Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Ticari gayrimenkul fiyat endeksi arttı
Ticari gayrimenkul fiyat endeksi arttı
Yıllıklandırılmış dış ticaret açığı azaldı
Yıllıklandırılmış dış ticaret açığı azaldı
Şimşek büyüme rakamlarını değerlendirdi
Şimşek büyüme rakamlarını değerlendirdi
Tekin’den eğitimde fırsat eşitliği vurgusu
Tekin’den eğitimde fırsat eşitliği vurgusu
Atama kararları Resmi Gazete’de
Atama kararları Resmi Gazete’de
HABERLER>GUNDEM
23 Ekim 2012 Salı - 11:38

Şener her şeyi açıkladı!

Gazeteci Şener, bu gün Erzurum Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlediği basın toplantısında, medya soruşturmasına ilişkin açıklama yaptı.

Şener her şeyi açıkladı!

Şener, kendini tanıtmayla başladığı konuşmasında şunları söyledi;

“Türkiye genelinde örgütlemesini tamamlamış olan Türkiye Yerel ve Bölgesel Gazeteler Birliği Genel Başkanı olarak ve Türkiye Bölgesel Televizyonlar Birliği Genel Başkan Vekili olarak konuşuyorum. Aynı zamanda Erzurum’da yayın yapmakta olan bir yerel televizyon kanalı olan Kanal 25 ‘inde yayın yönetmenliğini yapıyorum. Çeyrek asra yakındır Erzurum’da gazetecilikle uğraşıyorum. 2 fakülte mezunuyum;  elektrik mühendisliği ve işletme fakültesi mezunuyum. Gazeteciğin yanı sıra mali müşavirlik yapıyorum.”

“Soruşturma gazetecilikle ilgili değil”

Selahattin Şener, Erzurum Cumhuriyet Savcılığı tarafından düzenlenen soruşturmanın medya ile ilgili olmadığını ileri sürdü.

Şener, şöyle devam etti:

“Son zamanlarda bütün kamoyunun haberi olduğu üzere Erzurum’da bir operasyon yapıldı. Bu operasyonda ağırlıklı olarak gazeteci arkadaşlarımla birlikte bende sorgulandım. İsterseniz önce kamoyunu  bu operasyonun ne kadar gazetecilikle alakalıydı, bu konuda bilgi vermek istiyorum. Bu operasyonun yapıldığı gün ben Ankara’daydım.   Doğu Tv sahibi Ayhan Köseoğlu , gazeteci Ender Yüncü ,Remzi Dervişoğlu  ve Yeni Kuşak Gazetesi’nin imtiyaz sahibi Yücel Akbaş’ın gözaltına aldıklarını duydum. Bu gözaltıların sebebini ilk başta bilemedik. Daha sonra polis tarafından benim de ifademe başvurulacağını  söylediler. Bu arkadaşlar gözaltına alındıktan 2 gün sonra ben Erzurum’a döndüm ve Savcı Bey’e ifade verdim. Bu ifadenin esasen bir gazetecilik konusu olmadığını söyleyebilirim. Her ne kadar gazeteciler gözaltına alınsa da, bu olayın gazetecilikle bir alakasının olmadığını çok rahat söyleyebilirim. Çünkü bu olay Doğu Tv’ sahibi  avukat  Ayhan Köseoğlu’nun  avukatlık ücretinin ödenmemesi ile alakalıdır ve karşı tarafta Azize Çay Bahçesi işletmecisi ile olan  kişi vardır.”

“16 gazeteci gözaltına alınmadı”

Şener, gözaltı sürecinde bahsedildiği gibi 16 kişinin gözaltına alınmadığını, soruşturmanın bir işadamının şikayeti üzerine yürütüldüğünü ifade etti.

Şener, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ayhan Köseoğlu avukatlık ücretinin ödenmediğini iddia ediyor. Onlar da bu anlamda  Doğu Tv’de kendilerine santaj yapıldığını iddia ediyor. Nihayetinde biz ifadelerimizi verdik ve çıkarıldığımız hakim karşında salı verildik, tahliye edildik. Bütün arkadaşlarımla birlikte tahliye edildik.Şikayetin çok sayıda iş adamı  tarafından yapıldığı yolundaki iddialar ise maksatlıdır. ”

“Suç duyurusunda bulundum”

Türkiye Yerel ve Bölgesel Gazeteler Birliği Genel Başkanı Selahattin Şener, kendisiyle ilgili eleştirilerde bulunan kişiler hakkında suç duyurusunda bulunduğunu da vurguladı,

Gözaltına alınanlar arasında bulunan Ender Yüncü ise  Haber25 isimli sitede yer alan köşesinde şu makaleyi kaleme aldı:

Erzurum Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Ekiplerince geçtiğimiz gün yapılan operasyonda gözaltına alınan Gazetecilerin Serbest kalması, bir takım sözde kendilerini iyi gazeteci olarak gören zevatların kahpe satırlarını karalayacak kahpe kalemlerinin kırılmasına neden oldu.

Gözaltına alınanlardan, Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Ender Yüncü ve Haber Müdürümüz Remzi Dervişoğlu’nun yapılan Operasyonda hiçbir suça eşlik etmedikleri, isnat edilen Şantaj olaylarında isimlerinin geçmediği, operasyon kapsamında mağdur konumunda olan işadamlarının Ender Yüncü ve Remzi Dervişoğlu’nu tanımadıkları ve hiçbir şekilde şikayetçi olmadıkları saptanmıştır.

Köpekler Dua edince, Atlar Ölmezmiş

Biz, bugün avratlarının eteği altına gizlenmiş, kahpe satırların kahpe sahiplerine ve bugüne kadar Erzurum kamuoyunu yalan yanlış haberlerle doyuran şahsiyetlerin davrandığı alçakça ve haince fikirlerinin sustuğu gündeyiz.

Operasyonun daha ilk anlarından itibaren insanlık dışı tavırlarla kahpe satırlarını kendileri gibi kahpe kalemleriyle süslemeye koyulan bu zevatlar, Operasyonda Gözaltına alınan kişilerin aile şereflerini, haysiyetlerini ve gururlarını düşünmeden kahpece karalamalar yapmışlardır. Tetikçi, Şantajcı diye adlandırdıkları kişileri adeta toplum mikrobu olarak kamuoyuna duyurmayı kendilerine vazife tayin etmişlerdir. Ama unuttukları “Hukuk’un Üstünlüğü” Ar bilmez yüzlerine bir tokat gibi inmiştir.

Şimdi Zaman Hesap Vaktidir.

Geçtiğimiz gün Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Ender Yüncü ve Remzi Dervişoğlu hakkında Şantajcı, Tetikçi benzetmeleriyle kahpe satırlarını karalayan, Sizi dünyaya getiren Annelerinizin bile hatırlamadıkları babalarınızın yüzü suyu hürmetine sormak istiyoruz. Biraz Şerefiniz Haysiyetiniz var ise Kamuoyunu doğru aydınlatmak için bu sorularımızı cevaplayın.

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Ender Yüncü ve Remzi Dervişoğlu hakkında dün yazdıklarınızın halen arkasında mısınız?

Bu gözaltına alınan kişilerin geride bıraktığı ailelerine karşı nasıl bir cevap vereceksiniz?

Mağdur olan işadamlarından bahsetmişsiniz, Tüm Kamuoyu huzurunda tekrar soruyoruz.

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Ender Yüncü ve Remzi Dervişoğlu hakkında bir tek şikayetçi işadamı var mı?

Kime Şantaj yapmışlar?

Kimi arayıp, kimden ne istemişler?

Biz İddia etmiyoruz. Şahsiyetimizden, Şerefimizden ödün vermeden konuşuyoruz. Sizler gibi avratlarının eteğinin altına gizlenip, kahpe satırlarınıza yazdığınız kahpece düşüncelerinizi, Şerefimizle ve haysiyetimizle cevaplıyoruz. Bugüne kadar kursağımızdan haram lokma geçmemiştir. Kimseden karşılıksız bir kuruş dahi almamışız. Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde yaşayan hiçbir işadamı ya da vatandaşımıza şantaj içeren bir şekilde yaklaşmamışız. Hele birilerinin Tetikçisi hiç olmamışız. Ne kuyumcu dükkanından altın çalmış, nede çalıştığımız gazetenin sahibi olmuşuz. Şimdi herkes eteğindeki taşları ortaya koymalıdır. Bu söylediklerimin aksini geçtiğimiz hafta sizler kahpe satırlarınızda kahpece yazdınız. Biz Hukuk’un Üstünlüğüne inandık. İnanmaya da devam edeceğiz. Adaletin Tecelli ettiğine inanıyoruz. Geçtiğimiz hafta bizler hakkında yazdıklarınızın düzmece olduğunu da tüm kamuoyu huzurunda şerefimizle duyuruyoruz.

Sizde bu söylediklerimizin yalan olduğunu halen daha iddia ediyorsanız tüm kamuoyu huzurunda çıkıp cevaplamazsanız Şerefsizin en önde gideni olduğunuzu da şimdiden beyan ederiz. Aksi takdirde tüm kamuoyu huzurunda müfteri duruma düşeceğinizi de hatırlatıyoruz.

Yine, Geçtiğimiz hafta içerisinde düzenlenen operasyonda Davaya konu olan 4 işadamı dahil olmak üzere, bunların haricinde bile sizlerin bildiğiniz başka bir işadamı ya da kişiye Ender Yüncü veya Remzi Dervişoğlu tarafından şantaj ya da tetikçilik olarak nitelediğiniz unsurlar üzerinden yaklaşılmış biri ya da birileri varsa bunu da tüm kamuoyu huzurunda açıklamazsanız yine ŞEREFSİZİN Taa Kendisi olduğunuzu beyan ederiz.

Kusura bakmayın birilerinin Şerefleri bizleri pekte ilgilendirmiyor ama Şerefli bir insana yakışan davranışlardan bahsediyorum. O ki, birilerine bazı yakıştırmalar yapıyorsunuz bunun ispatı da yine size düşer diye düşünüyoruz.

Şimdi Takdiri Kamuoyuna Bırakıyoruz.

TEŞEKKÜRLER KOM

Öte yandan Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığınca Kamu düzenini korumak adına başlatılmış olan bu operasyonda Gözaltı süresince, gözaltında bulunan diğer kişilerle birlikte Gazetemiz Sahibi Ender Yüncü ve Haber Müdürümüz Remzi Dervişoğlu’na göstermiş oldukları itinalı ve Türk Polisine yakışır davranışlarından dolayı tüm kamuoyu adına Erzurum Emniyet Müdürlüğü’ne teşekkür ederiz.

TEŞEKKÜRLER YÜCE TÜRK ADALETİ

Yine Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığınca Kamu düzenini koruma adına başlatılan bu soruşturmada Sapı Samandan ayırmak için gecenin geç saatlerine kadar verilen ifadeleri tek tek inceleyip Yüce Türk adaleti adına, hem hukuk sistemimiz, hem de maşeri vicdan açısından gereken en doğru kararı vermek için çalışılmıştır. Yargı’nın Kusursuz işleyişini, Hukuk’un Üstünlüğünü bir kez daha gözler önüne seren Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı’na ve Yüce Türk Adaletine de Tüm Türk Ulusu Adına Sonsuz Teşekkür ederiz.

 
Halk otobüsü kazasında 2 ölü
 
Kocaman'dan 18 yaş değerlendirmesi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum'da Bayram Namazı 07.17’de…
Diyanet İşleri Başkanlığı yaptığı yazılı açıklama ile 25 Ekim 2012 günü ...
Tortum Müftülüğünden örnek hizmet
Tortum Müftülüğü ibadetlerin ifası noktasında vatandaşların daha bilinçli ...
Doğum sayısında düşündürücü düşüş...!
TÜİK Doğum İstatistikleri 2011 yılı sonuçlarını açıkladı.
 
'Gelin, bayramı onlarla yapalım'
Güzel, yazılı bir açıklama yaparak Kurban Bayramında Erzurum’a yerleşen ...
2 günde 2'inci halk otobüsü kazası
Erzurum’da özel halk otobüsü, yoldan geçen yayaya çarpmamak için şoförün ...
Ayık'ın cezası tahkimden döndü
Ayık’a Gençlik Hizmetleri ve Spor Genel Müdürlüğü Ceza Kurulu’nun verdiği ...
 
Koçak ATAÜNİ vizyonunu anlattı
Koçak, ESRUC’un 3. toplantısını değerlendirdi ve ikinci görev süresinde ...
Biz 25, Suudiler 26 ekimde bayram edecek
Türkiye ve bazı İslam ülkelerinde 25 Ekim Perşembe günü idrak edilecek ...
Baro'da devir teslim töreni
Erzurum Baro Başkanlığına seçilen Terzioğlu, Xanadu Otelinde düzenlenen ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva