Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kamuda tasarruf ve verimlilik dönemi
Kamuda tasarruf ve verimlilik dönemi
KOSGEB girişimcilik Destekleri güncellendi
KOSGEB girişimcilik Destekleri güncellendi
MHP’den Yerel Yönetim Kampı
MHP’den Yerel Yönetim Kampı
Milli coşku doruğa çıkacak
Milli coşku doruğa çıkacak
Erdoğan’dan terörle mücadele vurgusu
Erdoğan’dan terörle mücadele vurgusu
HABERLER>ASAYÄ°Ş
7 Ağustos 2013 Çarşamba - 03:16

Ünlüler farş oldu! İşte şifreleri...

Emniyetten açıklama var...

Ünlüler farş oldu! İşte şifreleri...

İstanbul Narkotik polisinin torbacı olarak bilinen sokak satıcılarına yönelik gerçekleştirdiği ve 29 ünlü ismin de gözaltına alındığı uyuşturucu operasyonuyla ilgili şaşırtıcı bilgiler ortaya çıkıyor.

Yeşilçam oyuncusu Hanefi Eray Özbal’ın Cihangir’deki Boğaz manzaralı teras kat dairesinde Hint keneviri yetiştirdiği tespit edildi. Özbal’ın, yetiştirdiği kenevirleri ünlü isimlere sattığı belirlendi.  Aralarında Kenan İmirzalıoğlu, Engin Altan Düzyatan, Engin Günaydın, Sarp Apak, Nehir Erdoğan gibi isimlerin de olduğu ünlüler de “uyuşturucu ve yer temin etmekle” suçlanıyor. Aynı film ve dizilerde oynayan oyuncuların birlikte uyuşturucu kullandığı da iddialar arasında. Gözaltına alınan ünlü isimler arasında bağımlılık derecesinde uyuşturucu kullanan ise yok. Sadece kullanıcı olduğu öğrenilen İlker Aksum serbest bırakılırken, diğer 28 ünlü isim dün Adli Tıp Kurumu’na getirildi. Bu arada kan ve kıl testi için örnek alınan ünlüler, bugün adliyeye sevk edilecek.

Beyoğlu, Cihangir ve Beşiktaş bölgesinde faaliyet yapan uyuşturucu şebekesine yönelik çalışma 11 ay önce başladı. Murat ve Şengül Yaşar isimli karı koca ile Ahmet Çardak isimli torbacılara yönelik yapılan çalışmalarda Yeşilçam oyuncusu Hanefi Eray Özbal’a ulaşıldı. Ünlü oyuncunun Cihangir’deki Boğaz manzaralı teras kat dairesinde Hint keneviri yetiştirdiği tespit edildi. Özbal’ın, yetiştirdiği kenevirleri ünlü isimlere sattığı belirlendi. Ünlülerin torbacısı haline gelen Özbal’ın belirli bir ısıda ve ışıkta bulunması gereken Hint kenevirlerini yetiştirmek için evinden hiç ayrılmadığı öğrenildi. Operasyon öncesinde 5 ay boyunca polis tarafından takip edilen Özbal’ın bu süre içinde evinden hiç çıkmadığı görüldü. Özbal ile ünlüler arasındaki uyuşturucu bağını ise dizi oyuncusu Hakan Yılmaz’ın şoförü Ahmet Sağlam’ın sağladığı öğrenildi. Hakan Yılmaz’ın Sağlam’ın uyuşturucu sabıkasından haberinin olduğu ancak torbacılık faaliyetleri ile bağının olmadığı bildirildi. Polis takibine takılan ilk isim ise ünlü şarkıcı Mehmet Erdem oldu. Sanatçının evinden bir miktar ecstasy ve esrar çıktı. Daha önce de uyuşturucu kullanmaktan gözaltına alınan Erdem, uyuşturucudan uzak duracağını açıklamıştı. Erdem’in bu açıklamaları yaptığı dönemde de evinde uyuşturucu partisi verdiği iddia edildi.

Uyuşturucu şifresi: Film ve CD var mı?

Uyuşturucu kullanımına aracılık etmek, uyuşturucu kullanımı için yer temin etmekle suçlanan ünlülerin kendi aralarında şifreli konuştuğu tespit edildi. Teknik takibe takılan konuşmalarda, Özbal’ı arayan ünlülerin, ‘Gazozun var mı?’, ‘Soğuk suyun var mı?’, ‘CD ve film var mı?’ gibi şifreler kullanması dikkat çekti. Ünlülerin gözaltına alındığı operasyonun önceki gün yapılmadığı, Diyarbakır’dan dağıtılması için esrar ve ecstasy gönderilmesinin ardından düğmeye basıldığı bildirildi. Diyarbakır’dan yola çıkarılan esrar Murat Yaşar ve Şengül Yaşar isimli karı koca torbacıya gönderildi. Esrarı Cihangir’de dağıtmayı planlayan karı kocaya baskın yapıldı. Karı kocanın evinden 4 kilo 400 gram esrar çıktı. Bir diğer torbacı Ahmet Çardak’ın evinden ise 5 kilo 536 gram ecstasy ele geçirildi. 19 torbacı ile 30 kullanıcının gözaltına alındığı operasyonda 5 kilo 666 gram ecstasy, 13 kilo 593 gram esrar, 126 gram amfetamin, 115 adet kök Hint keneviri, 3 adet hassas terazi, 2 adet ruhsatsız silah, 46 adet fişek, 210 gram esrar tohumu ele geçirildi.

Emniyet: Ünlü oldukları için görmezden mi gelseydik?

Ünlü isimlerin gözaltına alınmasına yönelik eleştirileri değerlendiren emniyet yetkilileri “Takibe takılan kişiler ünlü olunca görmezden mi gelelim?” diyerek tepki gösterdi. Emniyet birimlerinin direkt ünlü isimleri hedef alan bir çalışma yapmasının mümkün olmadığı, yapılan planlı çalışmaya takılan herkesin işlem gördüğü bildirildi. İstanbul’da 4 yıl içinde 280 bin kişi hakkında uyuşturucu ticareti ve kullanımından işlem yapıldığı belirtildi.

Öte yandan, polis yetkilileri, operasyonda gözaltına alınan bazı ünlülere yönelik basın kuruluşlarında yer alan yorumlara da tepki gösterdi. Gezi olaylarına katılan kişilerin gözaltına alınması gibi bir durumun mümkün olmadığını belirten polis kaynakları, yürütülen soruşturma neyi gerektiriyorsa onun yapıldığını ifade etti.

‘Tedavi olup ekrana öyle çıksınlar’

Sanat çevresinde şok etkisi oluşturan gözaltılarla ilgili pek çok yorum yapılırken, gazeteci-yazar Bilal Özcan, uyuşturucu kullanan ünlülerin ekrandan uzak tutulması gerektiğini söyledi. Özcan, “Haftada 60 bin lira gelir elde eden Kenan İmirzalıoğlu’na özenmeyen, örnek almayan genç sayısı nadirdir. Onun için bu isimler, eğer uyuşturu kullanıyorsa tedavi olup ekranlara çıkmalıdır.” dedi.

 
Çocuklar Erzurum'a, anne kara toprağa, baba...
 
Seçimlerden hemen sonra yürürlüğe girecek!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
erzurumsporlu 7 Ağustos 2013 Çarşamba 03:37

bence bunlara ekran yasaklansın. çünkü kötü örnek olurlar.

Yorumu oyla      3      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çocuklar Erzurum'a, anne kara toprağa, baba...
Bir koca dehşeti daha!
Bu ne cesaret! (Olay Taşmağazalarda yaşandı)
Taşmağazalar’da ilginç hırsızlık olayı yaşandı.
Erzurum'da 145 kişi hakkında yasal işlem!
Erzurum'da yılın ilk 7 ayında uyuşturucudan 145 şahın hakkında yasal işlem yapıldı.
 
Erzurum'da biber gazlı gasp
Bakın ne ceza aldı
Birbirlerini yalanladılar!
1,5 yıl önce erzurum'da tanıştılar...
Resmi nikahsız kocaya şok!
Erzurum’da görücü usulüyle tanıştığı BayramA. ile kıyılan imamnikâhından ...
 
Sürücü perişan, aileler perişan!
Sürücü tutuklandı
Zimmete jet onama
21 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı
Güven Timleri enselerinden tuttu!
Erzurum Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Güven Timleri ekipleri ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva