Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Erbaş Hac organizasyonunu değerlendirdi
Erbaş Hac organizasyonunu değerlendirdi
Şimşek’ten kayıt dışılıkla mücadele vurgusu
Şimşek’ten kayıt dışılıkla mücadele vurgusu
Ulaşımda dev yatırımlar dönemi
Ulaşımda dev yatırımlar dönemi
Son iki haftada 75 terörist etkisiz hale getirildi
Son iki haftada 75 terörist etkisiz hale getirildi
Kurtulmuş: ‘Ecdadın izlerini takip ediyoruz’
Kurtulmuş: ‘Ecdadın izlerini takip ediyoruz’
HABERLER>EKONOMÄ°
19 Eylül 2022 Pazartesi - 02:51

‘Allah çiftçi ve üreticilerimizden razı olsun’

Kirişci, “Buradan özellikle 'bu ülke üretmiyor, bu ülke her şeye muhtaç' diyen, okuduğunu anlamayan veya en hafifiyle okuduğunda anlama güçlüğü çeken muhalefete de bir göndermede bulunuyorum. Bu kadar üretimi yapan o zaman kim? Bu ülkenin aziz üreticileri, çiftçileri” dedi.

‘Allah çiftçi ve üreticilerimizden razı olsun’

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, “Buradan özellikle 'bu ülke üretmiyor, bu ülke her şeye muhtaç' diyen, okuduğunu anlamayan veya en hafifiyle okuduğunda anlama güçlüğü çeken muhalefete de bir göndermede bulunuyorum. Bu kadar üretimi yapan o zaman kim? Bu ülkenin aziz üreticileri, çiftçileri” dedi.
Türkiye’nin stratejik ürünler konusunda hassas davranması gerektiğini belirten Kirişci, “Un, yağ ve şeker dediğimizde zaten otomatik olarak yağın içerisinde bunların başında Türkiye gibi bir ülkede yaygın olarak kullanılan ayçiçek yağımız var ve ayçiçeğinin kendisi bizim için çok önemli. Bununla ilgili burada bu tohumculuk konusundaki faaliyet bizi çok mutlu ediyor” diye konuştu.
Türkiye’nin kendine yeterlilik konusunda yüzde 100’ün üzerine çıkıp yoluna devam etmesi gerektiği mesajını veren Bakan Kirişci, “Her ne kadar biz 2002 yılında yüzde 31 olan kendimize yeterlilik oranımızı bugün yüzde 96’lara çıkarmış olsak da daha kat edeceğimiz çok yol var ve bu yılı da çok hızlı şekilde tamamlamamız ve ondan sonra da yüzde 100’ün üzerine çıkarak yolumuza devam etmemiz gerekiyor. Ayçiçeği bu manada stratejik, vazgeçilmez bir ürün. Bizim de arz açığımız olan bir ürün. Bir önceki yıla göre yüzde 5,6’lık bir artış bekliyoruz, tahminlerimiz o yönde ama bizim halen yüzde 30-35 düzeyinde bir açığımızın olacağını biliyoruz. Bundan dolayı da üreticilerimizi cesaretlendirmeye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.
“MUHALEFET ‘BU ÜLKE ÜRETMİYOR’ DİYOR O ZAMAN BU KADAR ÜRETİMİ YAPAN KİM”
Ayçiçeği ekim alanlarının genişlemesini arzu ettiklerini ifade eden Kirişci, muhalefete yüklenerek şunları söyledi:“Allah çiftçilerimizden ve üreticilerimizden razı olsun. Mazot ve gübre fiyatlarındaki anormal yükselişe rağmen üretmeye ve ürettiklerini de bu ülkenin aziz insanlarına ikram etmeye devam ediyorlar. Buradan özellikle bu ülke üretmiyor, bu ülke her şeye muhtaç diyen, okuduğunu anlamayan veya en hafifiyle okuduğunda anlama güçlüğü çeken muhalefete de bir göndermede bulunuyorum. Bu kadar üretimi yapan o zaman kim? Bu ülkenin aziz üreticileri, çiftçileri. Allah bütün üreticilerimizden, çiftçilerimizden razı olsun.”
“DÜN ÇIKAN BİR TEBLİĞ İLE İTHALATA YÜZDE 10’LUK BİR GÜMRÜK VERGİSİ KOYDUK”
Üreticiyi mağdur etmeyecekleri ve yanında olacaklarına vurgu yapan Kirişci, “Dün çıkan bir tebliğ ile ithalata yüzde 10’luk bir gümrük vergisi koyduk. Bunun yetersiz kalması durumunda alacağımız başka tedbirler de var. Onları da devreye koyacağız. Herhangi bir şekilde üreticimizin mağdur edilmesine asla izin vermeyeceğiz. Bundan dolayı da şimdiden üretici kardeşlerime lütfen panik yapmayın, lütfen telaşlanmayın. Biz sizin yanınızdayız. Bu zamana kadar 20 yıldır yanınızda olmuş bir lider, Cumhurbaşkanımız var ve bu Cumhurbaşkanımızın önderliğinde çiftçilerimize sahip çıkmaya ve desteklemeye devam edeceğiz” diye konuştu.
“TÜRKİYE ALLAH’IN İZNİYLE HİÇBİR SIKINTI YAŞAMADAN BU KIŞI ATLATABİLECEK”
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak bu tip projeleri desteklemeye devam edecekleri mesajını veren Mustafa Varank ise şunları söyledi: “Biz özellikle pandemiyle, savaşlarla ve enerji kriziyle çalkalanan dünyada, türbülansa giren dünyada tarımın ve gıdanın ne kadar stratejik olduğunu görerek Cumhurbaşkanımızın liderliğinde tarımı bu sene daha fazla el üstünde tuttuk. Kirişci Bakanımızın gayretleriyle çiftçimiz bu işten memnun. Tarımdaki Ar-Ge’yi bizzat Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak biz desteklemeye devam edeceğiz. Tarım ve Orman Bakanlığı ile birlikte sektörleri desteklemeye devam edeceğiz ve Türkiye Allah’ın izniyle hiçbir sıkıntı yaşamadan bu kışı atlatabilecek.”
"SERTİFİKALI TOHUM KULLANIM DESTEĞİ "

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, hububat ürünlerinde sertifikalı tohum kullanım desteğini iki katının da üzerine çıkarılacağını duyurdu.

Konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Bakan Kirişci, "Bitkisel üretimde verim ve kaliteyi daha da artırmak amacıyla başta buğday ve arpa olmak üzere hububat ürünlerinde sertifikalı tohum kullanım desteğini iki katının da üzerine çıkarıyoruz. Üreticilerimize hayırlı ve uğurlu olsun" ifadelerine yer verdi.

 
Menderes, Zorlu ve Polatkan’a vefa
 
Bilgin’den EYT açıklaması
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cağ kebap fabrikası seri üretime geçti
Oltu ilçesinde açılan Türkiye’nin ilk ve tek cağ kebabı fabrikasında üretim yüzleri güldürüyor.
Erzurum Ağustos ayı konut satış verileri açıklandı
ERZURUM gazetesi - ÖZEL - Erzurum’da ay içinde 833 konutun el değiştirdiği ...
Erzurum’un 5’inci bölge teşvik payı yüzde 6.61 oldu
ERZURUM gazetesi - ÖZEL - Erzurum’un içinde yer aldığı 5’inci Teşvik Bölgesinde ...
 
Tarımda yeni süreç
Kirişçi, 'İstanbul, Ankara, İzmir başta olmak üzere diğer illerde de jeotermal ...
Bütçe Ağustos’ta 3,6 milyar TL fazla verdi
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, “Yılın başından bu yana sürdürdüğümüz ...
Kirişci: 'Türkiye global bir güç'
Sakarya Meydan Muharebesi ile Türkiye Cumhuriyeti'nin doğduğunu ifade ...
 
2023-2025 Dönemi Bütçe Çağrısı yayımlandı
Cumhurbaşkanlığının "2023-2025 Dönemi Bütçe Çağrısı"na ilişkin tebliği, ...
Erzurum nakdi kredi verileri açıklandı
ERZURUM gazetesi - ÖZEL- TBB 2022 Temmuz dönemi Erzurum nakdi kredi iller ...
Ersoy, Turizmdeki kişi başı gelir rekorunu paylaştı
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye’nin yıl sonu itibariyle ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva