Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Asla taviz vermeyeceğiz'
HABERLER>EĞÄ°TÄ°M
6 Ocak 2023 Cuma - 04:35

Özer eğitimdeki sosyal politikaları paylaştı

Teknoloji, Teknolojinin Kullanımı, Sorunlar Çözümler ve İçerik Geliştirme Çalıştayı'nda konuşan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Mart 2023 itibarıyla Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez eğitimin tüm kademelerinde okullaşma oranlarını yüzde 99’a çıkartmış olacağız.' dedi.

Özer eğitimdeki sosyal politikaları paylaştı

Teknoloji, Teknolojinin Kullanımı, Sorunlar Çözümler ve İçerik Geliştirme Çalıştayı'nda konuşan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Mart 2023 itibarıyla Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez eğitimin tüm kademelerinde okullaşma oranlarını yüzde 99’a çıkartmış olacağız. Son 19 yılda eğitimdeki sosyal politikaların 2022’deki karşılığı 525 milyar lira. Eğitime erişimin önündeki tüm antidemokratik uygulamalar kaldırıldı" dedi.
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Teknoloji, Teknolojinin Kullanımı, Sorunlar Çözümler ve İçerik Geliştirme Çalıştayı düzenlendi. Programda konuşan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, son 20 yılda eğitimde gelinen durumu anlattı. Türkiye'nin devasa adımlar attığını dile getiren Bakan Özer, 20 yıl önce yüzde 11 olan 5 yaşındaki okullaşma oranının yüzde 99’a, ilkokulda yüzde 99.63'e, ortaokulda yüzde 99.44'e, lisedeki okullaşma oranının ise yüzde 44’ten yüzde 95’e çıktığını söyledi. Mart 2023 itibarıyla Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez eğitimin tüm kademelerinde okullaşma oranlarının yüzde 99’a çıkartılacağını söyleyen Bakan Özer, 2022 yılında 8 bin 300 fikri mülkiyetin tescilini aldıklarına ve bunların 162 tanesini ticarileştirdiklerine dikkati çekti.
"EĞİTİMDE SON 20 YILDA TÜRKİYE DEVASA BİR ADIM ATTI"
Eğitimde son 20 yılda Türkiye'nin devasa bir adım attığını belirten Bakan Özer, "Okul öncesinde yüksek öğretime kadar eğitimin tüm kademelerinde bu milletin tüm evlatlarının eğitime rahat bir şekilde erişebilmesi için devasa yatırımlar yapıldı. Eğitimde fırsat eşitliğini güçlendirmek için garip gurebayı o süreçlere dahil edebilmek için çok önemli sosyal politikalar devreye girdi. Şartlı eğitim yardımlarından ücretsiz yemeklere kadar, ücretsiz ders kitabından burslara kadar son 19 yılda eğitimdeki sosyal politikaların 2022’deki karşılığı 525 milyar lira. Eğitime erişimin önündeki tüm antidemokratik uygulamalar kaldırıldı. Başörtüsü yasakları, kat sayı uygulamaları. Siz hem beşeri sermayenizi arttırmak için eğitimi verimli bir şekilde kullanma iddiasıyla çıkacaksınız hem de erişimin önüne sürekli bariyer koyacaksınız. Başörtülüysen giremezsin. İşçisin işçi kal. Mesleki eğitime en dezavantajlı kesimleri gönderip sosyal sınıflardaki dikey hareketliği önlemek, bu memleketin evlatlarının önüne setler çekmek gibi çok acınası süreçler yaşadı bu ülke. Cumhurbaşkanımız liderliğinde kararlı bir şekilde yatırımları hızlı şekilde yaparak birer birer bu süreçleri aşarak, çerçevesi çizilen Türkiye Yüzyılı'na geçişin eğitim altyapısı tamamlanmış oldu" dedi.
"TÜRKİYE CUMHURİYETİ TARİHİNDE İLK "
Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez eğitimin tüm kademelerinde okullaşma oranlarının yüzde 99’a çıkartılacağını söyleyen Bakan Özer, "20 yıl önce 5 yaşındaki okullaşma oranı yüzde 11’den yüzde 99’a çıktı. İlkokul yüzde 99.63, ortaokul yüzde 99.44, lisedeki okullaşma oranı ise yüzde 44’ten yüzde 95’e çıktı. Martın sonuna kadar lise ve ortaokulda okullaşma oranını yüzde 99’a çıkartacağız. Bunda kararlıyız. Mart 2023 itibarıyla Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez eğitimin tüm kademelerinde okullaşma oranlarını yüzde 99’a çıkartmış olacağız. Çocuklarımız bilim sanata erişmek için kilometrelerce yol gidip başka ilçelere gitmesinler. Onun için 2022 yılında 379’a çıkarttık. 2023 yılında hedefimiz Bilim Sanat Merkezleri’ni tüm ilçelerimize yaygınlaştırmak. Son 10 yılda Milli Eğitim Bakanlığından öğrencileri ve öğretmenleri tarafından tescile alınan ürün sayısı ortalama 2.9’du. Türkiye Patent ve Marka Kurumuyla önce mesleki eğitimde AR-GE merkezleri kurduk. Cumhurbaşkanımızın katılımlarıyla 50 tane AR-GE merkezi açtık. Bilim Sanat Merkezleri gibi ciddi bir yaygın eğitim sürecini yaşadık. 2022 yılında 8 bin 300 fikri mülkiyetin tescilini aldık. Bunların 162 tanesini ticarileştirdik. 2022 yılında hedefimiz öğretmen başına 120 saat eğitim almasıydı. ÖBA sayesinde 250 saate ulaştık. Bir diğeri Öğrenci ve Öğretmen Destek Platformu. 2022-2023 eğitim öğretim yılında ilk kez 160 milyon yardımcı kaynağı öğrencilerimize ücretsiz olarak ulaştırdık" ifadelerini kullandı.
İstanbul'da bir otelin konferans salonunda düzenlenen çalıştaya Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı ve birçok davetli katıldı.

 
Nebati: 'Enflasyonda hızlı düşüşler devam edecek'
 
MHP’de görev dağılımı yapıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ETÜ – Düzce Üniversitesi değer üretimi işbirliği
Düzce Üniversitesi yürütücülüğünde Erzurum Teknik Üniversitesi ortaklığında, ...
ETÜ üst yönetiminde devir teslim gündemi
Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Rektör Yardımcılığı ve Genel Sekreterlik ...
'Hedef okullaşma oranını yüzde 99'a çıkarmak'
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Hedefimiz üç ay içinde ortaöğretimdeki ...
 
ETÜ’nün 2 projesine TÜBİTAK’tan destek
Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) laboratuvarlarında hazırlanan 2 proje ...
ATAUNİ’de akademisyenlerle istişare süreci
Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü akademisyenlerle Konukevi 2’de buluştu ...
Darüşşafaka Eğitim Kurumları başvuruları başladı
Sınav, Adana, Afyonkarahisar, Ağrı, Ankara, Antalya, Balıkesir, Bursa, ...
 
YÖK pedagojik formasyon eğitimi kararını açıkladı
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) pedagojik formasyon eğitimine ilişkin aldığı ...
Özer MEB 2023 Hedeflerini paylaştı
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "2023 yılında çok daha hızlı koşarak, ...
ETÜ’de Kariyer Günleri devam ediyor
Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva