Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Aile ve Gençlik Fonu’na başvuru verileri açıklandı
Aile ve Gençlik Fonu’na başvuru verileri açıklandı
Kurtulmuş’tan Yeni Anayasa çağrısı
Kurtulmuş’tan Yeni Anayasa çağrısı
Erdoğan: ‘Milletimize hayırlı olsun’
Erdoğan: ‘Milletimize hayırlı olsun’
‘Oyunları birer birer bozduk’
‘Oyunları birer birer bozduk’
HABERLER>KÜLTÜR & SANAT
7 Mayıs 2019 Salı - 15:11

Ülkü Ocaklarından dev konser

Erzurum kent merkezinde organizasyon düzenleyen Erzurum Ülkü Ocakları İl Başkanlığı vatandaşlara eşsiz anlar yaşattı. Ahmet Şafak’ın ve Yusuf Esmece’nin sahne aldığı kentte gençler unutamayacakları bir gece yaşadılar.

Ülkü Ocaklarından dev konser

Erzurum kent merkezinde organizasyon düzenleyen Erzurum Ülkü Ocakları İl Başkanlığı vatandaşlara eşsiz anlar yaşattı. Ahmet Şafak’ın ve Yusuf Esmece’nin sahne aldığı kentte gençler unutamayacakları bir gece yaşadılar.

“44’den Günümüze Milliyetçi Türkiye” şiarıyla Erzurumlulara 3 Mayıs Milliyetçiler Günü konser etkinliği düzenleyen Erzurum Ülkü Ocakları İl Başkanlığı vatandaşlardan tam not aldı. Konser ve şölen şeklinde alanın kurulduğu kent merkezinde sahne alan Ahmet Şafak vatandaşlara unutamayacakları bir gece yaşattı.

Konser etkinliği öncesinde konuşmacı olarak anons edilen Erzurum Ülkü Ocakları İl Başkanı Haktan Genç konuşması öncesinde Erzurumlulara Ülkü Ocakları Genel Başkanı Dr. Sinan Ateş’in selamlarını iletti.

Devlet Bahçeli Bey’in işaret ettiği ittifak çizgisi içinde gündemi de değerlendiren Genç konuşmasını şöyle sürdürdü: “3 Mayıs 1944, Ergenekon’da ateşe hükmedip dağları delen ve tüm engelleri ortadan kaldıran Türk milletinin yenilenen bir iman ve şuurla ayağa kalktığı gündür” dedi.

Milliyetçiliğin geleceğe sağlam ve iman şuuruyla adım atmak için gerekli bir durum olduğunu aktaran Genç “bizler tabutluklara koyulan nesillerden devraldığımız bayrağımızı evlatlarımıza bırakmak için mücadele etmeye devam edeceğiz. Türkçülük şuurunu yaşayıp yaşatmak için iman gücümüzü en zirvede tutacağız. Türk milliyetçileri, yaşadıkları her devirde, bulundukları her zeminde, baskıya, zulme ve haksızlığa boyun eğmemişler, geçmişinden aldığı tarihi ve kültürel değerleri yaşatmayı görev bilmiştir. Bu açıdan her türlü saygı ve takdire layık olduklarını sahip oldukları büyük ülküyle göstermişlerdir.

Türk Milleti'nin maddi ve manevi varlığına kast edenlere karşı gösterdiği anlamlı duruşun başlangıcı olan bu kutlu tarihin, 75. yıl dönümünü kutluyorum. Bilinmelidir ki, milletimiz tarih boyunca defalarca var olma mücadelesi vermiş, varlığını çok ağır bedeller ödeyerek korumasını bilmiştir. Türk Milliyetçileri her zaman Türk milletinin birliğinin, beraberliğinin ve bölünmez bütünlüğünün savunucusu olmuş ve daima olmaya da devam edecektir. Biliyoruz ki, Türk milliyetçiliği Türkiye Cumhuriyetini kuran yüksek fikrin ve geleceğimize olan bağlanışın adıdır. Milli menfaatlerin ön planda tutulması, milli tez ve tercihlerin belirleyici olması, millet ve vatan değerlerinin korunması için Türk milliyetçileri üzerlerine ne düşüyorsa yapmışlar ve böylece Türk tarihinin altın sayfalarında parlayan isimler olarak yerlerini almışlardır.

Türk milliyetçiliğinin büyük davasının kurucuları ve yılmaz savaşçıları olan başta merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş, Hüseyin Nihal Atsız, Zeki Velidi Togan, Reha Oğuz Türkkan ve daha nice çile arkadaşlarını rahmet ve minnetle anıyorum.

Türk Milletini çağdaş medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmayı hedefleyen ve bu ülkü uğruna her türlü mücadeleye girerek, kahramanca yıllarını heba edenleri bugün rahmetle yad ediyorum. Onların yaktığı Türkçülük meşalesinin asırlar boyunca sönmeden gelecek nesillere aynı azim ve kararlılıkla aktarılması gerektiği düşüncesiyle, dünya üzerindeki bütün Türklerin 3 Mayıs Türkçüler Günü’nü kutluyor, en derin selam, sevgi ve saygılarımı sunuyorum”.

Kerkük folkloru Kerküklülerden

Konuşmaların yapıldığı şiir ve şarkıların seslendirildiği 3 Mayıs Milliyetçiler Günü etkinliğinde Kerküklü gençler de sahne aldı. Kerkük’ün yerel kıyafetleriyle folklor gösterisi düzenleyen Kerküklü gençler geceye ayrı hava kattı.

Gençler doyasıya eğlendi

44’den günümüze Milliyetçi Türkiye sloganıyla Erzurum kent merkezinde konser etkinliği düzenleyerek ses sanatçısı Ahmet Şafak’ın vatandaşlara sahne almasını sağlayan Erzurum Ülkü Ocakları İl Başkanlığı kentte eşsiz ziyafet sağladı. Ahmet Şafak’tan önce Yusuf Esmece’nin sahne aldığı gecede gençler doyasıya eğlendi. Türkçülük gününü böylesi bir eğlenceyle yaşamış olmanın keyfini çıkaran gençler geç saatlere kadar müzik ziyafeti yaşadı.

 
Terör örgütüne geçit yok
 
Erzurum’dan 35 ülkeye ihracat
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sertçelik Ermeni Sorununun Arka Planını anlattı
Sertçelik, “Ermeniler Osmanlı devletine ihanet etmişlerdir. İtilaf Devletleri ...
Tarih öğrencilerinin tarihe yolculuğu
Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğrencileri Prof. ...
“Şiir Meclisinden Rahmet Mevsimine”
Türkiye Yazarlar Birliği Erzurum Şubesi tarafından gerçekleştirilen ve ...
 
Erzurum bir ilke adres olacak
MEB'in müzelerin, öğretmen ve öğrenciler için eğitim alanı olmasını amaçlayarak ...
“Doğu’nun Yedinci Oğlu Sezai Karakoç”
Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü, Gençlik ...
Paris’ten Erzurum’a gönül köprüsü
Erzurum Valisi Okay Memiş, Paris Hanımeli Derneği Başkan ve üyelerini ...
 
Ses sanatçısı Tosun beğeni topluyor
Geçtiğimiz günlerde “Bitlis’te Beş Minare” türküsüne klip yaparak internet ...
Hınıs’ta şairler gençlerle buluştu
Türkiye Yazarlar Birliği Erzurum Şubesi tarafından Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın ...
Hedef 500 bin turist
Erzurum’da her yıl binlerce turiste ev sahipliği yapan Tortum Şelalesinde ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva