Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
'Türkiye ekonomisine çok güçlü bir güven var'
'Türkiye ekonomisine çok güçlü bir güven var'
Koca’dan istihdam müjdesi
Koca’dan istihdam müjdesi
Gazze’de can kaybı 34 bin 356’ya yükseldi
Gazze’de can kaybı 34 bin 356’ya yükseldi
Kurtulmuş: 'Bundan sonra eylem zamanıdır'
Kurtulmuş: 'Bundan sonra eylem zamanıdır'
‘Filistin’in yanında olmaya devam edeceğiz’
‘Filistin’in yanında olmaya devam edeceğiz’
HABERLER>KÜLTÜR & SANAT
13 Ekim 2014 Pazartesi - 11:11

İlden ve Çelik birinci oldu

Geleceğin sanatçıları Erzurum’da sahne aldı.

İlden ve Çelik birinci oldu

Geleceğin sanatçıları Erzurum’da sahne aldı.  Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nce düzenlenen "Sahne Sırası Sende" adı altında yapılan Gençlik Merkezleri Türk Müziği grup birinciliği yarışmaları Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezinin ev sahipliğinde yapıldı. Atatürk Üniversitesi Kültür ve Gösteri Merkez’inde düzenlenen ses yarışmasına yoğun bir ilgi olurken, geleceğin sanatçıları, Türkiye finallerine kalmak için Erzurum’daki grup şampiyonasında kıyasıya yarıştı. Sesleri ile salondakileri büyüleyen genç sesler, unutulmaz bir gün yaşattılar.
 YURDUN DÖRT BİR YANINDAN TÜRKÜLER SESLENDİRİLDİ
 Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdür Yardımcıları Hasan Davulcu,  Fatih Gültekin, Palandöken Kaymakamı Gürbüz Karakuş, Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, ilçe müdürleri Suat Yılmaz, Köksal Kaçmaz ve çok sayıda davetli yarışmayı ilgi ile izledi. Jüri üyeleri Cumhur Kura, Necmi Kıran ve Süleyman Yardımcı ise dereceye giren sanatçıları seçmek için kafa yordu. Erzurum, Artvin ve Bayburt illerinin katılımıyla düzenlenen Türk Müziği “Sahne Sırası Sende” adlı ses yarışması birbirinden renkli görüntülere sahne oldu. 3 ilden yaklaşık olarak 14-21 ve 22-29 yaş aralarında 50 kız ve erkek solo ve çalgı grubunun katıldığı ses yarışması katılımcıları büyüledi. Farklı kültürlerin bir arada yer aldığı ses yarışmasında gençlik merkezi sanatçıları davetlilere muhteşem bir türkü şöleni yaşattı. Karadeniz müziğinden, Doğu Anadolu müziğine kadar bütün türkülerin söylendiği ses yarışmasında gençlik merkezleri, grup birinciliği için birbirleriyle kıyasıya yarıştılar.
 EV SAHİPLİĞİ YAPMAKTAN MUTLUYUZ
 Yarışmada jüri karşısında performanslarını sergileyen gençlik merkezi sanatçıları, zaman zaman da jürinin eleştirilerine maruz kalarak ter döktüler.Programın açılış konuşmasını yapan Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, Erzurum olarak böylesi bir yarışmaya ev sahipliği yapmaktan mutlu olduklarını söyledi. Taşkesenligil, “İlimizde yapılan yarışmaya yedi ilden üç il katıldı. Genç sanatçılar performansları ile profesyonel sanatçıları aratmadı. Hem Erzurum, hem de diğer illerin katılımcılarını ve orkestra ekiplerini kutluyorum” dedi.
 HEDEF TÜRK MÜZİĞİNİ ÖN PLANA ÇIKARMAK
 Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Fatih Gültekin, çocuklara tarih ve kültür şuurunu kazandırmak için böyle güzel çalışmalar yaptıklarını söyledi. Gültekin,” İl birinciliği, grup birinciliği ve Türkiye finali olmak üzere 3 bölüm olarak yapılan Türk Müziği Sahne Sırası Sende yarışmasının ayağı olan grup birinciliği aşaması için Erzurum’dayız. Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak Türk Müziği ve Türk Sanat Müziğinin ön plana çıkarılması için elimizden gelen bütün gayretleri sarf etmeye çalışıyoruz. Bu bağlamda bakanlığımız genelinde sağlam bir tarih ve kültür şuurunu kazandırmak istiyoruz. Grup birinciliği yarışmalarından sonra gala ve final gecemiz olacak” dedi.  Yarışmada solo dalında erkekler 14 21 yaş grubunda Erzurum’dan Uğur İden birinci olurken, Artvin’den Mustafa Sarıbaş  ikinci oldu.
Bayanlarda ise Erzurum’dan Aynur Çelik birinci olurken, Artvin’den Özlem Yıldız ikinci oldu. 22-29 yaş soloda Erzurum’dan Mehmet Şirin Karaduman birinciliği kazandı. Yarışmanın sonunda sola ve yaş gruplarında ilk üçe girenlere ödülleri verildi.

 
ASİMDER Metzamor’a dikkat çekti
 
Erzurum’a tam not
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Bi çay getir kıtlama’
Fantazi müziğin ünlü sesi Erzurumlu sanatçı İbrahim Erkal, yeni yaşına ...
50 genç ‘Sahne Sırası Bende’ dedi
Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından ...
'Beş şehir' Projesi başlıyor
Ahmet Hamdi Tanpınar'ın hayatın tesadüfleri olarak nitelendirdiği Ankara, ...
 
TKB’den Yakutiye Kent Meydanı'na Ödül
Tarihi Kentler Birliği Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını ...
‘Maskeliler’ EDT sahnesinde
Ilan Hatsor’un Maskeliler oyunu Erzurum EDT Sahnesinde
Gençlik Merkezleri Erzurum'da yarışacak
Gençlik Merkezleri Türk Müziği Grup Yarışması 7 ilin katılımı ile Erzurum’da yapılacak.
 
‘Sizin Oraların Nesi Meşhur’
Antalya Ticaret Borsası’nın (ATB) bu yıl beşincisini düzenleyeceği Türkiye’nin ...
Palandöken gençlere fırsat sunuyor
Yaklaşan eğitim sezonu öncesi programlarını yenileyen Palandöken Belediyesi’nin ...
EDT ‘Perde’ diyor..
Erzurum Devlet Tiyatrosu, bugün 19:30’da A. Turan Oflazoğlu’nun yazdığı, ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva