Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Asla taviz vermeyeceğiz'
HABERLER>EĞÄ°TÄ°M
21 Haziran 2022 Salı - 05:40

Özer öğretmenlere seslendi

Özer, mesleki çalışma programı başlangıcında öğretmenlere yönelik yayınladığı video mesajında, 2022 yılının ilk 5 ayında öğretmenlerin ve okul yöneticilerinin mesleki ve kişisel gelişimine destek olmak amacıyla verilen belge sayısının geçen yıla göre yüzde 220 oranında arttığını ifade etti.

Özer öğretmenlere seslendi

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, mesleki çalışma programı başlangıcında öğretmenlere yönelik yayınladığı video mesajında, 2022 yılının ilk 5 ayında öğretmenlerin ve okul yöneticilerinin mesleki ve kişisel gelişimine destek olmak amacıyla verilen belge sayısının geçen yıla göre yüzde 220 oranında arttığını ifade etti.

Bakan Özer, Öğretmen Bilişim Ağı (ÖBA) üzerinden çevrim içi gerçekleştirilerek bugün başlayan ve 24 Haziran tarihinde tamamlanacak olan Yaz Dönemi Mesleki Çalışma Programı'nın açılışında öğretmen ve okul yöneticilerine bir mesaj yayımladı.

ÖBA ana sayfasına giren tüm kullanıcıları karşılayan mesajında Özer, Covid-19 salgın koşullarında 2021-2022 eğitim öğretim yılını gerekli tüm önlemleri alarak yüz yüze eğitime ara vermeden tamamlamanın sevincini yaşadıklarını belirterek, eğitimin yüz yüze kesintisiz bir şekilde sürdürülmesi için göstermiş oldukları fedakarlıklardan dolayı öğretmenlere ayrı ayrı teşekkür ettiğini söyledi.

Yalnızca eğitim sisteminin değil, bir toplumun da öğretmeni kadar güçlü olduğunu vurgulayan Özer, şunları kaydetti:

“Ne mutlu bizlere ki 1 milyon 200 bin öğretmeni ile güçlü bir eğitim kadrosuna sahibiz. Bakanlık olarak öğretmenlerimizi her açıdan desteklemek onların toplumdaki itibarlarını artırmak ve mesleki gelişimlerini sürekli kılmak en öncelik verdiğimiz alandır. Bu hususta bu yıl tarihi nitelikte gelişmelere tanıklık ettik. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde müjdesini verdiği Öğretmenlik Meslek Kanunu 14 Şubat 2022 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Böylece 60 yıldır dile getirilen öğretmenlerimize yönelik müstakil bir meslek kanunu hayata geçirilmiş oldu. Bunun parçası olmaktan dolayı büyük bir mutluluk duyduğumu özellikle ifade etmek istiyorum. Bu kanun ile öğretmenlik, özel bir ihtisas mesleği olarak tanımlanmış oldu. Öğretmenlerimiz; öğretmen, uzman öğretmen ve başöğretmen şeklinde kariyer basamaklarında ilerleyebilecek, kazandıkları bu yeni unvanlarla uyumlu bir şekilde başta maaş artışı olmak üzere yeni özlük haklarına kavuşmuş olacaklar.”

Daha önce yıllık olarak düzenlenen öğretmenlerin mesleki gelişim eğitimlerinde yeni bir yaklaşımla 3 uygulamayı daha hayata geçirdiklerini belirten Bakan Mahmut Özer, “Birinci uygulamada Okul Temelli Mesleki Gelişim Programı’nı hayata geçirdik. Bu program ile her bir okulumuzun kendi öğretmenlerinin eğitim ihtiyaçlarına cevap verebildiği bir sistem oluşturduk. Öğretmenlerimiz görev yaptıkları okul ortamında ihtiyaç duydukları eğitimleri alarak kendi ihtiyaçlarını karşılayan bir eğitime katılma şansı buldular. İkinci uygulama olarak mesleki gelişim toplulukları oluşturduk. Bu uygulamayla öğretmenlerimizin meslektaşları, akademisyenler, alanında uzmanlar ile buluştuğu, tecrübelerini paylaştığı uygulama temelli bir eğitim yaklaşımını hayata geçirdik. Üçüncü yaklaşım olarak Öğretmen-Yönetici Hareketlilik Programı’nı hayata geçirdik. Bu program ise öğretmen ve yöneticilerimizin iyi örnekleri yerinde gördükleri ve kendi okullarına aktarabildikleri bir uygulamadır. Böylece öğretmenlerimiz ziyaret ettikleri okulun geliştirmiş olduğu olumlu kültürü kendi gözlem ve deneyimleriyle özümseme ve kendi okullarında hayata geçirme imkanı elde edeceklerdir” diye konuştu.

Öğretmenlerin tüm bu uygulamalarda aktif olarak kullanacakları Öğretmen Bilişim Ağı’nın kurulduğunu da anımsatan Özer, “Öğretmen Bilişim Ağı, öğretmenlerimizin mesleki gelişimleri için bir buluşma noktası olarak tasarlanarak iyi uygulamaların paylaşılması ve yaygınlaşmasına da katkı sunmaktadır. Gelinen noktada Bakanlığımızca öğretmenlerimizin ve okul yöneticilerinin mesleki ve kişisel gelişimine destek olmak amacıyla verilen belge sayısı yüzde 220 oranında artmıştır. Ortaya konan tüm bu yaklaşımlarda amacımız, okul yöneticilerimizin ve öğretmenlerimizin sürekli yanında olarak siz değerli öğretmenlerimizin kişisel ve mesleki gelişimlerini sürekli desteklemektir” dedi.

Tüm bu programlarda kullanılmak için 2022 yılında bu alandaki bütçeyi 2021 yılına göre yaklaşık 35 kat artırdıklarını ifade eden Özer, mesleki çalışma programının başarılı geçmesini temenni etti.

 
‘Tarihin Görgü Tanıkları Ayağa Kalkıyor’
 
Plaketlerini Erbaş’tan aldılar
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karataş, usta öğreticiler ile bir araya geldi
Memur-Sen İl Başkanı Mustafa Karataş, Usta Öğreticiler Derneği il başkanı, ...
Kreş öğrencileri mezuniyet sevinci yaşadı
Erzurum’da kreşte eğitim gören minik çocuklar mezuniyet heyecanı yaşadı.
'Öğretmenlerimizi desteklemeye devam edeceğiz'
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Öğretmenlik Kariyer Basamakları Eğitimi ...
 
Özer, Öğretmen eğitiminde yeni rekoru paylaştı
Milli Eğitim Bakanlığının faaliyete geçirdiği Öğretmen Bilişim Ağı (ÖBA) ...
Atatürk Üniversitesinde AR-GE gündemi
ODTÜ Öğretim Üyesi ve Rektör Danışmanı Prof. Dr. Adem Kalınlı tarafından ...
Oltu’da 2022 YKS seferberliği
ÖSYM Oltu Sınav Koordinatörlüğü 2022 YKS sınav koordinasyon kurulu toplantısı yaptı.
 
ATAUNİ UME Projesi tamamlandı
Uygulamalı Mühendislik Eğitiminin (UME) bu yılki etabı 400 öğrencinin katılımıyla tamamlandı.
Erzurumlu öğrencilerden bilimsel başarı
Erzurum’da ‘Stratch Kodlama Turnuvası ve Bilim Festivali’ düzenlendi. ...
Bilimsel Teşvik Ödülleri sahiplerini buldu
Atatürk Üniversitesi 2022 Bilimsel Teşvik Ödülleri, Rektörlük makamında ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva