Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Erzurumspor zirveye, Eren gol krallığına yürüyor
Erzurumspor zirveye, Eren gol krallığına yürüyor
Çıldır Gölü Buz Şenliğine ev sahipliği yapacak
Çıldır Gölü Buz Şenliğine ev sahipliği yapacak
Özel Eğitim Materyal Platformu erişime açıldı
Özel Eğitim Materyal Platformu erişime açıldı
Tekin ETKİM projesini paylaştı
Tekin ETKİM projesini paylaştı
Hasta çocuklar için Mehmetçik seferber oldu
Hasta çocuklar için Mehmetçik seferber oldu
HABERLER>ASAYİŞ
4 Şubat 2026 Çarşamba - 14:25

Çiftçi Erzurum asayiş verilerini değerlendirdi

Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Şubat ayı Emniyet ve Asayiş değerlendirme toplantısını İl Emniyet Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda gerçekleştirdi. Toplantıda, 2023, 2024 ve 2025 yıllarına ait asayiş ve güvenlik verileri karşılaştırmalı olarak ele alındı.

Çiftçi Erzurum asayiş verilerini değerlendirdi

Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Şubat ayı Emniyet ve Asayiş değerlendirme toplantısını İl Emniyet Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda gerçekleştirdi. Toplantıda, 2023, 2024 ve 2025 yıllarına ait asayiş ve güvenlik verileri karşılaştırmalı olarak ele alındı.

 Toplantıda konuşan Vali Çiftçi, Erzurum’da göreve başlayalı yaklaşık 2,5 yıl olduğunu belirterek, bu süre zarfında ilin suç ve suçlularla mücadeledeki performansına ilişkin bir değerlendirme sundu. İlk olarak asayiş olaylarına değinen Vali Çiftçi, kişilere karşı işlenen suçlarda 2023 yılına göre 2025 yılında yüzde 11,6 oranında azalma yaşandığını ifade etti. Buna göre, 2023 yılında 7 bin 695 olan olay sayısı, 2024’te 7 bin 377’ye, 2025’te ise 6 bin 800’e geriledi. Aydınlatma oranlarının ise 2023’te yüzde 97,6, 2024’te yüzde 99,5 ve 2025’te yüzde 99,8 seviyesine yükseldiği belirtildi.

 Asayiş olaylarının ikinci önemli başlığını oluşturan mal varlığına karşı işlenen suçlarda ise daha anlamlı bir düşüş yaşandığını vurgulayan Vali Çiftçi, “2023 yılına göre 2025’te yüzde 40,1 oranında azalma görülmüştür. 2023’te 2 bin 166 olan suç sayısı, 2024’te 1.480’e, 2025’te ise 1.298’e düştü. Bu suç türündeki aydınlatma oranlarının da 2023’te yüzde 84,3 iken, 2024’te yüzde 96,3’e, 2025’te ise yüzde 98,5’e yükselmiştir. Erzurum’un Türkiye ortalamasının üzerinde bir başarı gösterdiğini söyleyebiliriz” dedi.

 Elde edilen bu sonuçların memnuniyet verici olduğunu belirten Vali Çiftçi, suç oranlarındaki düşüşte emeği geçen Emniyet birimleri ile İl Jandarma Komutanlığı başta olmak üzere tüm personele teşekkür ederek, 2026 yılında da aynı kararlılıkla çalışmaların sürdürüleceğini dile getirdi.

 Asayiş uygulamaları kapsamında ele geçirilen ruhsatsız silahlara ilişkin bilgiler de paylaşan Vali Çiftçi, 2023 yılında 370, 2024 yılında 624, 2025 yılında ise 577 silahın ele geçirildiğini aktardı. 2024’ten 2025’e geçerken bir miktar düşüş yaşandığını, bunun da ruhsatsız silah taşımaya yönelik yasal düzenlemelerle ilişkili olduğunu belirten Vali Çiftçi, buna rağmen 2023 yılına göre 2025’te ele geçirilen silah sayısında yüzde 55,9 oranında artış olduğunu ifade etti.

 İlde yaşayan yabancıların suça karışma oranlarının da yıllar itibarıyla azaldığını belirten Vali Çiftçi, 2023’e göre 2025’te bu oranın yüzde 21,9 azaldığını söyledi. Ayrıca, 2023-2024 ve 2025 yıllarında tedbir kararı varken hayatını kaybeden kadın bulunmadığını vurguladı.

 Aranan şahıslara yönelik çalışmalara da değinen Vali Çiftçi, 2023’te 4 bin 427, 2024’te 4 bin 403, 2025’te ise 4 bin 748 kişinin yakalandığını ve haklarında gerekli işlemlerin yapıldığını açıkladı.

Kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele kapsamında 2023’te 383, 2024’te 400, 2025’te ise 304 operasyon gerçekleştirildiğini belirten Vali Çiftçi, bu operasyonlarda sırasıyla 521, 520 ve 517 kişinin gözaltına alındığını, yıllara göre 53, 54 ve 48 kişinin tutuklandığını ifade etti. Operasyon sayılarında azalma görülmesine rağmen gözaltı ve tutuklama sayılarının benzer seviyelerde olmasının mücadelenin etkinliğini gösterdiğini kaydetti.

 Toplantının üçüncü ana başlığını narkotik suçlarla mücadelenin oluşturduğunu belirten Vali Çiftçi, bu konunun en hassas şekilde takip edildiğini vurguladı. Narkotik olay sayılarının 2023’te bin 38, 2024’te bin 36, 2025’te ise bin 30 olduğunu ifade eden Vali Çiftçi, gözaltı ve tutuklama sayılarını da paylaştı. Buna göre, 2023’te 1.611 kişi gözaltına alınırken 205’i, 2024’te bin 525 kişiden 156’sı, 2025’te ise bin 527 kişiden 165’i tutuklandı.

 Ele geçirilen uyuşturucu maddelere ilişkin örnek veren Vali Çiftçi, metamfetamin miktarındaki artışa dikkat çekti. 2023’te 57 bin 501, 2024’te 289 bin 223, 2025’te ise 405 bin 719 adet metamfetamin ele geçirildiğini belirterek, Emniyet ve Jandarma birimlerinin zehir tacirleriyle mücadelede önemli bir başarı sağladığını söyledi.

 Toplantının son bölümünde trafik kazalarına değinen Vali Çiftçi, denetim sayılarının her yıl arttığını ancak ölümlü ve yaralanmalı trafik kazalarında istenilen düşüşün sağlanamadığını ifade etti. 2023’te bin 384, 2024’te bin 616, 2025’te ise bin 670 ölümlü ve yaralanmalı trafik kazası meydana geldiğini belirten Vali Çiftçi, özellikle yaralanmalı kazalardaki artışın üzüntü verici olduğunu dile getirdi.

 Vatandaşlara çağrıda bulunan Vali Çiftçi, Erzurumlulardan trafik kurallarına uymalarını isteyerek, “Hem kendi can güvenliğimizi hem de başkalarının can güvenliğini tehlikeye atmayalım. Narkotik suçlarla mücadelede olduğu gibi trafik kazalarının azaltılması konusunda da dadaşlarımızın desteğini bekliyoruz.” Şeklinde konuştu.

Toplantıya; Erzurum İl Emniyet Müdürü Onur Karaburun ile İl Jandarma Komutanı Albay Hakan Uğurlu katıldı.

 
Bakırcı Camisinde 'Haydi Çocuklar Camiye' etkinliği
 
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum’da bir ayda 162 göçmen yakalandı
Erzurum Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin göçmen kaçakçılığına yönelik ...
Erzurum’da bir aylık GBT verileri açıklandı
Erzurum’da polisin Ocak ayı içinde yürüttüğü asayiş çalışmaları ve denetimler ...
Soğuk ve kara rağmen Mehmetçik görevde
Milli Savunma Bakanlığı (MSB), karargâhı Erzincan'da bulunan 3’üncü Ordu ...
 
Erzurum'da uyuşturucuyla mücadele verileri açıklandı
Erzurum Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, bir ...
Palandöken'de kural ihlaline geçit yok
Erzurum Palandöken Kayak Merkezi'nde kurallara riayet etmeyen 62 kişiye ...
Palandöken Adnan Menderes'te kaza: 2 yaralı
Erzurum'un Palandöken ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı.
 
Emniyetten kaçak göçmen operasyonu
Erzurum’dan İstanbul’a gitmekte olan, Erzurum nüfusuna kayıtlı B.A. idaresindeki ...
Yol verme tartışması kavgaya dönüştü
Erzurum Hava Meydan Komutanlığı'nda görev yaptığı ve Malatya'da izinli ...
Emniyetten huzur uygulaması
Erzurum Emniyeti’ne bağlı ekipler, kentin farklı noktalarında şok uygulamalar ...
 
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Vicdanın Aynasında Üç Gerçek: Darfur, İrade ve Adalet
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Erzurum'un Kredi Hikâyesi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
DADAŞ GAZETESİ
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva