bizim milli birlik şiarımız budur, işte yolumuzu aydınlatan ışık budur."

Davutoğlu, daha sonra vatandaşlara, "İki sadrazam bir başbakan yetiştiren Nevşehir 4. başbakanınız olarak beni kabul eder misiniz? Sizin bize verdiğiniz emanetin hakkını verdik mi? Her yerde bu al bayrağı onurla dalgalandırdık mı? Emanetin hakkını verdiysek tekrar emaneti bize verecek misiniz? 3 sıfır yapacak mıyız?" diye sordu.

 
Genç Memur-Sen’liler Engellilerle buluştu
 
ETÜ'den Yeşil Çevre açılımı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ağdağ hizmet hedeflerini açıkladı
Saadet Partisi Tanıtımdan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Erzurum Milletvekili ...
Yılmaz siyasi gündemi değerlendirdi
AK Parti Erzurum Milletvekili Adayı Adnan Yılmaz, Pasinler ilçesinde seçim ...
Güllüce: Matematik bilenler hesap etsin
Güllüce, muhalefetin Gezi ve Kobani olayları karşısında takındığı tavrı ...
 
Tarıkdaroğlu Aziziyelilerle buluştu
AK Parti Erzurum Milletvekili Adayı Zafer Tarıkdaroğlu, seçim çalışmalarını ...
Aydemir: ‘Kılavuzumuz Halk, ölçümüz Hak’tır’
AK Parti Milletvekili adayı İbrahim Aydemir, AK Parti hükümetleri tarafından ...
Fırat: ‘Hep birlikte yeni anayasayı inşa edelim’
AK Parti Erzurum Milletvekili Adayı Abdurrahim Fırat, seçim çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.
 
Ala’dan 2 müjde daha
Ala, Erzurum’u Güney’e bağlayacak olan Çirişli tünelinin ihalesinin tamamlandığını, ...
‘Hareketimizin sembolü ‘elif’tir’
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Dört yanlış yan yana. ...
Aydemir: ‘Onların dili tutulur, yüzleri kızarır’
AK Parti Milletvekili Adayı İbrahim Aydemir, halkın huzuruna hizmetlerle, ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva