Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
ETÜ ve MEM’den Bilim Kültürü protokolü
ETÜ ve MEM’den Bilim Kültürü protokolü
Petrol arama ve üretiminde rekor seviye
Petrol arama ve üretiminde rekor seviye
Yumaklı’dan yeni destekleme modeli açıklaması
Yumaklı’dan yeni destekleme modeli açıklaması
Erdoğan Millete seslendi
Erdoğan Millete seslendi
Mehmetçik barış ve huzurun teminatı
Mehmetçik barış ve huzurun teminatı
HABERLER>ARAŞTıRMA
15 Ocak 2013 Salı - 08:25

Çile ve yaşam sevinci iç içe

Erzurum başta olmak üzere Doğu Anadolu Bölgesindeki tüm illerde çetin kış şartları günlük hayatı olumsuz etkilemeyi sürdürüyor.

Çile ve yaşam sevinci iç içe

Erzurum başta olmak üzere Doğu Anadolu Bölgesindeki tüm illerde çetin kış şartları günlük hayatı olumsuz etkilemeyi sürdürüyor. Köy yollarının ulaşıma açık tutulması için İl özel idaresi ekipleri olağanüstü çaba sarf ederken, Karayolları şehirlerarası yollarda karla mücadele veriyor.
Aralık ayının ikinci haftasından itibaren 18 bin kilometre köy yolunu kardan temizleyerek laşıma açık tutan İl özel İdaresi ekipleri halen kapalı durumda bulunan, 568 kilometre uzunluğundaki 76 köy yolunda karla mücadeleye devam ediyor.
ÇATILARDA 3 METRELİK BUZ SARKITLARI
Bitlis ve ilçelerinde etkili olan kar yağışının kesilmesinin ardından başlayan dondurucu soğuklar nedeniyle çatılarda metrelerce uzunlukta buz sarkıtları oluşmaya başladı.
En düşük hava sıcaklığının sıfırın altında 20 dereceyle ölçüldüğü Bitlis’in Tatvan ilçesinde oluşan buz sarkıtları dikkat çekiyor. Şehrin birçok yerinde çatılardan sarkan ve tehlike arz eden buz sarkıtları, bazı yerlerde 3 metreyi aştı. Tatvan’daki evlerin çatısından sarkan ve insan boyunu geçen dev sarkıtlar görenleri şaşırtıyor. Ellerine aldığı kürekle buzları kıran vatandaşlar sarkıtların son birkaç günde oluştuğunu, düşmesi halinde yakınlarında bulunan insanlara zarar verebileceğini dile getirdiler.
BİTLİS'TE KARLA MÜCADELE ÇALIŞMALARI
Yol-İş Sendikası Bitlis İşyeri Baş Temsilcisi Mehmetşah Aslan, köylü vatandaşlardan yollarının açılmasıyla ilgili asılsız ihbarda bulunmamalarını ve sabırlı davranmalarını istedi.
Aslan, açılamasında, Bitlis Valisi Veysel Yurdakul’un her anlamda kendileriyle beraber olduğunu ifade ederek, bu kapsamda desteklerinden dolayı kendisine teşekkür etti. İl Özel İdaresi olarak 343 köy ile 298 mezranın yollarını, 6 ilçede bulunan toplam 10 şantiyeyle açtıklarını belirten Aslan, “Şuana kadar sadece 80 köy yolumuz kapalıdır. Bu köylerimiz yolu da en geç yarın akşama kadar açılır. Bu çalışmalar esnasında Valimiz Veysel Yurdakul biz çalışanlara gösterdiği yakın ilgi ve desteklerinden dolayı çalışma şevkimiz ve azmimiz artmıştır. Kendisine şahsım ve tüm çalışanlar adına teşekkür eder desteklerinin devamını bekleriz. Ayrıca Genel Sekreter Vekilimiz Alperen Yılmaz’ın göreve başladığı bu kısa zaman zarfında kurumu sahiplenmesi, biz çalışanlara destek çıkması, çalışma azim ve gayretlerimizi arttırmıştır. Bu vesile ile kendisine başarılar diler her zaman kendisiyle beraber olduğumuzu bilmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.
Genel Sekreter Yardımcısı Halil Akvan, Murat Al ile Yol ve Ulaşım Şube Müdürü Çetin Taşdemir’e de fedakarca karla mücadele çalışmalarından ötürü teşekkür eden Aslan, “Tek gayemiz vatandaşlarımızın sıkıntılarını ortadan kaldırıp, refaha kavuşmalarını sağlamaktır. Bu çalışmalarımızdaki amacımız bazılarının söylediği gibi reklam yapmak değildir. Ne sayın valimizin ne de kurumumuzun reklama ihtiyacı yoktur. Çalışmalarımız ortadadır. Tek gayemiz bu hayırlı çalışmada köylü vatandaşlarımızın yollarını açıp sıkıntılarını bir an evvel giderip hayır dualarını almaktır. Ancak köylü vatandaşlarımızdan ricamız biraz sabırlı olup asılsız ihbarlar yapmamaları yönündedir” dedi.
BİTLİSLİ ÇOCUKLARIN YENİ EĞLENCESİ KAR TÜNELLERİ
Son yılların en çetin kışını geçiren Bitlis’in Tatvan ilçesinde yağışının durmasının ardından çocuklar karda yeni eğlenceler bulmaya başladı.
Kar kalınlığının yer yer 2-3 metreyi bulduğu Tatvan’da çocuklar kar kütlelerinin altından tüneller kazarak hem evlerine yeni ulaşım yolları açıyor hem de eğleniyorlar. Kar altında tünel yaparak eğlenmeye çalışan Semih Yaman, “Bitlis’te çok kar yağdı. Biz de kar altında tüneller yaparak eğleniyoruz. Beş tane tünel yaptık ve bunların hepsini labirent gibi bir yerde birleştirdik. Bazılarının ise girişi var, çıkısı yok. Bu şekilde arkadaşlarla eğleniyoruz.” dedi.
Kar tünelinde eğlenen Rıdvan Çakmak ise, “Evde kalınca çok sıkılıyoruz biz de kendimize tüneller yaptık. Yaptığımız tüneller sayesinde karın altında dakikalarca kalarak eğleniyoruz. Evin girişinde yaptığımız tünellerden biri bahçeye, biri evin arka girişine diğeri ise sokağa çıkıyor. Kar yağışı olduğunda biz bu tünellere kullanıyoruz. Bu yüzden yağışlardan etkilenmiyoruz. Bazen bu tünlerden eve odun bile getiriyoruz. Kar yağışı bu yüzden bizi etkilemiyor. Tünellerden geçmek çok eğlenceli oluyor” diye konuştu. Sema Çakmak ise, “Kar çok fazla ve ben bu durumaı çok seviyorum. Arkadaşlarımla beraber kardan tünellerin içerisinde ilerleyip eve varıyorum. Bazen tünel içerisinde kalıp sohbet ediyoruz. Annem bizi arıyor ,fakat bulamıyor. Biz de birden çıkıp onu korkutuyoruz” şeklinde konuştu.
BÜTÜN BU ÇABALAR CANLILAR İÇİN
Bitlis’in Ahlat ilçesinde yaşayan Sebahattin Bildirici isimli vatandaş, tedarik ettiği yemleri aç kalan kuşların yemlenmesi için kilometrelerce yol kat ederek doğaya bırakıyor.
Doğa Koruma ve Milli Parklar Ahlat Şefliği'nde görevli memur Sebahattin Bildirici, hafta sonlarını dinlemek yerine, gerek kurumundan gerek kendi evinden temin ettiği yemleri bir metre kar kalınlığına aldırmadan, uzun çaba ve emek sonucunda doğaya bırakıyor. Bildirici, kilometrelerce sırtında taşıdığı yemlerle doğada hayvanların aç kalmaması için özel çaba ve emek sarf ederek yaptığı işi sevdiğini, canlılara yardımın şart olduğunu belirtiyor.
Kış şartlarından yaban hayatın da olumsuz yönde etkilediğini belirten Sebahattin Bildirici, aç kalan hayvanların telef olmaması için onlara yem vermek konusunda hiçbir zorluğa aldırmadığını söyledi. Özellikle Van Gölü sahillerinde ulaşılması güç ve kuşların yoğun olarak geldiği alanlara yem bıraktığını anlatan Sebahattin Bildirici, daha sonraki günlerde de diğer yabani hayvanlara yem bırakmak için çalışmalarının süreceğini ifade etti.
Hayvanlara yem bırakmanın kendisi için bir haz ve güzel bir duygu olduğunu anlatan Bildirici; “Doğa Koruma Milli Parklar Şefliğinde çalışıyorum. Müdürümüz Salih Özdemir’in talimatlarıyla hafta sonları “Yaban Hayatını Koruma ve Kollama” olarak hayvanlara yem bırakıyoruz. Kış şartları altında yem bulamayan kuşların yanı sıra kurt, tilki ve diğer yaban hayvanları da düşünerek bu tür çalışma yapıyoruz. Haftanın diğer günlerinde ise kurt ve tilkiler için doğaya kemik ve et bırakacağız. Bugün sadece kuşlar için doğaya yem bıraktık. Şuan kar kalınlığının yüksek olması nedeniyle hayvanların yem bulma sıkıntısı var. Bu sıkıntıları gidermek için kurumumuzun temin ettiği buğdayları doğaya bırakmaktayız. Kurumumuzun bize vermiş olduğu bu görevin yanı sıra, severek, eğlenerek hafta sonlarımızı bu işe ayırarak yapıyoruz. Hem insani hem de vicdani vazifemizi yapıyoruz. Peygamber Efendimiz (S.A.V) ”Merhamet etmeyene merhamet edilmez” diye buyuruyor. Bunları da yaratan Allahü Teala olduğu için merhamet etmeliyiz. Hz. Mevlana’nın “Yaratılanı hoş gör, yaratandan ötürü” diye güzel bir sözü vardır. Bu nedenle bu hayvanlara sahip çıkmalıyız" diye konuştu.
KARLA MÜCADELEDE GECE MESAİSİ
Erzincan Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, kaldırım ve caddelerden kar kaldırma çalışmalarına devam ediyor. Gece gerçekleşen çalışmalar ile trafiğin aksamasına mahal vermeden kaldırımlardan ve caddelerden kazınan karlar kamyonlara yüklenerek kaldırılıyor.
Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, geçtiğimiz hafta başlayan ve aralıksız 4 gün boyunca yağan yoğun kar yağışı sonrasında 1 hafta boyunca 70 personel ve 40 araç ile 24 saat mesai usulüne göre çalışarak yaşanan olumsuzlukları en aza indirebilmek için yoğun çaba gösterdiklerini belirterek; “Metrekareye 45 Kg yağışın düştüğü 4 gün içerisinde yağan karlar, şehrin 320 Km’lik yol ağında çok büyük bir aksaklık yaşanmadan atlatıldı. Ana arterlerde karları yükleyerek kaldırırken, tüm önemli güzergahları günde 2 kez hatta 3 kez dolaşarak açık tuttuk. Bu çalışmalarımız süresince çalışmalarda yer alan belediyemiz personeline teşekkür ediyorum. Özverili çalışmaları sayesinde çok büyük bir aksaklık yaşanmadı ve kent içi trafik durmadan bu günleri atlattık. Önümüz halen kış. Yeni yağışlar bekleniyor. Biz belediye olarak hazırlıklıyız” diye konuştu.
ERZİNCAN’DA 59 KÖY YOLU KAPALI
Kar yağışı ve tipi nedeniyle Erzincan’da 59 köy yolu ulaşıma kapandı.
Erzincan’da kar yağışı ve tipi nedeniyle ilçelere bağlı köylerde karla mücadele çalışmaları sürüyor.
Merkezde 1, İliç 5, Kemah 15, Kemaliye 7, Refahiye 30, ve Üzümlü ilçesinde1 olmak üzere 59 köy yolu ulaşıma kapalı halde bulunuyor.
Erzincan Köylere Hizmet Götürme Birliği’ne bağlı karla mücadele ekipleri 9 greyder, 5 dozer, 3 bıçaklı kamyon, 6 kepçe ve 1 kar makinesi ile çalışmalarına devam ediyor.
MAHALLE YOLLARI GEÇİT VERMİYOR
Hakkari’de kar yağışının kesilmesinin ardından halen açılmayan birçok mahalle yolu geçit vermezken, bütün vatandaşlardan daha fazla ulaşım sıkıntı yaşayan Hakkari Devlet Hastanesi'de santral görevlisi görme engelli Eyüp Akdağ elindeki bastonun yardımıyla kara bata çıka işine gitmeye çalışıyor.
Kar kalınlığının 2 metreye ulaştığı Hakkari il merkezinde kapanan 12 mahalle yolunun yeniden açılması için Belediye Başkanlığı karla mücadele ekiplerinin çalışmaları sürerken, bölgedeki vatandaşlar da ulaşım sıkıntısı yaşıyor. Yaklaşık bir haftadan beridir kapalı olan Dağgöl Mahalle yolunun ise geçit vermemesi üzerine öğrenciler kar yığınları üzerinde okula gidip gelirken hastalar sırtlarda taşınarak hastaneye ulaştırıldığı belirtildi. Yolun halen açılmamasına tepki gösteren Dağgöl Mahallesi sakinleri belediyeyi göreve çağırarak yollarının biran önce açılmasını istediler. Mahalle sakinleri, ”Yolumuz bir haftadan beridir kapalı bulunuyor. Öğrenciler kar yığınları üzerinde düşe kalka okula gidip geliyor. Akşam kalp krizi geçiren Alpsar ailesinden 1 çocuk annesi bir kadın sırtlanarak hastaneye ulaştırıldı. Burası köy veya mezra değil şehir merkezi olan bir mahalledir. Belediyenin acilen yolumuzu biran önce açılmasını istiyoruz” şeklinde konuştular.
GÖRME ENGELLİ AKDAĞ’A ULAŞIM ENGELİ
Karla kaplı yollarda yürümekte normal vatandaşlar bile zorlanırken, Hakkari Devlet Hastanesi`de santral görevlisi görme engelli Eyüp Akdağ ise, elindeki bastonun yardımıyla kara bata çıka işinin başına gitmeye çalıştı. Yolun halen açılmamasına tepki gösteren Akdağ, kendisi gibi mahallede birçok engellinin bulunduğunu, yollar kapalı olduğu için evlerinden dışarı çıkamadıklarını söyledi.
Hakkari Belediye Başkan Yardımcısı Metin Kazandıoğlu ise, karla mücadele çalışmalarının aralıksız olarak devam ettiğini belirterek, kapalı mahalle yollarının açılması için ekiplerin geceli gündüzlü çalıştığını söyledi. Kazandıoğlu, ”Çarşı merkezinde atacak yer olmadığı için kar yığınları kamyonlarla şehir dışına çıkartılıyor. Bazı mahalle yollarını açtık. Ancak ara sokaklar halen kapalı. Çatı karları da yola atılınca iş makineleri kar atacak yer bulamıyor. Söz konusu Dağgöl Mahallesi yolunun biran önce açılması için oraya iş makineleri ve kamyonlar gönderilmesi gerekiyor. Karlar temizlenerek kamyonlarla oradan çıkartılmalıdır” dedi.
MUŞ’TA 15 METRELİK BUZ SARKITI
 Muş’ta PTT binasında oluşan yaklaşık 15 metrelik buz sarkıtı görenleri hayrete düşürdü.
Kentte son günlerde etkili olmaya başlayan soğuk havalar sebebi ile oluşan ve çatılardan sarkan buzlar yayalar için büyük tehlike oluşturuyor. İstasyon ve Cumhuriyet Caddeleri üzerinde bulunan binalardan sarkan ve boyu 2 metreyi bulan buzlar kaldırımlardan yürüyen vatandaşlar için büyük tehlike oluştururken, PTT binasında patlayan borudan kaldırıma kadar sarkan 15 metrelik buz sarkıtı da ilginç bir görüntü oluşturdu. Buz sarkıtını kırmaya çalışan PTT’de görevli Mustafa Çekil, ilk defa bu ebatta bir buz sarkıtı gördüğünü kaydetti. Buz sarkıtının herhangi bir tehlike oluşturmadığını vurgulayan Mustafa Çekil; “Buz sarkıtı ATM’nin olduğu yere kadar sarkmış. ATM arızalı olduğu için kimse ATM’yi kullanmıyor. Eğer vatandaşlar ATM’yi kullanırsa tehlike olur” dedi.
Öte yandan, bazı binalardan sarkan buzları vatandaşlar kendi imkanlarıyla kırmaya çalışıyor. Belediyenin sürekli olarak tuzlama yapması ve buz sarkıtları için önlem alması gerektiğini belirten vatandaşlar, soğukların yaşamı etkilediğini kaydederek, “Muş’ta kış mevsimi oldukça yağışlı ve soğuk geçiyor. Bu sebeple de çatılardan buzlar sarkıyor. Her ne kadar buzlar vatandaşlar tarafından kırılsa dahi yine çatılardan buz sarkıtları eksik olmuyor. Buz sarkıtları özellikle yayalar için çok büyük bir tehlike oluşturuyor. Bu konuda herkesin dikkatli olması gerekiyor. Bazı çatılardan sarkan uzun buz kütleleri herhangi bir vatandaşın üzerine düşerse istenmeyen sonuçlar doğurabilir” şeklinde konuştular.
200 METRE RAMPA YÜRÜYÜP EĞLENEREK AŞAĞIYA KADAR KAYIYORLAR
Van’da etkili olan yoğun kar yağışının ardından gelen güneşli hava yine her zamanki gibi çocukları sevindirdi.
Van’ın Gevaş ilçesinde kendi imkanları ile yaptıkları kızaklarla cadde ve yollara akın eden çocuklar, karın keyfini çıkardılar. Kar yağışının ardından gelen güneşli hava, özellikle çocukların işine yaradı. Hafta sonunu da fırsat bilen çocuklar kızaklarıyla kaymanın keyfini yaşadılar. Kar kalınlığının 40 santimetreyi aştığı Gevaş’ta, çocuklar soğuk havaya aldırış etmeden kızaklarıyla kayarak gönüllerince eğleniyorlar. Yaşları 8 ile 15 arası değişen çocuklar, yaklaşık 200 metrelik yolu yürüyerek çıkıp daha sonra ise kızaklarıyla kayarak karı eğlenceye dönüştürüyor.
Başka imkanlarının olmadığı için mecburen yollarda kaydıklarını belirten çocuklar, “Bu yollar aslında çok tehlikeli. Çünkü sık sık araçlar geçiyor. Ama başka yerimiz yok ve mecburen burada kayıyoruz” dediler.
VEDAŞ EKİBİ DONMAK ÜZERİ İKEN KURTARILDI
 Van'ın Başkale ilçesindeki elektrik arızasını onarmak amacıyla köye giden ve dönüş yolunda tipi yüzünden donma tehlikesi geçiren Vangölü Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (VEDAŞ) Başkale İlçe Şefliği görevlileri, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) tarafından kurtarıldı.
Edinilen bilgiye göre olay, ilçeye bağlı Ortayol ve Gedikbaşı köyü arasında meydana geldi. Elektrik hatlarının geçtiği bir noktada bulunan arızayı gidermek için bölgeye giden ekip görevlileri İbrahim Teyfun ve Adnan Durmaz, araçları karlı yolda belli bir süre sonra gidemediği için arızanın bulunduğu noktaya yaya olarak ulaşmaya çalıştılar. Ortayol köyüne araçlarını bırakan Teyfun ve Durmaz, yaklaşık 7 kilometrelik yolu 3 saate yürüyerek arızanın olduğu noktaya ulaştılar. Arızayı giderildikten sonra geri dönüş yolunda tipiye yakalanan görevliler, daha fazla ilerleyemeyince durumu jandarma ve 112 Acil Komuta Merkezi’ne bildirdiler. Van’dan gelerek 2 günden bu yana Başkale’de görev yapan 8 kişilik Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ihbar üzerine biri çelik paletli iki ambulansla hemen Ortayol köyü kırsalında mahsur kalan iki kişiye ulaşmaları için yola çıktılar. Köye giden UMKE ekipleri, Ortayol köylüleri ile beraber araçların gittiği noktaya kadar mahsur kalan ekiplere ulaşmaya çalıştılar. Araçları daha fazla ilerleyemeyince köylülerin atları ile mahsur kalanlara ulaşmak için yola çıkan ekipler ve köylüler, zorlu mücadeleden sonra bilinçlerini kaybetmek üzere olan VEDAŞ ekiplerine ulaştılar. Ekipler, burada soğuktan donmak üzere olan iki VEDAŞ görevlisine ilk tıbbi müdahaleyi burada yaptı. Şahıslara yaya olarak ulaşan UMKE Van Bölge Sorumlusu Aydoğan Kaya, üzerinde bulunan ve soğuğa karşı dayanıklı olan kıyafetini durumu ciddi olan İbrahim Tayfun’a giydirdi. Ekipler daha sonra yanlarında getirdikleri şişme sedye ile durumu ağır olan Tayfun’u paletli ambulansa yetiştirmek için yaya olarak geri döndüler. İki kilometre yürüdükten sonra paletli ambulansa ulaşan ekip, yaralıyı Başkale Devlet Hastanesi'ne ulaştırmak için yola çıktı. Köye ulaşan paletli ambulans, hastayı köyde bekleyen ve daha seri olan bir başka ambulansa naklederek Başkale Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedavilerine başlanan VEDAŞ görevlilerinin ayaklarında donma oluştuğu belirtildi.
YABAN HAYATI KORUMA ALTINDA…
Bayburt Belediyesi, soğuk havaların kendini hissettirdiği bu günlerde mevsim şartları dolayısıyla yiyecek bulmakta güçlük çeken kuşlar için şehrin belirli noktalarına yem bıraktı.
Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, belediye tarafından kuşların bırakılan yemleri daha rahat bulabilecekleri yemlikleri daha önceden belirlenen noktalara yerleştirerek, kuşların yemlerini de kendi bıraktı.
Yapılan gözetim sonucu bazı noktalarda kuş ölümleriyle karşılaştıklarını ifade eden Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, “Kış mevsimi dolayısıyla bazı noktalarda yiyecek bulmakta güçlük çeken yaban hayvanlarının öldüğünü tespit ettik. Biz de kar yağışı ve kışın sert geçmesi sebebiyle güçsüz düşen, besin bulmakta zorlanan yaban hayvanlarına yem takviyesinde bulunuyoruz. Belirlediğimiz alanlara rutin olarak yem bırakmaya devam edeceğiz.” dedi.
YOL AÇAN EKİBİN ÜZERİNE ÇIĞ DÜŞTÜ
Gümüşhane’nin Yağmurdere Vadisi'nde kapalı köy yollarını açan İl Özel İdaresi'ne bağlı iş makinesinin üzerine çığ düştü.
Dün gerçekleşen olayın ardından kar altında kalan kepçeyi kendi imkanları ile kar altından çıkaran ekipler, cep telefonu ile de yaşadıkları anı kayıt altına aldı. Esenler köyü yolunun açılması sırasında meydana gelen olayın ardından ellerinde küreklerle iş makinesinin etrafını bir miktar boşaltan ekipler, daha sonra başka bir yerde çalışan iş makinesinin gelip kepçeyi çekmesi ile bölgeden kurtuldu.
Kepçe operatörü Mürsel Uçan, dün saat 14.00 sıralarında meydana gelen olayı fark etmediğini ve hiç ses duymadığını belirterek, olayın ardından bir toz bulutu gördüğünü söyledi. Olayın ardından iş makinesinin tamamen karla kapandığını kaydeden Uçan, yamaçta olması nedeniyle makinenin üzerinden akan karın dere yatağına aktığını ve kendisinin de sağ kapıdan çıktığını söyledi. Personele çığla ilgili periyodik olarak eğitim verildiğini ifade eden İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, yaşanan olayın ucuz atlatıldığını söyledi. Akdoğan, Yağmurdere bölgesinde sık sık çığ vakalarıyla karşılaştıklarını, bölgenin risk grubunda yer aldığını belirterek, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile görüşerek kendilerinin tespit ettiklerini bölgelerin çığ haritasına ekletileceğini ve yaz aylarında bölgede çığ önleyici tedbirlerin alınmasını talep edeceklerini söyledi.
Geçtiğimiz hafta gerçekleşen kar yağışının ardından çok sayıda ekibin doğada vatandaşların yollarının açılması için büyük çaba gösterdiğini ve zaman zaman da bu tür kazalara maruz kaldıklarını kaydeden Akdoğan, “Vatandaşlarımızın köylerine daha rahat ulaşması için elimizden gelen tüm gayreti bütün personelimizle birlikte gösteriyoruz. Ekiplerimiz açılmamış son köyleri de açmak için hafta sonu çalışıyordu. Dün meydana gelen olayca ekibimizin hiçbir üyesinin burnunun bile kanamaması bizim için en sevindirici nokta olmuştur” dedi.

 
Diyanetten camilere yeni yaklaşım
 
Emniyet öğrencileri bilgilendirecek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Onlar hizmet için engel tanımıyor
Erzurum’da son 24 saat içerisinde 35 hasta kar üstü araçlarla kurtarılarak ...
Din eğitiminde bir ilk
İlahiyat Fakültesi bünyesinde eğitim ve öğretim faaliyetlerini sürdürmekte ...
Çankaya'dan verem konferansı
Verem Haftası nedeniyle Erzurum İl Halk Sağlığı Müdürlüğü’nce “Verem hastalığı” ...
 
Göktürk-2 ilk görüntüleri ulaştırdı
Görkemli bir törenle uzaya fırlatılan Göktürk-2 ilk görüntüleri geçti. ...
TÜHAD Tüketicileri uyardı
Kredi kartı kullanımının tüketici ve toplum üzerindeki etkilerini değerlendiren ...
Kış Turizminde Avusturya açılımı
Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansının (KUDAKA) organizasyonu kapsamında Palandöken’de ...
 
DHMİ uçuş verileri açıklandı
Erzurum Hava Limanı 2012 yılında DHMİ meydanlarından yapılan tüm uçak ...
Bakan Şahin’den tarihi konuşma
"Türkiye Şehitleriyle Yürüyor" programına katılan İçişleri Bakanı İdris ...
Iğdır’da, 'Tarihin Sarıkamış Duruşması'
Iğdır’da, “Tarihin Sarıkamış Duruşması” konulu bir konferans düzenlendi.
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva