Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Asla taviz vermeyeceğiz'
HABERLER>EKONOMÄ°
21 Nisan 2022 Perşembe - 00:15

‘Alnımız açık, başımız dik’

Bilgin, "Biliyoruz ki bu topraklarda ezanımız yükseldikçe, bayrağımız dalgalandıkça alnımız açık, başımız dik gezeceğiz. Buna inanarak yolumuza devam ediyoruz” dedi.

‘Alnımız açık, başımız dik’

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Türkiye’nin 2021 yılında dünyada en çok ve en hızlı büyüyen 2 ülkesinden biri olduğunu belirterek, Türk ekonomisi, Türk sanayisinin geçen ay yüzde 13 büyüdüğünü söyledi.
Bir dizi inceleme ve ziyaretlerde bulunmak üzere havayoluyla Muş’a gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, ilk olarak Muş Belediyesini ziyaret etti. Daha sonra yürüyerek AK Parti İl Başkanlığına geçen Bakan Bilgin, burada yaptığı konuşmada, 1200 yıldır bu topraklarda yaşadıklarını ve bu sürede bir millet olduklarını ifade etti.
Farklı kök ve geleneklerden gelen bu coğrafya insanlarının bir milleti oluşturduğunu anlatan Bakan Bilgin, “Dolayısıyla ortak kaderimiz, ortak tarihimiz var ve ortak geleceğimiz olduğuna inanıyoruz. Türkiye’ye bu ortak geleceği çok görenler Türkiye’nin büyümesinden, zenginleşmesinden, gelişmesinden rahatsız olanların kim oldukları belli. Türkiye’ye operasyonlar belli. Türkiye’ye Akdeniz’de, Kafkaslarda operasyon yapanlar, Türkiye’yi kuşatmak isteyenler başta dünyanın en büyük sömürgeci gücü olarak emperyalistler olmak üzere bütün batı sisteminin Türkiye’ye karşı düşmanlığını gösteren daha yakın zamanda birçok olay yaşadık. Türkiye’de demokratik bir iktidarı, Türkiye’ye demokrasiyi çok görerek demokratik iktidarı bir devşirilmiş hain FETÖ yapılanması terör örgütü üzerinden ele geçirmeye çalıştılar. Onların maksadı sadece AK Parti iktidarını, sadece cumhurbaşkanımızın iktidarını ortadan kaldırmak değil, Türkiye’nin hükümranlık hakkını, bağımsızlığını ortadan kaldırmak. Biliyoruz ki bu topraklarda ezanımız yükseldikçe, bayrağımız dalgalandıkça alnımız açık, başımız dik gezeceğiz. Buna inanarak yolumuza devam ediyoruz” dedi.
“BÖYLE BİR SOSYAL SİGORTA SİSTEMİ YOK”
“Diğer ülkelerde paranız yoksa hastanelerin önünde ölüyorsunuz” diyen Bakan Bilgin, Türkiye’nin uçak göndererek insanlarını yurtdışından getirip tedavi ettirdiğini kaydetti. Bu hizmetin millet için gurur kaynağı olduğunu ifade eden Bilgin, “Sorunlarımız var. Bugün pandemi sonrası bütün dünyada bir enflasyon ve pahalılık sorunu var. Üretim zincirleri koptuğu için üretim ve hammaddeler pahalılaştı. Esas pahalı olan dışarıdan dövizle doğrudan aldığımız akaryakıttır. Yani petrol ürünleri ve doğalgaz. Bunların Türkiye’ye getirdiği maliyet çok yüksek ama bu bütün zorluklara rağmen Türkiye üretimini devam ettiriyor. Türkiye büyümeye devam ediyor” diye konuştu.
“2021 YILININ DÜNYADA EN ÇOK, EN HIZLI BÜYÜYEN 2 ÜLKESİNDEN BİRİSİ OLDUK”
Türkiye’nin 2021 yılında dünyada en çok ve hızlı büyüyen iki ülkesinden birisi olduklarını kaydeden Bakan Bilgin, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Bu büyümeyi süreklileştirirsek, her yıl devam ettirirsek bu refaha dönüşür. Bugün yaşanılan enflasyon ve pahalılığı aşacağımıza inanıyorum. Sadece inanmıyorum elimizde kanıtlarımız da var. Türkiye her ay 20 milyar dolar ihracat yapıyor. Yani Türkiye üretiyor. Geçen ay Türk ekonomisi, Türk sanayisi yüzde 13 büyüdü. Türkiye sanayi ile büyüyor. Türkiye’nin çözülemeyecek sorunu yoktur. Biz bunları çözeceğiz. Çalışanlarımıza, emekçilerimize, işçilerimize, kamu personeline ve çalışanlarına gerekli desteği verdik. Emeklilerimize gerekli desteği verdik, vermeye devam edeceğiz. Türkiye’de devlet yurttaşının yanındadır, devlet milletinin hizmetindedir. Bundan gurur duyuyoruz. Devlet milletin hizmetinde olmaya devam edecek.”
Bakan Bilgin, buradaki temasın ardından Korkut ilçesinde düzenlenen iftara katıldı. Son olarak Hasköy ilçesinde vatandaşlarla bir araya gelerek çay içen Bakan Bilgin, burada bir süre sohbet ettikten sonra kentten ayrılmak için havalimanına hareket etti.

 
Bahçeli: Terörün kökü kazınacaktır
 
'Terörün her türlüsüyle mücadele eden bir ülkeyiz'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ulaşımda Erzurum istişaresi
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı ...
Erzurum Mart ayı denge verileri açıklandı
ERZURUM GAZETESİ - ÖZEL - Hazine ve Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü ...
Karaismailoğlu taşımacılık sektörü vizyonunu paylaştı
Karaismailoğlu, “Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmeliklerle Bakanlığımızca ...
 
Kirişçi üretim gerçeğini vurguladı
Kirişci, tarım üreticisinden övgüyle bahsederek, "Bazen bu kesime bazı ...
TCMB Konut fiyat endeksini açıkladı
Konut fiyatları Şubat ayında bir önceki yılın aynı ayına göre nominal ...
Denetimler artırıldı
Nebati’nin talimatı ile temel ihtiyaç ürünlerinde KDV oran indirimleri ...
 
DAİB Başkanı Tanrıver güven tazeledi
2018 yılından bu yana DAİB Başkanlığı görevini yürütmekte olan Ethem Tanrıver, ...
Erzurum tahsilat oranında 2’inci sırada
ERZURUM GAZETESİ - ÖZEL - Erzurum’da tahakkuk eden 1 milyar 593 milyon ...
Erzurum ilçeler konut satış verileri açıklandı
ERZURUM GAZETESİ - ÖZEL - TÜİK 2021 Konut istatistiklerine göre geçtiğimiz ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva