Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Erbaş Hac organizasyonunu değerlendirdi
Erbaş Hac organizasyonunu değerlendirdi
Şimşek’ten kayıt dışılıkla mücadele vurgusu
Şimşek’ten kayıt dışılıkla mücadele vurgusu
Ulaşımda dev yatırımlar dönemi
Ulaşımda dev yatırımlar dönemi
Son iki haftada 75 terörist etkisiz hale getirildi
Son iki haftada 75 terörist etkisiz hale getirildi
Kurtulmuş: ‘Ecdadın izlerini takip ediyoruz’
Kurtulmuş: ‘Ecdadın izlerini takip ediyoruz’
HABERLER>EĞÄ°TÄ°M
3 Haziran 2022 Cuma - 15:14

Ödüllerini Cumhurbaşkanından aldılar

53. Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Final Yarışması ödül töreni, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in katılımıyla Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi

Ödüllerini Cumhurbaşkanından aldılar

53. Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Final Yarışması ödül töreni, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in de katılımıyla Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Erzurum’un 4 projeyle temsil edildiği yarışmada Yakutiye Prof. Dr. Necmettin Erbakan Fen Lisesi öğrencileri Ömer Faruk Korkmaz, M.Haktan Kalaoğlu ve danışman öğretmen Özlem Türkez, Biyoloji dalında Türkiye 2.si, Zeynep Ece Alay, Beyzanur Çakır ve danışman öğretmen Ümmü Gülsün Uyanık ise Değerler Eğitimi alanında Türkiye 3.’sü oldu.

YARIŞMAYA BU YIL 37 BİN 283 ÖĞRENCİ KATILDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 53. Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Ödül Töreni'nde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin uzay programına dikkati çekerek, "İçinizden birileri, bir veya ikisi uzaya gidecek. Birilerinin Neil Armstrong'u varsa bizim de Ahmet'imiz, Ayşe'miz, Fatma'mız var. Bize düşen, bunun altyapısını yapmak. Şimdi de inşallah hazırlıklar devam ediyor, bir an önce başta Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu olmak üzere bu çalışma devam ediyor." bilgisini verdi.

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal da ülkenin ihtiyaç duyduğu ve duyacağı, bilim ve teknoloji temelli insan kaynağının geliştirilmesi için 53 yıldır yürüttükleri yarışmanın ödül törenini gerçekleştirdiklerini söyledi.

Bu etkinliğin Cumhurbaşkanı himayelerinde gerçekleştirilmesinin, Türkiye'de gençliğe, öğrencilere, bilime ve teknolojiye en üst düzeyde verilen önemi gösterdiğini vurgulayan Mandal, " Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu olarak geleceğe yönelik temel stratejimizi ülkemizin 2023, 2053 ve 2071 hedeflerimiz doğrultusunda, araştırma, teknoloji geliştirme ve yenilik ekosistemimizde birlikte öğrenme ve birlikte başarma odaklı, nitelikli bilgi üretimi ve nitelikli insan kaynağının geliştirilmesi üzerine kurguladık. Ülkemizin çığır açıcı teknolojilerin pazarı değil, tasarlayıcısı, geliştiricisi ve üreticisi olması ve böylelikle Milli Teknoloji Hamlemizi gerçekleştirerek hedeflerine birer birer ulaşabilmesi için en önemli etken, genç ve yetkin insan kaynağımızdır." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'nın birincileri, ödüllerini Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın elinden aldı. Bakanlar Varank ve Özer, ikincilik, üçüncülük ve teşvik ödüllerini takdim etti.

Biyoloji, Coğrafya, Değerler Eğitimi, Fizik, Kimya, Matematik, Psikoloji, Sosyoloji, Tarih, Teknolojik Tasarım, Türk Dili ve Edebiyatı ile Yazılım alanlarında toplam 12 proje birincilik, 24 proje ikincilik, 36 proje üçüncülük ödülüne layık görüldü. 36 projeye ise teşvik ödülü verildi.

yarışma hakkında

Yarışmada birinci olan projelerin sahibi öğrencilere 9 bin lira, ikincilere 7 bin 500 lira, üçüncülere 6 bin lira verilecek.Final yarışmasında ulusal dereceye giren öğrenciler, üniversite sınavına girecekleri ilk yıl, bir defaya mahsus olmak üzere, derece aldıkları alanla ilgili bir bölümü tercih etmeleri durumunda yarışmada aldıkları derece ile orantılı ek katsayı uygulamasından yararlandırılıyor.

Final yarışması sonucunda derece alan ve üniversite giriş sınavında her alan için ilk 25 bine giren öğrenciler, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu 2205-Lisans Burs Programından faydalandırılıyor. Derece alan projeler için fikri haklar tescil desteği de veriliyor.

 
‘HDP gözyaşlarımızda boğulacak’
 
Çavdar 3’üncü oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mesleki Eğitimde çığır açan yaklaşım
Bakan Özer, “Artık mesleki eğitim uluslararası arenaya açılıyor. 6 ilimize ...
Erzurum DENEYAP Atölyesi ilk mezunlarını verecek
Erzurum’da yaklaşık1600 kişi, 'Deneyap Teknoloji Atölyeleri' öğrencisi ...
MEB’den Türkiye’de bir ilk
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “18 yaş üstü engelli kardeşlerimizin ...
 
2 Bakanlıktan mesleki ve teknik eğitimde iş birliği
Tarım ve Orman Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında ‘Mesleki ...
Öğrenci ve veliler mezuniyet coşkusunda buluştu
Özel Bilge Koleji öğrencileri tüm yılın yorgunluğunu mezuniyet gecesinde attı.
Çomaklı ATA – KÖK Projesini değerlendirdi
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Yükseköğretim Kurulu ...
 
Atatürk Üniversitesinde Azerbaycan gündemi
Azerbaycan’ın 104. Bağımsızlık Günü Atatürk Üniversitesinde kutlandı.
Hamidiye MTAL’den 'Nöbetçi Annem' projesi
Okul-veli işbirliğini geliştirme çerçevesinde Hamidiye Mesleki ve Teknik ...
ETÜ Kristal’de jüri-girişimci buluşması
Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) bünyesinde faaliyetlerini sürdürmekte ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva