Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Erdoğan’dan 'Türkiye ortak paydası' vurgusu
Erdoğan’dan 'Türkiye ortak paydası' vurgusu
Işıkhan’dan İŞKUR’a davet
Işıkhan’dan İŞKUR’a davet
ASHB Vizyon Belgesi ve Eylem Planı açıklandı
ASHB Vizyon Belgesi ve Eylem Planı açıklandı
Tekin'den mülakat açıklaması
Tekin'den mülakat açıklaması
Tunç: 'Yargımıza güvenelim’
Tunç: 'Yargımıza güvenelim’
HABERLER>SAĞLıK & YAŞAM
11 Ağustos 2013 Pazar - 08:16

İspir Bayburt'a aktı!

Bayburt şu ana kadar görmediği bir şenliğe ev sahibi yaptı. Şehirin kuzeydoğusunda kalan ve merkeze en uzak köy olan 60 hanelik Rize sınırındaki Yoncalı Köyü Şenlikleri'ne 5 binden fazla kişi katıldı.

İspir Bayburt a aktı!

Sıla-ı rahim duygularını yaşatmak yanında insanların birbirini tanıması, şehir hayatının yabancılaşmış ortamından kurtulma, akrabalık ve kardeşlik hukukunu geliştirme ve pekiştirme amacıyla düzenlenen şenlikte, coşkulu ve renkli anlar yaşandı. 

Yoncalı Köyü Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından düzenlenen yöre kültürünü genç nesillere aktarmak yanında birlik ve beraberlik duygularının yaşatılmasının da amaçlandığı ve bundan sonra geleneksel hale getirilen 1. Yoncalı Köyü Şenlikleri'nde, çeşitli yöresel eğlenceler, sponsorlar adına düzenlenen çeşitli turnuvalar, çocuklar arasında şarkı yarışması, türkü akşamı ve bazı sosyal etkinlikler yapıldı. 

Rize sınırındaki 60 hanelik Yoncalı köyündeki şenliğin ikinci gününe Rize ver Erzurum'un ilçeleri ve köyleri yanı sıra çevredeki Bayburt'un köylerinden ve ülke geneli ve yurtdışındaki Yoncalılarca yoğun katılım gerçekleşti. Köyün 'Çorak' adı verilen ağaçlarla çevrili çimenlik alanında 5 binden fazla insan şenliğin tadını çıkardı. Sabah erken saatlerinde ikram için kavurmalar kazanlarda pişirilmeye başlanırken köy halkı da şenlik alanına akın etti. Yoncalı Yaz Şenliği etkinliğinin ikinci günü çuval, sandalye yarışması gibi yarışmalarla başladı. Yarışma sonucunda dereceye girenler köy muhtarı Mehmet Aydın ve Yoncalı Köyü Kültür ve Yardımlaşma Derneği Akif Albayrak tarafından madalya ve çeşitli hediyelerle ödüllendirildi. 

Şenlik dolayısıyla bir konuşma yapan köy muhtarı Mehmet Aydın, emeği ve katkısı olan herkese teşekkür etti ve daha da güzel eğlenceler düzenleyeceklerini belirtti. 

Yoncalı Köyü Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Akif Bayrak ise bayramlaşma ve yaz şenliği programına gösterilen ilgiden dolayı tüm katılımcılara ve katkısı olanlara ve sponsorlara teşekkür etti. Bayrak, bu tür programlarla sıla-i rahim duygularını daha da geliştireceklerini kaydederek kardeşlik hukukunu, köy ve çevre köy halkı arasındaki sevgi ve saygıyı daha üst seviyeye çıkaracaklarını söyledi. 

AK Parti Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek ise katılımcıların Ramazan Bayramı'nı kutlayarak yatırımlardan daha fazla pay alabilmek ve Bayburt'un milletvekili sayısını 2'ye çıkarabilmek için yaz boyunca köy köy dolaşarak başlatmış olduğu emeklilerin nüfus kayıtlarını Bayburt'a aldırmaları çağrısını yineledi. 

Daha sonra Bayburtlu Türk Halk Müziği sanatçısı Oktay Köroğlu'nun sahne almasıyla devam eden şenlikte yöresel sanatçı Devran'la hareketlilik kazandı. Devran söylediği türkülerle şenliğe katılanları coşturdu. 

Ardından sahne alan Cimilli İbo ise şenlik heyecanını zirveye taşıdı. 2,5 saat sahne alan Karadeniz'in sevilen sanatçısı Cimilli İbo, şenliğe katılan vatandaşları anlattığı Karadeniz fıkraları ile güldürürken söylediği Karadeniz türküleriyle de katılımcılara unutulmaz bir gün yaşattı. Şenlik sonunda ise katılımcıların almış olduğu biletler karşılığında çekiliş yapılarak talihlilere çeşitli hediyeler verildi. 

Şölene protolden Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, Ak Parti İl Başkanı Yusuf Elçi, İl Genel Meclisi Başkanı Raci Bayrak, İl Özel İdare Genel Sekreteri Ziyeddin Babacan ve İl Genel Meclisi Üyesi Ali Çiçek katıldı.

 
Bu İllerde Yaşayanlar 'YAŞADI'
 
Nihayet Belirlendi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İbni Sina 1000 yıl önce yazmış!
Baş ağrısından cinselliğe kadar hepsinin çaresi var...
'Dünya sanki başıma yıkıldı'
Erzurum Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi'nde tedavi görüyor...
Erzurumlu minik kız hayata tutundu
Gökhan Uygur'un bağışlanan böbreği, böbrek hastası 3 yaşındaki Meryem ...
 
Bin 90'ın 100'ü Erzurum'un
Bin 90'ın 100'ü Erzurum'un
Püis İftar Verdi
Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası (PÜİS) Erzurum Şubesince Emirşeyh ...
Dadaşlar Keçiören'de Buluştu
Keçiören'de düzenlenen Ramazan şenliğinin 26. konuğu Erzurumlu dadaşlar ...
 
Dadaşlar Mamak'a Konuk Oldu
Mamak Belediyesi, Erzurumluların düzenlediği geceye ev sahipliği yaparak ...
Tarzan merdiveninden düştü
Erzurum’da spor salonunda Tarzan merdivenine tırmanırken düşen çocuk hastanelik oldu.
Erzurum'da başarılı operasyon
Şemsiye yöntemi
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva