Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Erbaş Hac organizasyonunu değerlendirdi
Erbaş Hac organizasyonunu değerlendirdi
Şimşek’ten kayıt dışılıkla mücadele vurgusu
Şimşek’ten kayıt dışılıkla mücadele vurgusu
Ulaşımda dev yatırımlar dönemi
Ulaşımda dev yatırımlar dönemi
Son iki haftada 75 terörist etkisiz hale getirildi
Son iki haftada 75 terörist etkisiz hale getirildi
Kurtulmuş: ‘Ecdadın izlerini takip ediyoruz’
Kurtulmuş: ‘Ecdadın izlerini takip ediyoruz’
HABERLER>KÜLTÜR & SANAT
11 Haziran 2019 Salı - 15:35

‘Anadolu Orhun Anıtları’nda tarih dersi

Bitlis’in Tatvan ilçesinde ortaokul öğrencileri, "Mezarlıkların ve Müzelerin Eğitimde Uygulamalı Olarak Kullanılması" adlı eğitim projesi kapsamında Ahlat Selçuklu Meydan Mezarlığında ders yaptı.

‘Anadolu Orhun Anıtları’nda tarih dersi

Bitlis’in Tatvan ilçesinde ortaokul öğrencileri, "Mezarlıkların ve Müzelerin Eğitimde Uygulamalı Olarak Kullanılması" adlı eğitim projesi kapsamında Ahlat Selçuklu Meydan Mezarlığında ders yaptı.

Tatvan Sadettin Aka Ortaokulunda görev yapan Sosyal Bilgiler Öğretmeni Mihraç Kulu tarafından hazırlanan "Mezarlıkların ve Müzelerin Eğitimde Uygulamalı Olarak Kullanılması" adlı proje kapsamında ortaokul öğrencileri, velileriyle birlikte Selçuklu Meydan Mezarlığını ziyaret etti. Anadolu'nun Orhun Abideleri olarak da adlandırılan Selçuklu Meydan Mezarlığını gezen öğrenciler, öğretmenlerinin hazırlamış olduğu çalışma kitapçıklarıyla birlikte hem gezdi hem de kendileri için hazırlanan soruları yerinde inceleyerek çözdü.

Kendilerine verilen ders etkinliği kapsamında mezarlıktaki taşları inceleyen öğrenciler, hem mezar taşları hakkında bilgi edindi hem de taşlar üzerindeki motifleri çizmeye çalıştı. Ders sonunda gezi kapsamında edindikleri bilgileri aktaran öğrenciler, ayrıca tarihi mezarlığın tanıtımı için sloganlar oluşturdu.

Gezi sonunda gazetecilere açıklama yapan öğretmen Mihraç Kulu, “Bugün öğrencilerim ve velilerimle Ahlat Selçuklu Mezarlığındayız. Mezarlıkların eğitimden nasıl kullanılacağına dair öğrencilerim ve velilerimle beraber etkinlik yaptık. Mezarlıklar sadece kabristan değildir. Özellikle bizim için manevi ve kültürel değeri olan Ahlat Selçuklu Mezarlığı gibi mekanlar; öğrencilerin sanat, tarih, coğrafya ve hatta matematik hakkında bile fikir yürütecekleri, bilgi alabilecekleri harika bir sınıf ortamı. Velilerimle ve öğrencilerimle burada olmaktan ilk defa uygulamalı eğitime yönelik disiplinler arası bir eğitim yürütmekten çok mutluyum” dedi.

Tatvan Sadettin Aka Ortaokulu 5’nci sınıf öğrencisi Arya Sakcı da Selçuklu Mezarlığına ilk defa annesiyle geldiğini dile getirerek, “Buraların tarihini çok sevdim. Mihraç Hocamız sayesinde birçok bilgi edindim. Buranın motiflerine ve eski insanların yaşamış olduğu döneme, yaptıkları yeteneklere, bulundukları konuma göre mezarlarının büyüklüğüne hayran kaldım. Buradaki motifleri çok sevdim” diye konuştu.

Emir Başar adlı öğrenci ise Mihraç Hoca sayesinde Selçuklu Mezarlığına geldiğini söyleyerek, “Eğitim sayesinde burayı gördük. Eğlenceli etkinlikler yapıyoruz. Taşların büyüklüğü, desenleri beni çok duygulandırıyor” dedi.

Oğluyla beraber geziye katılan veli Yahya Kırmızı da, gezinin kültürel anlamda çok faydalı olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

“Bundan dolayı Mihraç Hocamıza çok teşekkür ediyoruz. Çocuklar için çok faydalı bir uygulama. Hem kültürel hem de tarihsel anlamda bilgi sahibi oldular. Teker teker her tarafı incelediler. Bu etkinlikte emeği olan herkese çok teşekkür ederim.”

Semiha Bolcal adlı öğrenci velisi de geziye katılmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Bolcal, “Daha önce gezip görme şansımız olmuştu, fakat şu an inceleme şansımız oldu. Tek tek inceledik, gördük ve araştırdık. Çocuklarda yeni fikirler ürettiler, bu yüzden çok mutluyuz. Böyle bir fırsatı bize sundukları için hocalarımıza çok teşekkür ederiz. Umarım milli eğitim her zaman böyle güzel etkinlikler düzenler ve çocuklarımızda faydalanır, biz veliler olarak da faydalanırız” dedi.

 
Doğu Yaylalarında koyun kırkma zamanı
 
Anadolu meralarında renk cümbüşü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kalaycılıkta rüzgar tersine döndü
45 yıldır kalaycılık yapan Vedat Öztürk, yıllar sonra önemi anlaşılan ...
Ot yastıkçılığının son halkası
Erzurumlu 89 yaşındaki Mehmet Geyik, Türkiye’de saz yastık yapan tek usta ...
Bayramda kırmızı peri bacalarına yoğun ziyaretçi akını 
Erzurum’un Narman İlçesi’nde bulunan ve binlerce yıl içerisinde oluşan ...
 
Erzurum’da çocukların “Arafalık” mutluluğu
Erzurum'da çocukların bayram öncesi "arafalık" adı verilen fındık, fıstık, ...
Turistik Doğu Ekspresi Erzurum’daydı
Ankara'dan Kars'a ilk seferine çıkan Turistik Doğu Ekspresi Erzurum'a ...
Hayırlı seferler
Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile ortak ...
 
‘Bindallı’ hünerli ellerde hayat buluyor
Geçmişi Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine kadar dayanan Türk kadınlarının ...
Vaniefendi panelle anıldı
Erzurum’da bir mahalleye de adını veren Vani Mehmet Efendi Van’da gerçekleştirilen panelle anıldı.
Turistik Doğu Ekspresi ilk seferine başlıyor
Turistik Doğu Ekspresi, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un katılımıyla ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva