Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Asla taviz vermeyeceğiz'
HABERLER>KÜLTÜR & SANAT
8 Ocak 2020 Çarşamba - 03:40

‘Akif hem âlimdir, hem ârif, hem şâir’

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy’un hayatının ‘İdeal insan nasıl olunur?’ sorusunun cevabı olduğunu belirterek, "Akif, muhakkak ki istikbale çok şey bırakmıştır" dedi.

‘Akif hem âlimdir, hem ârif, hem şâir’

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları tarafından düzenlenen “İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı”na katıldı. Anma programına Bakan Pakdemirli'nin yanısıra, AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Ensar Topçu, AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Eyip Kadir İnan ve çok sayıda partili katıldı. Sözlerine “Mehmet Akif Ersoy gibi bir şahsiyeti anmaya çalışan, anlamaya uğraşan bu gençlikten de Allah razı olsun” diyerek başlayan Bakan Pakdemirli, “Mehmet Akif Ersoy gibi bir şahsiyeti bizlere lütfeden Allah’a hamdolsun. O, yalnızca bir vatan şairi değil, aynı zamanda bir vatan bilgesidir. Vatan nasıl vatan olur, vatana nasıl sahip olunur, bunu anlamış ve anlatmıştır. Hatta vatan nasıl sevilir bunu da o öğretmiştir. Zira vatanımızı senelerdir onun dizeleriyle seviyoruz. Mehmet Akif’imizin hayatı bugün hepimize örnek olacak nitelikte olay ve durumlarla doludur. Mesela o okulunun mescidine de, laboratuvarlarına da aynı şevkle devam etmiştir” diye konuştu.

“İLK MEMURİYETİ BİZİM BAKANLIĞIMIZDAYDI”

Bakan Pakdemirli, sözlerini şöyle sürdürdü: “Mehmet Akif’imizin bakanlığımızı da ilgilendiren tarafından bahsetmek isterim. Akif hem âlimdir hem ârif, hem şâirdir, hem nâsir. Hem vâizdir hem hâfız. Hem milletvekili hem edebiyat muallimi. Hem güreşçi hem veteriner hekimi. Hatta iyi bir yüzücü, iyi bir at binicisi, nam salmış bir güreşçi. Ve burayı vurgulamak istiyorum veteriner fakültesi birincisi. İlk memuriyeti de bizim bakanlığımızdaydı. Orman, Maden ve Ziraat Bakanlığında Beşinci Veteriner İşleri ve Hayvan Islahı Şubesinde memurluğa başladı. Bizim nezaretimize, yani bakanlığımıza bağlı olarak yaklaşık 20 yıl memuriyet yaptı. Akif, muhakkak ki istikbale çok şey bırakmıştır. Mesela İstiklal Marşı, kahraman ordumuza hediyesidir. Asım’ın Nesli, gençliğe vasiyetidir. Safahat, ilminin ve irfanının zekâtıdır. Hayatı, ‘İdeal insan nasıl olunur?’ sorusunun cevabıdır. Kalem bulamayınca çakı ile yazan da odur, elindeki kalemi kılıçtan daha kuvvetli kullanan da. Elbette Akif, ilmini, hünerlerini ve ömrünü milletine ve memleketine adamışken bizim de şu saatlerimizi ona hasretmemiz yetmez. Ancak biliyorum ki onun yolundan gitmek şereftir bize. Onu okumak, onun okuduğu gibi dünyayı okumak ufuktur, idraktir bize.”

“AK PARTİ ÜYELİĞİ EN ÖNEMLİ, EN ŞEREFLİ GÖREVİNİZ”

Konuşmasında salondaki partili gençlere de seslenen Bakan Pakdemirli, “Ben aranızdan çıkmış bir kardeşiniz, ağabeyinizim. Son 15 yılda partide önemli görev almadım ama her seçimde sahada oldum. 2011 yılında aday oldum. Listede Hamza Dağ milletvekilimiz 5’inci, ben de 6’ıncı sıradaydım. Ben onu arkadan ittim. O milletvekili seçildi ama o beni yeterince çekemedi, milletvekili seçilemedim. Çalışmaya devam ettim. AK Parti üyeliği en önemli, en şerefli göreviniz. Diğer bütün görevlerin hepsi geçici. Son seçimlerde aday adayı oldum listelerde yer alamadım ama asla küsmedim. Çıktım geldim İzmir’e ve seçimin son gününe kadar sahada milletvekili aday arkadaşların yanında yer aldım, onlarla çalıştım. ‘Niye yaptın?’ diyebilirsiniz. Çünkü bazen politikada ‘ben yoksam kimse yok’ diyorlar. Bazıları havlu atıyor. Ben ‘bu hoş sedanın sürmesi lazım’ dedim.”

GENÇLERDEN SÖZ İSTEDİ

Türkiye’nin dertli bir coğrafyada olduğunu kaydeden Bakan Pakdemirli, “Memleketimiz dertli bir coğrafyada. 21. yüzyılda bizler yavaş yavaş görevi size teslim etme durumuna geldik. Buna az bir zaman kalmışken, geleceğe de umutla, ışıkla bakıyor olmamız lazım. Bu coğrafya dertli olmasına rağmen 2 trilyon dolar gayri safi milli hasıla etrafında dönüyor. 21 trilyon dolarlık zenginliğin ortasında oturuyoruz. 21. yüzyılda Türkiye mutlaka sizler sayesinde dünyanın ve bölgenin zenginliğinden, refahından daha fazla pay almaya aday bir ülke. Biz yan yana, bir olursak bu işlerin hepsi hallolacak. Bu salonda Mehmet Akifler, idealist ve parlayan gençler görüyorum. Söz istiyorum, asla havlu atmak yok. Recep Tayyip Erdoğan’ın peşinde ölümüne gitmek var mı?” dedi.

Bakan Pakdemirli konuşmasının ardından gençlerle birlikte anma programını izledi.

 
GSB bir ilki gerçekleştirecek
 
'Biz Avrupa değiliz'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ATAUNİ’den kültür etkinliklerine destek
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, hafta sonu mesailerini ...
TYB, Mütefekkir Öner’i andı
Türkiye Yazarlar Birliği Erzurum Şubesi 2020 yılının ilk faaliyetinde Prof. Dr. Necati Öner’i andı.
Köy çocukları sinema ile tanıştı
Oltu Orcuk Köyü İlkokulu öğrencileri, ilk kez sinema ile tanıştılar.
 
“Erzurum bir kültür ve sanat şehri”
Büyükşehir Belediyesi, düzenlediği birbirinden güzel programlarla kentin ...
Doğu'nun meşhur lezzetleri Başkent’e taşındı
Kayak merkeziyle dünyaca üne kavuşmuş Erzurum ve 21 il lezzetleri ve kültürleriyle ...
Ceylan: “2020 Bilge Tonyukuk yılı’
Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Eskiçağ Tarihi Öğretim Üyesi Prof. ...
 
Fırfırik 17’inci yılında
Erzurum’da yayınlanan Türkiye’nin en uzun soluklu şehir mizah dergilerinden ...
Atatürk Üniversitesinde Sezgin’e vefa sergisi
İslam bilim tarihi araştırmacısı Prof. Dr. Fuat Sezgin'in hayatını anlatan ...
Yılın basın fotoğrafları başvuruları başladı
Türkiye Foto Muhabirleri Derneği'nin 35 yıldır aralıksız olarak düzenlediği ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva