Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Bingöl yolunda drone destekli trafik denetimleri sürüyor
Bingöl yolunda drone destekli trafik denetimleri sürüyor
Şok uygulamalarda çok sayıda silah ele geçirildi
Şok uygulamalarda çok sayıda silah ele geçirildi
‘Mücadelemize devam edeceğiz’
‘Mücadelemize devam edeceğiz’
ETÜ 2 yıl süreyle akredite edildi
ETÜ 2 yıl süreyle akredite edildi
Yeni Yusufeli’nde ilk şenlik
Yeni Yusufeli’nde ilk şenlik
HABERLER>SÄ°YASET
21 Mayıs 2015 Perşembe - 08:51

‘AK Parti, milletin ta kendisidir’

Başbakan Davutoğlu, "Ümit ediyorlar ki şiddeti artırarak veya şiddet dilini artırarak, AK Parti'ye dönük bir toplumsal tepki alanı oluşturabilsinler. Hayır. Bunu hiçbir zaman yapamayacaklar. Çünkü AK Parti, milletin ta kendisidir" dedi.

‘AK Parti, milletin ta kendisidir’

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, siyasi parti binalarına yapılan saldırılara ilişkin, "Hangi partiye nerede bir saldırı olursa, biz bunu bütün partilere ve temelde de Türk demokrasisine yapılmış saldırı olarak görürüz. Muhalefet partisi liderlerinin ya da teşkilatlarının güvenliği, onuru bizim için korunması gereken asli hususlardır ve bu konuda hükümet olarak her türlü tedbiri aldık ve almaya devam edeceğiz" dedi.

Davutoğlu, partisinin genişletilmiş il ve belediye başkanları toplantısında yaptığı konuşmada, ülkenin her ilinde miting yapabilecek kudrette ve her yerde vatandaşlarla göz göze gelebilecek, diz dize oturabilecek beraberlikte olduklarını cümle alemin görmesi için seçim sürecinde 81 ile gideceklerini bildirdi.

47. mitingi tamamladıklarını belirten, bu çalışmalara katkıda bulunanlara ve vatandaşlara teşekkür eden Davutoğlu, gittikleri her yerde büyük bir katılımla tarihi nitelikteki toplantılara şahitlik ettiklerini söyledi.

MUHALEFETİN TUTUMU

"Özellikle son günlerde muhalefet partilerinin tahrikkar bir tutum içine girdiğini görüyoruz" ifadesini kullanan Davutoğlu, birçok yerde il binalarına ve milletvekili adaylarına yapılan saldırıların söz konusu olduğunu, Van, Ağrı, Siirt'te doğrudan milletvekili adaylarının otobüslerinin ve kendilerinin hedef alındığına dikkati çekti.

İLK MİTİNG ERZURUM’DAYDI

Davutoğlu, ilk mitingi Erzurum'da yaptığında, "Bu seçim dönemini bir barış ve demokrasi şöleni haline dönüştürelim. Her yerde bütün liderler birbirlerine saygılı olsun. Hakarete varan ifadeler kullanmayalım. Siyaseti edep, haya üzerinde inşa edelim ve güzel bir örnek teşkil edelim" çağrısında bulunduğunu, AK Parti teşkilatlarına da "Kim ne yaparsa yapsın, AK Parti meşru zeminde olacak, her zaman ahlak dilinin sözcüsü ve öncüsü olacak" mesajını ilettiğini söyledi.

AK Parti adayları, binaları saldırıya uğradığında diğer partilerden kendilerine tek bir destek mesajı gelmediğini ve tek bir parti liderinin dahi bu saldırıları kınamadığını belirten Davutoğlu, "Ancak ne zaman herhangi bir partiye dönük herhangi küçük bir saldırı veya ifade olmuşsa hem ben hem ilgili arkadaşlarımız bunu kınadık ve soğukkanlı olma davetinde bulunduk" dedi.

AK PARTİ’NİN DURUŞU

Davutoğlu, dozun düşmesi, karşılıklı saygının egemen olması için birçok mitingde genel başkanlar yuhalandığı zaman bunu durdurduğunu ve buna izin vermeyeceğini söylediğini ifade etti."Buna mukabil maalesef muhalefet liderleri her mitingde neredeyse hakareti aşan ölçülere varacak şekilde ve tahrikkar tutumlarla Sayın Cumhurbaşkanımızı da neredeyse bu seçim kampanyasının içine katarak, ona, bana, bütün AK Parti teşkilatına ağır hakaretlerle şu ana kadar bir kampanya yöntemi geliştirmeye çalıştılar" diyen Başbakan Davutoğlu, şöyle devam etti: "Biz her zaman siyasette edebin, hayanın sözcüsü olduk ve AK Parti teşkilatları hiçbir yerde gerginliğin tarafı olmayacaktır. Süreç içinde suhuletle seçime gitme konusunda da alınacak her türlü tedbiri alacağız. AK Parti Genel Başkanı olarak bu anlamda teşkilatlara gerekli mesajları verdik. Buradan da Başbakan olarak, gönlü başka partilere oy verme niyetinde olan vatandaşları da içine katarak onlara da seslenerek ifade ediyorum: Hangi partiye nerede bir saldırı olursa, biz bunu bütün partilere ve temelde de Türk demokrasisine yapılmış saldırı olarak görürüz ve görüş ayrılıklarımız olsa da diğer muhalefet partisi liderlerinin ya da teşkilatlarının güvenliği, onuru bizim için korunması gereken asli hususlardır ve bu konuda hükümet olarak her türlü tedbiri aldık ve almaya devam edeceğiz."

"ŞİMDİ İKİNCİ ATILIM DÖNEMİNE GİRMİŞ BULUNUYORUZ"

AK Parti seçim kampanyasının ikinci döneminin başladığını ifade eden Davutoğlu, şimdiye kadarki ilk dönemde, geçmişte yaptıkları hizmetleri aktardıklarını, milletin de bunu çok iyi anladığını belirtti.

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde gerçekleştirdiği büyük hamlelerle Türkiye'nin yükselen bir güç haline geldiğini vurgulayan Davutoğlu, AK Parti'den önceki 33 hükümetin ortalama ömrünün 1 yıl olduğuna dikkat çekti.

 

Davutoğlu, şu değerlendirmelerde bulundu: "AK Parti hükümetleri, istikrarla Türkiye'yi bu hasta adam konumundan, IMF önünde borç isteyen ülke isteyen konumundan, dünyada en fazla dış yardım yapabilen ülke konumuna getirdi. Hükümet programında da ifade ettiğim gibi, şimdi ikinci atılım dönemine girmiş bulunuyoruz.

Birinci dönemde, şu ana kadarki 13 yıl içinde dağılmış, parçalara ayrılmış, darbe yemiş bir demokrasiden istikrarlı bir demokrasiye geçmeye çalıştık. Evvelki gün Kırşehir'deydik. Çok güzel bir ahi sözü ile başladım, Ahi Evran'ın sözüyle, 'Ahi dağıtan değil, toparlayandır. Ahi yıkan değil, yapandır'. Biz ahi geleneğin takipçileriyiz, dağılanı toparlıyoruz, yıkmaya çalışanlara karşı da Türkiye'yi yeniden inşa ediyoruz."

202 ÖNCESİ

Davutoğlu, 2002 yılından önceki dönemde, devlet otoritesinin dağıldığını, bakanlar kurulunun toplanamaz hale geldiğini, devlet ekonomisinin bozulduğunu, en temel ihtiyaçların karşılanamadığını ifade eden Davutoğlu, "Demokrasimiz dağılmıştı. 28 Şubat dayatmalarıyla ülkede ne yargı bağımsızlığı kalmıştı ne de üniversiteler başta olmak üzere herhangi bir kurumda ya da toplumsal kesimde herhangi bir huzur kalmıştı. 'Bin yıl sürecek' dedikleri bir darbe döneminin izlerini taşıyordu ülke siyaseti. Ülkenin toparlanmaya ihtiyacı vardı" şeklinde konuştu.

"AK PARTİ ÖZNE, ONLAR NESNE"

AK Parti iktidarı öncesindeki dönemde sağlık, ulaştırma, eğitim gibi, her alanda olumsuzluklar yaşandığını, ülkenin kurumlarının lif lif çözüldüğünü, en önemlisinin ise milletin özgüvenini kaybettiğini söyleyen Davutoğlu, vatandaşların yurtdışında bir iş bulmanın yollarını arar hale geldiğini söyledi. Çok sayıda insanın başörtüsü nedeniyle okuyamadığını, katsayı uygulaması nedeniyle üniversiteye giremediğini anlatan Davutoğlu, kişilerin, kurumların, toplumsal kesimlerin büyük sıkıntılar içinde olduğunu işaret etti.

AHİLİK RUHU

Davutoğlu, şunları kaydetti:"Bütün bu dağınıklığı toparlaması gereken bir ahi teşkilatına ihtiyaç vardı. Ve o ahi teşkilatı Ağustos 2001'de, Kurucu Genel Başkanımız Sayın Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde kuruldu. Ve ahiler tekrar Anadolu'yu, Trakya'yı toparlamak üzere harekete geçti. Bu hareketin adı AK Parti hareketidir. AK Parti hareketi, konjonktürel şartlarda çıkmış, konjonktürel bir hareket değildir. Aynen Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin 20. yüzyılın konjonktürel şartlarında çıkmış bir devlet olmadığı gibi. Selçuklu, Osmanlı, Türkiye Cumhuriyeti Devleti nasıl süreklilik çizgisi gösteriyorsa, ahilik geleneği, Mevlana geleneği, Seyyid Harakani'nin başlattığı Anadolu'daki gönül erenleri geleneği, Hoca Ahmed Yesevi geleneği, ilim geleneği, ahlak geleneği bugün ki tecessüm etmiş haliyle AK Parti teşkilatı şeklinde tekrar tarihe geri dönmüştür. Biz tarihin içinde yürüyen tarihin özneleriyiz. Aramızdaki fark da bu."

TÜRK SİYASETİ VE AK PARTİ

Türk siyasetinin öznesinin AK Parti olduğunu, siyaseti AK Parti'nin belirlediğini vurgulayan Davutoğlu, ülkede milli birliği temsil edenin, ülkenin her yerinde miting yaparak vatandaşlarla buluşabilenin de AK Parti olduğunu söyledi. "Onlar ise nesne" diyen Davutoğlu, muhalefetin bütün önermelerinin yalnızca AK Parti'yi zayıflatmaya, onu takip etmeye dönük olduğunu kaydetti.

Davutoğlu, "Sayın Bahçeli'nin iki ay önce bir sözü olmuştu, 'Sizi ensenizden takip edeceğiz. Ensenizdeyiz' gibi. Bu bile bütün siyasetlerinin bizi takip etmek üzerine olduğunu gösteren bir ifade, bir itiraf aslında. Kendi yolunda yürü. Niye benim ensemde, ne arıyorsun? Kendi istikametinde yürü, millet ne diyeceksen seni görsün" diye konuştu.

AK Parti olarak Türkiye'nin her yerinde miting yaptıklarını, muhalefet partilerinin ise belli bölgelere sıkıştığını söyleyen Davutoğlu, "Sayın Bahçeli bu takibi yapacak olsa, herhalde benim gittiğim ve gideceğim programları da takip etmesi lazım. Ama edemez. Çünkü politikaları, siyasetleri tamamiyle nesne siyaseti, tepki siyaseti" dedi.

AK PARTİ MİLLETTEN VÜCUT BULMUŞTUR

Davutoğlu, şöyle devam etti: "Ümit ediyorlar ki ve bekliyorlar ki tepkiyi yoğunlaştırarak, şiddeti artırarak veya şiddet dilini artırarak, AK Parti'ye dönük bir toplumsal tepki alana oluşturabilsinler. Hayır. Bunu hiçbir zaman yapamayacaklar. Çünkü AK Parti, milletin ta kendisidir. Milletten vücut bulmuştur ve ne zaman herhangi bir zorlukla karşılaştığında da millete hiç düşünmeden dönmüş ve sadece milletten destek beklemiştir.

DİĞER PARTİLERİN SÖYLEMLERİ

Bugün üç partinin söylemlerine bakın; birbirlerine karşı ideolojik olarak karşı safta durduklarını iddia eden partiler dahi HDP ve MHP, birbirlerine karşı bir şey söylememeye özen gösteriyorlar, aralarında zımni bir anlaşma olduğu çok bir şekilde hep birlikte AK Parti'ye yöneliyorlar. Çünkü gerilerindeki üst akılın ve onları yönlendirenlerin temel hedefi, Türkiye'nin ikinci büyük istikrar dönemini dumura uğratmak. Birisi Adnan Menderes'in döneminde 10 yıl, diğeri AK Parti döneminde. Rahmetli Özal'ın dönemi bile ancak 7 yıl sürmüştü. 10 yılı yakalayabilen iki demokratik istikrar dönemi var. Tek parti dönemi belki parti olarak istikrarlı görünür ama istikrar hiçbir şey getirmez. Çünkü demokratik bir istikrar değil.

İki dönem de bir şekilde durduruldu. 27 Mayıs'la rahmetli Menderes'in, 91'de de rahmetli Özal'ın istikrar dönemi durduruldu. Ama bütün milletimiz bilsin ki AK Parti'nin getirdiği demokratik istikrar dönemi durdurulamayacak."

"MİLLETTEN GÜCÜNÜ ALMAYAN OTORİTELERİN KAYNAKLARINI BİZ KESTİK"

Muhalefet partilerinin seçim bildirgelerinde, 90'lı yılların önermeleri ve popülist yaklaşımlarla seçmenin karşısına çıktığını belirten Davutoğlu, "Milletin önüne bir vizyonla gelmediler" dedi.

AK Parti'nin icraatlarını da anlatan Davutoğlu, şunları kaydetti: "Biz 12 yıl içinde demokrasiyi toparladık, yasakları kaldırdık, özgürlük alanlarını genişlettik, DGM'leri kaldırdık, EMASYA'yı kaldırdık, işkenceyi tarihe gömdük, olağanüstü hali tarihe gömdük, anadil ve lehçeler üzerindeki yasakları kaldırdık, başörtüsü yasağını kaldırdık, katsayı zulmünü bitirdik, Türkiye'de herkesin istediği gibi siyasi propaganda yapmasının önünü açtık. Siyasi partilerin kapatılmasını imkansızlaştırdık, azınlık vakıflarının varlıklarını iade ederek her dine gösterdiğimiz saygıyı ortaya koyduk. Bütün bu standartları liste olarak alın Türkiye'nin Cumhuriyet tarihi dönemindeki en geniş kapsamlı demokratikleşme projesini biz hayata geçirdik. Özgürlükleri siz koruduk. Kimse özgürlük dersi veya otoriterleşmeye karşı demokrasi dersi veremez bize. Türkiye'de milletten gücünü almayan otoritelerin kaynaklarını biz kestik."

"YENİ, SİVİL, ÖZGÜRLÜKÇÜ BİR ANAYASA"

Davutoğlu, geçen 12 yıl içinde çok arzu etmelerine ve Meclis içinde bir Anayasa Komisyonu kurmalarına rağmen diğer partilerin uzlaşmaz tavırları ve birbirleriyle yaptıkları çekişmelerle sivil anayasayı, doğrudan halkın temsilcileri tarafından yazılmış anayasayı şu ana kadar gerçekleştiremediklerini bildirdi. Başbakan Davutoğlu, şunları söyledi:"Ama en büyük vizyonumuz, en büyük hedefimiz aynen Türkiye'nin kurucu birinci Teşkilatı Esasi Kanunu'nda olduğu gibi kısa, öz ama vatandaşlık tanımı net, millet tanımı net, devlet ile millet ilişkisine bakışı net, her şeyin temelinde de etnik ve mezhep ayrımı  gözetmeden insan onurunu barındıran, güçler ayrılığı prensibi üzerine oturan, bu çerçevede başkanlık sistemini ele alan ve bu çerçevede Türkiye'nin bütün idari yapısını tekrar inşa edecek olan yeni bir anayasa bizim demokraside ve siyaset alanında şu anki beyannamemizin de, 2015 seçimlerine giderken halka teklifimizin de en önemli maddesidir. Yeni, sivil, özgürlükçü bir anayasa darbe yönetimlerinin yazdığı değil, vesayetçilerin kaleme aldığı değil, 'ne emrederseniz ona göre anayasa yazalım' diyen 27 Mayıs hukukçularının değil, 28 Şubat'ın sınırlayıcı zihniyetinin değil, 12 Eylül'ün darbecilerinin 5 generalinin belirlediği Danışma Meclisi'nin yazdığı anayasa değil, milletin yazdığı yeni bir anayasayı öyle veya böyle inşa edeceğiz, kuracağız. Buradan da seçim öncesinde de sonrasında da bütün bu tartışmaların rasyonel bir zeminde yapılmasını arzu ettiğimizi ifade etmek istiyorum. Herkes kendi anayasa metnini ortaya koysun. Biz koyduk genel çerçevesiyle yeni Türkiye sözleşmesini. CHP ne düşünüyor, MHP ne düşünüyor, hangi sistemi savunuyor bunları da net ve açık bir şekilde ortaya koymaları lazım, aynı şekilde HDP'nin. Sonra bu metinler arasında müzakereler yapılsın, görüşülsün biz hiçbir fikre kapalı değiliz."

 

 
Tarıkdaroğlu, Gençlerin coşkusunu paylaştı
 
Yılmaz’dan Ali Paşa övgüsü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tarıkdaroğlu, Gençlerin coşkusunu paylaştı
Tarıkdaroğlu, gençlerle birlikte Atatürk Üniversitesi’nden başlayarak ...
Fırat: ‘Erzurum’un sesi olacağız’
AK Parti Erzurum Milletvekili Adayı Abdurrahim Fırat, seçim çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.
Aydemir: 'Gökten para mı yağdı?'
Aydemir, ‘2003 karanlığından 2023 aydınlığına Türkiye’yi taşıyan AK Parti ...
 
Ala: ‘Erzurum için büyük kazanç’
İçişleri Eski Bakanı AK Parti Erzurum Milletvekili Ala Efkan Ala BB Erzurumspor’un ...
'Bayburt-Erzurum arası 1 saate düşecek'
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, ‘Bizim dönemimizde 157 kilometre tünel ...
Seçim Güvenliği 2’inci etap toplantıları başladı
Aziziye ilçesinde ikinci Seçim Güvenliği toplantısı Kaymakam Zafer Öz’ün ...
 
MEP adayları seçim turunda
7 Haziran genel seçimleri öncesi Merkez Parti Erzurum Milletvekili adayı ...
Davutoğlu: ‘Milli birikime sahip olun’
Davutoğlu, gençlere, "Evrensel ve milli birikime sahip olmadıkça tarihe ...
Tarıkdaroğlu: ‘Ufkumuzu halk belirler’
AK Parti Erzurum Milletvekili Adayı Zafer Tarıkdaroğlu, seçim çalışmalarına ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva