Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
4 yılda 2 mahkemeden görevsizlik kararı
4 yılda 2 mahkemeden görevsizlik kararı
Savunma sanayi kahramanı: Nuri Paşa
Savunma sanayi kahramanı: Nuri Paşa
‘Kitap dünyasının kalbi Erzurum’da atacak’
‘Kitap dünyasının kalbi Erzurum’da atacak’
ETÜ’den I. Erzurum Fen Liseleri Sempozyumu
ETÜ’den I. Erzurum Fen Liseleri Sempozyumu
700 kilo uyuşturucu ele geçirildi
700 kilo uyuşturucu ele geçirildi
HABERLER>EĞÄ°TÄ°M
8 Ocak 2015 Perşembe - 13:02

Öğrenciler tartıştı, esnaf ödüllendirdi

Oltu Anadolu Lisesi öğrencileri sosyal etkinliklerine kaldığı yerden devam ediyor.

Öğrenciler tartıştı, esnaf ödüllendirdi

Oltu Anadolu Lisesi öğrencileri sosyal etkinliklerine kaldığı yerden devam ediyor. Okulda her yıl düzenlenen münazara yarışmalarında finale kalan 10B ve 10C sınıfları kıyasıya yarıştı.

Son günlerde de gündemi meşgul eden dil tartışması tüm boyutlarıyla ele alınarak “Yabancı dillerden dilimize sözcük alınması dilimizi zenginleştirir mi, yoksa yobazlaştırır mı?”konusu tartışıldı. Türkçeye yabancı dillerden sözcük alınmasının dili yobazlaştıracağını ifade eden 10B sınıfı 319 puana karşılık 335 puan aldı. Münazara finalini kazanan 10B sınıfı “Tema Market”in vermiş olduğu hediye çeklerini Müdür Başyardımcısı Osman Taşçı’nın elinden aldılar. Diğer grup ise Canbaba Lokantası’nın verdiği hediyeleri kazandılar.

Münazarayı kazanan,10B sınıfı öğrencileri Hilal Şahin, Ayşe Süzer, Şifa Karaca ve Zehra Yıldız; dilini kaybeden bir milletin her şeyi kaybedeceğini ifade etti. Bunu Atatürk’ün “Türk milletinin dili Türkçedir. Türk dili Dünyada en güzel, en zengin ve en kolay olabilecek bir dildir. Türk dili Türk milleti için kutsal bir hazinedir. Çünkü Türk milleti geçirdiği sayısız felaketler içinde, ahlakının, geleceğinin, hatıraların, çıkarlarının kısaca bugün kendi milletini millet yapan her şeyi dili sayesinde koruduğu görüyor.”sözleriyle ve Peygamber Efendimizin ”Türk dilini öğreniniz çünkü onlar için uzun sürecek egemenlik vardır.” Hadis-i Şerifi’ni örnek vererek Türk diline verilen ehemmiyeti dile getirdiler.

Kaşgarlı Mahmut’un da, Yunus Emre'nin de, Karamanoğlu Mehmet Bey’in de, Aşık, Paşa’nın da Ziya Gökalp ve daha nice ediplerimizin de durumun farkında olduğunu ve bunun için mücadele ettiklerini belirttiler.

Ayrıca grup sözcüsü Ayşe Süzer geçmişimizden şu örneği verdi: Vaktiyle Çinlilerin Türk bütünlüğünü bozmak için Türk hakanına verecekleri bir prensese karşılık Türk vatanından bir taş parçası istedikleri bilinmektedir. Hakan büyük bir gaflete düşerek bu tılsımlı taşı Çinlilere verince vatanda korkunç felaketler olur. Bir kısmı esareti kabul eder,bir kısmı ise yurtlarını terk ederler. Bugün de Düşmanlarımızın bizden çalıp koparmak istedikleri üç büyük tılsım vardır:

Birincisi Türk milletini birbirine bağlayan en önemli faktör olan güzel ve eşsiz Türkçemizdir. İkincisi Türk milletini tam bin yıl dünyanın en ahlaklı ve en medeni büyük kuvveti haline getiren Türk Müslümanlığıdır. Üçüncüsü ise Türk çocukları için daima büyük şeref ve güven kaynağı olan milli tarih ve ecdat sevgisidir.

Şimdi dikkat edersek açıkça görülüyor ki elimizden gidenler hep bunlar. Bugün artık birbirimizin dilini bilmiyor,değerini anlamıyor,inanışını küçümsüyor ve birçoklarımız kendi tarihimize hakaretler saçarak yetişiyoruz.Eğer hala çaresini bulmaya davranamazsak kendi elimizle hazırladığımız ve kendi büyük gafletimizle devam ettiğimiz bu manevi yıkılışı hiçbir başka kalkınış veya davranışla önleyemeyeceğimizi ifade ederek sözlerini bitirdi.

Jüri üyeleri ve edebiyat öğretmenleri Hakan Yeşilyurt ve Salim Eser bu güzel tartışmadan dolayı her iki sınıfla da gurur duyduklarını ve böyle öğrencilerimizin olduğu müddetçe geleceğe ümitle bakacaklarını ifade ettiler.

 
Doğu beyaza büründü
 
KUDAKA uzmanları bilgilendirme turunda
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ATAÜNİ’de reform süreci
Atatürk üniversitesinde devam eden Bologna Süreci çalışmaları kapsamında ...
Karabulut'tan 2014 siyasi ve iktisadi değerlenrdirme
Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi ...
Eğitime kar ve tipi engeli
Erzurum’da kar ve tipi nedeniyle bazı güzergahlar ulaşıma kapanırken eğitime de bir gün ara verildi.
 
‘2015 ETÜ yılı olacak’
Yaylalı, ‘Ülkemizin köklü bir geçmişe sahip olan, kadim şehri Erzurum’da, ...
İletişim’den Milli Mücadele belgeseli
Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim üyeleri Doç. Dr. Yusuf ...
Köy çocuklarını sevindirdiler
Erzurum Ülkü Ocakları tarafından başlatılan köy okulları kampanyası ile ...
 
Solak: Dakikada 3 bin kelime okuyabilirsiniz
Ayşenur Badıllı Solak, “İlkokulda hep tane tane okumayı öğrendik. Bu yüzden ...
"120" Sarıkamış Destanı gençlerle buluştu
Sarıkamış Şehitleri anısına 1. Dünya Savaşı’nda cepheye cephane taşıyan ...
2015 yılı kreş ücretleri belirlendi
Erzurum’da faaliyet gösteren Bakım merkezleri, Özel Kreş ve Gündüz Bakımevlerinin ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva