Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Tunç e-tebligat verilerini açıkladı
Tunç e-tebligat verilerini açıkladı
SED hizmetlerinden 170 bin çocuk faydalandı
SED hizmetlerinden 170 bin çocuk faydalandı
'Barış ve adalet için ortak yol'
'Barış ve adalet için ortak yol'
Erdoğan, Şi Cinping ile görüştü
Erdoğan, Şi Cinping ile görüştü
Kırmızıtaş'ta yangın kontrol altına alındı
Kırmızıtaş'ta yangın kontrol altına alındı
HABERLER>EKONOMİ
1 Eylül 2025 Pazartesi - 15:45

Şimşek 2'inci çeyrek büyüme rakamlarını değerlendirdi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Dünya Bankası sınıflamasına göre 2025 yılında yüksek gelirli ülkeler grubuna girme ihtimalimiz arttı" dedi.

Şimşek 2 inci çeyrek büyüme rakamlarını değerlendirdi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Dünya Bankası sınıflamasına göre 2025 yılında yüksek gelirli ülkeler grubuna girme ihtimalimiz arttı" dedi.
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK), 2025 yılı ikinci çeyrek Dönemsel Gayrisafi Yurt İçi Hasıla verilerine ilişkin sosyal medya hesabından değerlendirmelerde bulundu.
Zorlu küresel şartlara rağmen Türkiye ekonomisinin istikrarlı şekilde büyüdüğünü ve enflasyon düşmeye devam ettiğini ifade eden Şimşek, uyguladıkları programla hedeflerine emin adımlarla ilerlediklerini işaret etti.

"İmalat sanayi 12 çeyreğin en iyi performansını sergiledi"
Şimşek, 2025 yılının ikinci çeyreğinde büyüme takvim ve düşük baz etkilerinin de katkısıyla yıllık yüzde 4,8 gerçekleştiğini hatırlatarak, "İmalat sanayi, yüksek teknolojili üretimdeki güçlü artışın desteğiyle 12 çeyreğin en iyi performansını sergiledi. Tüketim ve yatırım dengeli seyrini sürdürdü. Ticaret ortaklarımızın yaklaşık yüzde 2 ile görece düşük büyümesine ve öne çekilen talebe rağmen cari açığın milli gelire oranı yıllık yüzde 1,3 ile sürdürülebilir seviyelerde kalmaya devam etti" ifadelerine yer verdi.
"Yüksek gelirli ülkeler grubuna girme ihtimalimiz arttı"
Bakan Şimşek, ekonomi programının nihai hedefi olan kalıcı refah artışında önemli bir eşiğe yaklaştıklarının altını çizerek, "Dünya Bankası sınıflamasına göre 2025 yılında yüksek gelirli ülkeler grubuna girme ihtimalimiz arttı. Önümüzdeki dönemde, finansal şartların daha elverişli hale gelmesi ve küresel belirsizliklerin azalması sayesinde büyümenin kademeli olarak potansiyeline yakınsamasını bekliyoruz. Kazanımlarımızı daha da ileriye taşıyacak Orta Vadeli Programımızı (2026-28) yakında kamuoyu ile paylaşacağız. Fiyat istikrarı ve sürdürülebilir yüksek büyüme hedeflerimiz doğrultusunda programımızı kararlılıkla uygulamayı sürdüreceğiz" açıklamasında bulundu.

 
Kacır: Türkiye ekonomisi büyümesini sürdürüyor
 
Gazze’de can kaybı 63 bin 557’ye yükseldi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kacır: Türkiye ekonomisi büyümesini sürdürüyor
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Türkiye ekonomisi 20 çeyrektir ...
TÜRES Erzurum odaklı beklentilerini paylaştı
Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES) Erzurum Şube Başkanı Ela ...
Yıllık Gayrisafi Yurt İçi Hasıla, 2024 açıklandı
Bağımsız yıllık gayrisafi yurt içi hasıla 2024 yılında yüzde 3,3 arttı.
 
Erzurum dış ticaret verileri açıklandı
**ERZURUM GAZETESİ ÖZEL HABERİDİR - Erzurum 2025 Ocak - Temmuz dönemi ...
EKK gündemi açıklandı
EKK'dan yapılan açıklamada, Türkiye Yüzyılı vizyonuyla ekonomide elde ...
Türkiye Kooperatifler Fuarı ilgi odağı
Erzurum, 28 Ağustos Perşembe günü önemli bir buluşmaya ev sahipliği yaptı.
 
Özakalın iş dünyasının beklentilerini açıkladı
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Başkanı Saim Özakalın, Ticaret ...
Yumaklı besicilik yol haritasını açıkladı
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "2026'dan itibaren her yıl ortalama ...
Bolat, Erzurum'da dış ticaret verilerini değerlendirdi
Bolat, temmuzda ihracatın ithalatı karşılama oranının son 9 ayın en yüksek ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Erzurum'un Kredi Hikâyesi
Nedim Atakol
Nedim Atakol
69 Yaşında Bir Üniversite
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva