Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Aile ve Gençlik Fonu’na başvuru verileri açıklandı
Aile ve Gençlik Fonu’na başvuru verileri açıklandı
Kurtulmuş’tan Yeni Anayasa çağrısı
Kurtulmuş’tan Yeni Anayasa çağrısı
Erdoğan: ‘Milletimize hayırlı olsun’
Erdoğan: ‘Milletimize hayırlı olsun’
‘Oyunları birer birer bozduk’
‘Oyunları birer birer bozduk’
HABERLER>ARAŞTıRMA
23 Mayıs 2017 Salı - 10:43

Şahin, gazetecilikte kamu yarararını paylaştı

Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi, Okuma ve Düşünce Kulübünün katkıları ile “Gazetecilikte Kamu Yararı İlkesi Üzerine” konulu panel düzenlendi.

Şahin, gazetecilikte kamu yarararını paylaştı

Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi, Okuma ve Düşünce Kulübünün katkıları ile “Gazetecilikte Kamu Yararı İlkesi Üzerine” konulu panel düzenlendi.  Panelde konuşma yapan Usta Gazeteci Prof. Dr. Haluk Şahin, Halk ne kadar çok şey bilirse, orada o kadar çok kamu yararının var olacağına dikkat çekerek “gazeteciliğin can suyu, basın özgürlüğüdür” dedi.

Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Okuma ve Düşünce Kulübünün katkıları ile hazırlanan “Gazetecilikte Kamu Yararı İlkesi Üzerine” adlı panel Güzel Sanatlar Fakültesi Gösteri Sanatları Merkezinde düzenlendi.  Fakülte öğretim üyelerinin ve öğrencilerinin katılımı ile gerçekleşen panelde Prof. Dr. Haluk Şahin, Yrd. Doç. Dr. Oğuzhan Kavaklı, Prof. Dr. Çiler Dursun ve Prof. Dr. Ömer Özer konu üzerine görüş ve düşüncelerini bildirdi.

Panelde açılış konuşmasını yapan Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Köse, “Bu bildiğiniz üzere Okuma ve Düşünce Kulübünün 2’inci akademik etkinliği. Kamu yararı ilkesi bizim çok sık telaffuz ettiğimiz kavramlardan bir tanesi ama içinde yine doluyor. Bugün burada hocalarımız bunu temellendirecekler. Birbirini tamamlayan sunumlar yapacaklar. Bu çok genel bir problem. Kamu yararı ilkesi ne ile zorlanıyor, ne ile sınırlandırılıyor, olağan geçiş dönemlerinde kamu yararı ilkesinden ne anlıyoruz, gibi soruları burada temellendireceğiz” diye konuştu.

GAZETECİLİĞİN CAN SUYU, BASIN ÖZGÜRLÜĞÜDÜR

Halk ne kadar çok şey bilirse, orada o kadar çok kamu yararının var olacağına dikkat çeken Prof. Dr. Haluk Şahin, “gazeteciliğin can suyu, basın özgürlüğüdür” dedi. Toplumda basın özgürlüğü kavramının olmasına fakat bu özgürlüğün sorumluluğunun da üstlenilmesi gerektiğine değinen Şahin, bunun insanların kişisel hak ve özgürlüklerine zarar vermeden yapılmasını söyledi.

Kamu yararı meselesine genel bir bakış açısı ile yaklaşan Usta Gazeteci Prof. Dr. Haluk Şahin, “Kamu yararı meselesine öncelikli olarak genel bir yaklaşımda bakacağım. Genel bir perspektif içerinde ele alacağımız bu konuda kamu yararı nedir niçin önemlidir bunlardan bahsedelim. Olmak ya da olmamak yerine ben sözüme bilmek ya da bilmemek diyerek başlamak istiyorum. Buna bağlı olarak sorulması gereken çok önemli sorular var. Kim bilecek, kim bilmeyecek? Kim neyi bilecek, neye karar verecek? Ne hakla bilecek? Kamu yararı tartışması hep bu sorulara yeniden cevap veren, cevaplar üreten bir kavramdır. Bilmek ya da bilmemek her zaman çok önemli olmuş yani dinsel olarak da bilenler ve bilmeyenlerin bir olmadığı söylenmiş.

Yurttaş ne kadar çok şey bilirse bu o kadar iyidir. Yani genel anlamda yurttaş ne kadar çok şey bilirse bunda o kadar büyük kamu yararı vardır. Gazeteciliğin demokrasi içinde ki vazgeçilmez rolünü haklı gösteren temel aksiyon bu. Tabi bunun bir takım sınırı yok. Yurttaş her şeyi sonuna kadar öğrenme hakkına sahip mi değil mi? Burada tabi günümüzde de devam eden bir kampanyayı görüyoruz. Bir taraftan ülkeye hükmedenler ya da hükümet edenler yani, bilgiyi üretenler var. Onlar pek çok şeyin yurttaşlar tarafından bilinmesini istemiyorlar. Öbür tarafta ise gazeteciler, akademisyenler var. Onlar ise bilinen şeyler alanının mümkün olduğu kadar geniş olmasından yanalar. Bu uzun yılardan beri böyle süregelen bir mücadele. Genel olarak nerede kamu çıkarı vardır diye bakacak olursak, önemli bir haksızlığın düzeltilmesinde kamu çıkarı vardır. Tüm bunların oluşabilmesi, için ise basın özgürlüğü şarttır. Gazeteciliğin can suyu basın özgürlüğüdür.  Toplumda basın özgürlüğü olacak fakat basın bu özgürlüğünün yanında bunun getirmiş olduğu sorumlulukları da taşıyacak, üstlenecek. İnsanların kişisel hak ve özgürlüklerine zarar vermeden böyle bir düzen sağlanmalıdır” ifadelerine yer cerdi.   

 

 
Erzurum tarım ekonomisine bilimsel bakış
 
Grafik Tasarım’da Marka Kent yaklaşımı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dadaşlar önce ‘Erzurum’ diyor..
Erzurum ikamet ettikleri ilde doğanların toplam nüfus içinde oluşturduğu ...
Erzurum doğum istatistikleri açıklandı
TÜİK 2016 Doğum istatistiklerini açıkladı. 2016 yılında 14 bin 861, 2011-2016 ...
Kararı Erzurumlu uzmanlar verecek
Ardahan'da inşaat alanında yapılan kazı sırasında bulunan Rus generale ...
 
Çocuk gelinlere hayır..!
Erzurum Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım ...
Ulaştırmada Akıllı Şehirler önceliği
Ak Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Dünyadan ve Türkiye’den ...
'Mücadelemiz Ahıska Türkleri için”
Dünya Ahıska Türkleri Birliği Başkanı ((DATÜB) Ziyatdin Kassanov, 1944 ...
 
Erzurum 2 bin 830 yabancı uyrukluyu ağırlıyor
TÜİK verilerine göre yabancı uyruklu kişilerin yoğun olarak yaşadığı iller ...
'Erzurum’da en çok kadınlar okuyor'
Erzurum’u hem garnizon, hem de ilim ve kültür şehri olarak adlandıran ...
İşte Erzurum’un Aile Gerçeği
TÜİK İstatistiklerle Aile 2016 sonuçlarını paylaştı. Erzurum toplam hane ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva