Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Erdoğan’dan Filistin’e destek mesajı
Erdoğan’dan Filistin’e destek mesajı
İşgücü istatistikleri açıklandı
İşgücü istatistikleri açıklandı
Tunç'tan yeni anayasa açıklaması
Tunç'tan yeni anayasa açıklaması
Görgün İHA teknolojisini değerlendirdi
Görgün İHA teknolojisini değerlendirdi
Gazze'de can kaybı 35 bin 303'e yükseldi
Gazze'de can kaybı 35 bin 303'e yükseldi
HABERLER>TÜRKÄ°YE
21 Ocak 2014 Salı - 09:44

İşte bizim Başbakanımız...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, beş yıl sonra çeşitli temaslarda bulunmak üzere Belçika'nın başkenti Brüksel'e geldi. Erdoğan, Suriye'deki vahşetin dünyaca izlendiğini belirtti.

İşte bizim Başbakanımız...

Avrupa Birliği (AB) liderleriyle görüşmeler yapmak üzere Brüksel'e gelen Başbakan Erdoğan'ı binlerce partili vatandaş karşıladı. Kaldığı otelin yakınındaki meydanda Belçika emniyeti geniş güvenlik önlemi aldı.

''EY DÜNYA...''

Otobüsün üzerinden kalabalığa seslenen Erdoğan, ''Bugünkü buluşmamızın çok farklı bir döneme rastlaması, bu toplantıya ayrı bir anlam kazandırıyor. Bilemiyorum, az önce dünyanın birçok kanalında Suriye'deki vahşeti izledik. Onbinlerce insanın, şu ana kadar 150 bin insanın yediden yetmişe nasıl öldürüldüklerini izlediler. Yarın Cenevre-2 toplantısı var. Şimdi de biz de Brüksel'den 'Ey dünya, 150 bin insanın öldürüldüğü Suriye'ye karşı acaba sessiz mi kalacağız?' Cenevre-2'de ses ver demek zorundayız. Suriye'deki bu insanlık katliamına karşı ses ver diyoruz. Zira, ufacık yavruların nasıl öldürüldüğü bu resimlerde gösteriliyor. Kimyasal silahlarla, konvansiyonel silahlarla onbinlerce insanın nasıl öldürüldüğü burada gösteriliyor'' şeklinde konuştu.

''İNANIYORUM Kİ CENEVRE-2 BU ADIMLARIN ATILDIĞI BİR TOPLANTI OLACAK''

Şu anda Türkiye'de 700 bin Suriyeli sığınmacının barındırıldığını söyleyen Erdoğan, Türkiye olarak açık kapı politikasını sürdüreceklerini ifade etti. Brüksel'in uluslararası bir buluşmanın yeri olduğunu vurgulayan Erdoğan, belediye yönetimine akşam saatleri olmasına karşın çok sayıda insanın toplanmasına izin verdiği için insani duyarlılıktan ötürü teşekkür etti. Başbakan Erdoğan, Batı toplumunun Suriye'deki vahşete karşı sesini yükseltmek durumunda olduğunu vurgulayarak ''İnanıyorum ki, Cenevre-2 bu adımların atıldığı bir toplantı olacaktır.'' dedi.

BAŞBAKAN'DAN 'GÜÇ DEVŞİRMESİ' VURGUSU

Yarın Türkiye-AB ilişkileriyle alakalı birçok görüşme yapacaklarını kaydeden Başbakan Erdoğan, ''Temenni ederim ki bu görüşmeler AB'deki fasıllarla ilgili adımlarımızın çok daha farklı bir şekilde atıldığı görüşmeler olur. İnanıyorum ki, geleceğe yönelik birlik ve beraberliğimizin bu noktada AB'nin güç devşirmesi noktasında da farklı bir başlangıç olur.'' şeklinde konuştu.

GURBETÇİLERE: 17 ARALIK SİZİ RAHATSIZ ETMESİN

Başbakan Erdoğan, meydanda toplananlara yaptığı konuşmasında, 17 Aralık'ta gerçekleştirilen rüşvet ve yolsuzluk operasyonuna da değinerek, ''Huzurlu ve rahat olun. 17 Aralık sizleri rahatsız etmesin. 25 sizleri rahatsız etmesin. Bütün bunların üstesinden gelmeye muktedir bir AK Parti iktidarı vardır, bunu unutmayın. İftiralar asla yer bulmayacaktır. Çünkü güneş balçıkla sıvanmaz. Yarın bugünden daha güzel olacak. İnşallah 2014, 2013'ten çok daha güzel olacak. Emin adımlarla geleceğe yürüyoruz.'' dedi.

BAŞBAKANA BRÜKSEL'DE ALTI BAKAN REFAKAT EDİYOR

Başbakan Erdoğan'ın Brüksel temaslarına Başbakan Yardımcıları Beşir Atalay ve Emrullah İşer, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, AB Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci de eşlik ediyor.

ERDOĞAN, AB İÇİN KRİTİK TEMASLAR YAPACAK

Ziyaret, Erdoğan'ın 5 yıl aradan sonra Brüksel'e yapacağı ilk ziyaret olmasının yanı sıra temaslar sırasında verilecek mesajların Türkiye-AB ilişkilerinin geleceği açısından belirleyici niteliğe sahip olma potansiyeli taşıması açısından da önem taşıyor.

Başbakan Erdoğan yarınki temasları çerçevesinde, AB Konseyi Başkanı Herman Van Rompuy, AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso ve Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Martin Schulz'la hem ayrı ayrı hem de çalışma yemeği formatında dörtlü zirvede bir araya gelecek.

Dörtlü zirve, Brüksel'de çok rastlanan bir uygulama olmaması ve ziyarete verilen önemi yansıtan bir boyuta sahip olmasıyla dikkati çekiyor. Komisyonda yapılacak temaslara AB Dışişleri ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton, AB Komisyonu'nun genişleme ve komşuluk politikasından sorumlu üyesi Stefan Füle ve AB Komisyonu'nun ticaretten sorumlu üyesi Karel De Gucht'ün de katılması öngörülüyor.

Erdoğan'ın AP temasları sırasında da sadece Schulz ile değil aynı zamanda AP'deki siyasi grupların liderleriyle ortak bir toplantıda bir araya gelmesi bekleniyor.

TÜRKLER'İN BELÇİKA'YA GÖÇÜNÜN 50 YILI

Başbakan Erdoğan'ın AB temaslarının yanı sıra Türklerin Belçika'ya göçünün 50. yılı kutlamaları çerçevesinde düzenlenen bir toplantıda konuşması ve Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Belçika 2. Genel İstişare Kurulu Toplantısı'na katılması bekleniyor.

 
Vali Altıparmak gönülleri fethediyor
 
Başbakan Erdoğan bu vahşete dur diyen lider
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hacı Dayı 21 Ocak 2014 Salı 09:34

Şükürler olsun Türkiye olarak Bu vahşete sessiz kalmadık... Allah ömrüne ömür katsın Başbakanım... Türkün yüksek sesi...

Yorumu oyla      3      2  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Altındal'ın Hiç Bilinmeyen İcraatı
Adnan Menderes idam edildiğinde bir tek kepenk kapatan bile olmamıştı. ...
Hem dışarıdan, hem içeriden saldırı var
Başkent Kulisi'nde gündemi değerlendiren Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, ...
MİT'ten çok önemli uyarı
Müslüman Kılıklı Misyonerler
 
Davutoğlu 'Erzurum Kale' dedi
Dışışleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye'de 12 yılda özgüven aşısı yapıldığını ...
76 milyonu bir ve beraber göreceğiz
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, nice hayırsever ve yürekli gönül dostlarının ...
Müslüman Müslüman’a tuzak kuramaz
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Müslüman Müslüman'a tuzak kuramaz. Bırakın ...
 
Aç bırakarak öldürme taktiği uygulanıyor
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Suriye'de Ortaçağ savaşlarını andıracak ...
Bizim yaptığımız yardımın 10'da birini yapmadılar
Suriye'deki insani kriz, üçüncü yılında devam eden çatışmalarla korkunç ...
Bu arkadaşımız Türkiye vatandaşı mı?
Zaman Gazetesi yazarı Şahin Alpay'ın yazdığı 'nükleer' yazısına Bakan Yıldız sert tepki gösterdi.
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva