Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Erdoğan’dan Filistin’e destek mesajı
Erdoğan’dan Filistin’e destek mesajı
İşgücü istatistikleri açıklandı
İşgücü istatistikleri açıklandı
Tunç'tan yeni anayasa açıklaması
Tunç'tan yeni anayasa açıklaması
Görgün İHA teknolojisini değerlendirdi
Görgün İHA teknolojisini değerlendirdi
Gazze'de can kaybı 35 bin 303'e yükseldi
Gazze'de can kaybı 35 bin 303'e yükseldi
HABERLER>TÜRKÄ°YE
18 Nisan 2012 Çarşamba - 05:31

Yılmaz Kardeşlik Hukukunu anlattı

Prof. Dr. Yılmaz, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında “Hz. Peygamber ve Kardeşlik Hukuku' konulu konferans verdi

Yılmaz Kardeşlik Hukukunu anlattı

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kâmil Yılmaz, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Manisa’da “Hz. Peygamber ve Kardeşlik Hukuku” konulu bir konferans verdi.
Manisa İl Müftülüğü tarafından Manisa Belediyesi Kültür Sitesi Lale Salonu’nda düzenlenen “Hz. Peygamber ve Kardeşlik Hukuku” konulu konferansta konuşan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Yılmaz, kardeşliklerin en önemlisinin din kardeşliği olduğunu belirterek, Müslümanlar arasındaki kardeşlik duygularının geliştirilmesi gerektiğini söyledi.
Hz. Ali’nin “İnsanlar senin ya dinde kardeşin ya da hilkatte eşindir” sözünü hatırlatan Başkan Yardımcısı Yılmaz, problemlerin çözümünün de ‘kardeşlik’ten geçtiğini kaydetti.
Başkan Yardımcısı Yılmaz, şöyle devam etti:
“Cenabı Allah’ın yarattığı en yüce varlık olan insan, içinde hem cenneti, hem de cehennemi barındırır. İnsan, dünyaya geldiği andan itibaren sorunlarla karşılaşmaya başlıyor ve diğer varlıklarla problem yaşıyor. Cenabı Allah, insanların bu problemlerini çözebilmesi için peygamberleri ve kitapları gönderdi. İnsanların problemini çözecek olan, tevhit inancı ve İslâm’ın ortaya koyduğu kardeşlik ahlâkıdır.”
İnsanın ailede aldığı eğitimin o kişinin hayattaki başarısının en önemli belirleyicilerinden biri olduğuna dikkat çeken Başkan Yardımcısı Yılmaz, kardeşlik ahlâkı ve kardeşlik hukukunun da aileler tarafından genç nesillere benimsetilmesi gerektiğini vurguladı.
Başkan Yardımcısı Yılmaz, şunları kaydetti: “Ailede aldığı eğitim, kişiye kardeşliği ve paylaşmayı öğretmişse bu kişi, başkalarına da aynı şekilde yaklaşır. İslâm ümmeti, Peygamberi baba, eşlerini anne, Müslümanları da onların evlatları olarak görür. Böylece ortaya büyük bir ümmet ailesi çıkar. Cenabı Allah ve Peygamber Efendimiz niye bu kadar kardeşliğe vurgu yapıyor? Çünkü hepimiz Âdem’deniz. Arap ile Arap olmayan arasında fark olmadığı gibi, beyazla zenci arasında da fark yoktur. İnsanlar ya dinde kardeştir, ya fıtratta eştir. Bu kardeşliklerin en önemlisi de din kardeşliğidir, iman kardeşliğidir. Peygamber Efendimiz (sav)’in belirttiği gibi, ‘üstünlük, sadece takvadadır.’ Bu sebeple kardeşlik duygularımızı geliştirelim ve hep birlikte kardeşlik içerisinde yaşayalım.”
Programa, Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz ve İl Müftüsü Sinan Cihan’ın yanı sıra Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli ile kamu kurum ve kuruluşlarının üst düzey yetkilileri de katıldı. DİYANET.GOV.TR
 

 
Dutlu'dan dayanışma dersi
 
İşler mi düzeldi, ticaret mi?...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
“Kardeşlik Şöleni” başladı
Görmez, , İslâm coğrafyasının bir ilim ve medeniyet coğrafyasından bir ...
Türkiye'yi kardeşlik halesi saracak
Diyanet İşleri Başkanı Görmez, kardeşlik bağlarına vurgu yaparak, “Renk ...
Trafikte yeni dönem
Ehliyet alımında yeni dönem başlıyor. Hem sınav sistemi değişecek hem ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva