Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Duran:'Terörün tamamen biteceği bir sürece girdik'
Duran:'Terörün tamamen biteceği bir sürece girdik'
Gazze'de can kaybı 33 bini geride bıraktı
Gazze'de can kaybı 33 bini geride bıraktı
Cumhurbaşkanı Erdoğan gündemi değerlendirdi
Cumhurbaşkanı Erdoğan gündemi değerlendirdi
Büyükşehir İhtisas komisyonları belirlendi
Büyükşehir İhtisas komisyonları belirlendi
‘Sözü dinlenen bir Türkiye olmak mecburiyetindeyiz’
‘Sözü dinlenen bir Türkiye olmak mecburiyetindeyiz’
HABERLER>GUNDEM
1 Ekim 2014 Çarşamba - 15:26

ZMO 60’ıncı yılında

Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Erzurum Şube Başkanı Erdal Şengül, Ziraat Mühendisleri Odası’nın kuruluşunun 60’ıncı yılı sebebiyle bir açıklaması yaptı.

ZMO 60’ıncı yılında

Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Erzurum Şube Başkanı Erdal Şengül, Ziraat Mühendisleri Odası’nın kuruluşunun 60’ıncı yılı sebebiyle bir açıklaması yaptı.
1954 yılında kabul edilen 6234 sayılı TMMOB Kanunu ile kurulan Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) 60 yaşında olduğunu ifade eden ZMO Erzurum Şube Başkanı Erdal Şengül, bugün 50 bini aşkın üyesi, Ankara’da Genel Merkezi, 27 ilde şube başkanlığı ve 53 ilde il temsilciliği bulunan ZMO, Anayasanın 135 inci maddesinde belirtilen Kamu kurumu niteliğinde meslek örgütü olma özelliği ve demokratik kitle örgütü yapısının getirdiği yükümlülükle, üzerine düşen görevleri yapma sorumluluğunu taşıdığını söyledi. Şengül,” Sultan Abdülmecid döneminde, 1848 yılında İstanbul’da eğitime başlayan «Mektebi Ziraat-ı Ali», tarım alanında eğitim vermek üzere açılan ilk eğitim kurumu olarak faaliyete başlayan Ziraat eğitimi 1891 yılında kurulan Halkalı Ziraat ve Baytar Mektebi daha sonra Baytar mektebi ile ayrılarak Halkalı Ziraat Mektebi Ali”si adını almış ve 1928 yılına kadar faaliyetini sürdürmüştür. Halkalı Ziraat Mektebi Alisi, 1933 yılında Ankara’da Ziraat Fakültesinin açılması üzerine Ziraat Meslek Lisesine dönüştürülmüştür. Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesinin 1933 yılındaki açılışını 1955 yılında İzmir’de, 1957 yılında Erzurum’da açılan ziraat fakülteleri takip etmiştir. Bugün 35 adet ziraat fakültesi bulunmaktadır. Ülkemiz genelinde mevcut 35 Ziraat Fakültesi ve bu fakültelere ilaveten tarımla ilişkili diğer fakülteler ülke tarımına yön verebilecek nitelikli mühendisleri ülke tarımının hizmetine sunmaktadır. Ülkemiz tarım ülkesi olup ekonomi büyük ölçüde tarıma dayalıdır. Bu durum coğrafik yapı ve iklim koşulları bakımından birçok sanayi yatırımı için cazibesini kısıtlayan Erzurum ilinde tarımı daha da ön plana çıkmakta ve İlin ekonomisinin çok daha büyük oranda tarıma dayanmasına sebep olmaktadır. Atatürk Üniversitesi bünyesinde kurulan Ziraat Fakültesi ülkemizin 3. Ziraat Fakültesi olup, günümüze kadar binlerce öğrenci mezun etmiş, yetişmiş öğretim üyeleri ülkemizin diğer illerindeki fakültelerin kurulmasında aktif rol almıştır. 1954 yılında kabul edilen 6234 sayılı TMMOB Kanunu ile kurulan Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) 60 yaşında! Bugün 50 bini aşkın üyesi, Ankara’da Genel Merkezi, 27 ilde şube başkanlığı ve 53 ilde il temsilciliği bulunan ZMO, Anayasanın 135 inci maddesinde belirtilen "Kamu kurumu niteliğinde meslek örgütü" olma özelliği ve "demokratik kitle örgütü" yapısının getirdiği yükümlülükle, üzerine düşen görevleri yapma sorumluluğunu taşımaktadır.“ dedi.
 ŞENGÜL ZMO’NUN MİSYONUNU PAYLAŞTI
TMMOB üyesi olan ZMO’nun faaliyetleri ülke genelinde son derece aktif ve Ülke tarımına yön verici nitelikte olup ayrıca tarımla uğraşan veya ilişkili olan birey ve kuruluşlarla ilgili değişik organizasyonlarda bulunduğunu kaydeden ZMO Erzurum Şube Başkanı Erdal Şengül, ZMO kurulduğu günden bu yana, meslek toplumumun hak ve yararlarının somut platformlarda savunulmasını, sahiplenilmesini, mevcut demokratik sistemin sağladığı katılım olanaklarının sorumluca değerlendirilerek üretken bir yapılanmanın gerçekleştirilmesini, hizmet ettiğini belirtti.
Şengül,”TMMOB üyesi olan ZMO’nun faaliyetleri ülkemiz genelinde son derece aktif ve Ülke tarımına yön verici nitelikte olup ayrıca tarımla uğraşan veya ilişkili olan birey ve kuruluşlarla ilgili değişik organizasyonlarda bulunmakta meslektaşlarımızın tarımsal üretimde kalite standartlarını yakalamalarına katkıda bulunmaya gayret etmektedir. ZMO kurulduğu günden bu yana, meslek toplumumuzun hak ve yararlarının somut platformlarda savunulmasını, sahiplenilmesini, mevcut demokratik sistemin sağladığı katılım olanaklarının sorumluca değerlendirilerek üretken bir yapılanmanın gerçekleştirilmesini, hizmet verilen kırsal kesim sorunlarının, bilimsel ve teknolojik gelişmelerin ışığında irdelenerek, uygulanabilir çözümler üretilmesini amaç edinmiştir. Geliri sadece üye ödentilerinden oluşan odamız, bu doğrultuda örgütlü üyesinden aldığı güçle çalışmalarını sürdürmektedir. Çalışma programları ve ilkelerinden ödün vermeden, kamu çıkarlarını korumak hedefini zedeleyecek ilişki ve işbirliklerinin dışında kalınarak, tüm kişi ve kuruluşlara eşit mesafede olmaya ve Oda’yı vesayet altında bırakabilecek ilişkilerden uzak durmaya özen gösterilmektedir. ZMO’nun misyonunu ilimizde temsil eden Erzurum Şubemiz aynı vizyonla kuruluşumuzdan beri ilimiz tarımı ve tarımla uğraşan kesim ile ilgili plan ve projeler üretmiş, gerek resmi gerekse özel sektörde faaliyet gösteren tarımsal kuruluşlarda çalışanlar arasında bir iletişim köprüsü vazifesi görmüş, çalışanların ve tarımsal üretimde var olan problemlerin çözümüne yönelik üzerine düşen her türlü görevi yerine getirmekten geri durmamış hatta tarım dışı birçok sosyal ve ekonomik problemin çözümünde aktif rol alarak halktan ve emekten yana sonuçlar üretilmesine yönelik katılımcı çabalar gösterilerek kamuoyunun yönlendirilmesi; bu bağlamda idari ve yargı yolları kullanılarak karar süreçlerine müdahalede bulunulması, ZMO'nun 60 yıllık geçmişindeki gücünü ve belirleyicilik niteliğini ortaya koymaktadır. Mesleki bir kuruluş olan odamız kuruluşundan bu güne kadar olduğu gibi Ülkemiz ve İlimiz tarımsal ve sosyal problemlerinin çözümüne yönelik faaliyetlerini demokratik - laik ve sosyal hukuk devletinin tüm kural ve kurumlarıyla işletilmesi, insan hak ve özgürlüklerine saygının sağlanması, ekonomik ve toplumsal yapının ulusal yararlar göz önüne alınarak oluşturulması için çaba harcamayı ve sorumluluk üstlenmeyi sürdürecektir. Üreten, kalkınan, toprak ve su başta olmak üzere, doğal kaynaklarına sahip çıkan, bağımsız ve demokratik bir Türkiye için; emekten, halktan yana politikaların hayata geçirilmesini ve kamu çıkarlarının korunmasını ilke edinerek, bu doğrultuda önümüzdeki dönemde de dünyada ve Türkiye'deki gelişmeleri dikkatle izleyecek ve gündemi önceleme çabalarını devam ettirecektir.” diye konuştu.
 

 
İş Sağlığı anketinden ilginç sonuçlar çıktı
 
‘Kadına karşı şiddete hayır’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakıcı var, alıcı yok..!
Yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle besledikleri kurbanlıkları pazara indiren ...
DES’ten zam tepkisi
Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Zülfikar ...
’54 yıllık yöneticiler nerede?’
Özelleştirme İdaresi Palandöken ve Konaklı İşletmeleri Daire Başkanlığı'nın ...
 
Yakutiye sokakları yenileniyor
Yakutiye Belediyesi, Cumhuriyet caddesine bağlanan Bahçe sokakta sil baştan çalışma yürütüyor.
Bayrama 'büyük' hazırlık
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı nedeniyle kentte tüm hazırlıklarını ...
Altıparmak’tan Dünya Yaşlılar Günü mesajı
Altıparmak “Dünya Yaşlılar Günü” dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak yaşlıların ...
 
Onlara bayram yok
Yakutiye Belediyesi, Kurban Bayramı hazırlıklarını tamamladı.
PTT’den tebrik kartı nostaljisi desteği
Erzurum PTT Merkez Müdürü Mustafa Kılcı, PTT tarafından düzenlenen ücretsiz ...
Erzurum VHO’da Polat dönemi başladı
Erzurum Bölgesi Veteriner Hekimler Odası Başkanlığı’na, Doç. Dr. Bülent Polat seçildi.
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva