Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Hacı adayları dikkat
Hacı adayları dikkat
Bakan Tekin: 'Taviz yok'
Bakan Tekin: 'Taviz yok'
Oltu MEM'de 95 öğrenci Avrupa’da staj imkanı buldu
Oltu MEM'de 95 öğrenci Avrupa’da staj imkanı buldu
Erzurum kooperatifçiliğinde bir ilk
Erzurum kooperatifçiliğinde bir ilk
ESKİ’den Tekman mesaisi
ESKİ’den Tekman mesaisi
HABERLER>SÄ°YASET
23 Ağustos 2013 Cuma - 10:04

Öcalan'ın Sözü Yerde...

AK Parti Ankara Milletvekili ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Siyasi Başdanışmanı Yalçın Akdoğan "Selahattin Demirtaş'ın üst perdeden konuşmalar yaparak AK Parti sözcülerini aşağılayan ve küçümseyen sözler sarfetmesi parti genel başkanına yakışmayacak bir çiğliktir.

Öcalan ın Sözü Yerde...

AK Parti Ankara Milletvekili ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Siyasi Başdanışmanı Yalçın Akdoğan "Selahattin Demirtaş'ın üst perdeden konuşmalar yaparak AK Parti sözcülerini aşağılayan ve küçümseyen sözler sarfetmesi parti genel başkanına yakışmayacak bir çiğliktir. BDP yönetimindeki bu siyasi olgunluk eksikliğini Gülten Hanım'ın dengelemesi doğru olacaktır" dedi . 

Akdoğan, "Öcalan Haziran demesine rağmen Eylül'e gelmişken çekilmenin yüzde 20'lerde kalması, Öcalan'ın sözünün havada bırakıldığını gösterir. 'Öcalan'ın etkisinin ne kadar olacağını göreceğiz' sözünden alınanlar, bu sözü boşa çıkarmayacak bir uygulama ortaya koysalar daha iyi olmaz mı?" diye sordu. 

"SANKİ AKIL SADECE ONLAR DA VAR" 

Akdoğan, Star gazetesindeki köşeyazısında önceki "Öcalan'ın PKK üzerinden ulaşmaya çalıştığı araçsal rolü, PYD üzerinden stratejiksel role çıkarmaya çalışıyor" tezine gelen tepkileri değerlendirdi. Son "PYD üzerinden stratejik rol tahayyülü' yazısının, örgüt, örgüt uzantıları ve örgüt muhipleri tarafindan büyük bir tepkiyle karşılandığını belirten, her gün hükümete çuvaldız batırmaya alışanların, küçük bir iğne dokunmasına karşı vaveyla kopardıklarını kaydeden Akdoğan, "PKK da, uzantısı BDP de, PKK'ya arka çıkan yazarlar da kendilerini dokunulmaz ve eleştirilemez görüyorlar, en ufak bir eleştiri de yeri göğü inletiyorlar. Sanki akıl sadece onlarda var" eleştirisinde bulundu. 

"ARAÇSAL-STRATEJİKSEL" 

Yalçın Akdoğan, ideolojik körlük ve su-i zanın yazılanları doğru anlamayı engellediğini bildirdi. Öncelikle "Öcalan PKK üzerinden ulaşmaya çalıştığı araçsal rolü, PYD üzerinden stratejik role çıkarmaya çalışıyor" sözünün böyle bir rol olup olmadığı hükmü vermediğini, bir "çabayı" anlattığını kaydeden Akdoğan, "İkinci olarak örgütün gereken adımları atması konusunda Öcalan'ın etkisinin ne olacağının henüz belli olmadığını söylüyorum, çünkü süreç tamamlanmadı ve örgütün Öcalan'ın çağrısına tam anlamıyla karşılık verdiği söylenemez" dedi. 

"ROLÜN ETKİNLİĞİNİ, ÖRGÜTÜN TAVRI BELİRLER" 

Yalçın Akdoğan, Hükümetin nihai çözüme ulaşmak İçin büyük bir kararlılıkla hareket ettiğini, bununla birlikte Öcalan'ın etkisinin ne olduğunun süreç sonunda daha anlaşılacağını kaydederken, "Bu bir rolü küçümseme değildir. Nitekim Öcalan Haziran demesine rağmen Eylül'e gelmişken çekilmenin yüzde 20'lerde kalması, Öcalan'ın sözünün havada bırakıldığını gösterir. "Öcalan'ın etkisinin ne kadar olacağını göreceğiz' sözünden alınanlar, bu sözü boşa çıkarmayacak bir uygulama ortaya koysalar daha iyi olmaz mı?" diye sordu. 

"DEMİRTAŞ'IN ÇİĞLİĞİNİ GÜLTEN HANIM DENGELEMELİ" 

Akdoğan, çözüm sürecini ve Öcalan'la görüşmeleri başlatanın bu hükümet olduğunu vurguladı. Öcalan'a PKK'nın silah bırakması konusunda rol oynama şansı verildiğini, ancak örgütün tavrı ve uygulamalarının bu rolü boşa çıkaracak veya anlamlı hale getireceğini anlatan Akdoğan şöyle dedi: "Bizim söylediğimiz örgütün gereken adımlan atmadığı. Türkiye içinde illegaliteyi sürdürdüğü, baskı ve tehdidi devam ettirdiği, sürecin ruhuna uymayan tehdit ve hakaret açıklamalarıyla süreci gerdiğidir. Bu eleştiriler, sürecin akamete uğraması için değil, selametle sonuca ulaşması içindir. Örgütün iki de bir hükümeti aşağılayan açıklamalar yapması, tehdit ve dayatma söylemleri ortaya koyması elbette karşı eleştiriye maruz kalacaktır. Selahattin Demirtaş ın üst perdeden konuşmalar yaparak AK Parti sözcülerini aşağılayan ve küçümseyen sözler sarfetmesi parti genel başkanına yakışmayacak bir çiğliktir. BDP yönetimindeki bu siyasi olgunluk eksikliğini Gülten Hanım'ın dengelemesi doğru olacaktır ." 

Akdoğan yazısında açıklamalarına tepki gösteren bazı gazeteciler hakkındaki düşüncelerini de ortaya koydu.

 
Erzurum'dan Gezi Mesajı
 
Alparslanlar Malazgirt’te toplanıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum'dan Gezi Mesajı
Erzurum'da bir dizi ziyaretlerde bulunan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet ...
AK Gençlerden anlamlı eylem
AK Parti Gençlik Kolları üyeleri, Mısır için oturma eylemi başlattı.
Arap basını Erdoğan'ı yazdı
Erdoğan'ın, Mısır'daki darbe karşıtı gösterilerin sembolü haline gelen ...
 
AK Parti Küçükler'in performansını ölçtü
Yerel seçim hazırlıklarına hız veren AK Parti'de bazı adaylar kısa zamanda açıklanacak.
CHP'nin gözü Erzurum'daymış!
Erzurum için özel çalışma deniyor
AK Parti Bayramlaştı
AK Parti İl Başkanlığı tarafından, Ramazan Bayramı dolayısıyla bayramlaşma töreni düzenledi.
 
Arınç Erzurumlular'a bakın ne söyledi?
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç...
Akdağ'dan övgü
Prof. Dr. Recep Akdağ, "Projenin iyi tanıtılarak Türkiye'nin her yerinde uygulanması gerekir"
Küçükler'in bayram mesajında, önemli vurgular!
Bizim bayramlarımızdan birisi de vatandaşlarımızın ayağına kadar götürmüş ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva