Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Asla taviz vermeyeceğiz'
HABERLER>EĞÄ°TÄ°M
12 Temmuz 2017 Çarşamba - 10:53

İlahiyat Fakültesinden bir öncülük daha

Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ilklere öncülük etmeye devam ediyor.

İlahiyat Fakültesinden bir öncülük daha

Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ilklere öncülük etmeye devam ediyor. Yüksek Öğretim Kurulu tarafından İlahiyat Fakültesi öğrencilerine öğrenimleri sırasında öğretmenlik için formasyon alma hakkı tanındığını duyuran Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sinan Öge, fakültelerinin öncülüğünde konuya ilişkin olarak “Pedagojik Formasyon Dersleri Uygulama Çalıştayı” düzenleyeceklerini belirtti. Yapılan çalışmadan elde edilen sonucu tavsiye niteliğinde Türkiye’deki tüm İlahiyat Fakültelerine göndereceklerini kaydeden Dekan Öge, bu sayede Atatürk Üniversitesi ve İlahiyat Fakültesi olarak konuyla ilgili bir birliktelik sağlanmasına da ciddi katkı sunacaklarını dile

1998 yılına kadar İlahiyat Fakültelerinin kendi müfredatı içerisinde pedagojik formasyon dersi vermekte olduğunu, ancak daha sonra bu uygulamanın kaldırıldığını dile getiren Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sinan Öge, bu doğrultuda öğrencilerin Eğitim Fakültelerinin yürüttüğü sertifika programlarına ücretli olarak katılmak zorunda bırakıldığını söyledi. Bu durumun öğrencilerde ciddi mağduriyet yarattığına dikkat çeken Öge, nihayetinde problemin çözülerek eskiden olduğu gibi pedagojik formasyon derslerini İlahiyat fakültelerinin kendi eğitim öğretim sürecinde yürüteceklerini söyledi.

İlahiyat Fakültesi öncülüğünde “Pedagojik Formasyon Dersleri Uygulama Çalıştayı” düzenleyeceklerini belirten Öge, yaklaşık 20 üniversiteden gelecek alan uzmanlarının söz konusu dersler ve dağılımı noktasında bir çalışma yapacaklarını duyurdu. Çalışmanın sonucunu Türkiye’deki tüm İlahiyat Fakültelerine birer tavsiye niteliğinde göndereceklerini söyleyen Öge, “Bu sayede Atatürk Üniversitesi ve İlahiyat Fakültesi olarak konuyla ilgili bir birliktelik sağlanmasına ciddi katkı sağlamış olacağız” dedi. 

İLAHİYAT FAKÜLTELERİNE PEDAGOJİK FORMASYON HAKKI

 Eskiden olduğu gibi artık pedagojik formasyon derslerini İlahiyat fakültelerinin kendi eğitim-öğretim sürecinde yürütebileceklerini duyuran Dekan Öge, “ Bilindiği üzere 1998 yılına kadar İlahiyat Fakülteleri kendi müfredatı içerisinde pedagojik formasyon dersi vermekte idi. Mezun olan öğrencilerimiz doğrudan öğretmen olarak atanabiliyordu. Ancak daha sonradan bu uygulama kaldırıldı ve öğrencilerimiz Eğitim Fakültelerinin yürüttüğü sertifika programlarına ücretli olarak katılmak zorunda bırakıldı. Hem ücret karşılığı olması hem de yeterli kontenjan açılamaması öğrencilerimizin mağdur olmasına sebebiyet veriyordu. Hem genel talep hem de Fakültemizin de aralarında bulunduğu bir komisyonun YÖK nezdinde girişimlerinin katkısıyla nihayet bu problem çözüldü. Artık eskiden olduğu gibi pedagojik formasyon derslerini İlahiyat fakülteleri kendi eğitim öğretim sürecinde yürütecekler. Bu bağlamda mevcut ders kredileri 150’ye düşürülecek ve ilave 25 kredilik formasyon dersleri bu yıl birinci sınıfta olanlardan başlamak üzere dört yıllık süreç içerisinde verilecektir” ifadelerine yer verdi.

“PEDAGOJİK FORMASYON DERSLERİ UYGULAMA ÇALIŞTAYI”

İlahiyat Fakültesi olarak, öncülük ederek konuyla ilgili bir çalıştay düzenlediklerini belirten dekan Öge, “Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi olarak öncülük yaparak konuyla ilgili bir çalıştay düzenlemekteyiz. 12.07.2017 Çarşamba günü yaklaşık 20 üniversiteden misafir edeceğimiz alan uzmanları söz konusu dersler ve dağılımı noktasında bir çalışma yapacaklar. ''Pedagojik Formasyon Dersleri Uygulama Çalıştayı'' isimli bu çalışmanın sonucunu Türkiye’deki tüm İlahiyat Fakültelerine tavsiye niteliğinde göndereceğiz. Böylece Atatürk Üniversitesi ve İlahiyat Fakültesi olarak konuyla ilgili bir birliktelik sağlanmasına ciddi katkı sağlamış olacağız” diye konuştu.

 
ATASEM'den Yabancılara Türkçe Eğitimi
 
Erzurumspor’dan üç transfer
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ATASEM'den Yabancılara Türkçe Eğitimi
Atatürk Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (ATASEM) ...
108 Üniversitenin öğrencileri Erzurum'da
Atatürk Üniversitesinde önlisans ve lisans programları için 2016-2017 ...
Kozluk'tan Erzurum'a eğitim köprüsü
Batman’ın Kozluk ilçesinde TEOG’da dereceye giren 40 öğrenci Karadeniz ...
 
52 yıl aradan sonra Erzurum’da buluştular
Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Fito Teknik Bölümü 1965 mezunları ...
Yakutiye Gençlik Merkezi’nden akademi çalışması
Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Yakutiye Gençlik ...
912 öğrenciye kültür-sanat desteği
Palandöken Belediyesi Recep Tayyip Erdoğan Kültür Merkezi ve Spor Kompleksin ...
 
Sertifikalı Kamu İhale Mevzuatı Eğitimi başlıyor
Atatürk Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (ATASEM) ...
ŞEHİRDER’de eğitim gündemi
ŞEHİRDER Çocuk Akademisi Koordinatörü Nurdan Efe, 3 Temmuz -25 Ağustos ...
Yaz Spor Okulları resmen başladı
Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü tarafından her yıl geleneksel ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva