Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Yağışlar arttı
Yağışlar arttı
Gazze'de can kaybı 35 bin 173'e yükseldi
Gazze'de can kaybı 35 bin 173'e yükseldi
Göktaş ASHB Engelli yaklaşımını paylaştı
Göktaş ASHB Engelli yaklaşımını paylaştı
‘Türkiye Tarımsal GSYH’de Avrupa'da lider’
‘Türkiye Tarımsal GSYH’de Avrupa'da lider’
‘Türk ve Türkiye Yüzyılı, milli bir vizyon hamlesi’
‘Türk ve Türkiye Yüzyılı, milli bir vizyon hamlesi’
HABERLER>SAĞLıK & YAŞAM
30 Ağustos 2011 Salı - 21:07

Şişmanlık Türkiye'de Salgın Haline Geldi

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Türkiye'de halkın üçte birinin şişman, üçte birinin de kilolu olduğunu belirterek, şişmanlığın salgın haline geldiğini söyl

Şişmanlık Türkiye de Salgın Haline Geldi

Sağlık Bakanı Recep Akdağ,Türkiye'de halkın üçte birinin şişman, üçte birinin de kilolu olduğunu belirterek, şişmanlığın salgın haline geldiğini söyledi. Akdağ, şişmanlıkla ilgili olarak Kasım ayı içerisinde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlıklarıyla ortak bir kampanya başlatacaklarını açıkladı. 
Ramazan Bayram tatilini geçirmek için 26 Ağustos'ta geldiği memleketiErzurum'da gezi ve incelemelerini sürdüren Sağlık Bakanı RecepAkdağ, Terminal Mahallesi'nde oturan annesinin yanında kalıyor. Aynı mahlalledeki camide dün öğle namazı kılarak vatandaşlarla sohbet eden Bakan Akdağ, Arife günleri Erzurum'da yerel bir gelenek olan şeker ve yemiş toplayan çocukların poşetlerini kontrol etti. Türk halkının üçte birinin şişman, üçte birisinin de kilolu olduğunu belirten BakanAkdağ, Kasım ayında 'Şişmanlıktan kurtulmak' için büyük bir kampanya başlatacaklarını söyledi. 
Konuyla ilgili olarak DHA'ya açıklama yapan 
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, şişmanlığın Türkiye'de bir salgın halinde olduğuna dikkati çekti. Şişmanlığın sağlığı bozduğunu hatırlatan Bakan Akdağ şöyle dedi: 
"Fazla kilo şişmanlıktır. 
Türkiye'de bir salgın halinde artık. Acıkmadan sofraya oturmamak, doymadan kalmak lazım. Mideyi de çok doldurmamak gerekiyor. Bu işin kısa izahı bu. Bakanlık olarak şişmanlıkla ilgili büyük bir kampanya hazırlığı içindeyiz. Kasım ayı içerisinde kampanyayı başlatacağız. Tarım Bakanlığımızla gıda, Milli Eğitim Bakanlığımızla da okullarla ilgili hususlarda iş birliği yaptık. Daha bir çok kuruluşla da işbirliği yapıyoruz. Türkiye'nin 'sağlıklı geleceği' açısından şu anda en önemli problemlerimizden birisi bu şişmanlık ve hareketsizlik. Hareket etmemiz lazım. İnsanımızın yüzde 80'i hareketsiz, yüzde 10'u yeterince iyi, geri kalanı da kısmen hareketli. Kötü alışkanlıklar bunlar. " ŞİŞMANLIK SINIRINDA 
Bakan 
Akdağ, kendisinin şişmanlık sınırına dayandığı için yaklaşık geçtiğimiz yılın Kasım ayında başladığı rejime Ramazan ayı nedeniyle ara verdiğini, ama bayram sonrası yeniden başlayacağını belirtti. Akdağ, "Az yiyerek yaptığım rejimle 10 ayda 8. 5 kilo verdim. Daha da vermeyi planlıyorum. Vatandaşlarımızın da algılamasını güçlendirmek için rejime başlarken 84. 5 kilo olduğu açıkladım. Az yiyerek yaptığım rejim sayesinde 76 kiloya düştüm. Ama 70'e kadar düşmem lazım. Spor yapmadım, aslında yapmak lazım" diye konuştu. 
'TAM GÜN YASASI'NDA İŞİ SAĞLAMA ALDIK' 
Tam gün yasasını geri döndürmek için, sadece 
CHP'nin 110 milletvekilinin imzasıyla Anayasa Makemesi'ne gidebileceğine dikkati çeken Sağlık Bakanı Recep Akdağ, bu konuda şunları söyledi: 
"Tam gün yasasını geri döndürmeye çalışanlar olacak. Meslek birlikleri mahkemeye gidemez. Bu bir kanun hükmünde kararnamedir. 
Anayasa Mahkemesi'ne ancak ana muhalefet partisi gidebilir. Geçmişte CHPmaalesef halka karşı bir tavırla meslek örgütüyle işbirliği yaparak Anayasa Mahkemesi'ne götürdü. BizAnayasa Mahkemesi'nin o zaman ki bazı maddelerdeki iptal kararlarını da dikkate alarak kararnameyi hazırladık. İşi bize göre sağlama aldık. Ben inanıyorum ki ana muhalefet partisi de bir takım yanlış hesapların içine girip de bunu Anayasa Mahkemesi'ne götürüp, bir daha tarihi bir hata işlemez. "

 
Şehircilik Bakanlığı harekete geçti
 
Kek Açlığı Gidermiyorsa Sorun Var
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tatiliniz kredi borcuyla zehir olmasın
Uzmanlar, 9 günlük Ramazan Bayramı tatili öncesinde kredi kartları ve ...
BEYİN UNUTUR AMA BEDEN ASLA
Yaşanan travmalar zamanla veya çeşitli tedavi yöntemleriyle hafızadan ...
İşte sebzelerin tarihçesi
İnsan hayatında önemli bir yere sahip olan sebzelerin tarihçesini araştıran ...
 
Uykusuzluk bir hastalık
Uykusuzluğun birçok kez geçici bir durum olmadığı, bir tür hastalık olduğu bildirildi.
"Sağlık hizmetini asla geriletemeyiz"
Sağlık Bakanı Recep Akdağ: "kriz zamanlarında biraz daha dikkatli olmak ...
Hala mı sigara diyorsunuz?
Sigara ile oruç açmanın, nikotine ‘damarlarımı daralt’ komutu vermek anlamına ...
 
Bir ihmal daha gideriliyor!
Erzurum'da Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK)'na bağlı yurtlarda ...
Halı Yıkayan Kadınlara Sakatlık Uyarısı
Palandöken Devlet Hastanesi'nde görevli Spor Hekimliği Uzmanı Dr. Oğuz ...
Kanseri biz davet ediyoruz
Kanser yüzyılımızın en öldürücü hastalığı. Uzmanlar, kanseri yakalandıktan ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva